Kötü insanlar yüzünden takıntılı bir insan oldum.

İşte ben hep 100 veriyordum sorun buymuş. Kimi tanısam kusursuz insan olarak başlıyorum onla olan yaşantıma ve hep beni yanıltıp sıfırlanıyorlar...
Iste bu kotu tecrubelerden dolayi herkese sifir puan vermek de dogru degil. Cunku o zaman gercek dostlari da kaybedebiliyor insan.
Bir de sunu ogrendim. Birisi benden yardim istemeden ben ustune ziplarsam yaptigim iyilik olmuyor, aksine enayi olarak goruluyorum. O yuzden birisi benden yardim istemedigi muddetce ustune hemen ziplamiyorum.
Bir sey daha: Kendini ezdirmemeyi ogreniyorsun zamanla. Birisi beni eziyorsa eskiden o kisiyi kaybetmemek icin susardim. Artik susmuyorum. Cunku ben katlanabilirsem o da katlanabilir.
Bu arada hayir demeyi de ogrenmeniz gerekiyor. Yapamayacaginiz bir sey istendiginde hayir diyebilmelisiniz. Bu karsidaki kisiyi yaralamiyor, aksine sizin daha karakterli oldugunuzu gosteriyor. Ben eskiden kimseyi kiramazdim herseye evet derdim. Sonunda da hep kullanildigim.icin kendime kizardim.
Yanlis terimler kullanmis olabilirim ama umarim demek istedigimi anlatabilmisimdir. Surcu lisan ettiysen affola.

Çok iyi anladım. Benim de geçtiğim süreçler bunlar. Hemen her şeye zıplardım. Şimdi görmezden gelmeye çalışıyorum. Kafama takmamaya çalışıyorum ama illaki bi ucunda kalıyor aklımın. Ben birinin iyi bir davranışını görünce onu takdir ederim, ama bana aslında yapılması gerekeni yaptığım için eleştiri yapan insanlar oldu. Kurnazlığını, fesatlığını meziyet gibi anlatıyor bazı kişiler. Bari yapıyorsun kendin bil. Uzaklaşıyorum çoğu zaman, ona bile izin vermiyorlar. Bi yerden hayatımda olmaya çalışıyorlar, istediklerini vermeyince karalayıp huzursuz ediyorlar. O kadar doluyum ki şu 3 yılda çöktüm. Ailem de uzak tek başımayım, yeni insanları tanımak kaynaşmak durumundayım. Ama eski yaşantılarım izin vermiyor.

Ben tek basima oglumla yasiyorum. Bu yasadillatinizin hepsini yasadim. Bazi insanlar kendini cok kurnaz saniyor. Karsisindakini de enayi. Ben artik birisini taniyana kadsr gozlemliyorum. Ve cebimde 50 puanla basliuorum. Iyi de olabilir kotu de. Baktim kotu puanimi sifira indirip direk uzakladiyorum. Gereksiz insanlari hayatima dahil etmiyorum. Basimi agritacak, zamanimi bos yere alacak insanlara mesafeliyim. Bir de az insan cok huzur. Yalnizlik da gizel aslinda. Ve en guzeli kendi kendine yetebilmek... iste o zaman zaten gereksiz insanlara tahammul etmiyorsun. Insanin yaşı 40 i gectikten sonra zaten tahammulu de azaliyor eskisine gore. Kitaplar en guzel dost. Ben bos kaldigimda gereksiz insanlsrla gereksiz muhabbetlere girmek yerine kitap okuyorum.

İmkaniniz varsa yurtdisina yerlesin. Veya cevrenizi degistirin. Cahil insanlar iyiligi ve iyi niyeti aptallik saflik olarak goruyor.

İmkaniniz varsa yurtdisina yerlesin. Veya cevrenizi degistirin. Cahil insanlar iyiligi ve iyi niyeti aptallik saflik olarak goruyor.

Maalesef öyle bir imkanım yok keşke olsa. Çok güzel bir teşhis yaptınız, hatta yaptığımız iyiliği görevimiz zannediyorlar.

