Koşu bandı ile zayıflayan var mı?

bide kızlar akşam halamla konuştum oda 33kilo vermişti göbeğim sıkılaşırmı dedim bi 20kilo daha vermek istiyorum dedim dediki boşuna ümitlenme sıkılaşmaz anca estetik karın ameliyatı kurtarır dedi bütün hayallerim yıkıldı:KK14:

Gunaydinn, ben sabah kahvaltidan once yapiyorum yuruyusumu , istahimi kesiyor:) l-carnitin kullandin mi? Ben gecen yil kullanmistim. Yuruyus yapmadan once daha fazla yag yakimi olmustu. Yag yakimini hizlandirip, enerjiye ceviriyormus. Yeniden alip kullanmayi dusunuyorum.

Kahvaltıdan önce yürüyüş yapmam çok zor benim, sabah 8.30 da kalkıyorum kahvaltıdan bir süre sonra saat 11-12 ye doğru enerjimi toparlayabiliyorum :KK17:
Ama benim artık çok iştahım olmuyor yaa :KK19:
Mesela bu sabah yağsız teflon tavada pişmiş 1 adet yumurta, 30 gr maydanoz limonlu, 1 domates, 2 kupa şekersiz çay ve
1 dilim kepekli ekmeğin sadece dış kabuğunu yedim, öğlene doğru 1 nescafe, ardından 67 dk 5,5 km hızda yürüyüş, öğlen 100 gr haşlanmış kereviz limonlu , akşamüstü 1 nescafe ( ama akşam yürüyüşüm karambolde kaynadı yürüyemedim ) , akşam 1 tabak yayla çorbası ( ev yapımı yoğurt ve yumurta ile, yağ ilavesiz )

l-carnitini ilk burada duydum iki ay kadar önce, kullansam mı diye düşünmekle beraber cesaret edemedim benim vücudum biraz arızadır olmayacak tepkiler verir, sonra hepten vazgeçtim zaten. Burada bir arkadaş da faydasını hiç görmediğini söylemişti o zamanlar (şimdilerde girmiyor kendisi olsa sorardık )

Sen tekrar kullanmayı düşünüyorsan bu seferki gözlemlerini de paylaş bizimle olur mu

uff evet ya özellikle de kasımda başladım ki yaza kadar epey veririm diye ama bu kadar az gideceğini hiç tahmin etmemiştim, galiba sizin de dediğiniz gibi ömrümüz bu bantların üstünde geçecek galiba :KK43:(

ya bide öyle bişeyki 45 dakika yürüyecem diye rahat 1.5-2 saatim heba oluyor, birde çalışıyorum, işten gel ev işi, spor, yazık resmen bana, ne yemişim arkadaş gitmek bilmedi kilolar :KK43:((

haklısınız ama yaşadığım yer küçük bir yer, diyetisyen bile yok, devlet hast. gittim oda önce dahiliyeye git o uygun görürse gelebilirsin dedi, neyse bir yolunu bulduk gittik, oda sağolsun ne boy ne kilo ölçtü 1600 kalorilik kendi pc sinde kayıtlı standart bir liste verdi, yolladı.ne açıklama ne bişey hiçbişey yok.

yani verdiğim 3 kilo kendi eserim, onunda 1 kilosu su desek 2 kilo yağdır herhal :))

ya varya yazınızı okuyunca nasıl mutlu oldum bana yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim, ben size açık açık yazayım haftada 4 gün düzenli yürüyorum, yediklerimi yazıp hergün kardeşime yolluyorum oda beni kontrol altında tutuyo, çok şükür sağlık problemin ilacım yok.

