- 9 Şubat 2010
- 17.836
- 39.772
-
- Konu Sahibi Papatyaa_35
Hangi hapı kullandınız? Bir de vajinal halka dediğiniz şeyden memnun kaldıysanız niye bıraktınız yan etkisi falan mı var?Bence ueni evliler hap kullanmalı, 1 gün unutursan o ay haile kalabilirsin diye bir şey yok, unuttuğunu hatırladığın an alıp devam edersin. Hap prospektüslerinde unutma durumunda koruöayı devam ettirmek için yapılacaklar harfi harfine yazıyor, bildiğiniz bir markanın prospektüsünü indirip okuyun, bütün sorularınızın cevabını bulırsunuz. Ben 10 yıl (hamillik ve emzirme süresi dahil) hap kullandım, ekstra bir yöntem kullanmanıza gerek yok. İğne önermiyorum çünkü burada iğne kullanıp düzensiz adet yüzünden şikayetçi olan çok insan okudum. Bunun dışında vajinal halka diye bir şey var araştırabilirsiniz ben 1 yıl da onu kullandım çok da memnundum, bir de artık doğum yapmamış kadınlara da spiral takilıyormuş, hormonlu spiral taktırırsanız kaymasından da korkmanız gerekmez. Hangisini isterseniz seçin aylık ya da üç aylık iğneye bulaşmayın, prezervatif de yeni evliler için zulüm bence. Tercih sizin ama hormonal bir yöntem kullanırken ayrıca prezervatif ya da geri çekilme kullanmak çok gereksiz, öyle şeylerle uğraşmayın
Bana da oldu bir kere. Düğünden 2 hafta önce. İlk kez 10 gün gecikti. Test yaptım negatifi gördüm anında adet oldum. Allahım hayatımda ilk kez adetim gecikti. Düğünde adet olacaktım bu yüzdenben de bundan 1 yıl önce bu kafadaydım her ay stresten adetimi geciktiryordum
Ben şu an 37 yaşındayım 35yaşından sonra hormonal yöntemlerle korunma önerilmiyor, görevi eşime devrettim. Ben miranova isimli hapı kullandım ama en çok tavsiye edilen yasmin, kullananlar da gayet memnun, hapın yan etkisi ile karşılaşırsanız gelecek ay başka bir markanınkiyle devam edebilirsiniz. Aslında ben size halka öneririm, eczaneler siparişle getiriyor takıyorsunuz 21 gün unutuyorsunuz, çıkarıyorsunuz 7gün sonra yenisini takıyorsunuz o 7 günde adet görüyorsunuz, kilo aldırma gibi yan etkileri de yok, yalnızca birliktelik sırasında eşiniz varlığını hisseder ama canını yakmaz. Haplar konusunda domtor tavsiyesi almanızı önerirdim ama onlar genellikle herkese aynı hapı tavsiye ediyorHangi hapı kullandınız? Bir de vajinal halka dediğiniz şeyden memnun kaldıysanız niye bıraktınız yan etkisi falan mı var?
Şimdi nasıl korunuyorsunuz ? Birde halkayı kendimiz mı yerleştiriyoruz ilk kez duydum ve şaşırdımBen şu an 37 yaşındayım 35yaşından sonra hormonal yöntemlerle korunma önerilmiyor, görevi eşime devrettim. Ben miranova isimli hapı kullandım ama en çok tavsiye edilen yasmin, kullananlar da gayet memnun, hapın yan etkisi ile karşılaşırsanız gelecek ay başka bir markanınkiyle devam edebilirsiniz. Aslında ben size halka öneririm, eczaneler siparişle getiriyor takıyorsunuz 21 gün unutuyorsunuz, çıkarıyorsunuz 7gün sonra yenisini takıyorsunuz o 7 günde adet görüyorsunuz, kilo aldırma gibi yan etkileri de yok, yalnızca birliktelik sırasında eşiniz varlığını hisseder ama canını yakmaz. Haplar konusunda domtor tavsiyesi almanızı önerirdim ama onlar genellikle herkese aynı hapı tavsiye ediyor
Siz ne ile korundunuz o dönemdeben de bundan 1 yıl önce bu kafadaydım her ay stresten adetimi geciktiryordum
Hamilelikten neden bu kadar korkuyorsunuz ozel degilse? Kucuk bebeginiz mi var?Hiç sektirmedim ama o kadar korkuyorum ki o yüzden geri çekilmesini istiyorum. Burada bir sürü okuyorum hap kullanırken hamile kaldım vs.diye. 1 gün gecikse stresten ölüyorum o gün.