Ben sizi anliyorum..Ben de kendimdeki degsiimi fark ediyorum.insanlari o kadar dusunur ve fedakar olurdum ki kendimi yipratirdim bile bu yuzden .Ama daha mutluydum..basimi yastiga koydugumda huzurlu ve mutluydum..vicdanim rahatti, dogru bildiklerimi yapiyordum..iyi bir insandim ve her zaman daha iyi olmaya calismaliydim..ama gitgide kullanildim,aldatildim,kazik yedim..hatta islerim bozuldu (cok guvendigim ortagim tarafindan dolandirildim).Ders almam gerekirken tekrar hatalar yaptim,guvendim ve olmadi..
Simdi ise mutlu degilim..insanlarin ahlaksizligi,kurnzligi,firsatciligi..
Hani birisi gulumsese onceden ben de gulumser hatta selamlasirdim..simdi ise"acaba neden gulumsedi?"diyorum..bu da yanlis..
Hep dogrucu olmak,hep guzel olani yapmak..hak yememek,iyilik yapmak,guzelligi ve iyiligi yaymak istemek..hep daha cok calismak..benim ideallerim bunlardi..
Vazgecmis degilim,ama etrafimdaki iki yuzluluk,firsatcilik,ahlaksizlik,kayirmacilik,torpil.vs.almis basini gidiyor..
Yurt disina yerlesmeyi inanin cok istiyorum
.ins bie gun mumkun olur sizin icin de benim icin de

Bende hep dürüst bir insan oldum ama bakiyorum cevreme insanlar birbiri hakkinda konusup sonra kanka modunda takiliyorlar.Çogu insan bu sekilde ve kendi gibi olanlara kiymet veriyorlar.Ben artik insanlara gosterecegim iyi niyeti hayvanlara gosteriyorum.Belki klişe bir laf olacak ama gercekden insanlari tanidikca hayvanlari daha cok sevdim

Evet, maalesef dünyada iyi niyetlilere değil de kötülere prim veriyor herkes. Bir aile içerisinde bile dikkat ederseniz, kim daha kavgacı, sorun çıkartan kişi ise o daha değerli oluyor. Ben de bunu anlayamıyorum maalesef.
Umarım her zaman iyi niyetinizi hak eden insanlarla karşılaşırsınız.

Ya kusura bakmayın ama teyzeyi çok haklı buldum. Sonuçta ön tarafta oturuyor diye muavinlik yapacak diye bir şey yok. Kim bilir yol boyunca sizin gibi kaç kişi dürttü kadını, o da sinirlenip size patlamıştır. Olaylara sadece kendi tarafınızdan bakıp yorumlamayın. Parayı uzatır mısınız diye bu kadar efor sergilemek yerine keşke kalkıp kendiniz verseydiniz inanın daha az yorulurdunuz.

Bu yazdığımızda ben de katılıyorum..
konu sahibi lütfen üzerinize alınmayın,
sizi tenzih ederim ama yaşanan sıkıntılar ve sorunların tek taraflı olmadığını düşünüyorum ve sadece bir kişiden dinleyerek sağlıklı yorum yapılabileceğini inanmıyorum.
Burada konu açanların yorumlarında da dikkatimi çekiyor;
kayınvalidesini kötüleyen kendi anne babasının gelinlerine hiç karışmadığından, ağızları olup dilleri olmadığından dem vuruyor.
arkadaşına kızan ben şöyle fedakarlık yaptım,böyle iyi insanım ama karşılığında nankörlük gördüm diyor.
eşinden dertlenen kendi iyi hasletlerinden dem vurup kocasını yerin dibine sokuyor,
ben anlamadım bu kötü insanlar kim?
hep mi biz iyiyiz de etraf kötü?
İnsan ilişkileri gerçekten çok karmaşık. üzerinde biraz kafa yorup düşünmek lazım.

Aslında bana da doğru geldi arkadaşın yazdığı fakat ben üzerime alınmadım. Ben de kv konusunda dertlenenlerdenim ama hiç bir zaman bi anda pat diye tepki vermedim. Önce düşündüm sordum soruşturdum, araştırdım yapılanlar normal mi, bana yaşanılanlar normal mi , ben mi fazla büyütüyorum ve tepki veriyorum? Sonuçta bana % 90 hak verdi insanlar ben olsam boşanırdım dediler. Diğer yaşadığım problemlerde de yine içimde bir sizi kaldıysa sordum fikir aldım ben mi yanlış yaptım neden hakettin bu davranışı diye. Eğer bana sen de de hata var derilerse gittim özür dilerim ama yine Ben kötü oldum. Bana bir sütü şey çektiren kv gitsen sorsan en haklı o ancak çocukları da dahil bana hak verdi. Doğru çoğu zaman bir tanedir. Değişmez . İstisnalar vardır. Ben kimsenin kimseye zarar vermediği sürece istediği şekilde yaşayabileceğine inanıyorum. Bir insan bana iyilik yapıyorsa amenna ama kötülük yapamaz yapmamalı. Hakkı yok. Hiçbir şey yapmasın daha iyi.

