• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korona ve karantina

Devlet izin verdi ama ben gitmiyorum. Parka gitmyorum, AVM gitmiyorum, konu komşu akraba gitmiyorum. Beynimi kullanıyorum. Dışarda ki insanlar da beynini kullansın. Gitmesin, maskesiz gezmesin. Tebdir alsın. Ne yapsın devlet herkesin basina polis mi dikecek.

Ülkeyi yönetenler ekonomiye de düşünmek zorunda. Yasakların kalkması salgın bittiği için değil, ülkenin ekonomisi bunalmasin diye.

Ee herkes aklını kullansa turizm nasıl canlanacak ?

Tezatlik var bunda. Eğer serbestlik veriliyorsa sıkı denetim de olmalı.

Denetim çok zayıf. Maske cezası var ama ceza alan bir elin parmağını geçmiyor.

Maskesiz çok kişi var.

Maskesiz olanlarin çoğunun hasta olduğunu düşünüyorum.

Maskeli olanlar korunmaya çalışıyor kendi çapında , korumak kimsenin aklından geçmiyor.

Beyinleri yokmu peki bu kadar insanın!!! Devlet daha ne yapsın ? Biz ancak turistle toparlanan ülkeyiz buna mecburdur. Ben şu an paşalar gibi tatil yapacak ekonomik gucteyim ama gitmedim!!! Ama ciğer hastası kayınpederi tutamadik gitti🤦 Akıl, akıl herşeyi devletten bir zahmet beklemeyin. Kimseye muhtaç olmayan Almanya bile normal hayata döndü ama halkı olayı biliyor ve kendini koruyor.

Vermeyince mabud neylesin Mahmut 🙌
Tabiki de her sey devletten beklememeli ama bizim insanimiz cok afedersiniz ama koyun. Suruye uyma egilimindeler illa coban gerekiyor kimse akil edemiyor malesef. Suru bagisikliigi mi kazanmaknistiyorlar anlamadim

Size hakveriyorum, anlayabiliyorum da fakat ülke ekomomik sıkıntı içinde.Turizme kapatması için vergi almaması gerekiyor otellerden seyehat acentalarından,esnaftan..Yaptırım yapılması gerekiyor fakat yapılamıyor.Zaten ülkemizdeki vatandaşlar bilinçsiz.Bu durum üstüne tuz biber oluyor.
Sadece turizm olarak değil,bizim çalıştığımız fabrikaların mavi yaka tarafında insanlar koronali çalıştırıldı sokağa çıkma yasağında bile .Aynı şekilde bizim iş yerinde de koronalı çalışan çıktı fakat müşteriye gidip halen çalışıyor.Çalışmak zorunda.Biz işe gidip geliyoruz.Artık hayatımızın bir parçası oldu.
Büyük balık küçük balığı her zamanki gibi yine yuttu desenize...

Her şeye eyvallah, kime niye geziyorsun deme hakkına sahip zaten değiliz.
Ama kalabalık gruplar halinde, adeta izdiham var gibi ortamda ne bulunup da hastalığı daha da yayıyorsunuz demek, bir vatandaş hatta çocuklarıyla eve tıkılı, parkı kullanmayan, okula ara veren bir vatandaş olarak en doğal hakkım.
Eylül ayında bununla yaşamayı öğrenip, hayat maske ve izolasyonla devam etsin diye elimizden geleni yaparken, tekrar evlere tıkılmayı öngörüyor olmak, kendi yaptığım binayı dinamitle patlatmaktan farksız.
Çok üzgünüm çok...

Maskesiz çok kişi var.

Maskeli olanlar korunmaya çalışıyor kendi çapında , korumak kimsenin aklından geçmiyor.

Maskesiz çok kişi var.

Güzel arkadasim haklısın devlet tebdiri artırmalı. Ama insanlar aklını kullanmadan olmuyor. Komsumun kızı hemşire pandeminin en yoğun olduğu dönemde akrabaları toplayıp piknik yaptılar. Mahellede ki tüm çocuklar gece yarısına kadar sokaktaydi. Bu esnada sokağa çıkma yasağı vardı. Polis ne yapsın, gelip tüm gün mahellede mi beklesin. Gelip gidiyor, uyarıyor ama yok yok.

