• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koskoca İstanbul'da Bakıcı Bulamıyorum :(

Benim çalıştığım şirkette bile ki büyük ve tüm yasal hakları verir çalışanına, molalar mesai saatinden sayılmaz. İş kanununda da bu şekilde tanımlı zaten. E bebeğim günde en az 2 saat uyuyor. Onu da mola olarak sayarsak ki o saatlerde çalışmıyorlar zaten hatta onlar da uyuyorlar :) 9x5=45 saat yapar haftalık. :)

Yalniz sizinki biraz acikgozluluge kaciyor :)

Peki bebek hasta oldu uyumadi diyelim. Napacaksiniz? Veya uyudu her zamanki rutinde...
Benim 2 saat molam var diye cikip carsi pazar gezse bebegi yalniz biraksa, "tamam molasidir kullansin" diyecek misiniz?

Suan hamile misiniz? Takviminiz var diye soruyorum.

Yalniz sizinki biraz acikgozluluge kaciyor :)

Peki bebek hasta oldu uyumadi diyelim. Napacaksiniz? Veya uyudu her zamanki rutinde...
Benim 2 saat molam var diye cikip carsi pazar gezse bebegi yalniz biraksa, "tamam molasidir kullansin" diyecek misiniz?

Suan hamile misiniz? Takviminiz var diye soruyorum.

Hangi iş yerinde molalarda çarşı pazar geziliyor... 10 yıllık iş hayatımda mola zamanında hiç çarşı pazar gezemedim valla :KK70: Hatta uyuyamadım bile... Siz Türkiye'de yaşamıyorsunuz sanırım ki bu tarz yorumlar yapıyorsunuz... Para kazanmak hiç de kolay değil. Misal benim çalıştığım şirkette, kadınlar makinelerin hızına yetişebilmek için canla, başla çalışıyorlar. Bir sn boş zamanları bile yok. WC'ye bile sayıyla çıkıyorlar, abartmıyorum sayıyla çıkıyorlar. Aldıkları maaş da asgari ücret hee öyle fazla bir ücret de değil.

Bundan önceki çalıştığım 2 yerin çalışma koşullarını anlatayım. Haftanın 6 günü 9 saat ve sadece 15 günde bir pazar günü tatili var. (Bu benim değil, işçilerin çalışma koşulları) Aldıkları ücret asgari ücret. Ve inanın Türkiye'deki şirketlerin %80'i bu şekilde çalışıyor. Şimdi benim verdiğim ücret ve çalışma koşullarına baktığınızda da gayet makul. Zaten asgari ücretten fazlasını verebilecek olsam bu ücreti eğitimsiz insanlara vermem. 2200+SGK'ya çalışacak bir sürü eğitimli bakıcılar var. Bir de böyle düşün...

Ben evin her yerine kamera koymuştum ve soylemistim. Yanlış mı yapmışım acaba
Şimdi siz deyince korktum. . Ben olmadığım yerlerde bişey yapmış midir. .
Sanmıyorum ama.. kızım aşırı düşkündu ona.
İçime kurt düştü. .

Kayınvalidem çocuk baktığı için bu konuya biraz hakimim.

Bir öğretmenin kızına bakıyor 1.5 yaşındaydı çocuk şimdi 4-5 arası.

O ailede çok bakıcı değiştirmiş. Anne diyorki eğer benim çocuğum yumurta yemiyorsa zorlama, ama bakıcı ağzına zorla sokmuş. Sonra annenin istediği çocukla çocuk gibi oynamak. Ama eski bakıcı kapıları kilitleyip çocuğun diğer odalara gitmesini engelliyormuş.

Sonra kayınvalidemle tanıştılar. Ona başta söylediler evde kamera olacak diye gizli kamera koysalardı tabiki de kayınvalidemin aileye karşı güveni kalmazdı.

Kayınvalidem sadece çocuğa bakıyor evle ilgili hiçbir şey yapmıyor, hatta yedikleri yemeğin tabağını bile bazen makineye dizmiyorum diyor, çünkü öyle anlaşmışlar. İş yapma çocuğumla ilgilen demiş.

