• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korunmak icin yaptirilan igne ve ardindan verdigi rahatsizliklarla ilgili bilgi??

betxuxl22

Benim Minik Kuzumm...
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2008
283
0
316
34
Diğer
Merhaba arkadaslar,

Ben 19.06.2010 da evlendim ve ondan sadece maalesef bir hafta önce korunma yöntemleri icin
Kadin Doktoruna gitmistim, birkac yöntem sordum, daha önce bazi arkadaslardanda duymustum, 3aylik bir igne varmis, yaptiriyormussunuz ve 3ay koruyormus ama maalesef 3ay boyuncada regl olmuyormussunuz. Regl olmayacagimida tesadüf igneyi yaptirdiktan sonra doktorun yardimcisindan ögrendim.
Dogruyu söylemek gerekirse, Doktorumdan hic memnunda degilim.
Ama igneyi yaptirdim birkere is isten gecti yani.
Su ana kadar memnundum yalniz gecen hafta cumadan beri kanamalarim basladi.
Ilk önce korktum, tam hafta sonuna denk geldigi icin doktoruma ulasamadim, ertesi hafta pazartesi hemen doktorumu aradim sordum, neden ve ne icin oluyor diye.
Normalde olmamasi gerektigini ve kanamalarim gecmezse haftaya kontrole ugramam gerektigini söyledi.
Cok sorumsuz bir doktorum var ve kanamalarim hala devam ediyor.
Benim korkum ignenin korumamis olabilecegi ?

(Biraz uzun oldu maalesef) ama...bu konuyla ilgili tecrübesi olan varmi?
Lütfen yorumlarinizi bekliyorum arkadaslar.
Simdiden cok tesekkürler

Selamlar

Betül

merhaba kardeşimin eşi aynı iğneden yaptırdı malesef bütün hormonlarını alt üst etti önce yoğun adetlerle başladı sonra 8 ay kanaması hiç durmadı ve en sonunda rahim duvarları tamamen inceldi doktor duvarların yıkıldı demişti kürtaj olmak zorunda kaldı anlayacağınız başına çok iş açtı umarım sizin durumunuz daha iyidir

Merhaba,
öncelikle mesajiniz icin cok tesekkürler.
Igneyi yaptirdiktan sonra hamilemi kaldi kardesinizin esi? yani kürtaj olmak zorunda kaldigi icin soruyorum.Bende yaptirdigima cok pisman oldum ama rahat diye düsünmüstüm iste.Peki birdaha cocugu olmama gibi bir ihtimali varmi? yoksa hersey düzeldimi?
Ben korkuyorum bendede büyük problemler olur diye.
Hormonlariyla ilgili ne gibi problemleri oldu?
Kusura bakmayin soruyorum ama, bu igneyi herkes bilmiyor, kendimi okadar caresiz hissediyorumki...sizin cevap yazdiginizi bile görünce okadar mutlu oldum...bu konuyla ilgili birisi cevap yazmis, belki azda olsa bilgilenebilirim diye.
Suanda kendime yeni bir doktor ariyorum, hemen bulur bulmaz randevu alicam.ama her doktora gidilmemesi gerektiginide bu doktordan ögrendim.
Eger esinizin kardesinin yasadiklariyla biraz daha bilgi verebilirseniz cok cok sevinirim,ne gibi hormonsal sorunlari olduguna dair.
Mesajiniz icin tekrar cok cok tesekkürler...

Arkadaşım bence ilk önce başka doktorada görünmeni tavsiye ediyorum. Ayrıca 3 aylık iğnelerin lohusalarda kullanıldığını biliyorum. genelde doktorlar aylık iğne verirler. bende geçen yaz Aylık iğne kullanmıştım 3-4 ay kadar , adetim kesildi. bunun üzerine iğneyi bıraktım bir süre sonra adetim başladı 40 gün kadar sürdü. bir daha iğne kullanmadım.

bence hemen iğneyi bırak neyseki fazla kullanmamışsın. doktora danış.

Evet bende maalesef yanlis bir karar oldugunun farkina dedigim gibi gec vardim.
mesajin icin cok tesekkürler.
seninde dedigin gibi ben baska bir doktora görünmeliyim.
bakalim o ne dicek cok merak ediyorum...
Bu arada son zamanlarda cok agirlikli bas dönmesi, migde bulantisi ve bas agrisi var bende.
annem ve esim hamile olabilecegimi bile düsündüler ama ben zannetmiyorum.
aceba ignenin etkisindenmidir?

doktora gittinmi betül sonuç ne ?

