Korona virüs ve temaslılık hakkında

nora2010

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
9.864
10.314
773
Merhaba. Yaklaşık 11 gün önce il arkadaş ımdan temaslı olarak işyerinden 4 arkadaş eve yollandık. Geldiğimin ertesi günü belirtiler başladı. İşyeri evime ekip yolladı. Testim negatif çıktı.
Belirtiler artınca bu kez sağlık bakanlığı nı aradım test yapıldı pozitif çıktım. Pazartesi günü idi. Eşim ve 10 yaşındaki oğlum da karantinada.
Süremin dolmasına 3 gün var ki eşimde başladı belirtiler bu kez.
Tekrar ilçe sağlığı aradım gelip eşime test yapacaklar.
Benim işyerim işbaşı yapmadan tekrar eve ekip yollayıp test yaptıracak bana, ona göre hareket edeceğiz.
Haftaya da uçak biletimiz var oğlumla ikimizin yurt içi uçuş...
Eşim pozitif çıkarsa acaba oğlum tekrar Temaslı olarak karantinaya alınır mı?
Görevli tekrar alınmaz dedi ama uçuş için endişeleniyorum. Zaten 1 kez erteledik biletleri işyerinden izini tekrar ayarladım falan. Bu konuda bilginiz var mı hanımlar....
Virüs geçiren, atlatan şuan tedavi gören herkese kolaylıklar dilerim. Süreç baya yıpratıyor...eklemek gerekirse oğlum ağustos ayında korona geçirdi. Teyzesinde idi. Teyzesi ve eniştesi doktor.

Son düzenleme:
Yani çocuğunuzun taşıyıcı olma ihtimali yüksek..

Eklemeyi unutmuşum oğlum daha önce korona geçirdi ağustos ayında. Teyzesi ve eniştesi doktor.

Y.içi uçuş yapmanızı gerektiren şey önemli mi
Evet siz karantina süresini doldurdunuz ama evinizde eşyalarınız da bu virüs mevcut
Uçak da gideceğiniz yere kısacası herşeye bu virüsü bulaştırabilirsiniz
Sizde söylemişsiniz zor bir süreç

Y.içi uçuş yapmanızı gerektiren şey önemli mi
Evet siz karantina süresini doldurdunuz ama evinizde eşyalarınız da bu virüs mevcut
Uçak da gideceğiniz yere kısacası herşeye yapabilirsiniz.
Sizde söylemişsiniz zor bir süreç
Önemli maalesef... Yaklaşık 10 gün var uçuş a

Çocuğunuz taşıyıcı olabilir, ve evet tekrar temaslı durumda olur. Benim 10 günüm bitti, ama doktorlar 4 veya hatta mümkünse 8 gün daha karantinada kalmamı istediler, negatife dönmeyebiliyormus hemen. Yani 10 gününüz bitti hemen gidelim demek yanlış başka insanları tehlikeye atıyorsunuz. Hele ki çocuğunuz zaten covid geçirmişken bu denli bilinçsiz davranmanız cok tuhaf geldi.
Akrabalarınızın doktor olmasıyla konuyu bağdaştıramadım.

Tamam ama ikinci kez hatta agir olarak gecirebilir. Bu donemde cok onemli ve zorunlu degilse erteleyin lutfen.
Maalesef zorunlu olduğu için gidiyoruz zaten... Keyfi bir durum değil kışın ortasında. Gideceğimiz yer eksilerde şuan sıcaklık

Çok geçmiş olsun.Kardesiniz ve enişteniz doktormuş onlar daha iyi ve net bilmezmi bu durumu acaba.?

Çocuğunuz taşıyıcı olabilir, ve evet tekrar temaslı durumda olur. Benim 10 günüm bitti, ama doktorlar 4 veya hatta mümkünse 8 gün daha karantinada kalmamı istediler, negatife dönmeyebiliyormus hemen. Yani 10 gününüz bitti hemen gidelim demek yanlış başka insanları tehlikeye atıyorsunuz. Hele ki çocuğunuz zaten covid geçirmişken bu denli bilinçsiz davranmanız cok tuhaf geldi.
Akrabalarınızın doktor olmasıyla konuyu bağdaştıramadım.
Kovidi onlardan kaptı demek istedim.
2nci olarak ta testim negatif e dönmeden iş başı yapamam zaten. Hala devam ederse erteleriz kimseyi tehlikeye atacak insanlar değil iz. Kurallara son derece uyuyoruz.
3 gün var karantina dolmasına ama bidahaki hafta işbaşı yapacağım muhtemelen

Maalesef zorunlu olduğu için gidiyoruz zaten... Keyfi bir durum değil kışın ortasında. Gideceğimiz yer eksilerde şuan sıcaklık
Biz nerden bilelim hanimefendi gideceginiz yeri hava durumunu muneccimmiyiz allah askina! Duzgun cevap verseniz nasil olur ☺️

Ucusun sebebini bilmiyorum ama yaptiginiz cok tehlikeli.sure olarak 10 gun diyorlar ama bulastirma durumunuz 10 gunde bitmiyor.
Uçuşuma da 10 gün var zaten. Hemen bitti gideyim olayı değil. Kaldı ki işyerim hem tekrar test hemde kanda test istiyor işbaşı için

Kovidi onlardan kaptı demek istedim.
2nci olarak ta testim negatif e dönmeden iş başı yapamam zaten. Hala devam ederse erteleriz kimseyi tehlikeye atacak insanlar değil iz. Kurallara son derece uyuyoruz.
3 gün var karantina dolmasına ama bidahaki hafta işbaşı yapacağım muhtemelen
.

Back
X