dün sabah :1dilim ekmekle yağsız tost bugün: 1,5 bardak sütle (şu ajda bardaklarından) mısır gevreği
dün ara öğün :2 gün kurusu, 1 incir bugün: 2 gün kurusu, 1 incir
dün öğlen :1dilim ekmek, türlü, bulgur pilavı, yoğurt bugün: 1dilim ekmek, çorba, patlıcan yemeği, salata
dün ara öğün :3 ceviz, 2 incir
dün akşam :1 dilim ekmek, çorba, tavuk sote, salata
dün son öğün :çeyrek elma, çeyrek portakal

ben size dün(soldaki) ve bugün (sağdaki) yediklerimi yazdım, kusura bakmayın söylemesi ayıpama açık açık yazdım valla ne yediysem :))
cevizdi, incirdi her zaman yediğim şeyler değil, genelde elma yerim bu ara böyle denk geldi, ama çok arada da yerim.akşam yemeğim en geç 7 de olur, meyveyide spordan sonra yerim. bide düzenli hergün 2 kupa yeşilçay, 2 fincan şekersiz türk kahvesi içerim, çayımıda 13 yıldır şekersiz içiyorum.aklıma gelenler bunlar, çok açık yazdım herşeyi ama yardımcı olurum diyince sevindim bir an :))
çok teşekkür ederim.

Merhaba,

Öncelikle haftada dört gün düzenli yürüyüş gayet güzel, hızını biraz düşürüp ( çok da değil ama , mesela 5,5 veya 6 ) süreni arttırman faydalı olabilir.
İkincisi; sabah kahvaltılarında daha çok yeşillik tüketmeni , tost ya da mısır gevreği gibi yiyeceklerden azcık uzak durmanı öneririm, az miktarda peynir ( tercihen lor peyniri ), az sayıda zeytin, bol miktarda maydanoz, domates,salatalık vs gibi yiyeceklerle daha dengeli bir kahvaltıyı tercih edebilirsin.
Üçüncüsü; aynı öğünde ekmek ile çorbayı birlikte yememeye çalışırsan iyi olur. Çünkü zaten 1 tabak çorba 1 dilim ekmeğe eşdeğermiş, sen iki kat yemiş oluyorsun.
Dördüncüsü ; Pirinç, mercimek, bulgur, nohut tan uzak durmanı öneririm. Makarna, börek, kek , hamurişi , tatlı bunlar da çok sinsi yiyecekler :KK19:

Sonra yemeklerini çok az zeytinyağı veya tereyağı ile pişirebilirsin, ya da sebzeleri haşlayıp limonla veya biraz yoğurtla tüketebilirsin.
Her gün bol su içtiğinden emin olmalısın, vücudunun suya ihtiyacı var ( hem spor yapınca kaybettiğini yerine koymak, hem de vücuttan zararlı bilumum maddeyi atabilmek için ) , ancak çay kahve veya diğer içecekler sade suyun yerini tutamıyor bunu unutma, alışkanlığın yoksa da kendini bir müddet zorla ve alışkanlık edin.
Başka önemli bir adım da ; www.kalorisepeti.com sitesine üye olup, günlük yediklerinin kalori takibini yaparak, aldığın günlük kaloriden fazlasını harcamaya dikkat edebilirsin.
bugüne kadar yediklerin sana az görünüyor olabilir, ama bir o siteye girip yediklerinden aldığın kaloriye bakıp, bir de koşu bandında yaktığın kaloriye baktığında dehşete kapılacaksın emin ol :KK53: tecrübeyle sabittir :KK52: Ama korkma bu his geçici, bir süre sonra alışıyorsun ...

Aklıma gelenler şimdilik bunlar arkadaşım, inşallah bi işe yarar ve kilo verişin artar. Ama bu arada en önemlisi motivasyon, moralini hep yüksek tutmalı, ümitsizliğe kapılmamalı, kapıldığın zaman hemen ilk fırsatta burada bizimle paylaşıp dağıtmalısın o olumsuz düşünceleri...
Hepimize kolay gelsin...

Son düzenleme:
Selam arkadaşım yazdıkların beni okadar motive ediyor ki çok ta esprilisin yaaa

Selaam :KK3:

