• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korona atlatanlar belirtilerini yazabilir mi ?

Haberlerde görmüşsünüzdür belki. Amerikada bir adam 3 4 gün üst üste hıçkırınca doktora gitmiş adamda hiçbir hastalık bulunamamış. Sonunda test yapılmış pozitif çıkmış. İlginç belirtiler de çıkabiliyor.

Birde kendinizi takip edin. İnsan konduramıyor kendisine. Ben tat ve kokuyi kaybettim yok yahu dedi. Halsizlik de eklenince öyle hasteneye gittim. Sonuç pozitif çıktı. Ben değilim demeyin bırakın hastane karar versin.
Zuhal sen instadaki zuhal misin yoksa çeyiz sayfası olann

safra kesesinde tas vardi hastaneye yatirdik test yapildi pozitif cikti.
hicbir belirti olmayinca şaşırdık, kalp
Yetmezligide var,
dr sonucu gormeden tomografi temiz diye ameliyat etmis, yoksa yapmazdim diyor
belirtisi olmayinca eve yolladilar, cok sukur iyi kendisi bir odada kaliyor kapidan yemeğini birakiyorlar..
bu testlerin yanlis cikma olasiligi yok dimi?
Gecmis olsun. Umarim kolayca atlarir. Bir fikrim yok acikcasi. Doktorlara sormak lazim.

Bizim ailede kimsede koku tat kaybı olmadı
Kimimizin sadece boğaz ağrısı vardı kimimizin eklem ağrıları çok değişiyor süreç

İnanın coronadaki tat ve koku kaybını yaşarsanız farketmeme ihtimaliniz yok.
Zira ben sanki saman çiğniyormuşum gibi hissediyordum, ne baharatın, ne keskin yemeklerin, ne kahvenin kokusunu alamıyordum.. Hatta gazlı içecek içerken sadece boğazımı hafif yakıyordu, sudan bir farkı yoktu tat olarak :KK70:
Siz ne güzel kendinizi ve vücudunuzu tanıyorsunuz, eğer şuan geçirdiğiniz hastalığın öncekilerden bir farkı yoksa problem yok demektir.
Şimdi kış geliyor, insanlar coronayla nezleyi gribi nasıl ayıracaklar hiç bilemiyorum.
Son zamanlarda o kadar duyuyoruz, vakalar tavan yapmış durumda ki illa bir yerde karşılaşmış olma durumumuz var.
Kimseyle görüşmeyen aile asansörden, marketten kapabiliyor ya da evine aldığı bir ürünün eksik steril edilmesiyle bile başa geliyor.
Ne kadar dikkat etsek de mutlaka olasılık söz konusu.
Korku arttı vallahi billahi.
Geçiren tüm herkese acil şifalar diliyorum.

İşte ben sürekli zaten hasta olan biri olarak da ayırt edici bir özellik peşindeyim en azından anlayabileyim diye çünkü olursam kolay atlatacağımı düşünmüyorum, bronşitim bile 1 ay sürer.
Nurofene ve vitamin takviyesine abandım, eşim de kulağından hasta oldu bir de üzerine😂
Birbirimize bakıp virüslü diye dalgası geçiyoruz.

Geçenlerde sosyal medyada bir doktorun koku testini görmüştüm, tek burun deliğini kapatıp pipetle baharat, kahve gibi keskin kokuları deniyordu.
Şüphesi olan herkes yapmalı bu kadar ayırt edici bir belirtiyi.
Hiç anlamadan geçirenler bile belki de hafif de olsa bu belirtiyi yaşıyordur.

Ben geçirirken hiçbir belirtim yoktu, tat koku kaybı dışında.
Benim gibi belirtisiz geçiren çok insan var.
Zaten çok çok yoğun bir tat koku kaybı oluyor, bu şekilde ayırt etmek mümkün diye düşünüyorum.
Evet bendede sizinki gibi oldu.
Daha açıklayıcı olur belki okuyanlar için ayrıntılı yazayım
Normalde grip olduğumuzda koku alamayız ya da burnumuza iyice yaklaştırınca alırız bu hastalıkta çok çok yoğun koku kaybı oluyor.
En keskin sayılabilecek kokuları bile almanız mümkün değil.

Yediğim şeyin tatlı ya da acı olduğunu anlıyordum ama mesela reçel mi bal mı yediğim onun tadını alamıyordum.
Tuzlu bir şey yediğimin farkındayım ama ne olduğunu mümkün değil anlayamadım görmediğim sürece.

