• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korona ve karantina

Helal olsun size gerçekten helal olsun sağlıkçı olarak sizi tebrik ediyorum dua ediyorum hergun fildir fildir dolananlae tüm sağlık çalışanlarının hakkına giriyor. Artık yorulduk
Allah yardımcınız olsun :(

o kadar kızıyorum ki tatile gidenlere, herşey normalmiş gibi fink atıyorlar
biz çocukları sitenin içindeki parka çıkarırken bile 40 kere düşünüyorum her türlü önlemi alıp sonrasında bin tane temizlik işi yapıyorum
ama ben bunu yaparken işe gitmek zorunluluğu dışında hiç bir yere çıkmazken millet geziyor tozuyor sonra onlardan birinden tutup da bana veya ailemde birine bu lanet hastalık bulaşırsa hakkımı hiç bir şekilde helal etmem :(

Bodrum alaçatı çeşme tayfası hazırlandı şimdi mandalalarını alıp evdekal diyecekler.
Biz de aylardır otobüsle işe gitmek için ter dökelim.
E hükümet zaten insanların çeşmeye bodruma tatile gitmesini teşvik etti.Okulların sınavlarını erkene aldı ucak biletlerindeki vergiyi azalttı otellerin vergisini azalttı tatil kredisini faizsiz verdi.Rusyadan oluk oluk turist geliyor..Yani siz biz evde otursanız bile turist korona getiriyor.Maalesef

E hükümet zaten insanların çeşmeye bodruma tatile gitmesini teşvik etti.Okulların sınavlarını erkene aldı ucak biletlerindeki vergiyi azalttı otellerin vergisini azalttı tatil kredisini faizsiz verdi.Rusyadan oluk oluk turist geliyor..Yani siz biz evde otursanız bile turist korona getiriyor.Maalesef
Onlara virüs bulaşmayıp, benim aileme sırf okuluma gidip geliyorum diye bulaşırsa iki elim öbür dünyalarında yakalarında olur. Zaten öğrencileri velileri zor zapt ediyoruz bir de tatil vakaları çıkıcak karşımıza.

Allah yardımcınız olsun :KK43:

biz çocukları sitenin içindeki parka çıkarırken bile 40 kere düşünüyorum her türlü önlemi alıp sonrasında bin tane temizlik işi yapıyorum
ama ben bunu yaparken işe gitmek zorunluluğu dışında hiç bir yere çıkmazken millet geziyor tozuyor sonra onlardan birinden tutup da bana veya ailemde birine bu lanet hastalık bulaşırsa hakkımı hiç bir şekilde helal etmem :KK43:
Ya illaki çıkılır ama komşuya gitmek AVM gezmek cafelerde saatlerce oturmak. Maske takmamak. Piknik yapıp doğum günleri dış partileri bekarlığa veda daha niceleri bunları anlamyrm tulumun içinde saatlerce çalışan insanlara yazık kimsenin bizi düşündüğü yok bende helal sana etmyrm

ama ben bunu yaparken işe gitmek zorunluluğu dışında hiç bir yere çıkmazken millet geziyor tozuyor sonra onlardan birinden tutup da bana veya ailemde birine bu lanet hastalık bulaşırsa hakkımı hiç bir şekilde helal etmem :KK43:

E hükümet zaten insanların çeşmeye bodruma tatile gitmesini teşvik etti.Biz turizim ile geçinen bir ülkeyiz.Turizm olmazsa ülkenin çarkları dönmüyor maalesef.Okulların sınavlarını erkene aldılar ucak biletlerindeki vergiyi azalttılar otellerin vergisini azalttılar tatil kredisini faizsiz verdiler.Rusyadan oluk oluk turist geliyor..Yani siz biz evde otursanız bile turist korona getiriyor.Sonra da diyorlar ki vakalar arttı.Vatandaştan önce ülkeyi yönetenlerin düşünmesi gerekiyor.Ama vatandaşın sağlığını hiçe atıp sonra vaka da vaka demek komik geliyor sadece.Perşembenin gelişi çarşambadan belliudi.

