- 3 Nisan 2014
- 36.113
- 147.219
- 798
- Konu Sahibi BlackandBlack
benim arkadaşım ajanstan yeni buldu 1 ay oldu olmadı. 1700+ssk anlaştılar.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Gayet iyi bir ücrete anlaşmışlar :)benim arkadaşım ajanstan yeni buldu 1 ay oldu olmadı. 1700+ssk anlaştılar.
5 gün mü 6 gün mü çalışacak?
Eski bir IK'ci olarak (diyeyim de havalı olsun. Aslında çok kısacik bir süre insan kaynaklarinda çalıştım)
Türkiye'de haftalık çalışma saati 45 saattir. Bunun üstüne çıktığın her saat için bir saatlik ücretin yüzde elli fazlası kadar ekstra para ödemeniz gerekiyor. Yani saatlik ücreti ilk 45 saat içinde 10 liraysa aşılan saatlerde 15 lira oluyor.
He bazı firmalar uyanıklık edip yemek molasıni mesaiden saymiyorlar falan-ama sizin öyle bir imkânınız da yok. Kadın bilfiil mesaide olacak.
Baslangic 6.50 , hadi diyelim 7 olsun
7-18 çalışan kişi haftada 55 ya da 66 saat çalışıyor demek oluyor. Bu durumda ona hakkini teslim etmeniz yasal olarak şart. Alo 170'i arayıp calisma saatlerini kanitlarla gosterip sizi şikayet edebilir ve bu durumda zararlı çıkabilirsiniz.
Zaten azıcık araştırırsanız bakıcıları tarafından SGK'ya şikayet edilen çok fazla aile olduğunu gorursunuz.
Bence o yüzden hiç sağa sola haber salmayin, gidin bir ajansa başvuru yapın. Sigortasıyla hakkıyla vs onlar ilgilensin-en azından sizden çıkmış olur böyle büyük bir sorumluluk. Hem bir sebepten bakıcı işten ayrılırsa onlar anında part-time olarak yeni bakıcı falan sağlarlar...
Yani bence mantıklı olan bu gibi görünüyor.
Umarım en yakın zamanda çocuğunuzu kendi bebesi gibi benimseyecek-guleryuzlu bir bakıcı bulabilirsiniz
güzel bir bakış açısıBenim çalıştığım şirkette bile ki büyük ve tüm yasal hakları verir çalışanına, molalar mesai saatinden sayılmaz. İş kanununda da bu şekilde tanımlı zaten. E bebeğim günde en az 2 saat uyuyor. Onu da mola olarak sayarsak ki o saatlerde çalışmıyorlar zaten hatta onlar da uyuyorlar :) 9x5=45 saat yapar haftalık. :)
Bu fikir harika en mantiklisi sirf bakıcılara güvenmediğim için ücretsiz izin aldım ise başlayınca da kreşe verdimBakıcıya o kadar ücret artı skk verebilmem için en az 8-9 bin lira kazanmalıyım ki değsin.
Kreş yaşına kadar annenize yardımcı olarak birini alsanız yarim gün daha iyi olur hem de güvende olur yavrucak.
güzel bir bakış açısı
İnsan molalarda işten çıkıp yakindaki arkadaşlarıyla ya da sevgilisiyle buluşup yemek yer ama, çıkar bir sigara tüttürür-hava alır. Geçen gün aldığı kazağı değiştirir, öğle molasıni bir saat geçe alır bankada- devlet dairesindeki işini halleder falan :) dinlenir yani. Benim ablamın da minik bebişi var. Ona 'ne güzel öğle uykusuna yatıyor yüz kez, sen de o arada dinleniyorsundur desem döver herhalde beni :)
İşin şakası bir yana çalışan anne olmak da iyi bir bakıcı bulmak da gerçekten zor.
Baktınız olmuyor, annenize bir yardımcı tutsaniz? Şöyle eylüle kadar falan...yeni dönemde de krese krese yazdirsaniz nasıl olur?
