• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koronada halıları yıkamaya vermek?

Merhaba, bahar temizliği yapmaya çalışıyorum da, halılar yıkatmaya gönderilir mi koronadan dolayı bir tehlike olur mu bilemedim 😕 var mı yıkamaya veren halıları? Silmeye ne vakit ne de enerji var
Ben verdim, ambalajli olarak getirdiler, kullanmadigimiz odada duruyor dort gundur. Haftaya serecegim.

Küçük çocuğum var her yeri boya içindeydi koronadan vermiyordum. En son dayanamadım verdim. Poşette çıkarttım 5 6 saat havalandırdım balkonda sonra serdim. Haliyi yikadiklari onca kimyasal üzerinde korona Olmaz diye düşündüm. Asıl tehlike dışındaki poşet. Dezenfekte edip açtım.

Merhaba, bahar temizliği yapmaya çalışıyorum da, halılar yıkatmaya gönderilir mi koronadan dolayı bir tehlike olur mu bilemedim 😕 var mı yıkamaya veren halıları? Silmeye ne vakit ne de enerji var
Ben bir ay olmadi verdim kimse vermiyo anlaşılan çabuk gelmişti

Ben de düşündüm..yedeğim var .onu serıcem.ıkısını bırden verırım diye düşündüm ama bakalım..bence gelınce 2 gün balkonda dursun ..

Canim halı yikama makinası değil bahsettiğim, o da var ama o kadar hantal ki sadece koltuklarda kullaniyorum artik, dysonun normal hafif gunluk supurgelerinden kullaniyorum, zaten yıkanmis gibi yapiyor halıyı, senede bir de sildiriyorum tamamdır
Ne kadar pratik.dyson u dusunucem. gereksiz esya sevmem ama Bu gidişle evde supurge koleksiyonu olacak☺

Ben verdim.biraz kaderciyim yada tembel. Annem alışveriş paketlerini bile siliyor ben hiiççç.

Ya bu zefiran bayadır aklımda benim corona öncesi de almayı düşünmüştüm sonra birileri bi şeyler dedi zararlı falan burda görünce sorayım dedim. Nasıl kullanıyorsunuz onu? Duşta bile kullanan varmış genital temizlik için. Suyla açılıyormus sanırım. Corona konusunda da faydalı mıymış? Ay konuyu dağıttım kusura bakma konu sahibi ama lafı geçmişken sorayım dedim.

Halılar konusunda da bir şey olmaz bence de yıkanıp geliyor sonuçta geldikten sonra bir kaç gün yayma beklet balkonda posetli şekilde. Sonra poşeti balkonda yırtıp serebilirsin bence

bana veteriner tavsiye etmişti başka bir virüs için çamaşır makinesinde 60 derecede yıkayamadığım şeyler için . Mutfağında bile kullananlar var ben de zararını okumuştum ama ameliyatta bile kullanıldığını biliyorum yine de çok temas etmediğim yerlerde kullanıyorum. Bazı yerlere de çamaşır sulu su sıkıyorum ama zefiran renk değişimi yapmadığı için daha çok hoşuma gidiyor

Ben de sunu anlamiyorum. Simdi bu virus belli yuzeylerde belli bir sure canli kalabiliyor sadece. Yani halilari hic dokunmadan bir hafta balkonda ya da girilmeyen bir odada bekletseniz zaten kendi kendine dezenfekte olmayacak mi? Viruslerin halinin uzerinde uzerimize falan sicrayacak hali yok sanirim.
Ben artik oyle deli gibi camasir sulariyla eve giren her seyi silmiyorum. Elimin camasir suyu kokmasindan biktim. Balkona koyuyorum, bir sure karantinada bekletiyorum, sonra da normal bir şekilde temizleyip eve aliyorum.

Bir halı yıkamacı eşi olarak kesinlikle verilmeli diyorum çünkü onlar bu dönemde çok onem veriyorlar ve haftada iki kere elemanları ve kendisi korona testi icin hastaneye gidiyorlar zorunluymuş . Ve geldikten sonra halınız poşetten çıkarıp havalandırıp domra sirkeli suyu fısfıs şişelerine koyup halınızın iki yüzüne sıkabilirsınız ama emin olun onlarda hem arabayı hem yıkama kurutma paketleme yerlerini dezenfektan etiriyorlar korkulacak birsey yok zaten halılar deterjanla yıkanıyor bir sürü işlemden geciyor paketlenirken de dezenfekte ediyorlar evde kirli kalmasından iyidir gelincede poşetlerini eldivenle çıkarın çöp poşetine koyup agzını baglayıp balkonda bekletin hemen dışarı atabiliyorsanızda atar gelir ellerinizi güzelce yıkarsınız .

Son düzenleme:
Aklıma gelmişkem her yer öylemi bilmiyorum ama eşim aldıkları yerlerde virüs olma ihtimaline karşıda eldiven ve maske kullanıyor sürekli alırken yıkarken serip toplarken paketlerken dagıtırken eldiven ve maskeleri oluyor

Ne kadar pratik.dyson u dusunucem. gereksiz esya sevmem ama Bu gidişle evde supurge koleksiyonu olacak☺
Aynen, hali problem resmen, ne kadar temizlesem icime sinmeyen tek eşya...keske hepsini kaldirabilsem ama olmuyor iste..yalniz o yıkamaci olayi bir iluzyon onu soyliyim, 2 yil once en son yikamacidan gelen halimi denemek icin supurdum ve haznedeki pisligi gorunce karar verdim artik yollamam, daha pis geliyor yikamacidan

Ben ömrümde halı kadar pis bir şey daha görmedim.
Salonda paspastan hallice bir halım var her gün dünyanın tozu çıkıyor.
Zemin öyle olmuyor. Benim artık yıkansa da yıkanmasa da içime sinmiyor halı.
Başta halısız eve alışmak zor oldu ama şu an çok rahatım. Tavsiye de ederim. Zaten yaz geldi.

Ben olsam yıkatır, yıkandıktan sonra da bir hafta torbada bekletirdim, sermezdim hemen. Beklerken virus kalırsa ölür zaten bir haftada.

Back
X