- 29 Nisan 2013
- 16.167
- 30.999
- 798
Iste bu kotu tecrubelerden dolayi herkese sifir puan vermek de dogru degil. Cunku o zaman gercek dostlari da kaybedebiliyor insan.İşte ben hep 100 veriyordum sorun buymuş. Kimi tanısam kusursuz insan olarak başlıyorum onla olan yaşantıma ve hep beni yanıltıp sıfırlanıyorlar...
Bir de sunu ogrendim. Birisi benden yardim istemeden ben ustune ziplarsam yaptigim iyilik olmuyor, aksine enayi olarak goruluyorum. O yuzden birisi benden yardim istemedigi muddetce ustune hemen ziplamiyorum.
Bir sey daha: Kendini ezdirmemeyi ogreniyorsun zamanla. Birisi beni eziyorsa eskiden o kisiyi kaybetmemek icin susardim. Artik susmuyorum. Cunku ben katlanabilirsem o da katlanabilir.
Bu arada hayir demeyi de ogrenmeniz gerekiyor. Yapamayacaginiz bir sey istendiginde hayir diyebilmelisiniz. Bu karsidaki kisiyi yaralamiyor, aksine sizin daha karakterli oldugunuzu gosteriyor. Ben eskiden kimseyi kiramazdim herseye evet derdim. Sonunda da hep kullanildigim.icin kendime kizardim.
Yanlis terimler kullanmis olabilirim ama umarim demek istedigimi anlatabilmisimdir. Surcu lisan ettiysen affola.