Tatil konusunda yurt dışı açıldıysa, iç turizm olmasın bu sene. Bence olmamalıydı. Şehirler arası yasak surmeliydi. Herkes virüsü şehirden şehire taşıdı. Yada gidenler otelde maskesiz gezmesin. Otel yönetimi ne işe yarıyor.

Halam güya İstanbul dan virüsten kaçıp tatil beldesinde ki evine gitti. Sokağa adim atamıyoruz dedi ve en garibi maske takan yok.

Güzel arkadasim haklısın devlet tebdiri artırmalı. Ama insanlar aklını kullanmadan olmuyor. Komsumun kızı hemşire pandeminin en yoğun olduğu dönemde akrabaları toplayıp piknik yaptılar. Mahellede ki tüm çocuklar gece yarısına kadar sokaktaydi. Bu esnada sokağa çıkma yasağı vardı. Polis ne yapsın, gelip tüm gün mahellede mi beklesin. Gelip gidiyor, uyarıyor ama yok yok.

Tatil konusunda yurt dışı açıldıysa, iç turizm olmasın bu sene. Bence olmamalıydı. Şehirler arası yasak surmeliydi. Herkes virüsü şehirden şehire taşıdı. Yada gidenler otelde maskesiz gezmesin. Otel yönetimi ne işe yarıyor.

Halam güya İstanbul dan virüsten kaçıp tatil beldesinde ki evine gitti. Sokağa adim atamıyoruz dedi ve en garibi maske takan yok.
Polis olan kuzenlerimizden dinlediklerim ve onların hayatına ona izlenimimden sonra, gerçekten bizim milletten bir şey olmayacağına inandım.
Maske yok, izole hayat falan zaten yok ama kolonice yaşıyorlar ilk günden beri.
Sokağa çıkma yasağında canları sıkılıp, yemeğe falan gidiyorlar ‘sizin oraya geldik hadi çıkın’ diye bizi arıyorlardı.
‘Yahu deli misiniz, hem yasak var hem aylardır ailemize gitmiyoruz’ diyoruz, ‘biz polisiz hiçbir yasak bize yok ceza da yazamazlar, herkes evindeyken gezelim rahat rahat’ diyorlardı.

Bu kafalarla toplum bilinci oluşturmak yerine gerçekten evimde kafamı kuma gömmeyi yeğeliyorum.

Polis olan kuzenlerimizden dinlediklerim ve onların hayatına ona izlenimimden sonra, gerçekten bizim milletten bir şey olmayacağına inandım.
Maske yok, izole hayat falan zaten yok ama kolonice yaşıyorlar ilk günden beri.
Sokağa çıkma yasağında canları sıkılıp, yemeğe falan gidiyorlar ‘sizin oraya geldik hadi çıkın’ diye bizi arıyorlardı.
‘Yahu deli misiniz, hem yasak var hem aylardır ailemize gitmiyoruz’ diyoruz, ‘biz polisiz hiçbir yasak bize yok ceza da yazamazlar, herkes evindeyken gezelim rahat rahat’ diyorlardı.

Bu kafalarla toplum bilinci oluşturmak yerine gerçekten evimde kafamı kuma gömmeyi yeğeliyorum.

Tahmin edebiliyorum koca mahallede bir maskeyi biz takıyorlaruz. İkizlerim iki bucuk yaşında onlar bile maske olmadan çıkmıyor evden. Ama milletin umrunda değil. İşin kötusu onlar gezip tozup eğleniyor ama onlar yüzünden insanlar ölüyor. Evde oturmak bile koymuyor bana Allah hastanelere düşürmesin. Bizim toplum bilinçlenmiyor.

Bir akrabanın nikahı vardı neredeyse gidecekti babam. Kardeşimle zor ikna ettik. Ben bazen birinci derece yakinimla uğraşmıyorum.

Yurtdisindakiler cirit atsın ama vatandaş otursun evinde demek oluyor sizin dediğiniz .

