• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kötü kim- İyi kim..

Kötü kim- İyi kim​

Sorunuza istinaden herkes hem iyi hem kötü, bazılarımızda kötülük bazılarımızda iyilik ağır basar ama her insanın içinde her 2 duyguda olur, anne baba olunca iyi insan olmuyorsunuz ya da iyi insanlar çocuk sahibi oluyor kötüler olamıyor diye bir şey yok, sadece iyiler mi çocuk sahibi oluyor? O zaman bebeğini kendi elleriyle öldüren anneler hangi kategoriye koyacağız ya da sırf eşinden intikam almak olsun diye çocuklarını öldüren babaları ne yapacağız?

Yengeniz bu cümleyi kurunca içindeki iyilik kısmı gitti ne olacak şimdi:))) üstelik iyi insan kötü insanı insanların sahip oldukları veya olamadıklarıyla değerlendirerek çok başka bir role bürünmüş oldu ki, o da farklı bir noktaya gideceği ve sitede konuşulması yasak olduğu için girmeyeceğim.
Filozof gibi konuştunuz keşke dahada birşeyler diyebilseniz... genede teşekkürler...ama çok üzgünüm ve şimdi bu şu psikolojik duruma girdim...iyi olduğumu ispat etmek için uzak durduğum donasyon işlemine başlayacağım...😔😔

Bende çok sorguladım ki inançlı insanım dini vecidelerime getirenin..hep beni niye sevmiyor sun diye söylenip duruyorum..Allah beni affetsin
vecibe.

kötü olmakla bi alakası yok ama 40 yaşında olmanızla alakası olabilir, 41 yaşındayım, gebe kalamasam kötüyüm diye düşünmem geç kaldım diye düşünürüm.
ha benim de hayatımda bebek yapabileceğim kimse olmadı, yapmadım, bu da nasip kısmet ya da imtihan artık ne derseniz o. olmuyorsa olmuyordur...

Tövbe haşa Allah yerine konuşur da oldu millet. Öncelikle Allah hayirlisiysa size de nasip etsin kimsenin lafını onemsemeyin.
hep böyleydi
mazlumun ahı yerde kalmaz, çıkar aheste aheste
eden ettiğini çekmeden ölmez
yuva yıkanın yuvası olmaz

hep bi böyle adalet terazisi dünyada kurulur kafası var bu topraklarda, bununla terbiye (!) ata sporumuz.
ama hani adalet sistemimiz mükemmel işler diye değil illa Allah hesabını bu dünyada soruyor, bedelini ödüyor eden! şeklinde
arkadaş sorsan hepsi kitaba ve ahirete inanıyor :D herşey bu dünyada yaşanıp bitiyorsa ahiretin ne manası kaldı?

Evet benim yanımda dedi ve o konuştuğu adamın çocuğuna hayırlı olsun demeye gitti...bende orda olsaydım demek isterdim baksana adam iyi insan çıktı çocuğu oldu...
Eger oyleyse bu insan ya safi kotudur, Ya da soyledigi lafin nereye gidecegini hesap edemeyen patavatsizin tekidir... Bence boyle bir insanla fazla muhattap olmak zarar ve uzuntu getirir. Yerinde olsam iliskimi keserim

Filozof gibi konuştunuz keşke dahada birşeyler diyebilseniz... genede teşekkürler...ama çok üzgünüm ve şimdi bu şu psikolojik duruma girdim...iyi olduğumu ispat etmek için uzak durduğum donasyon işlemine başlayacağım...😔😔
Rica ederim, iyi olduğunuzu kimseye ispat etmek zorunda değilsiniz ama.
Çoğu insan bazen insanları incitmek için bazen boşboğazlıktan lafın nereye gideceğini düşünmemekten gereksizce konuşur, böyle önünü ardını düşünmeden konuşan insanları önemsemeyin, siz gerçekten donasyonu istiyorsanız başka ama el aleme iyi insan olduğumu göstereyim diye bu yola girecekseniz yanlış zira ağzınızla kuş tutsanız da kimseye nasıl birisi olduğunuzu anlatamayacağınız gibi buna gerek de yok.

