Merhaba,
Öncelikle şunu önereyim, eğer herhangi bir sağlık problemin yok ise ; günde iki defa tempolu yürüyüş için kendini bir kaç gün düzenli olarak dene, eğer çok güçsüz dermansız kalıyorsan bu normal olmayabilir, çok zorlamamakta fayda var. O zaman gün aşırı iki defa yürümeyi denersin , ya da her gün bir defa denersin, kendi vücudunu dinleyerek ortak bir nokta bulacağınıza eminim
Sana kolaylıklar diliyorum umarım istediğin kiloya en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde ulaşırsın :13:
Bana gelince; ben genellikle günde iki defa 5,5 ya da 6 km ( çoğunlukla 5,5 ) hızda 60-75-90 arası değişen dakikalarda yürüyorum. Bazen gündüz 90 dk yürüyorum-akşam 60, bazen gündüz 90-akşam 90, bazen de gündüz 60 dk yürüyorum akşam yorgun hissediyor ve yürümüyorum ( sağım solum pek belli olmuyor yani o an kulağımdaki müzik , kafamdaki düşünceler, bacaklarımdaki derman neye müsaade ediyorsa
)
Arada bir de bir günlük mola veriyor hiç yürümüyorum. Ama bu çok sık değil...
Ben koşamıyorum , hem çok çabuk yoruluyorum hem de dalağım şişiyor, o yüzden iki aydır yürüyorum, şimdiye kadar bir zararını görmedim, yürüyüşe ilave olarak 2,5 aydır dikkatle yaptığım diyetin de yardımıyla 14,5 kilo vererek 80 kilodan 65,5 kiloya indim. ( ama benim günlük çok fazla fiziksel aktivitem olmamasının etkisi olabilir; yani şu sıralar bir işte çalışmıyorum, annemin evinde misafirdim evin genel sorumluluğu bende olmadığı için ancak yardımcı oluyordum bişeylere o kadar, burada çok fazla gezilip tozulacak yer ve/veya arkadaş ta olmadığı için, genellikle evdeydim )
Tabii şimdi kendi evime geri dönüyorum orada koşu bandım yok, üsküdar sahile inip yürüyüş yaparım diye düşünüyorum ama bakalım nasıl olacak