Konu sahibi ve iğne düşünen arkadaşlarım aman uzak durun. Beni adetten kesti ilaçsız adet göremedim hemde şimdi uğraşıyorum ve çocuğum olmuyor. 8kilo aldırmasıda cabası. Amann diyimmm
Prezervatif ve geri cekilmeyi bir arada ilk kez duyuyorumPrezervatif+geri çekilme
Adama zulm ediyorum yani
Bu aralar vakit bulursam doktora gidip hapa yada artık ne önerirse ona başlamayı planlıyorum.
Aman diyim uzak dur şimdi çok rahatım diyenlere bakma. Bende vurulurken aman olmasın diye adet olmamayı bile göze alıyordum. Şimdi bi yavrum daha olsun diye yalvarıyorum AllahaŞu anda hayatta kulanmam iğne sanırım
Bence öncesinde bütün testleri yaptırın sonra doktora uygun bir korunma yöntemi sorarak doktor kontrolünde başlayınBende hormanları çok etkileyecek bir şey istemiyorum çünkü bebek istediğinde olmayanları duydukça endişeleniyorum.
Siz ne ile korundunuz o dönemde
Ben yıllardır kontrol hapı kullanıyorum yan etkisi en az olan yasmin kullanıyorumMerhaba bayanlar. Yeni evli sayılırız ve uzun süre bebek istemiyoruz. Doğum kontrol hapı, iğne vs gibi yöntemleri kullananlar var mı acaba veya başka önerisi olanlar. Doğum yapmadığım için en uygun hangi yöntem önerirsiniz
İnşallah olur hayırlısıylaAman diyim uzak dur şimdi çok rahatım diyenlere bakma. Bende vurulurken aman olmasın diye adet olmamayı bile göze alıyordum. Şimdi bi yavrum daha olsun diye yalvarıyorum Allaha
İnşallah inşallahİnşallah olur hayırlısıyla
Ben de istemiyorum. Ama eşim benim kararıma saygı duyuyor. Hassas bir dönemden geçiyorum. Hamileliği kaldıramam. Geçici bir süre için böyle. En kısa zamanda başka çözüm bulacağım.Prezervatif ve geri cekilmeyi bir arada ilk kez duyuyorumtırnağı uzun degilse prezervatif yirtilmaz ki. Esinizin konumuna esim beni soksun istemezdim. Tabii sizin ozeliniz siz bilirsiniz.
Ben 2 yıl hap kullandım. Doğumdan sonrada 2 yıl kullandım. Toplamda 4 yıl. Çok rahattım ve sıfır yan etki vardı ama tavsiye edermisin desen tereddütlü evet derim. Bazı insanlarda ciddi yan etkiler yapıyor çünkü.Merhaba bayanlar. Yeni evli sayılırız ve uzun süre bebek istemiyoruz. Doğum kontrol hapı, iğne vs gibi yöntemleri kullananlar var mı acaba veya başka önerisi olanlar. Doğum yapmadığım için en uygun hangi yöntem önerirsiniz
Geri çekilme yerine iki kat kondom daha iyi bir secenek olabilir mi?Ben de istemiyorum. Ama eşim benim kararıma saygı duyuyor. Hassas bir dönemden geçiyorum. Hamileliği kaldıramam. Geçici bir süre için böyle. En kısa zamanda başka çözüm bulacağım.