Yazdıklarımın bir işe yaraması ve motivasyon ya da gülümseme olarak karşılık bulması çok sevindirici bir durum. Elimden geldiğince kendimin de burada paylaşımda bulunan siz arkadaşlarımın da moralini bozmamaya çalışıyorum çünkü kilolarımıza karşı verdiğimiz bu savaşta moral çok önemli

hem ne demişler " anca beraber kanca beraber" :13::KK19:

slm cnm ooo sıkılaşma egzersizleri başlamış :KK16: ya ben 1,2kere aksattım yani 1saat civarı yürüdüm bugün 1saat yürüdüm akşamda 1saat yüriyeceğim bugün atolyede ilk günümüzdü ilk gün olduğu için sadece 2çeşit yaptık sonra yendi ama ben yemedim diyet bisküvimden yedim öğlen biyere girmiştik kızlarla 1tabak mercimek çorbası içtim ekmeksiz bugünkü menü neysede şu yaşpasta larıda yemeden atlatırsam süper olur:KK17:pazarteside staj başlıyo pastahanede haftada 2gün 1gün de atolye :KK8:diğer günlerde aksatmadan evde yürüyüşümü yapabilicem neyseki:KK8:

öncelikle merhaba :KK16:insülin direnci varmı acaba sizde bende insülin direnci var sporumu 2saat yaparsam anca kilo verebiliyorum bide meyveyi 1taneyi geçmemeye çalışırım bende diyetisyene gittiğim zaman çok ağır veriyodum kiloyu bazı zamanlar veremediğim bile oluyodu ama verdiğim kilo sırf yağdan gidiyoodu:KK34:bide nacizane bi sorum olucak patlıcan yemeği çok yağlımıydı bide nacizane önerim pilav makarna bakliyat bir birsüre uzak kalabilirsen bide yemeğin suyundan yenilmemesi gerekiyo kesinlikla çünkü bütün yağlar suyunda birikiyomuş belki kilo vermende hızlanabilir

Tatlım nerelerdesin seeen :KK22:

Hem merak ettik, hem özledik yahu, hangi şehirde nerde yaşıyorsun bilsem atlayıp gelcektim seni aramaya az kalsın :KK52: bizi bu kadar boş bırakma aaa :KK19:
pastalardan uzak durmaya devam :KK9::KK9:

bide kızlar akşam halamla konuştum oda 33kilo vermişti göbeğim sıkılaşırmı dedim bi 20kilo daha vermek istiyorum dedim dediki boşuna ümitlenme sıkılaşmaz anca estetik karın ameliyatı kurtarır dedi bütün hayallerim yıkıldı:KK14:

benim arkadaşım 50 kilonun üzerinde verdi ve ebru şanlıda daha sıkıydı. lütfen moralinizi bozmayın. vücudunuzu en iyi siz tanırsınız ona göre program yapın

Tatlım nerelerdesin seeen :KK22:

Hem merak ettik, hem özledik yahu, hangi şehirde nerde yaşıyorsun bilsem atlayıp gelcektim seni aramaya az kalsın :KK52: bizi bu kadar boş bırakma aaa :KK19:
pastalardan uzak durmaya devam :KK9::KK9:
ben sizi bırakırmıyım takip ediyorum ama yazmak gelmedi içimden biraz özel sıkıntılarım var onun dışında iyiyim ben istanbuldayım cnm:KK16: pastaların o güzel o tatlı o cazip görüntüsüne kapılmamalıyım kurs bitince fazla kiloda kalmaması lazım ben 80de takıldım kaldım yine :KK15:

benim arkadaşım 50 kilonun üzerinde verdi ve ebru şanlıda daha sıkıydı. lütfen moralinizi bozmayın. vücudunuzu en iyi siz tanırsınız ona göre program yapın
ayy çok sevindim bende hedefi tutturursam 40kilo vermiş olucam çünki sıkılaştırıcı sürüp karnı sarmaya devam edeyim ozaman :KK34:

ben sizi bırakırmıyım takip ediyorum ama yazmak gelmedi içimden biraz özel sıkıntılarım var onun dışında iyiyim ben istanbuldayım cnm:KK16: pastaların o güzel o tatlı o cazip görüntüsüne kapılmamalıyım kurs bitince fazla kiloda kalmaması lazım ben 80de takıldım kaldım yine :KK15:

ayy çok sevindim bende hedefi tutturursam 40kilo vermiş olucam çünki sıkılaştırıcı sürüp karnı sarmaya devam edeyim ozaman :KK34:

tamam yarın atlayıp geliyorum İstanbul'a :112:

bence de moralini bozma, hem diyetle hem sporla sağlıklı bir şekilde kilo veriyorsun neden estetik ameliyata falan ihtiyacın olsun ki, vücut inanılmaz bir makinadır, toparlar kendini...