Çocukla iyi veya kotu olmanın ne alakası varmış.oyle bişey olsa ülkenin yüzde sekseni in çocuğu olmazdı.Hepimizin içinde iyilikte var kötülükte.Su var herkesin sınavı ayrıdır.kiminin evladı olmaz kimisi evladından çeker kimisi ana babasından.Bunu söyleyen kişinin kendisi kötü bence kim karar veriyor insanların iyi veya kotu olduguna

Kızlar bir insanın çocuğu olmaması senelerce uğraşıp hep hüsranla sonuçlanıyorsa o insan kötü olduğundan ötürü mu bu başa gelen...
Bunu erkek kardeşimin eşi kardesimin arkadasina demişti o kadar kötü ki Allah işte çocuk vermiyor oysa eşinin ne suçu vardı..altı yıldan beri olmadı cocuklari şimdi oldu... şimdi benim yok ama benim yaştan ötürü olmuyor 40 yaşında evlendim...ve gene olumsuz tüp Bebek denemesi ....bu lafı belki bana dedi onuda bilmiyorum ama şöyle düşündüm Allah sevmediklerine mi veriyor sevdiklerine veriyor...yada evlat acısı yaşayanlar var dünyanın en iyi insanı...kafam o kadar kirgin ki....kendimi terkedilmiş hissediyorum 😔😔😔
Vermesi de vermemesi de imtihan. Tüm nimetler için geçerli. Gelininiz Allah’a iftira atıyor.

Kızlar bir insanın çocuğu olmaması senelerce uğraşıp hep hüsranla sonuçlanıyorsa o insan kötü olduğundan ötürü mu bu başa gelen...
Bunu erkek kardeşimin eşi kardesimin arkadasina demişti o kadar kötü ki Allah işte çocuk vermiyor oysa eşinin ne suçu vardı..altı yıldan beri olmadı cocuklari şimdi oldu... şimdi benim yok ama benim yaştan ötürü olmuyor 40 yaşında evlendim...ve gene olumsuz tüp Bebek denemesi ....bu lafı belki bana dedi onuda bilmiyorum ama şöyle düşündüm Allah sevmediklerine mi veriyor sevdiklerine veriyor...yada evlat acısı yaşayanlar var dünyanın en iyi insanı...kafam o kadar kirgin ki....kendimi terkedilmiş hissediyorum 😔😔😔
Yaşınız geç değil ben 43 yaşımda doğrdum sizinde olabilir Allah’dan ümit kesilmez

Yengeniz kötü böyle bir cümleyi söylediğine göre hem çok kötü hem çok merhametsiz. İnsanların çocuk yapması olması olmaması onu ne ilgilendiriyor.
.O mu bakacak büyütecek.Herseyin hayırlısı çocuğunda hayırlısı.. anneye babaya kan kusturan çocuklarda var. O çok bilmiş kötü kalpli yengenin buna cevabı nedir o zaman.

Bazı anneler kendi doğurdu çocuğu kendi elleriyle öldürüyorken bu senin söylediğinin doğru olmadığını ispatlamış oluyor maalesef.

Bunu yapan anneler yanında .evlat sahibi olduğunda yere göre degdiremeyecek gözünün içine baka baka büyütebilecek anneler kötü olabilir mi 🥹

Kesinlikle değil 🌸

Rabbım isteyen bakabilecek her kadına nasip etsin.

Bir sperm ve yumurta, anatomik olarak tüm canlılarda herhangi bir engel yoksa dölleniyor. Hem çok basit hem çok kompleks. Bunun iyilikle kötülükle veya başka hiçbir şeyle ilgisi yok. Hepimizin içinde hem iyilik hem kötülük var ve emin olun hepimiz birilerinin hikâyesinde hem iyiyiz hem kötüyüz. Siz, kötü bir insan olduğunuz için sınandığınızı, bir şeylerin bedelini, diyetini ödediğinizi düşünmeyin lütfen; esas bunu bu şekilde dillendiren insanların sığ düşünceli olduğunu, safi kötülük saçtığını düşünüyorum.

Allah sizi mucizenize kavuştursun böyle şeyler için üzülmeyin duymayın bu şekil dışardan söylentileri .

Lütfen mantıklı düşünmeye çalış. Bu dünyada kaç tane tecavüz bebeği oluyor, kaç tane daha kendi çocukken bebek doğuran oluyor, kaç tane kardeşini doğuran oluyor... Allah bu insanlara iyiler diye mi veriyor bu çocukları?

