- 9 Şubat 2010
- 18.611
- En iyi cevaplar
- 1
- 42.190
- 1.123
- Konu Sahibi Hazal zamani
-
Çok büyük düşüncesizlik ve patavatsızlık bu yapılan. Dünyada genel bir kısırlaşma hali olduğunu düşünüyorum ben. Şu an çalıştığım yerde 2 kişi doğal yollarla hamile kalamıyor, biri bırakmış işin peşini diğeri tüp bebek yapacak. Kendi kuzenim 10 yıldır tüp bebek mücadelesinde perişan, ve bunlar asla kötü insanlar değil.Kızlar bir insanın çocuğu olmaması senelerce uğraşıp hep hüsranla sonuçlanıyorsa o insan kötü olduğundan ötürü mu bu başa gelen...
Bunu erkek kardeşimin eşi kardesimin arkadasina demişti o kadar kötü ki Allah işte çocuk vermiyor oysa eşinin ne suçu vardı..altı yıldan beri olmadı cocuklari şimdi oldu... şimdi benim yok ama benim yaştan ötürü olmuyor 40 yaşında evlendim...ve gene olumsuz tüp Bebek denemesi ....bu lafı belki bana dedi onuda bilmiyorum ama şöyle düşündüm Allah sevmediklerine mi veriyor sevdiklerine veriyor...yada evlat acısı yaşayanlar var dünyanın en iyi insanı...kafam o kadar kirgin ki....kendimi terkedilmiş hissediyorum
Yani bunu gerçekten dile getirmek bile o kadar mantıksız ki. Çocuğunu öldüren,tecavüz eden,eziyet eden,şiddet ıygulayab herkes iyi ve Allah tarafından sevildiği için mi çocuk sahibi olmuşlar ?Kızlar bir insanın çocuğu olmaması senelerce uğraşıp hep hüsranla sonuçlanıyorsa o insan kötü olduğundan ötürü mu bu başa gelen...
Bunu erkek kardeşimin eşi kardesimin arkadasina demişti o kadar kötü ki Allah işte çocuk vermiyor oysa eşinin ne suçu vardı..altı yıldan beri olmadı cocuklari şimdi oldu... şimdi benim yok ama benim yaştan ötürü olmuyor 40 yaşında evlendim...ve gene olumsuz tüp Bebek denemesi ....bu lafı belki bana dedi onuda bilmiyorum ama şöyle düşündüm Allah sevmediklerine mi veriyor sevdiklerine veriyor...yada evlat acısı yaşayanlar var dünyanın en iyi insanı...kafam o kadar kirgin ki....kendimi terkedilmiş hissediyorum
Ona göre tüm cocuklular Allah'ın sevdiği kuluÇocukla iyi veya kotu olmanın ne alakası varmış.oyle bişey olsa ülkenin yüzde sekseni in çocuğu olmazdı.Hepimizin içinde iyilikte var kötülükte.Su var herkesin sınavı ayrıdır.kiminin evladı olmaz kimisi evladından çeker kimisi ana babasından.Bunu söyleyen kişinin kendisi kötü bence kim karar veriyor insanların iyi veya kotu olduguna
Ben bile Allah'ıma derken korkuyorum Rabbim beni sevmiyor musun diyorum bazen..ki o nasıl dusunuyorVermesi de vermemesi de imtihan. Tüm nimetler için geçerli. Gelininiz Allah’a iftira atıyor.
Allah sizede cocugunuzada sağlık versin korusunYaşınız geç değil ben 43 yaşımda doğrdum sizinde olabilir Allah’dan ümit kesilmez
Zaten çocuğu var diye kardeşime istediğini yaptırıyor dediği olmadimi çocuğu alıp gidiyor..kendini şanslı görüyor çünkü her isteği oluyor..ben ise eşim öyle olmadığı halde çocuğum olmazssa çekip gider düşüncesi var..çok büyük eksiklik olarak psikolojimi bozduYengeniz kötü böyle bir cümleyi söylediğine göre hem çok kötü hem çok merhametsiz. İnsanların çocuk yapması olması olmaması onu ne ilgilendiriyor.
.O mu bakacak büyütecek.Herseyin hayırlısı çocuğunda hayırlısı.. anneye babaya kan kusturan çocuklarda var. O çok bilmiş kötü kalpli yengenin buna cevabı nedir o zaman.
Benim halamın hiç çocuğu olmamış 68 yaşında o kadar sevgi dolu bir kadındır ki,o zamanın şartları kayınbiraderinin oğlunu( eşim olur ) büyükler evlat edindirmişler halama ,doğurmadığı halde öyle çok öyle çok sevmiş ki eşimi onun evlat sevgisini görünce benimki anne mi demişimdir hep,eşim için rabbimin en büyük armağanı der iyiliğe göre oluyorsa bu annelik işi , benim nenemden kat kat fazla haketmiş halam anne olmayı ama onun imtihanı böylemiş, lütfen böyle düşünmeyin herkesin imtihanı farklıdırKızlar bir insanın çocuğu olmaması senelerce uğraşıp hep hüsranla sonuçlanıyorsa o insan kötü olduğundan ötürü mu bu başa gelen...