Valla ilk başlarda çatır çatır nasıl cezalar kesildiyse yine yapılabilir.

Evet şehirler arası geçişler hep yasak olmalıydı, özel izne tabi kalmaliydi.

Koronalilar evlere gönderiliyor , ev halkı tehlikede, mahalle tehlikede.

benzer bir muhabbet geçen bir tanıdık ile konuşurken dinledim

tanıdığın eşi sağlık personeli

X in ablasına bayramlaşmaya gideceğiz dedi

başka şehirden doktor oğlu ve hemşire gelini gelmiş

ayrı evde yaşayan hemşire kızı da görmeye gelecekmiş

bunun sağlıkçı eşi ve bunu da çağırmışlar

abla ve eşi de 75 belki de üstü yaştalar

dedim siz deli misiniz

ben ne diyeyim hepsi sağlıkçı dedi

iyi de dedim onlar biz içindeyiz bize bulaşmıyorsa kimseye bulaşmaz havasındalar

ya taşıyıcılarsa

neyse bunlar gittiler

bana da bize gelin balkonda otururuz diyor olmaz dedim gelmem

Sokağın karantinaya alındığını gördüm . Kaç kişi pozitifdi bilemiyorum.
sanırım bir bölgenin karantinaya alınması için 20 kişinin pozitif olması gerekiyor ama bölgeden kasıt, apartman mı site mi mahalle mi orasını net bilmiyorum.

sanırım bir bölgenin karantinaya alınması için 20 kişinin pozitif olması gerekiyor ama bölgeden kasıt, apartman mı site mi mahalle mi orasını net bilmiyorum.
Sanırım olan kişinin beyanıyla yapıyorlar eğer adam çok gezen tipse oralarda ve kimlerle temasa gectigini falan bile bilmiyorsa

İşyerimin iki arka sokağı ve karşı sokağı yakın dönemlerde karantina altındaydı , kaç kişi pozitifdi takip etmedim açıkcası

Helal olsun size gerçekten helal olsun sağlıkçı olarak sizi tebrik ediyorum dua ediyorum hergun fildir fildir dolananlae tüm sağlık çalışanlarının hakkına giriyor. Artık yorulduk
Allah yardımcınız olsun. Hakkınız onlara asla helal olmayacak merak etmeyin :(

Bızım saglıkocagımız karantinaya alındı.Ama ayni kattan bir bolumu acıkmıs gitmem lazım gidemiyorum psikolojik baskısıda ayrı zaten cok yoruldum :KK42:

İstanbul'da yaşıyorum Nisan ayında sitemizde çıktı, karantina uygulanmadı.
Aynı dönemde Kocaeli'de bir arkadaşım alt komşuları pozitif olduğu için 14 gün karantinada kaldılar temas etmedikleri halde bütün bina işe gidemedi, alışverişlerini zabıta getirdi.
Değişik şeyler var ilden ile. 🤷🏼‍♀️

İstanbul'da yaşıyorum Nisan ayında sitemizde çıktı, karantina uygulanmadı.
Aynı dönemde Kocaeli'de bir arkadaşım alt komşuları pozitif olduğu için 14 gün karantinada kaldılar temas etmedikleri halde bütün bina işe gidemedi, alışverişlerini zabıta getirdi.
Değişik şeyler var ilden ile. 🤷🏼‍♀️
Onlar eskidendi.
Şuan covid hastası olup evde olması gereken bile sokakta inanın.
Atmıyorum, bildiğimi söylüyorum.
Takip sistemi yok, olması da gerekmez bilinçtir bu.
Ama bizim insanımız saçından tırnağına kadar bilinçsiz!

Onlar eskidendi.
Şuan covid hastası olup evde olması gereken bile sokakta inanın.
Atmıyorum, bildiğimi söylüyorum.
Takip sistemi yok, olması da gerekmez bilinçtir bu.
Ama bizim insanımız saçından tırnağına kadar bilinçsiz!
işlerine gelince ama Kanada'nin ekonomisini, Almanya'nin vakasını konuşurlar ama bilinç koca bir "0" ...
Boşuna dememişler boş tenekeden çok ses çıkar!

Back
X