Evet gittim, verdigi hormondan dolayi resmen hamilelik yasatiyormus..
yani doktor dediki, bir hamile kadin neler yasiyorsa, aynisini yasiyorsun suan...
keske hamile olsaydiniz en azindan bosa cekmezdiniz bunlari dedi....

ignenin etkisi geciyor bu ayin sonunda...
hap a baslamayi düsünüyorum...
umarim hersey yoluna girer...

Bu arada ilgin icin cok tesekkür ederim cnm kaydirigubbakcemile5 olumunekankayizsmile

betül22 merhaba iğneyi kullanmanı tavsiye etmem hormonlarını mahvediyo fakat hapıda fazla kullanmanı önermem çünkü hap fazla kullanıldığı takdirde kan pıhtılaşması yaparak gebe kaldığın zaman bebeğin düşmesine sebep oluyo hapı kullanırken mutlaka arada kan pıhtılaşması testi yaptır.

bende doğum yaptıktan sonra vuruldum 3 aylık iğne hatta kilo alırsın vurdurma dediler aksine kilo verdim
neyse ben lohusalara yapılıyo diye biliyorum çünkü adet olmanı sağlayan hormon yok içinde emziren kadınlar vurulduğu için sorun olmuyo zaten emzirenler adet görmeyebiliyo
senin aylık iğne vurdurman gerekiyodu yanlış yapmışsın dr da nasıl bi dr anlayamadım
yani normal bu kanamalar ebe bana düzensiz kanaman olur yada hiç adet olmazsın demişti emzirdiğim için hiç olmadı galiba
hatta bu iğne hamile kalmayı 12 aya kadar geçiktirebiliyomuş..
ayrıca ben iğnenin hiç bi yan etkisini görmedim aksine çok memnun kaldım...

Son düzenleme:
betül22 merhaba iğneyi kullanmanı tavsiye etmem hormonlarını mahvediyo fakat hapıda fazla kullanmanı önermem çünkü hap fazla kullanıldığı takdirde kan pıhtılaşması yaparak gebe kaldığın zaman bebeğin düşmesine sebep oluyo hapı kullanırken mutlaka arada kan pıhtılaşması testi yaptır.

Merhaba canim,
evet gercektende mahfetti beni, hap ta hormon iceriyor ya, ondada tereddütlüyüm, doktordan hap aldim ama daha baslamadim, suanda adetliyim, bir bitsin vücudumda hersey bir yoluna girsin öyle baslarim diye düsünüyordum yani 1ay sonra falan,
igneden vazgectimde, hapida kullanmazsam nasil korunabiliriz ki?baska korunma yöntemide bilmiyorum...:((( yani kafam cok karisik canim yaa....

bende doğum yaptıktan sonra vuruldum 3 aylık iğne hatta kilo alırsın vurdurma dediler aksine kilo verdim
neyse ben lohusalara yapılıyo diye biliyorum çünkü adet olmanı sağlayan hormon yok içinde emziren kadınlar vurulduğu için sorun olmuyo zaten emzirenler adet görmeyebiliyo
senin aylık iğne vurdurman gerekiyodu yanlış yapmışsın dr da nasıl bi dr anlayamadım
yani normal bu kanamalar ebe bana düzensiz kanaman olur yada hiç adet olmazsın demişti emzirdiğim için hiç olmadı galiba
hatta bu iğne hamile kalmayı 12 aya kadar geçiktirebiliyomuş..
ayrıca ben iğnenin hiç bi yan etkisini görmedim aksine çok memnun kaldım...

Merhaba, bende kimden duyduysam hep dedilerki, ben igne yaptirdim yinede hamile kaldim, belki 2-3 kisi söyledi bunu bana, yada rahatsizlik verdigini, inan ilk defa biri memnun kaldim igneden diyor, rahat olmaya cok rahatta ben hep kötü tecrübeler yasadim yaa:(( ve cok kötü seyler duydum igneyle ilgili...
Ben bir aylik igne oldugunu bile bilmiyordum, bir aylik ignedemi varmis?
Benim doktorum bayagi garip yaa sorma...degistiricemde bakalim hangisine gecim diye düsünüyorum canim.

kondom kullanabilirsiniz tabi eşiniz kabul ederse erkekler pek sevmiyorlar ama yan etkisi yok hormon yüklenmiyor vücuduna annem kullanmıştı o haplardan göğüs kanseri oldu ailesinde hiç kimsede yoktu

evet bizde öyle karar verdik, esimi zorla ikna ettim, ama yapacak baska birsey yoktu, sonucta diger yöntemlerin hemen hemen hepsi hormon iceriyor.

Back