Olanda da olmayanda da vardır bir hayır.

Dayımın iki oğlu var olmaz olaydılar. 80 yaşında memur emeklisi adam inşaatlarda gece bekçiliği yapıyor.Yengem 70ten sonra bulaşıkçılık yapıyor.Sırf bağımlı oğulları dövmesin ona para yetiştirebilsinler diye... iyi mi kötü mü bilmem bildiğim tek şey evlat bazen ödül değil cezadır.Allah kimseyi evladıyla imtihan etmesin...

Belkide vermemesi hayirlidir nerden biliyor. Allah kendisine verdi o cocuklardan hayir gorecegi imtihan olmayacagi ne malum..ben 30 lu yaslarin sonuna gelmekteyim su hayatta sunu anladim asla büyük konusmayacaksin. İnanan ilahi adalet desin inanmayan karma desin. Kimi kinadiysam yargiladiysam hepsini tek tek yasadim.ne buyuk konustuysam basima geldi kime nasil davranirsan karsina geliyor. Ben kendi annem babam disindaki yaslilarla pek anlasamiyorum kayin ailesi babamin ailesi dahil. Ama biliyorumki buda onume gelicek. 40 yas cocuk icin gec degil hayat sartlari zaten bu yaslarda yapmaya zorluyor cocugu. Allah saglik versin olur tedavihe devam edin. Allahtan hep hayirlisini isteyin. Olmassa ne olacak eksikmi kalacaksiniz? Hayir mutlu olmaya bakin. Mutlu olunca zaten o stres negatif kalmiyor bir bakmissiniz kendiliginden oluyor bazi şeyler. Boyle laf sokanlarin karsisinda susmayin cahil susularak yenilemez.direk cevabi yapistirin senide ilerde gorecegiz diyin anlasin.

cocuk sahibi olmakla iyi insan olma ya da kotu insan olma arasında bağlantı kurulması mümkün mu? bunu sizin yanınızda söyleyen kötüdür asıl. tüp bebek sureci geçiren birinin yanında sanki kendisi çok iyi olduğu için cocuk sahibi olduğunu mu sanıyor. kader diye birsey var . hic üzülmeyin bu laflara suan siz yaşadıklarınızdan dolayi hassassiniz. 12 cocuk doğurup çocuklarının hepsini bir köşeye atan kalbi karalara iyi diyemeyiz mesela .

Çocuk dünyada bi nimettir. Bazen de bi imtihan..

Eğer bir çocuğa sahip olmak için onu hak etmek gerekseydi, yahut gerçekten iyi biri olmak.. Kaçımız çocuk sahibi olabilirdik bilmiyorum.

Asla böyle sığ bi düşünceye paye vermiyorum. Kardeşinin eşi büyük ukalalık yapmış. :olamaz:

İnsanlar sadece sevisiyor. Sevişebiliyor.. Bedenlerinin sıhhatli olması, o spermin o yumurtayı dölleyebilmesi, bebeğin oluşumu, anne karnında büyümesi, doğumu… hepsi Allahın Lütfü ve keremi.

Hiçbiri insanın kendi yeteneği, başarısı, iyiliği falan değil. O yüzden çocuk sahibi olanların da bi halt becermiş- başarmışcasına, sanki dünyanın ve insanlığın devamı onların üremelerine bağlıymış gibi davranmalarına irrite oluyorum. :KK12:

Nice haber okuyoruz. Programlarda görüyoruz. Öyle kişiler çocuk sahibi oluyor ki, tamamen çocuk ziyanlığı. 😔 Bir yandan çocuk çocuk diye inleyen, hastane Dr gezen nitelikli, ince düşünceli insanlar var. Bak biz şu halimizle anlam veremiyoruz. İyilik kötülük, hak etmek etmemek değil mevzu. Bi tek yengen mi çözdü bu işi?!..

Sabah sabah dellendim bak :KK34:

{Rabbim senin de gönlüne göre versin. Ben kırk yaşındayım ve hamileyim. İns bir gün bu sitede senin de mutlu haberini alırım kardeşim 💙}

Son düzenleme:
Back