keyifsiz olduğun için kilon takılıp kalmış olabilir canım , inşallah halledilemeyecek sıkıntılar değildirler ve bir an önce başından defolup giderler :KK31:

tamam yarın atlayıp geliyorum İstanbul'a :112:

bence de moralini bozma, hem diyetle hem sporla sağlıklı bir şekilde kilo veriyorsun neden estetik ameliyata falan ihtiyacın olsun ki, vücut inanılmaz bir makinadır, toparlar kendini...

keyifsiz olduğun için kilon takılıp kalmış olabilir canım , inşallah halledilemeyecek sıkıntılar değildirler ve bir an önce başından defolup giderler :KK31:
gel cnm:)özlemişsindir istanbulu yok cnm bozmuyorum sıkılaşırsada iyi olur sadece:)yok cnm keyfim bayadır yok bilmiyorum halledilirmi ama çok şükür kilom arada bi takıldı sadece bide dengem şaştı pasta kursunada başladım ya öğünlerim geçiştirmeli oldu bu aralar oturtamadım daha öğünlerimi

Hayırlı cumalar kızlar
Sabah 400 kalorilik bir kahvaltıdan sonra 6.5 hızda 5.5 kilometre yürüdüm. Bugüne de azimle başlamış oldum. İnşaallah hep böyle devam edebilirim.
:112:

Arkadaşlar sizler deneyimlisiniz bikaç sorum var, yardımcı olabilir misiniz??? :KK15:
sirkeli ve ballı suyu deneyeniniz var mı? ben bu ay içmek istiyorum faydası olur mu sizce???
bir de yeşil çayı günde 4-5 bardak içsem bir zararı olur mu??:KK15::KK15:

Selaam :KK3:

Yazdıklarımın bir işe yaraması ve motivasyon ya da gülümseme olarak karşılık bulması çok sevindirici bir durum. Elimden geldiğince kendimin de burada paylaşımda bulunan siz arkadaşlarımın da moralini bozmamaya çalışıyorum çünkü kilolarımıza karşı verdiğimiz bu savaşta moral çok önemli

hem ne demişler " anca beraber kanca beraber" :13::KK19:

merhaba ylnzeskici :112:
bişey sorabilir miyim?
Sen günde kaç defa yürüyorsun ya da koşuyorsun?
Ben günde iki defa yürüsem hızlı tempoda zararı olur mu acaba

Desteğin için şimdiden teşekkür ediyorumm :KK19:

merhaba ylnzeskici :112:
bişey sorabilir miyim?
Sen günde kaç defa yürüyorsun ya da koşuyorsun?
Ben günde iki defa yürüsem hızlı tempoda zararı olur mu acaba

Desteğin için şimdiden teşekkür ediyorumm :KK19:

Merhaba,

Öncelikle şunu önereyim, eğer herhangi bir sağlık problemin yok ise ; günde iki defa tempolu yürüyüş için kendini bir kaç gün düzenli olarak dene, eğer çok güçsüz dermansız kalıyorsan bu normal olmayabilir, çok zorlamamakta fayda var. O zaman gün aşırı iki defa yürümeyi denersin , ya da her gün bir defa denersin, kendi vücudunu dinleyerek ortak bir nokta bulacağınıza eminim :KK9:
Sana kolaylıklar diliyorum umarım istediğin kiloya en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde ulaşırsın :13:

Bana gelince; ben genellikle günde iki defa 5,5 ya da 6 km ( çoğunlukla 5,5 ) hızda 60-75-90 arası değişen dakikalarda yürüyorum. Bazen gündüz 90 dk yürüyorum-akşam 60, bazen gündüz 90-akşam 90, bazen de gündüz 60 dk yürüyorum akşam yorgun hissediyor ve yürümüyorum ( sağım solum pek belli olmuyor yani o an kulağımdaki müzik , kafamdaki düşünceler, bacaklarımdaki derman neye müsaade ediyorsa :KK9: )
Arada bir de bir günlük mola veriyor hiç yürümüyorum. Ama bu çok sık değil...
Ben koşamıyorum , hem çok çabuk yoruluyorum hem de dalağım şişiyor, o yüzden iki aydır yürüyorum, şimdiye kadar bir zararını görmedim, yürüyüşe ilave olarak 2,5 aydır dikkatle yaptığım diyetin de yardımıyla 14,5 kilo vererek 80 kilodan 65,5 kiloya indim. ( ama benim günlük çok fazla fiziksel aktivitem olmamasının etkisi olabilir; yani şu sıralar bir işte çalışmıyorum, annemin evinde misafirdim evin genel sorumluluğu bende olmadığı için ancak yardımcı oluyordum bişeylere o kadar, burada çok fazla gezilip tozulacak yer ve/veya arkadaş ta olmadığı için, genellikle evdeydim )
Tabii şimdi kendi evime geri dönüyorum orada koşu bandım yok, üsküdar sahile inip yürüyüş yaparım diye düşünüyorum ama bakalım nasıl olacak :KK31:

Arkadaşlar sizler deneyimlisiniz bikaç sorum var, yardımcı olabilir misiniz??? :KK15:
sirkeli ve ballı suyu deneyeniniz var mı? ben bu ay içmek istiyorum faydası olur mu sizce???
bir de yeşil çayı günde 4-5 bardak içsem bir zararı olur mu??:KK15::KK15:

Sirkeli ( ama balsız ) suyu sabahları aç karnına 1,5 ay kadar içtim, bir faydasını gördüğümü söyleyemeyeceğim ( o dönemde az kilo verişime bakarak yorum yapıyorum )
Yeşil çayı da iki aydır düzenli olarak günde 3 kupa içiyorum, bazen 4-5 bardak içtiğim de oldu, ama fazlasının zararı olabilir, hiçbirşey için " daha fazla tüketeyim de daha fazla faydasını göreyim" diye düşünmemek gerektiği fikrindeyim. Herşeyin fazlası zararlı olabilir. ( en basitinden o kadar faydalı faydalı diye bangır bangır bağırılan yeşil çayın, hamile veya hamile kalmaya çalışan kadınlarda zararlı olduğunu okumuştum )

Herkese merhaba kızlarr :KK3:

Nihayet 5,5 aydan sonra kendi evime , yatağıma dönüyorum kısmetse . Bu akşam İstanbul yolcusuyum. İnşallah bu gidiş çok güzel gelişmelere doğru olacak :KK16:

Ordaki internetimi geçici olarak kapattırmıştım, belki onu açtırırım, belki vınn ile idare ederim bilemiyorum ama kısa bir süreliğine sizden ayrı kalırsam kendinize iyi bakın, beni össleyinn anacııım

Haa bu arada 05 Nisan 2013 itibariyle 65,5 kilo olarak gidiyorum , inşallah İstanbulda da devam edebilirim vermeye

Hepinizi öpüyorum :KK19:

Herkese merhaba kızlarr :KK3:

Nihayet 5,5 aydan sonra kendi evime , yatağıma dönüyorum kısmetse . Bu akşam İstanbul yolcusuyum. İnşallah bu gidiş çok güzel gelişmelere doğru olacak :KK16:

Ordaki internetimi geçici olarak kapattırmıştım, belki onu açtırırım, belki vınn ile idare ederim bilemiyorum ama kısa bir süreliğine sizden ayrı kalırsam kendinize iyi bakın, beni össleyinn anacııım

Haa bu arada 05 Nisan 2013 itibariyle 65,5 kilo olarak gidiyorum , inşallah İstanbulda da devam edebilirim vermeye

Hepinizi öpüyorum :KK19:
hayırlı yolculuklar kilonda 65e inmiş bende senin ilk kilondayım darısı benim başıma :)

haklısınız ama yaşadığım yer küçük bir yer, diyetisyen bile yok, devlet hast. gittim oda önce dahiliyeye git o uygun görürse gelebilirsin dedi, neyse bir yolunu bulduk gittik, oda sağolsun ne boy ne kilo ölçtü 1600 kalorilik kendi pc sinde kayıtlı standart bir liste verdi, yolladı.ne açıklama ne bişey hiçbişey yok.

