Kötü kim- İyi kim..

Hazal zamani

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2008
3.027
363
688
İstanbul
Kızlar bir insanın çocuğu olmaması senelerce uğraşıp hep hüsranla sonuçlanıyorsa o insan kötü olduğundan ötürü mu bu başa gelen...
Bunu erkek kardeşimin eşi kardesimin arkadasina demişti o kadar kötü ki Allah işte çocuk vermiyor oysa eşinin ne suçu vardı..altı yıldan beri olmadı cocuklari şimdi oldu... şimdi benim yok ama benim yaştan ötürü olmuyor 40 yaşında evlendim...ve gene olumsuz tüp Bebek denemesi ....bu lafı belki bana dedi onuda bilmiyorum ama şöyle düşündüm Allah sevmediklerine mi veriyor sevdiklerine veriyor...yada evlat acısı yaşayanlar var dünyanın en iyi insanı...kafam o kadar kirgin ki....kendimi terkedilmiş hissediyorum
 
Hiç olur mu öyle şey? Şans, kader kısmet artık ismine ne derseniz hayatta bazen de böyle olur. Herkes istediği şeye kavuşamaz. İstediğini tam olarak elde edemez.
İyilikle kötülükle çocuğun ne alakası var?
Bazı insanlar da kötü insandı bak kanser oldu diyor mesela. Halbuki ne alakası var. Kalp kırıcı söylemler bunlar.

Böyle saçma çıkarımlar yapan cahildir. Kötü kalplidir asıl.
Hakkınızda hayırlısı olsun, böyle şeyler düşünerek üzmeyin kendinizi
 
Üremek ile kalp temizliği arasında ilişki kurabilen gelininize profesör ünvanı verilsin bence.

Konunuza gelecek olursak duygusal olmanızı anlıyorum. Ben beklenmedik bir gebelik yaşıyorum. 8.aydayız. Hala anne olmak acayip geliyor. Hala doğru bir karar miydi diye kendimi sorguluyorum. İyi bir anne olabilir miyim, bilmiyorum.
Çok iyi kalpliyim diye mi verdi sizce ? 1 sperm ve 1 yumurta denk geldi işte
Niyet ile ne ilgisi var
 
İnsanların her dediğini bu kadar ciddiye alıp sorgulamak da ne bileyim...

Kulağa mantıklı geliyor mu bu tespit? Ne kadar acınası bir akıl yürütmenin ürünüdür bu fikirler diyemiyor musunuz gerçekten?
 
İnsan bu dönemde herşeyi sorgulayıp neden ben diyor birde bu laflar akla gelince..güzel fikirleriniz için çok teşekkür ederim
 
Normelde bu lafları takmam ama hassas bir olay yaşadığından direkt gelinimiz kötü insanin çocuğu olmaz deyince..kendisinin olunca anne olunca mübarek oldu sanırım
 
Tövbe haşa Allah yerine konuşur da oldu millet. Öncelikle Allah hayirlisiysa size de nasip etsin kimsenin lafını onemsemeyin.
 
Ne alakasi var. Bi cocugum var sorunsuz bir hamilelik gecirdim.. Oglum 3 yasini gecti bir tane daha olsun dedik ama ardi ardina dusuk yaptim. Hamileliklerim ilerlemiyor malesef.
Ozaman iyi insandim simdi mi kotu oldum. Tabi ki hayir. Nasip kismet bu isler.. Her duydugunu kafana takma diyecegim Ama hassas bir donemden gectigin icin kafana takmani anlayabiliyorum.
Bir de bu lafi senin cocugun olmadigini bilerek senin yaninda mi soyledi?
 
İnsan bu dönemde herşeyi sorgulayıp neden ben diyor birde bu laflar akla gelince..güzel fikirleriniz için çok teşekkür ederim
Nedeni yok. Sizin yaptığınız bir şeyin cezası, yada kötü kalbinizden dolayı da değil. Hiç olabilir mi öyle şey. Pek çoğumuz başka başka zorluklar yaşıyoruz. Hatta hepimiz yaşıyoruz, çoğumuz istediklerimize ne kadar çabalasak da ulaşamıyoruz. Hayat öyle işte biraz da
 
İmtihan vallahi imtihan. Her şerde bir hayır inanın var. Rabbim imtihan ediyorsa vardır bir hikmeti bekletiyorsa da vardır bir hikmeti iyi kötü ayrımı değil bu inanın
 
Hiç söylediğini kafaya takmayın bence Hayatta herkesin sınavi farklı oluyor. İyi veya kötü olmakla alakası yok bunun Allah kimine evlat vermiyor kiminide evladıyla sıkıntı vererek imtihan ediyor.
 
Bak güzel haberinizde yüzümde tebessüm oluştu..çok hayırlı olsun insAllah..ben diyorum geç evlendim ondan olmuyor..ama isterdim çok olmak..profosor gelinimiz
 
ne sacma bir düşünce
cevrenize bakin bakalim anne baba olan insanlarin hepsi düzgün insanlar mi?
birinin yumurtlama sistemi duzenli diye, korunmasiz seviştiği diye hamile kalmasının o kisinin iyi bir insan olmasiyla ne gibi bir alakasi olabilir ki?
dunyadaki hersey insanlar icindir
 
Evet benim yanımda dedi ve o konuştuğu adamın çocuğuna hayırlı olsun demeye gitti...bende orda olsaydım demek isterdim baksana adam iyi insan çıktı çocuğu oldu...
 
Birdaha öyle birşey söylerse cahil cahil konuşma ne alakası var üreme ile iyi veya kötü olmanın de, ayrıca takılı kalma kendini suçlama buda çok cahilce olur. Bende tüp bebekle hamile kaldım o süre zarfında niye vermiyorsun Allah'ım diye de haşa sorguladım resmen sitem ettim ama verecek olan o diye, insanları umursamadım ne dediklerine takılmamaya çalıştım.
 
Bende çok sorguladım ki inançlı insanım dini vecidelerime getirenin..hep beni niye sevmiyor sun diye söylenip duruyorum..Allah beni affetsin
 
Bu kadar sığ düşüncede insanların olması üzüyor. Böyle yorumları kendi kalplerinin kötülüğünü gösteriyor hic anlamıyorlar.

Benim iki oğlum var biriside bana kv bedduası alan işte gelininj sevmeyene Allah kız çocuk vermiyor dedi. Bizimde kvyle hic sorunumuz yok. İnsanlar illa karşı tarafi huzursuz etsin Kendi içlerini yansıtıyorlar hiç tKilmayin
 

Kötü kim- İyi kim​

Sorunuza istinaden herkes hem iyi hem kötü, bazılarımızda kötülük bazılarımızda iyilik ağır basar ama her insanın içinde her 2 duyguda olur, anne baba olunca iyi insan olmuyorsunuz ya da iyi insanlar çocuk sahibi oluyor kötüler olamıyor diye bir şey yok, sadece iyiler mi çocuk sahibi oluyor? O zaman bebeğini kendi elleriyle öldüren anneler hangi kategoriye koyacağız ya da sırf eşinden intikam almak olsun diye çocuklarını öldüren babaları ne yapacağız?

Yengeniz bu cümleyi kurunca içindeki iyilik kısmı gitti ne olacak şimdi:))) üstelik iyi insan kötü insanı insanların sahip oldukları veya olamadıklarıyla değerlendirerek çok başka bir role bürünmüş oldu ki, o da farklı bir noktaya gideceği ve sitede konuşulması yasak olduğu için girmeyeceğim.
 
Ne kadar değişik ve saçma konuşmuş
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…