Au pair duydunuz mi hic? Yurt disindan gelen bakici. Ve Cok olmasaydi turkiyeye gelmek isteyenler de var. Gecici kaliyorlar maximum 1 yil Hatta cocuk ile ilgili okumus insanlar. Cunku cogu bayanlar bunu severek yapiyor ve yeni kultur ve Yeni lisan icin ve ya hafta sonu dil okuluna giderler. Ama sartlar vardir cunku Sizin evinizde kalicak. Bi arastirin derim...Yurt disindan Turk bakicilar da basvuru yapiyor...
Hakikaten ya ben de bu maasa takildim.Nasil verebiliyorsunuz 1900 arti ssk yazan olmus.Cidden maas sorulmaz ama 7 -8 bin aliyorsunuz sanirim.Yoksa oturun evde kendiniz bakin diyecegim.Allah iyilerle karsilastirsin ins
Aslında normal bir fabrika işinden sadece 1 saat fazla ve fabrikada ki çalışma koşulları ile kıyaslanamaz bile bebek bakıcılığı. Çünkü oğlum çok sıcak kanlı, çok güler yüzlü ve yaramaz bir bebek değil. Tek problemi hareketli olması. Onun dışında sebepsiz ağlamaları vs olmaz yavrumun...Inanın çocuk bakmak daha Zor yemesi içmedi hastalanması parkı yemek öğünleri oyun vakti.Bi tanıdığın bakardı anne baba hariç diger akrabalar (bebeğin anane babanesi)el kadar çocuğa dünya para alıyor diyorlarmış dünya para dedikleri de geçen sene 1200 tl sabah 8 akşam 20.30
Merhaba Kadınlar kulübünün tatlı hatunları. Benim derdim de bu. 15 Aylık oğlum var, 11 aylık olana kadar sağ olsun annem baktı ama oğlum iyice hareketlenince artık bakamayacağını söyledi. Bunun üzerine biz de bebeğime bakacak birini bulduk. Bulduğumuz arkadaş site görevlilerinden birinin eşi idi. Biz kendisini şahsen tanımadığımız için onu tanıyan herkese ulaşmaya çalıştık referans için. Herkesten de çok olumlu referans gelmişti. Ama yine de annelik iç güdüsü ile kadına güvenemedim ve eve gizli kamera koymuştum ne olur ne olmaz diye. Sırf kadının ben yokken de bebeğime iyi davranıp davranmadığını izlemek için ki iyi ki de koymuşum kadın oğluma psikolojik şiddet uyguluyormuş. Aynı zamanda da ağzı yansın diye sıcak mama yediriyormuş Allah'tan ki erken fark ettik çok şükür...
Gel gelelim ki 2 aydır bakıcı arıyorum ve bulamıyorum... Özel sektörde çalıştığım için erken saatte başlamak zorunda bakıcı. Gelen insanlar bu sebeple iş teklifimi kabul etmiyor ya da kabul edenler de çok zorlanıyorum deyip işi bırakıyor. Sabah 06:50 akşam 18:00 çalışma saatleri. Aslında normal bir fabrika işinden sadece 1 saat fazla ve fabrikada ki çalışma koşulları ile kıyaslanamaz bile bebek bakıcılığı. Çünkü oğlum çok sıcak kanlı, çok güler yüzlü ve yaramaz bir bebek değil. Tek problemi hareketli olması. Onun dışında sebepsiz ağlamaları vs olmaz yavrumun...
Ulaşımı zor bir yerde de oturmuyorum. Aksine büyük bir alış veriş merkezine çok yakın olduğumuzdan ulaşım problemi hiç yok... Sitedeki tanıdıklar bu bayana referans oldukları için şuan bize başka birini de öneremiyorlar haliyle... Akraba ortamımız da uzak bulunduğumuz yere... O sebeple akrabalardan da kimse bakamıyor. Benim ailem zaten İstanbul'da bile yaşamıyor... Memleketimde olsaydım zaten hiç bu sorunu yaşamazdım...
Sitelere ilan da verdim ama yok, yok, yok. Koskoca İstanbul'da bebeğime bakacak birini bulamadım. Annem bakıyor şuanda da sağ olsun ama onun da sağlık problemleri var...
Bakıcı bulmak için başka ne yapmalıyım, bi akıl verin bana bayanlar... Ben bildiğim tüm yolları denedim