Peynir yiyorsam sadece ağzıma yumuşak bir şey aldığımı fark ediyordum
Çay içiyorsam sıcak su gibi geliyordu tadı

Son düzenleme:
Son zamanlarda o kadar duyuyoruz, vakalar tavan yapmış durumda ki illa bir yerde karşılaşmış olma durumumuz var.
Kimseyle görüşmeyen aile asansörden, marketten kapabiliyor ya da evine aldığı bir ürünün eksik steril edilmesiyle bile başa geliyor.

İşte ben sürekli zaten hasta olan biri olarak da ayırt edici bir özellik peşindeyim en azından anlayabileyim diye çünkü olursam kolay atlatacağımı düşünmüyorum, bronşitim bile 1 ay sürer.
Nurofene ve vitamin takviyesine abandım, eşim de kulağından hasta oldu bir de üzerine😂

Geçenlerde sosyal medyada bir doktorun koku testini görmüştüm, tek burun deliğini kapatıp pipetle baharat, kahve gibi keskin kokuları deniyordu.
Öyle düşünmeyin bende de astım var. Yakalanırsam ölmesemde bende çok hasar bırakı diyordum. Çok şükür sorunsuz atlattım :)

İnanın coronadaki tat ve koku kaybını yaşarsanız farketmeme ihtimaliniz yok.
Zira btat ve koku duyunuz geldiki ne kadar surdu tanidigim 1 qydir hala alamiy9r koku ve Tten sanki saman çiğniyormuşum gibi hissediyordum, ne baharatın, ne keskin yemeklerin, ne kahvenin kokusunu alamıyordum.. Hatta gazlı içecek içerken sadece boğazımı hafif yakıyordu, sudan bir farkı yoktu tat olarak :KK70:
Siz ne güzel kendinizi ve vücudunuzu tanıyorsunuz, eğer şuan geçirdiğiniz hastalığın öncekilerden bir farkı yoksa problem yok demektir.
Şimdi kış geliyor, insanlar coronayla nezleyi gribi nasıl ayıracaklar hiç bilemiyorum.
tat ve koku duyunuz ne zamangeldi bir tanıdığın 1 aydir gelmedi hala koku ve tat duyuau

safra kesesinde tas vardi hastaneye yatirdik test yapildi pozitif cikti.
hicbir belirti olmayinca şaşırdık, kalp
Yetmezligide var,
dr sonucu gormeden tomografi temiz diye ameliyat etmis, yoksa yapmazdim diyor
belirtisi olmayinca eve yolladilar, cok sukur iyi kendisi bir odada kaliyor kapidan yemeğini birakiyorlar..
bu testlerin yanlis cikma olasiligi yok dimi?
Yanlış negatif çıkma olasılığı var ancak yanlış pozitif çıkma olasılığını hiç duymadım. Yok sanırım. Demek ki virüs ciğerlere inmemiş.

Nurofeni bu süreçte asla önermiyorlar ve tetikledigini söylüyorlar.Benim tedavi sürecinde bana sadece parol önerdiler.işe yarıyormu? Tabiki hayır

Öyle düşünmeyin bende de astım var. Yakalanırsam ölmesemde bende çok hasar bırakı diyordum. Çok şükür sorunsuz atlattım :)
Aynen alerjik astım tanısı aldım pandemi öncesi zaten.
Hatta tam da o sıraydı, corona olmasına ihtimal vermiyorum ama çok zor iyileştim.
Aslında işime gelir ne güzel yat işte😂😂
Ama iki küçük çocuk olunca, onların ne olacağı falan filan geriyor insanı.
Kendimden yana tek korkum bu aslında.
Perperişan oluruz ya...

Amin.
Allah korusun ya öyle söylemeyin.
Cidden kimin nasıl geçireceği hiç belli olmuyor.
Burada birkaç kez yazmıştım, mesela annemin kronik akciğer rahatsızlığı var, öncesinden de çok rahatsızlıklar geçirdi.
Karantina süreci boyunca öksürmedim bile.
Ama anneme bulaştıran kadın hem annemden genç hemde hiçbir rahatsızlığı bulunmamasına rağmen haftalarca hastaneden çıkamadı.
Bence herşey bağışıklıkta bitiyor. Bir insan bağışıklığını ne kadar güçlü tutarsa o kadar vücuda girecek virüs yükünü azaltıyor.
Bence de bu belirleyici ancak şuan için.
Virüs kendini geliştirdikçe nasıl belirtiler çıkacağını hiçbirimiz bilmiyoruz.
Umarım bir an önce bu virüsün çaresine bakılır. Ne okul ne iş ne sosyal hayat hiçbiri kalmadı.
Size de çok geçmiş olsun, dilerim hiç karşılaşmazsınız. 🌸

