• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koronada halıları yıkamaya vermek?

Halılar gelince balkona atın. 2 gün açmayın. Olsun bitsin. Ben de veririm ihtiyaç olursa.

Makinada yikananlari bile kendi çamaşır makinamda yıkamaya çekiniyorum bozulur renk atar diye çok beğenerek aldim ama arkadaşında dediği gbi bir süre bir kenara koyup kilimlerle idare mi etsek bilemedimmm

Bisey olmaz bu virüs denen illet zaten su da sabunda yaşamıyor. Pakedin dışını acar çöpe atarsınız o halıyı sardıkları musambayi, ellerinizi yıkarsınız, koyarsınız kenara bikac gun içiniz rahat etmiyorsa balkodan sarkıtın güneş görsün. Rahat olun.
Ben evimi de temizlettim.
Neredeyse her gun kargo geliyor benim evime. Bebek alışverişi yapiyorum ve ev ihtiyaçları deterjan vs.sorun olmaz

Bisey döküldü . Verdim. Aldim hemen kullanmadım. Biraz kapı önünde beklettim sonra balkondw

ben 3 hafta once vermıstım yıkatmaya
zaten deterjanla yıkanıyor halının ıc kısımda mıkrop vırus halıyle olmaz
dıs kısmında da getırdıklerınde sız kenara bırakın dedım bıraktılar, taktım elıme eldıven ben naylonu sıyırdım attım zaten kıslık halılarımdı kaldırdım yerıne

Nisan ayında verdim ben. Bi sorun olacağını sanmıyorum

Ben verdim, geldi 2 gün bekledi poşetlerle balkonda sonra poşetleri çöpe attim
Ben gene halılar gelir gelmez yerleri supurup silip anında serdım.
O kadar karantına kurallarına uydum, ınsallah halıdan korona kapmam😂
Hıc aklıma gelmedi halıları tertemiz gorunce korona.
Suan kendime cok kızdım ya

Ben küçükleri banyom büyük orda yıkadım büyüklerde beklemede henüz veremem korkuyorum virüsden ötürü ama burda veren komşularım var

Ben gene halılar gelir gelmez yerleri supurup silip anında serdım.
O kadar karantına kurallarına uydum, ınsallah halıdan korona kapmam😂
Hıc aklıma gelmedi halıları tertemiz gorunce korona.
Suan kendime cok kızdım ya
Bende hemen süpürüp silip sererdim ama o an süpürüp silmeye üşendiğim için 2 gün bekledi valla 😄😄

Biraz balkonda bekletin disini atin yine beklesin oyle alin
Bence verilebilir
Ama duzgun temizleyen bir yere verinki degsin.

Aynısını ben yazıcaktım. Hazır yazılmışı var katılayım dedim.
Kimse evindeki halıyı yalama eyleminde bulunmuyodur diye düşünerek hiç birşey olmaz diyorum.

Ben mesela şu yok 72 saat kağıtta kalıyormuş, 48 saat camda kalıyormuş diye travma geçirenleri de anlamıyorum. Camı yalamıyoruz dediğin gibi. Dokununca elini yıka, çok kafaya takıyorsan sil temizle kullan. 2 aydır eve gelen sanal market, kurye vs. siparişlerinde aynen böyle yapıyorum şimdilik hasta olmadım. Sadece insanlarla fiziksel temas kısmında çok dikkat ediyorum, kapıyı açmam gerekirse maskeyle açıyorum ve mesafe bırakarak duruyorum, açmama gerek olmadığı durumlarda siparişleri kapıya bıraktırıp öyle alıyorum.

Ben verdim yarin gelecek yikandi halilar. Mecbur verdim benim koca dana kedim israrla tuvaletini yapti. Camasir suyu sirke her seyi denedimbyok. Cok asiri koku olunca da yemisim koronasini dedim :( gelince direk tenha bi yere koyacagim. Temas eden kiyafetimi filanda yikarsam sorun olmaz sanirim.

Ben mesela şu yok 72 saat kağıtta kalıyormuş, 48 saat camda kalıyormuş diye travma geçirenleri de anlamıyorum. Camı yalamıyoruz dediğin gibi. Dokununca elini yıka, çok kafaya takıyorsan sil temizle kullan. 2 aydır eve gelen sanal market, kurye vs. siparişlerinde aynen böyle yapıyorum şimdilik hasta olmadım. Sadece insanlarla fiziksel temas kısmında çok dikkat ediyorum, kapıyı açmam gerekirse maskeyle açıyorum ve mesafe bırakarak duruyorum, açmama gerek olmadığı durumlarda siparişleri kapıya bıraktırıp öyle alıyorum.
Bizim evde de durumlar aynı. Yapılacaklar çok belli aslında.
Elini yüzüne, gözüne sürme.
Ellerini sık sık yıka.
İnsanlarla arana sosyal mesafe koy.
Tetanozda olduğu yerde 40 sene kalıyor. Bu kadar tantana yapmadılar. Herkes dağda bayırda dolaşıyor yani..

Back
X