yani verdiğim 3 kilo kendi eserim, onunda 1 kilosu su desek 2 kilo yağdır herhal :))
hmm klasik dr macerası yani... karşısındakini aptal mı sanıyo bu dr lar ne, bi sürü insan artık dr kadar biliyo bazı şeyleri, medya,tv sayesinde :))) inşallah hızlı kilo vermeye başlarsın sne de, moralini bozma bakalım... nerde yaşıyorsun bu arada,ufak yer demişsin...

sonunda geldin :))) ben de bazen sadece okuyup çıkıyorum,yazmak zor geliyor.
ya ben ne kadar zayıflasamd a sarkıklarım kalıyor, eskiden de vardı çünkü,genetik benimkisi ama, aşırı kilo alıp vermekten dolayı luşan bişey değil. bu yüzden benim ek olarak sıkılaşma hareketleri yapmam gerekiyor. senin bünye başkadır belki. ama illa ki sarkma çok az da olsa olur diye düşünüyorum. hele ver de sen fazlalıklarını, sıkılaşma duruversin, korse kullanırsın,ben de kullanıyorum bazen, güzel oluor elbise altına falan.

hayırlı yolculuk yalnzeskici :KK3: inşallah ehrşey istediğini gibi olur öpüyoruuuuuum

hmm klasik dr macerası yani... karşısındakini aptal mı sanıyo bu dr lar ne, bi sürü insan artık dr kadar biliyo bazı şeyleri, medya,tv sayesinde :))) inşallah hızlı kilo vermeye başlarsın sne de, moralini bozma bakalım... nerde yaşıyorsun bu arada,ufak yer demişsin...

sonunda geldin :))) ben de bazen sadece okuyup çıkıyorum,yazmak zor geliyor.
ya ben ne kadar zayıflasamd a sarkıklarım kalıyor, eskiden de vardı çünkü,genetik benimkisi ama, aşırı kilo alıp vermekten dolayı luşan bişey değil. bu yüzden benim ek olarak sıkılaşma hareketleri yapmam gerekiyor. senin bünye başkadır belki. ama illa ki sarkma çok az da olsa olur diye düşünüyorum. hele ver de sen fazlalıklarını, sıkılaşma duruversin, korse kullanırsın,ben de kullanıyorum bazen, güzel oluor elbise altına falan.

hayırlı yolculuk yalnzeskici :KK3: inşallah ehrşey istediğini gibi olur öpüyoruuuuuum
evet geldim cnm evet haklısın geriye kalan kilolarıda vereyimde sıkılaşma için araştırırım sonra sende doğum yaptın normal bence toparlarsın sana sadece sıkılaşma hareketleride yeter aslında yürüyüşe devam ediyomusun ben gündüz yürüyemedim dışarda işim vardı dışarda yürümüş oldum az öncede 1saat yürüdüm :)

evet geldim cnm evet haklısın geriye kalan kilolarıda vereyimde sıkılaşma için araştırırım sonra sende doğum yaptın normal bence toparlarsın sana sadece sıkılaşma hareketleride yeter aslında yürüyüşe devam ediyomusun ben gündüz yürüyemedim dışarda işim vardı dışarda yürümüş oldum az öncede 1saat yürüdüm :)

evet sıkılaşma yeer diye düşünüyorum ben de, kilo vermesem de olur,sıkılaşınca beden inceliyor ve şekle giriyor... yürüyüş yapmıyorum canım, istediğim kiloya inince bırakıverdim. ben de daha çok geziyorum artık, bebek ufak olunca dışarı çıkılıyor, havalar da kötüydü, evde sıkıntıdan patlıyor insan, boğulacak gibi oluyordum. şimdi fazladan hareket de etmiş oluyorum... maşallah sana,yürüyüş de yapılmış :nazar:

bu sarma işi işi yarıyomu hiç bilmiyorum valla canım eyer işe yarıyosa bende yapayım. arkadaşım sıkılaşmak için hergün 45 dk ona uygun egzersz yapıyordu.

X