E hükümet zaten insanların çeşmeye bodruma tatile gitmesini teşvik etti.Biz turizim ile geçinen bir ülkeyiz.Turizm olmazsa ülkenin çarkları dönmüyor maalesef.Okulların sınavlarını erkene aldılar ucak biletlerindeki vergiyi azalttılar otellerin vergisini azalttılar tatil kredisini faizsiz verdiler.Rusyadan oluk oluk turist geliyor..Yani siz biz evde otursanız bile turist korona getiriyor.Sonra da diyorlar ki vakalar arttı.Vatandaştan önce ülkeyi yönetenlerin düşünmesi gerekiyor.Ama vatandaşın sağlığını hiçe atıp sonra vaka da vaka demek komik geliyor sadece.Perşembenin gelişi çarşambadan belliudi.
Beyinleri yokmu peki bu kadar insanın!!! Devlet daha ne yapsın ? Biz ancak turistle toparlanan ülkeyiz buna mecburdur. Ben şu an paşalar gibi tatil yapacak ekonomik gucteyim ama gitmedim!!! Ama ciğer hastası kayınpederi tutamadik gitti🤦 Akıl, akıl herşeyi devletten bir zahmet beklemeyin. Kimseye muhtaç olmayan Almanya bile normal hayata döndü ama halkı olayı biliyor ve kendini koruyor.

Vermeyince mabud neylesin Mahmut 🙌

Yahu tatile giden arkadaşlarım ‘kendilerini aklamak’ adına bu yazıyı paylaşıyor günlerdir.
Akılları yok mu insanların?
Devlet turizm canlansın dedi evet, çok yanlış bana göre.
Ama kalk da 20 kişilik grupla tatile git, konserlerde horon teper misali omur omuza dans et, denize iğne atsan düşmez minvalinde sosyalleş, restoranlarda masa kuyruğu bekle ve döt döte otur demedi.

Akıl baki bir şey, bunlarda yok mu?
Çok param olsaydı, ben de izole ve sertifika almış otellerden birine gidebilirdim, bir araba parası bırakır çıkardım hatta çocuklarım olmasaydı maskemle alelade bir tatil yapabilirdim, kimsenin ağzına girmeden.

Gördüklerimiz bunlar mıydı, hayır!

Bizim siteden mütemadiyen hep hasta çıkıyor. Güvenlik, site yönetimi bu konu ile ilgili sessiz. Zaten bizim bölge uygulamada hep kan kırmızı. Öyle toplu karantina olayı olmadığı gibi site çocukları dışarıda cirit atıyor.

Yahu tatile giden arkadaşlarım ‘kendilerini aklamak’ adına bu yazıyı paylaşıyor günlerdir.
Ama kalk da 20 kişilik grupla tatile git, konserlerde horon teper misali omur omuza dans et, denize iğne atsan düşmez minvalinde sosyalleş, restoranlarda masa kuyruğu bekle ve döt döte otur demedi.

Çok param olsaydı, ben de izole ve sertifika almış otellerden birine gidebilirdim, bir araba parası bırakır çıkardım hatta çocuklarım olmasaydı maskemle alelade bir tatil yapabilirdim, kimsenin ağzına girmeden.

Bence devlet sırf bunu dışarıdan turist gelsin diye yaptı zaten halkın bu kadar galeyana geleceğini düşünmedi bile.
Sağlıkçılar için balkon şak şakcilarina guvendiler zaaar ama yok onlar güneşi görene kadar sağlıkçı düşünen tayfaydi.

Bence devlet sırf bunu dışarıdan turist gelsin diye yaptı zaten halkın bu kadar galeyana geleceğini düşünmedi bile.
Sağlıkçılar için balkon şak şakcilarina guvendiler zaaar ama yok onlar güneşi görene kadar sağlıkçı düşünen tayfaydi.
Araştırmalarıma göre gerçekten neredeyse insan görmeden yapabildiğiniz tatiller mevcut.
Mesela deli gibi ev kiralamak için bakıyorum, eylül sonuna kadar yer yok.
Bu bilinçle tatilini yapana amenna ama benim beyinsiz arkadaşlarım 3 5 değil, 2 hazirandan itibaren sayısız hatta her haftasonu atlayıp tatile giden, gittikleri yerlerde ‘ünlü’ denilen plaj ve restoranlarda takılıp geri dönen aptal türünden ve açıklama, kendilerini savunmaları bu.
Şaka mı yani?

Bir arkadaşım eczacı, hastanede çalışıyor.
Yazık kadın aylarca çocuğundan ayrı kaldı, haziranda aldı çocuğu ve o dönem konuştuk.
Bana ‘eylül ekimde her şey çok daha kötü olacak, o sebeple şimdi aldım en azından 3 ay oğlumum yüzünü görürüm, sonra ne kreş ne okul hep birlikte unutacağız’ dedi.
Düşünün doktor hemşire değil ki aylar sonra aldı, o da kısa süreliğine.