Öğretmen olduğu için sabah erkenden gidiyor kayınvalidem 6.30'da orda öğlen 2-3 gibi de çıkıyor.

Asgari ücret+ssk ve yol veriyor, haftasonları çalışmıyor hatta yazın tatilde 3 ay çalışmayıp parasını alıyor.
Ben şok bu parayi bir ogretmenmi veriyor hemde yazin calismadigi halde cok mantiksiz ucretsiz izin alirim kendim bakarim net.

Hangi iş yerinde molalarda çarşı pazar geziliyor... 10 yıllık iş hayatımda mola zamanında hiç çarşı pazar gezemedim valla :KK70: Hatta uyuyamadım bile... Siz Türkiye'de yaşamıyorsunuz sanırım ki bu tarz yorumlar yapıyorsunuz... Para kazanmak hiç de kolay değil. Misal benim çalıştığım şirkette, kadınlar makinelerin hızına yetişebilmek için canla, başla çalışıyorlar. Bir sn boş zamanları bile yok. WC'ye bile sayıyla çıkıyorlar, abartmıyorum sayıyla çıkıyorlar. Aldıkları maaş da asgari ücret hee öyle fazla bir ücret de değil.

Bundan önceki çalıştığım 2 yerin çalışma koşullarını anlatayım. Haftanın 6 günü 9 saat ve sadece 15 günde bir pazar günü tatili var. (Bu benim değil, işçilerin çalışma koşulları) Aldıkları ücret asgari ücret. Ve inanın Türkiye'deki şirketlerin %80'i bu şekilde çalışıyor. Şimdi benim verdiğim ücret ve çalışma koşullarına baktığınızda da gayet makul. Zaten asgari ücretten fazlasını verebilecek olsam bu ücreti eğitimsiz insanlara vermem. 2200+SGK'ya çalışacak bir sürü eğitimli bakıcılar var. Bir de böyle düşün...

Kaba tabir olacak ama esek olana semer vuran cok olur.
Haftada 54 saat calisip diger hafta 63 saat calisicam sadece tek izin kullanicam. Bu neyin kafasi? Sgk yi arasiniz 2 gun icinde baskin yapar gibi geliyor :)

Turkiyede yasiyorum.
Ben esim arkadaslarim... herkes molada disarida. Biz ablamla falan bulusuyoruz bazen hatta.
Yeme icme sektorundeyim. Asciyim yani.
Oglen 12 14 arasi en yogun saatimiz. Odemeler hep multinet sodexo. Bu kisiler evden gelmiyor herhalde :) en basiti surdan cikarin, insanlar yemek yemiyor mu? Bir cok sirket yemek degil yemek karti vermeyi tercih ediyor. Bu insanlar napiyor?

Gecen hafta sgkdan ceza yedim.
Sebebini soyluyorum; shift yaparken 11 saat kuralina uymadim. 10.5 arayla vardiya yazdim. Sizin calisanlar pasif kusura bakmayin. Hakkini almayi bilmeyen insanlar. Bastada dedigim gibi...

Yine de dilerseniz sgk yi arayin, is verenim molamda disari cikmama izin vermiyor. Mola bana ait sure degil midir, ne yaptigima karisabilir mi diye bir sorun. Alicaginiz yanit cok belli.

bu arkadaş he yorumda özellikle maddi konularda bu şekilde yaklaşıyor. ya insanları trollüyor ya Türkiye de yaşamıyor.
ben üniversiteden mezun olduğumda asgari ücretin yarısına çalıştırıldım hep. ve deneme süreci denilip sigortamı yapmadılar. kaldı ki bunlar koca koca fabrikalar, ya da yarı resmi yerlerdi.
bileydim bakıcılık böyle bir şey bakıcılık yapardım.
bir kere evin içinde çay-çorba parası vermiyor. benim alıp yiyemediğim her şeyi o yiyip içebiliyor. ayaklarını uzatıp rahat rahat oturuyor. 7/24 bebek ya da çocuk kucağında pışpışlamıyor. mesela benim oğlan 12 de kalkıyor. bakıcı o saate kadar uyuyor. uyanıp kahvaltı faslı diyene kadar 2 oluyor. 1 saat falan kendi kendine oynuyor. saat 3 de çizgi film saati geliyor4,5-5 gibi ben evdeyim. ee ben bu kadına maaş kartımı mı vereyim yani.
üst katımda da bakıcı var. kadın bir avmde bulaşıkçılık yaparmış. saat sabah 10-akşam 22 . aldığı para 800 lira yol-yemek de ona ait.

