• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koskoca İstanbul'da Bakıcı Bulamıyorum :(

güvenmemeniz çok doğal ama annem yıllardır bakıyor yeni çocuk getiren de büyütüp ayrıldığı çocukların ailesi getirdiğinden insanlar güveniyor. Annem çocuklarla memlekete bile gidiyor :KK70:

onlar çok geniş insanlarmış o zaman. ben kendi annemle yollayamam memlekete. işte ebeveynler böyle oldukları için çocuk haberleri bitmiyor. kesinlikle konu anneniz değil yanlış anlaşılmasın. annenizde cesaretliymiş çocuk aniden düşse beyin kanaması geçirse Allah muhafaza altından nasıl kalkacak. ben kendi kardeşimin çocuğunu alıp gidemem

onlar çok geniş insanlarmış o zaman. ben kendi annemle yollayamam memlekete. işte ebeveynler böyle oldukları için çocuk haberleri bitmiyor. kesinlikle konu anneniz değil yanlış anlaşılmasın. annenizde cesaretliymiş çocuk aniden düşse beyin kanaması geçirse Allah muhafaza altından nasıl kalkacak. ben kendi kardeşimin çocuğunu alıp gidemem
yani biraz güven meselesi 1 aile değil 2 aile de göndermişti.
bunların hepsi işte kişiden kişiye değişiyor.
annem de mecbur kaldığı için götürdü zaten

annenizi tenzih ediyorum ama etraf psikopat dolu. bedava bakıcam dese başkasının evine yollamam çocuğu. ancak kamera ile kendi evimde.
Aynen bende bu şekilde baktiriyorum
Ama içime kurt düştü. Her yerde kamera var. Bakıcı biliyor kamera olduğunu.
Gizli.mi koysaydim o düştü aklıma.
Sonuçta dışarı parka çıkıyorlar evin önüne bazen. Oralarda pek kontrol.etme şansım kalmıyor.

Rakamları duyunca dudağım uçukladı :oha:
Arkadasım bakıcısına 1200 verıyor sigorta migorta hak getire
Biri 6 aylık diğeri 2,5 yasında iki çocuğa bakıyor büyük olan çok hareketli
Yemek yapıyor evi topluyor
Arkadaşım işten erken geldiyse onla birlikte büyük temizlik yapıyor camları bile siliyor
Çocuklara annesinden iyi bakıyor kadın sevgi dolu birde

Arkadaşım işten erken geldiyse onla birlikte büyük temizlik yapıyor camları bile siliyor
Bende 1200 veriyordum.
Ama tek çocuk 1 yaşında.
Az biraz o uyuyunca yardım o kadar.

ay bana da bana da ondan :D
şaka maka temizlik yemek istemem kendine çocuğa birşeyler yapsın yeter.
istanbulda başka bir arkadaşım 2 yaşındaki dünya tatlısı ve gerçekten uslu kızı için sabah 7:00 akşam 17:30 için 1400 veriyor. temizlik yemek yok...sigorta da yok tabi.

Aynen bende bu şekilde baktiriyorum
Ama içime kurt düştü. Her yerde kamera var. Bakıcı biliyor kamera olduğunu.
Gizli.mi koysaydim o düştü aklıma.
Sonuçta dışarı parka çıkıyorlar evin önüne bazen. Oralarda pek kontrol.etme şansım kalmıyor.

çocuğun tavrından anlarsın zaten bir sorun olup olmayacağını kamerayı söylemek yerinde olmuş ben de ilk işe alırken dedim. benim bakıcıda arada çıkarıyor oğlanı. hatta kardeşi ve annesi de komşumuz oraya uğruyorlar benden izin alıp. komşu olmasa müsaade etmem de yakınız zaten. bir de zamanla bazı şeyleri anlıyorsunuz. ama memlekete yollamak başka evde baktırmak çok sıkıntı

ay bana da bana da ondan :KK70:
şaka maka temizlik yemek istemem kendine çocuğa birşeyler yapsın yeter.
istanbulda başka bir arkadaşım 2 yaşındaki dünya tatlısı ve gerçekten uslu kızı için sabah 7:00 akşam 17:30 için 1400 veriyor. temizlik yemek yok...sigorta da yok tabi.
Anne ne kazanıyorda bakıcıya 2200+ sigorta verılıyor
Ülkede maaşlar belli üni mezunu insanlar bile alamıyor o parayı
Bizim ki İzmir’in küçük bi ilçesinde yaşıyor şehir etkenide önemli

