• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koronada halıları yıkamaya vermek?

Halilarimin yıkanması lazım 1 aydır kara kara onu düşünüyorum ama cesaret edemedim. Bu covid biliyorsunuz nemi de seviyor. Poşetli bi şekilde nemli oluyor ilk bi kaç dakika..demem o ki o gün bugündür hala düşünüyorum eyleme geçmeye cesaret edemedim.

Gayet normal bir soru sormuştum halbuki. Biri tersler, biri soruyu beğenmez.

:) temiz halıyı yıkatmaya vermeyeceğime göre? İsterseniz konuyu değiştireyim. Halım çok pis, çok elzem. Yıkatmaya versem koronadan dolayı birşey olur mu? vs vs Detaylara takılmayı pek sevmem de. O yüzden elzem diye belirtmek istemedim. Soru gayet açık bence. Tekrardan elzem mi ki diye sormanız gereksiz değil mi?

Canım zaten halıları kuruması hemen olmuyor diye biliyorum. Yani zaten deterjan felan üstüne kurutmada geçen süre. Ha içine koydukları poşetse dert onuda gelince at rahatına bak. Hele akdeniz bölgesi gibi kaldırıp aylar sonra sereceksen için daha bi rahat olsun. Valla şu corona psikolojimizi bozdu hepimizin.

B
Merhaba, bahar temizliği yapmaya çalışıyorum da, halılar yıkatmaya gönderilir mi koronadan dolayı bir tehlike olur mu bilemedim 😕 var mı yıkamaya veren halıları? Silmeye ne vakit ne de enerji var
Bence şu ortamda riskli, normal ortamda bile içime sinmiyordu zaten yikamadan gelen halı, kullanilan kimyasallar ,makinelerin hijyeni ..falan, bir markanin supurgesini aldim 2 yıldir yollamıyorum, şimdi hele asla yollamam

Yıkamacıdan geldikten sonra balkonunuz varsa 1 2 gün havalandırırsınız içiniz rahat etmeyecekse.

B
Bence şu ortamda riskli, normal ortamda bile içime sinmiyordu zaten yikamadan gelen halı, kullanilan kimyasallar ,makinelerin hijyeni ..falan, bir markanin supurgesini aldim 2 yıldir yollamıyorum, şimdi hele asla yollamam
hangi markanın hali yıkama makinesini aldınız .bende bir markaninkine cok para verdim hic iyi yikamiyor kenarda bekliyor öylece

Halıyı 2 gün açma diyenler olmuş da sakın öyle yapma kokuşuyor , geldiği zaman açılması gerekiyor. Zaten makinelerde yıkanıyor köpük köpük. Sonra sıcak hava odasında kurutuluyor. Virüs konusunda dikkatliyim ama halı yıkatmakta mahsur yok bence. Sadece teslim alırken dikkat edin paketleri soyup atın hemen.

zaten hali deterjanla yikaniyor, üzerinde virus kalmasina imkan yok. ancak uzerindeki naylon tehlikeli olabilir, onu da camasir suyuyla silersiniz ya da 3 gun sonra acarsiniz.

Bence verilir içiniz rahat etmezse gelince üzerine spreyle zefiranlı su sıkabilirsiniz
Ya bu zefiran bayadır aklımda benim corona öncesi de almayı düşünmüştüm sonra birileri bi şeyler dedi zararlı falan burda görünce sorayım dedim. Nasıl kullanıyorsunuz onu? Duşta bile kullanan varmış genital temizlik için. Suyla açılıyormus sanırım. Corona konusunda da faydalı mıymış? Ay konuyu dağıttım kusura bakma konu sahibi ama lafı geçmişken sorayım dedim.

Halılar konusunda da bir şey olmaz bence de yıkanıp geliyor sonuçta geldikten sonra bir kaç gün yayma beklet balkonda posetli şekilde. Sonra poşeti balkonda yırtıp serebilirsin bence

15 gün önce yıkandı halılarım
Gelir gelmez poşetlerini çıkartıp çöpe attım
Halıları kullanmadigim bir odada 7-8 saat biraktim sonra serdim

Dun verdim butun halilari zaten halilar paketli gelicek bir gun balkonda bekletir sonra sererim en kotu. Elde yikamiyolarki sonucta ne olacak

hangi markanın hali yıkama makinesini aldınız .bende bir markaninkine cok para verdim hic iyi yikamiyor kenarda bekliyor öylece
Canim halı yikama makinası değil bahsettiğim, o da var ama o kadar hantal ki sadece koltuklarda kullaniyorum artik, dysonun normal hafif gunluk supurgelerinden kullaniyorum, zaten yıkanmis gibi yapiyor halıyı, senede bir de sildiriyorum tamamdır

Ben mesela şu yok 72 saat kağıtta kalıyormuş, 48 saat camda kalıyormuş diye travma geçirenleri de anlamıyorum. Camı yalamıyoruz dediğin gibi. Dokununca elini yıka, çok kafaya takıyorsan sil temizle kullan. 2 aydır eve gelen sanal market, kurye vs. siparişlerinde aynen böyle yapıyorum şimdilik hasta olmadım. Sadece insanlarla fiziksel temas kısmında çok dikkat ediyorum, kapıyı açmam gerekirse maskeyle açıyorum ve mesafe bırakarak duruyorum, açmama gerek olmadığı durumlarda siparişleri kapıya bıraktırıp öyle alıyorum.

Buna kesinlikle katiliyorum bir de gordugum kadariyla hicbir seye dokunamama durumu baslamis insanlarda. Virus elinize gectigi anda kosa kosa solunum sistemine ulasmiyor ki elinizi yuzunuze gozunuze surmediginiz surece. Hali gelince poseti cikartip atin ellerinizi 40sn su ve sabunla yikayin bitti.

Ayni zamanda o plastikte, kagitta su kadar yasiyormus gibi soylenenler kesin degil ve gunluk hayatta zaten virusun o kadar canli kalmasi mumkun degil. O calismalar saglik calisanlarini korumak icin hastane ve lab ortamlarindaki virusun canli kalma suresini hesaplamak icin yapiliyor. Gunluk hayatta sicaklik, gunesten gelen UV isinlari virusun yuzeylerde canli kalmasini cok olasi kilmiyor. Virus canlilik kazanmak icin canli bir konak hucresine, bizim durumumuzda insanlara ihtiyac duyar. Velev ki diyelim evet virus o paketin uzerindeydi. Virusler belirli bir sayiya ulasmadan konak hucrelerinde canlilik kazanmiyor. Yani yuzeyde cansiz bir ortamda zaten islevini kaybetmis ve az sayida olan virusler, insanlara gecse bile enfekte edecek kadar sayiya ulasmiyor. Yoksa gun icinde o kadar cok virus ve bakteri ile karsilasiyoruz ki, hastaliktan kiriliyor olmamiz gerekiyordu korona oncesi de. Ben bu konuda halki bilinclendirelim derken bilgileri tam vermediklerini ve panige suruklediklerini dusunuyorum.

Benim hali yikatmaktaki tek endisem halilari getirip goturen kisi ile birebir iletisime gecme ihtimali olurdu. Temassiz halledebiliyorsaniz yikatmanin bir sakincasi olmaz.

Back
X