Haftada 54 saat calisip diger hafta 63 saat calisicam sadece tek izin kullanicam. Bu neyin kafasi? Sgk yi arasiniz 2 gun icinde baskin yapar gibi geliyor :)

Turkiyede yasiyorum.
Ben esim arkadaslarim... herkes molada disarida. Biz ablamla falan bulusuyoruz bazen hatta.
Oglen 12 14 arasi en yogun saatimiz. Odemeler hep multinet sodexo. Bu kisiler evden gelmiyor herhalde :) en basiti surdan cikarin, insanlar yemek yemiyor mu? Bir cok sirket yemek degil yemek karti vermeyi tercih ediyor. Bu insanlar napiyor?

Sebebini soyluyorum; shift yaparken 11 saat kuralina uymadim. 10.5 arayla vardiya yazdim. Sizin calisanlar pasif kusura bakmayin. Hakkini almayi bilmeyen insanlar. Bastada dedigim gibi...

Yine de dilerseniz sgk yi arayin, is verenim molamda disari cikmama izin vermiyor. Mola bana ait sure degil midir, ne yaptigima karisabilir mi diye bir sorun. Alicaginiz yanit cok belli.

bir arkadaşımın abisi kendi isteğiyle işten çıksın tazminat vermeyeyim diye yapmadıkları işkence kalmıyor. en son adam düşüm ayağına demir giriyor. neyse hastane de iş kazası dersen çıkarırız diyorlar. ekmek parası napsın demiyor.
velhasıl hastaneden çıkar çıkmaz tazminatını verip yallah diyorlar. adamın şu an ayağında engel kaldı. iş mi bulamıyor! ekmek aslanın ağzında çünkü. herkesin şartı bir değil. bu koca firma sahipleri cezayı ödüyor ama personelin hakkını vermiyor çıkarıyor bir de.
görümcemin eşi baya rahatsız sürüne sürüne gidiyor işe. diyor ki rapor alsam işten çıkarırlar. herkesin çalışma şekli bir değil işte. siz sadece kendinize ve çevrenize göre yorumlayamazsınız.

Ben evin her yerine kamera koymuştum ve soylemistim. Yanlış mı yapmışım acaba
Şimdi siz deyince korktum. . Ben olmadığım yerlerde bişey yapmış midir. .
Sanmıyorum ama.. kızım aşırı düşkündu ona.
İçime kurt düştü. .

Kızınız düşkünse bakıcısına emin olun iyidir. Oğlumun şuan ki bakıcısından biliyorum... Birbirlerini çok seviyorlar ve çok düşkünler. Ben işe giderken arkamdan ağlamıyor, bye bye yapıyor bana :) Sabahları o eve geldiğinde gözlerinin içi gülüyor... Çok şükür iyi biriyle karşılaştırdı Yaradan bizi...

Turkiyede yasiyorum.

Diğer yorumları da okuyun derim. Hayat maalesef sizin gördüğünüz gibi toz pembe değil :)

bu arkadaş he yorumda özellikle maddi konularda bu şekilde yaklaşıyor. ya insanları trollüyor ya Türkiye de yaşamıyor.
ben üniversiteden mezun olduğumda asgari ücretin yarısına çalıştırıldım hep. ve deneme süreci denilip sigortamı yapmadılar. kaldı ki bunlar koca koca fabrikalar, ya da yarı resmi yerlerdi.
bileydim bakıcılık böyle bir şey bakıcılık yapardım.
bir kere evin içinde çay-çorba parası vermiyor. benim alıp yiyemediğim her şeyi o yiyip içebiliyor. ayaklarını uzatıp rahat rahat oturuyor. 7/24 bebek ya da çocuk kucağında pışpışlamıyor. mesela benim oğlan 12 de kalkıyor. bakıcı o saate kadar uyuyor. uyanıp kahvaltı faslı diyene kadar 2 oluyor. 1 saat falan kendi kendine oynuyor. saat 3 de çizgi film saati geliyor4,5-5 gibi ben evdeyim. ee ben bu kadına maaş kartımı mı vereyim yani.
üst katımda da bakıcı var. kadın bir avmde bulaşıkçılık yaparmış. saat sabah 10-akşam 22 . aldığı para 800 lira yol-yemek de ona ait.