İnternete ilan verdik. Hiç de tanımıyordum yani... Ama insan görünce anlıyor zaten. Bu ilk bakıcısına da hiç ısınamamıştım zaten ama sorup soruşturduğum herkes çok iyidir deyince annelik iç güdüsünden öyle hissettiğimi düşünmüştüm... Ama insan gerçekten hissediyormuş çocuğunu emanet edeceği insanın nasıl olduğunu...
Merhaba
bakıcı bulamama ne demek çok iyi bilenlerdenim malesef
bende bu son bakıcımı internete ilan vererek buldum
o bize geldi biz ona gittik evini oğlunu vs tanıdım

bizimde 06:25 de işbaşı yapıyor akşam 17:30
sorması ayıp ne kadar maaş veriyorsunuz

2200 değil ama 1200 veriyordum . Kaldı ki maaşım 5200 civarı idi. O bile bana bişey kalmamış hissi veriyordu.
Demekki 10 bin kazananlar var

Merhaba
bakıcı bulamama ne demek çok iyi bilenlerdenim malesef
bende bu son bakıcımı internete ilan vererek buldum
o bize geldi biz ona gittik evini oğlunu vs tanıdım

bizimde 06:25 de işbaşı yapıyor akşam 17:30
sorması ayıp ne kadar maaş veriyorsunuz

Asgari ücret+sgk diye anlaştık biz. Ama tekrar bakıcı arıyorum. O da ben de çok memnunduk ama onun çocukları küçüktü. K.v.si bakıyordu çocuklara. Kız da evlendikten sonra ilk defa çalışıyor. K.v.si bakar sanmış ama bakamamış. Abla görsen çocuklarım çok zayıfladı, burada sizin oğlunuza bakıp kendi çocuklarım o halde olunca vicdan azabı duyuyorum dedi. Sizden de çok memnunum, sizi de yarı yolda bırakmak istemem asla ama bakıcı bulana kadar ben bakmaya devam edeceğim dedi. Hatta kızcağız dedi ki bakıcı sorunlu oluyor ve bulması da zor oluyor abla biliyorum. Siz de çok zor durumda kalıyorsunuz. Beni bir kardeşiniz gibi görün ne zaman dara düşseniz gelip bakarım oğluma diyor. Zaten ben hiç bırakmam oğlumu, sık sık görüşmeye gelirim diyor... Gerçekten çok sevmiştim kızı, kendi kız kardeşim gibi sevmiştim ama kısmet değilmiş... Şimdi tekrar arıyoruz :(

Asgari ücret+sgk diye anlaştık biz. Ama tekrar bakıcı arıyorum. O da ben de çok memnunduk ama onun çocukları küçüktü. K.v.si bakıyordu çocuklara. Kız da evlendikten sonra ilk defa çalışıyor. K.v.si bakar sanmış ama bakamamış. Abla görsen çocuklarım çok zayıfladı, burada sizin oğlunuza bakıp kendi çocuklarım o halde olunca vicdan azabı duyuyorum dedi. Sizden de çok memnunum, sizi de yarı yolda bırakmak istemem asla ama bakıcı bulana kadar ben bakmaya devam edeceğim dedi. Hatta kızcağız dedi ki bakıcı sorunlu oluyor ve bulması da zor oluyor abla biliyorum. Siz de çok zor durumda kalıyorsunuz. Beni bir kardeşiniz gibi görün ne zaman dara düşseniz gelip bakarım oğluma diyor. Zaten ben hiç bırakmam oğlumu, sık sık görüşmeye gelirim diyor... Gerçekten çok sevmiştim kızı, kendi kız kardeşim gibi sevmiştim ama kısmet değilmiş... Şimdi tekrar arıyoruz :KK43:
Zor ya.
Sizde hamilesiniz. İkinci Olunca nasıl bir çözüm dusundunuz acaba

Zor ya.
Sizde hamilesiniz. İkinci Olunca nasıl bir çözüm dusundunuz acaba

Şuan tam olarak karar vermedik ama o zamanlar bir gelsin bakalım. Belki yarım gün kreşe gidebilir ufaklık. Hem yaşıtları ile oynar hem de eğitimli insanlardan bir şeyler öğrenir... Bakalım, kısmet...

işte o da var. çok zengin değiliz ki.
benim de bakıcıya verebileceğim max para 1000 lira. ailemden destek alsam da en fazla 1500 olur. sigortasını falan yapmak isterdim emekliliği için... ama durum el vermiyor
kazanan veriyor demek ki. Allah daha çok versin ne diyim :)

Merhaba temmuz sonunda ben de işe başlayacağım.şimdilik karşı komşumla anlaştık bayram sonrası yarım gün çalışacak.bu esnada kızımşa anlaşıp anlaşamayacağını gözlemleyeceğim.evime kamera taktırmadım kamera taktırsam mı taktırmasam mı kararsız kaldım.
Naçizane tavsiyem Annenize ev kiralasanız babanızla gelip o evde kalarak çocuğunuza baksalar olmaz mı?
B BlackandBlack

Back