Benim halamın hiç çocuğu olmamış 68 yaşında o kadar sevgi dolu bir kadındır ki,o zamanın şartları kayınbiraderinin oğlunu( eşim olur ) büyükler evlat edindirmişler halama ,doğurmadığı halde öyle çok öyle çok sevmiş ki eşimi onun evlat sevgisini görünce benimki anne mi demişimdir hep,eşim için rabbimin en büyük armağanı der iyiliğe göre oluyorsa bu annelik işi , benim nenemden kat kat fazla haketmiş halam anne olmayı ama onun imtihanı böylemiş, lütfen böyle düşünmeyin herkesin imtihanı farklıdırKızlar bir insanın çocuğu olmaması senelerce uğraşıp hep hüsranla sonuçlanıyorsa o insan kötü olduğundan ötürü mu bu başa gelen...
annemdennenemden
Benim halamın hiç çocuğu olmamış 68 yaşında o kadar sevgi dolu bir kadındır ki,o zamanın şartları kayınbiraderinin oğlunu( eşim olur ) büyükler evlat edindirmişler halama ,doğurmadığı halde öyle çok öyle çok sevmiş ki eşimi onun evlat sevgisini görünce benimki anne mi demişimdir hep,eşim için rabbimin en büyük armağanı der iyiliğe göre oluyorsa bu annelik işi , benim annemden kat kat fazla haketmiş halam anne olmayı ama onun imtihanı böylemiş, lütfen böyle düşünmeyin herkesin imtihanı farklıdırKızlar bir insanın çocuğu olmaması senelerce uğraşıp hep hüsranla sonuçlanıyorsa o insan kötü olduğundan ötürü mu bu başa gelen...
Herkesin bir kaderi var halan ne güzel evlatlar kazanmış siz bile ne kadar sevmişiniz...Allah iyi insanlara tüm güzellikleri versinBenim halamın hiç çocuğu olmamış 68 yaşında o kadar sevgi dolu bir kadındır ki,o zamanın şartları kayınbiraderinin oğlunu( eşim olur ) büyükler evlat edindirmişler halama ,doğurmadığı halde öyle çok öyle çok sevmiş ki eşimi onun evlat sevgisini görünce benimki anne mi demişimdir hep,eşim için rabbimin en büyük armağanı der iyiliğe göre oluyorsa bu annelik işi , benim annemden kat kat fazla haketmiş halam anne olmayı ama onun imtihanı böylemiş, lütfen böyle düşünmeyin herkesin imtihanı farklıdır
İnsanlar öyle vicdansız ki...Bu tarz birşey söyleyen insan saf kötüdür. Kalpteki iyiliğe kötülüğe göre anne baba olunsaydi bu günahsız yavruları çöpe atan satan tecavüz eden ebeveynler kim ola ? Doğurdu diye kendine guvenmesin , nezaretler cezaevleri mezarlar ana baba evlatları ile dolu . İlkokul arkadaşımın şuan uyusturudan içeride olduğunu duydum evdeki çamaşır makinasına kadar satıp uyuşturucu alıyormuş ve annesi çıkmasın diye dua ediyormuş .Evladı başına bela olur bunu diyenin olsun da . Çok ayıp yaa
Amin Ecmain Allah razı olsun Rabbim tez zamanda sizinde yüzünüzü güldürsünAllah sizede cocugunuzada sağlık versin korusun
Rabbim hayırlısıyla gönlünüzdekini kucağınıza versin inşallahBen bile Allah'ıma derken korkuyorum Rabbim beni sevmiyor musun diyorum bazen..ki o nasıl dusunuyor
Çok güzel konusmusunuz...kader deyip gecicez..ama inanın tüp bebek süreci öyle zor ki..kuzeninizi encok ben anlarım..ama suda var yaşı gençse eğer er geç hamilelik oluyor... yılmasin...benim yaşım var onada veriyorumÇok büyük düşüncesizlik ve patavatsızlık bu yapılan. Dünyada genel bir kısırlaşma hali olduğunu düşünüyorum ben. Şu an çalıştığım yerde 2 kişi doğal yollarla hamile kalamıyor, biri bırakmış işin peşini diğeri tüp bebek yapacak. Kendi kuzenim 10 yıldır tüp bebek mücadelesinde perişan, ve bunlar asla kötü insanlar değil.
Bu gün benim uğraşmadan çocuğum oldu ama çocuklarımın anne baba olabilme garantisi yok çünkü yediğimiz gıdadan soluduğumuz havaya kadar her şey genlerimizi etkiliyor.
O cümleleri kuran insanın ruhu kötü, başka hiçbir şey değil. Yarın aynı dertle sınanırsa bunu kendi ya da evladının kötü olmasına mı yoracak. Düşüncesiz bir boşboğaz
Aslında kendimizede yapıyoruz başımıza musibet gelse ben ne günah isledim Allah'ım bunları yaşadım diyoruz.Bizim toplum böyledir
Başkasının başına gelince . “O kötü, o şöyle , o böyle ondan oldu “ derler .
Kendi başına aynı şey gelince” Allah sevdiği kulu ile uğraşırmış “derler .
Bu forumda bile kaç kere gördüm . Toplum zaten hep öyle .
Aşırı cehalet kokan bir konu ... Allahı herşeye karistiranlarin akli dengesinden şüphe ediyorum gerçekten.. hiç mi arastirmiyorsunuz bilimsel konularida 40 yaşınızda Allah onu sevdi çocuk verdi bunu sevmedi çocuk vermedi diye bir cümle kuruyorsunuz... Buna kargalar bile güler her neyse bilimsel açıklaması gebe kalamiyorsaniz başta yaşınız olmak üzere yumurtaniz ve eşinizin sperm hücresi yeterli değildir.. ilahı tarafıda bence yaratıcı yarattığı herşeyi sever yani Allah sizi seviyor hiç merak etmeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?