Aynen canım. Ben de Ünv.den ilk mezun olduğumda asgari ücrete çalıştım. Düşün hem mühendissin hem dilin var ama be tecrübesiz olduğun için asgari ücret... Onca sene boşa mı okudum demiştim kendi kendime... Bence de bu arkadaş Türkiye'de yaşamıyor ya da zengin tayfasından :KK45: O yüzden bizi anlamasını beklemiyorum...

Aynen canım. Ben de Ünv.den ilk mezun olduğumda asgari ücrete çalıştım. Düşün hem mühendissin hem dilin var ama be tecrübesiz olduğun için asgari ücret... Onca sene boşa mı okudum demiştim kendi kendime... Bence de bu arkadaş Türkiye'de yaşamıyor ya da zengin tayfasından :KK45: O yüzden bizi anlamasını beklemiyorum...

bir yorumunda sanırım 2500 + sgk diyordu bakıcıya. ben devlet memuruyum o kadar alıyorum. kaldı ki yol yemek masrafım da cabası :D

Kızınız düşkünse bakıcısına emin olun iyidir. Oğlumun şuan ki bakıcısından biliyorum... Birbirlerini çok seviyorlar ve çok düşkünler. Ben işe giderken arkamdan ağlamıyor, bye bye yapıyor bana :) Sabahları o eve geldiğinde gözlerinin içi gülüyor... Çok şükür iyi biriyle karşılaştırdı Yaradan bizi...
Amin.
Nasıl buldunuz peki bu sefer

Amin.
Nasıl buldunuz peki bu sefer
İnternete ilan verdik. Hiç de tanımıyordum yani... Ama insan görünce anlıyor zaten. Bu ilk bakıcısına da hiç ısınamamıştım zaten ama sorup soruşturduğum herkes çok iyidir deyince annelik iç güdüsünden öyle hissettiğimi düşünmüştüm... Ama insan gerçekten hissediyormuş çocuğunu emanet edeceği insanın nasıl olduğunu...

Hanimlar konuya cok yanlis yerden yaklasiyorsunuz. Ilk mezun oldugumda ben de asgari ucretle calistim. Ben her sey bal kaymak demiyorum.

Ama sizin verdiginiz ornekler cok uç. Mobbingin ve hatta fiziksel iskencenin en uc noktalari.

Yeri gelir asgari ucret az denir. Ama sonra sunulan berbat sartlar normallestirmeye calisilir.

Isteyene ozelden sirketimi yazayim. Dil bilen garsona 4000 tl veriyoruz. Tipboxdan da ciddi rakam cikiyor. Isteyen gelsin basvursun. Belki de hatayi parayi diplomada arayarak yapiyorsunuz.

Ben diyetisyenim. Haftanin 7 gunu calisma bekledikleri icin hic bu isi yapmadim. Garson olarak ise basladim. Biraz mutfak egitimim zaten vardi. 7 yildir ascilik yapiyorum. Emin olun benim icin de kolay olmadi. Bastan sömürülmeyi kabullenip o isi de yapabilirdim. Ama neden kendime kiyayim? :)

annenizi tenzih ediyorum ama etraf psikopat dolu. bedava bakıcam dese başkasının evine yollamam çocuğu. ancak kamera ile kendi evimde.
güvenmemeniz çok doğal ama annem yıllardır bakıyor yeni çocuk getiren de büyütüp ayrıldığı çocukların ailesi getirdiğinden insanlar güveniyor. Annem çocuklarla memlekete bile gidiyor :D

Back