Evet ben de tatil diye deliriyorum, evde iki küçük tazmanya her gün ‘anne çocuklar denizde videosu aç, biz gidemiyoruz izleyelim’ ya da ‘anne mikroplar bitinde salıncağa ama denizli havuzlu yerde salıncaklara gidebilir miyiz’ diyolar.
Yazık günah bu yavrulara, eşek kadar ben güneş görmesem d vitaminsizlikten ölmem ama bit kadar eve tıkılı, arkadaş okul görmeden, koşturamadan yaşayan çocuklara aşırı üzülüyorum, tatil isteğim sadece bundan.

Köyden geldim şehre gibi olacak ama haziran ayında bizim köyde 1 kişide covid çıktı , tüm köyü jandarmalar sarıp karantina ilan etti, başka köylerden ziyarete gelenler bile geldikleri evlerden çıkartılmadı, çoluk çocuk panik ve korku içinde resmen evden adım attırılmadı. Herkes kurallara uydu, kayıpsız ve bulaş olmadan atlatıldı.

Şimdi gayet modern, eğitim düzeyi yüksek bir sitedeyim İstanbul'da. Geçen başka bloktan 17 yaşında bir çocukta çıkmış, 2 gün evde durmuş "Gençlere bir şey olmuyor" diye 3. gün çıkıp gitmiş evden.

Okulların durumu netleşse de köyüme gitsem, inanın köyde bu kadar cehalet yok.

Köyden geldim şehre gibi olacak ama haziran ayında bizim köyde 1 kişide covid çıktı , tüm köyü jandarmalar sarıp karantina ilan etti, başka köylerden ziyarete gelenler bile geldikleri evlerden çıkartılmadı, çoluk çocuk panik ve korku içinde resmen evden adım attırılmadı. Herkes kurallara uydu, kayıpsız ve bulaş olmadan atlatıldı.

Şimdi gayet modern, eğitim düzeyi yüksek bir sitedeyim İstanbul'da. Geçen başka bloktan 17 yaşında bir çocukta çıkmış, 2 gün evde durmuş "Gençlere bir şey olmuyor" diye 3. gün çıkıp gitmiş evden.

Okulların durumu netleşse de köyüme gitsem, inanın köyde bu kadar cehalet yok.
O sizin köye özgü.
Taziyeye giden bir teyze 65 kişiyle nasıl münasebete girdiyse, köyü kırıp geçirmişti koronadan😂

Dün bir tanıdıkla karşılaştık, mecburen çıkmıştık aylar sonra. " Bursa dan geldik tatilden, Yalova ya tatile gidecegiz " dedi
Allah tan maske vardı kendine ve kızında. Bazen diyorum bu korono benim beynimin bana oyunu mu?

Size hakveriyorum, anlayabiliyorum da fakat ülke ekomomik sıkıntı içinde.Turizme kapatması için vergi almaması gerekiyor otellerden seyehat acentalarından,esnaftan..Yaptırım yapılması gerekiyor fakat yapılamıyor.Zaten ülkemizdeki vatandaşlar bilinçsiz.Bu durum üstüne tuz biber oluyor.
Sadece turizm olarak değil,bizim çalıştığımız fabrikaların mavi yaka tarafında insanlar koronali çalıştırıldı sokağa çıkma yasağında bile .Aynı şekilde bizim iş yerinde de koronalı çalışan çıktı fakat müşteriye gidip halen çalışıyor.Çalışmak zorunda.Biz işe gidip geliyoruz.Artık hayatımızın bir parçası oldu.

Devlet izin verdi ama ben gitmiyorum. Parka gitmyorum, AVM gitmiyorum, konu komşu akraba gitmiyorum. Beynimi kullanıyorum. Dışarda ki insanlar da beynini kullansın. Gitmesin, maskesiz gezmesin. Tebdir alsın. Ne yapsın devlet herkesin basina polis mi dikecek.

Ülkeyi yönetenler ekonomiye de düşünmek zorunda. Yasakların kalkması salgın bittiği için değil, ülkenin ekonomisi bunalmasin diye.

Önceden alıyorlardı, şimdilerde almıyorlar. Herkese test yapıyorlar diye biliyorum.

Back
X