Elbette hiç birimizin bir diğer insana kötülük yapmaya hakkımız yok,dediğiniz gibi sevmediğimiz insanlara hiç bir şey yapmamak yani nötr kalmak da bir çözüm yolu.

Sanırım siz üstüste yaşadığınız kötü olaylar ve anlayışsız insanlar yüzünden biraz bunalmışsınız.
Özel hayatınızda yaşadıklarınızı bilmiyorum, önceden konu açtıysanız da okumadım.
Sorunlarınızı çözüp huzur bulmanızı gönülden isterim tüm sıkıntılı insanlar için dilediğim gibi.

Ben burda okuduğum çoğu konuya ve yapılan yorumlara şaşırıyorum, biraz da onu anlatmak istedim.
Derdi olan çoğunlukla özeleştiri yapmıyor hatta burda kendi fikrine aksi yorum yapıldığında da kızıyor.

Çok steril yaşamıyorum elbette ama 45 yaşıma geldim,evliyim,yıllardır özel sektörde çalışıyorum, böyle kötü insanlar olmadı etrafımda.
Kızdıklarım,kırıldıklarım,görüşmeyi bıraktıklarım ve benim kızıp, kırdıklarım oldu elbette ama bu yaşanan olumsuzlukları genelleyip hayata ve insanlara sürekli gard almak ve tetikte olmak hayatı çekilmez kılar diye düşünüyorum.

bence toplumca zihniyette sıkıntı yasiyoruz

sana her turlu saygısızlığı hakareti yapana sus diye ogreten aileler var, bu saygi degil

bisey derlerse asla susma hakkini savun diye seviyesiz tartismalari normal gosteren aileler var, bu hakkini savunmak degildir

senin hakkin yendiginde, bi iyiligine karsi kotuluk yapildiginda bize tas atana biz gul atariz sen kalbini bozma diye hakkini savunmayi tavir almayi engelleyen aileler var boyle "iyi insan" olunmaz

sana biri iyilik yaptiginda cikarin icin ona zarar vermen gerekiyosa dusunme o da firsatini bulsa yapardi zaten diye yetistiren aile var bu kötülüğün bahanesi bu olamaz

bunlarin hepsini normallestirip toplumca catistigimizdan kimse kimseyi sevmiyo kimse kimseye iyilik yapmak istemiyo toplumca ayarlarimiz bozuk

benim annem de ben allah rizasi icin yaptim der. butun alttan alma, ezilme, eza cekmelerini allah rizasi icin yapmis, ama bakalim buna allah razi mi? o cani sana elaleme heder et diye mi verdi. haksızlık karşısında susan dilsiz seytan kismini atlayip da kosulsuz robot gibi daima iyilik yapip affetmemeli insan diye düşünüyorum

Aynen zamanında biz de böyle yetiştirildik, boşver sen yapma. Suçlu ol kötü olma diye. Biz ailecek de ezildik. Bunu öfkesi de çok var içimde. Hep alttan alan taraf, sessiz kalan taraf olduk. Kimseye karşı kötü taraf olma cesaretini gösteremedik. Babam bayan patronundan duyduğu hakaretlere, kadındır saygılı olayım derken hasta oldu tedavi gördü. Ama şimdi çok akıllandı, kimseye tavizi yok bizi de bu şekilde yönlendirmeye başladı. Duygularımızı değil aklımızı kullanmaya başladık. Yeni başladık ama sonuçta başlamak da başarmanın yarışıdır. Kötülük etmiyoruz ama artık haklıysak pısmıyoruz.

Yol boyunca kimse dürtmüş olamaz çünkü arkasındaki tekli koltukta oturuyordum başka koltuk yoktu ve dolmuş boştu orası kısa bir güzergah 10 dklik.dolmuş boş olur genelde. Hamile halimle hareket eden dolmuşta kalkip taa önemi yürüseydim bide

Benim üniversite hayatimdaki kız arkadaşlarim çok iyiydi mesela hepside kültürlü görgülü saygili iyi niyetliydi o dönemler ben daha olgun değildim aileden ve okuldanda iyi bi eğitim alamayinca onlar kadar saygili iyi oldugumu bile sanmiyorum. Okul bittiginde ancak geliştirmiştim kişiligimi bu nedenle onlara yaptigim hatalardan yanliş anlaşilmalardan bitmiştir ilişkimiz. Özel sektörde çalişirkende tanidigim herkes çok iyiydi ama şimdi çalismiyorum. Ve evlilik hayatimdaki insanlar ailem komşular esimin ailesi bunlar çok sıkıntılı ve kötü tipler. Artık karşıma ünideki ve özel sektördeki gibi iyi saygili normal insanlar çıkmıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…