Nurofeni bu süreçte asla önermiyorlar ve tetikledigini söylüyorlar.Benim tedavi sürecinde bana sadece parol önerdiler.işe yarıyormu? Tabiki hayır
Onunla alakalı açıklamalar yapıldı ibuprofen ve parasetamol farkı ama destekleyici bit hipotez kurulamadı.
Parol zaten çerez benim için, 10 tane içsem anca işe yarar gripte bile.
Her zamanki sinüzit ve faranjitimde ise nurofen hayat kurtarıcımdır, alt solunuma gitmesini keser hemen.
Mecbur yani...

tat ve koku duyunuz ne zamangeldi bir tanıdığın 1 aydir gelmedi hala koku ve tat duyuau
Tam hatırlamıyorum ama 2 3 haftayı bulmuştu.
Bazılarında tat ve koku kaybı kalıcı olabiliyormuş ya da çok uzun süre sonra gelebiliyormuş.
Çok geçmiş olsun.

Arkadaşlar merhaba bunun için ayrı bir bolum var mı bilmiyorum bakindim ama bulamadım.
Aranızda kendisi veya bir yakını korona geçiren var mı?
Belirtileri nelerdi ?
Mart ayında babam yakalandı 1 hafta halsizlik yaşadı midesi yemek falan almıyordu istifra ediyordu arada. Abim babamı hastaneye götüreyim böyle olmayacak serum falan takarlar belki dedi. Gittiginde öğrendik ciğerler tamamen bitmis. Hemen uyutuldu ve entübe edildi test sonucu bile beklenmedi tomografi ile anlaşılıyordu zaten. 21 gün boyunca entübe edildi ölümden döndü ama atlattı şükür. Öyle yüksek ateş falan klasik duyduğumuz yan etkiler yoktu babamda

Evet bendede sizinki gibi oldu.
Daha açıklayıcı olur belki okuyanlar için ayrıntılı yazayım
Normalde grip olduğumuzda koku alamayız ya da burnumuza iyice yaklaştırınca alırız bu hastalıkta çok çok yoğun koku kaybı oluyor.
En keskin sayılabilecek kokuları bile almanız mümkün değil.
Tat kaybıda bende şöyle gelişti
Yediğim şeyin tatlı ya da acı olduğunu anlıyordum ama mesela reçel mi bal mı yediğim onun tadını alamıyordum.
Tuzlu bir şey yediğimin farkındayım ama ne olduğunu mümkün değil anlayamadım görmediğim sürece.

Peynir yiyorsam sadece ağzıma yumuşak bir şey aldığımı fark ediyordum
Çay içiyorsam sıcak su gibi geliyordu tadı
Tam olarak aynısı, fazlası var eksiği yok. Öyle diyeyim.
Yani tat ve koku kaybını normal griptekinden çok rahat ayırabilirsiniz hanımlar. Ayırt edilemeyecek gibi değil zaten.

Aynen alerjik astım tanısı aldım pandemi öncesi zaten.
Hatta tam da o sıraydı, corona olmasına ihtimal vermiyorum ama çok zor iyileştim.
Aslında işime gelir ne güzel yat işte😂😂
Ama iki küçük çocuk olunca, onların ne olacağı falan filan geriyor insanı.
Kendimden yana tek korkum bu aslında.
Perperişan oluruz ya...
Aman sakın ha öyle bir temenniniz olmasın. Eve bile değil bir odaya tıkılıp kalıyorsunuz. Hele bir ilaç veriyorlar aşırı bulantı yaptığından ağzınıza su dahil lokma koyamıyorsunuz. Benim ilac tedavisi 5 gunluktu bana 5 gunde 3.5 kilo verdirdi.

Ben çok sık akciğer enfeksiyonu geçiren her defasında serumlarla onlarca iğneyle iyileşen biriyim. Onun için zor atlatacağımı düşünüyordum. Ama çok şükür rahat geçirdim. Tek tavsiyem kendinizi takip edin ve belirti gördüğünüz zaman hemen hastaneye gidin. Ciğerlere inmeden tedavinizi olun.

İnşallah boyle birsey yasamazsiniz :)

Hanımlar bende sunu merak ediyorum. Kişi koronayı 14gün süre içinde geçirdi atlattı sonrasında hala bulaş riski taşıyor mu? Kendisi negatif olsa bile...?! Geçirenler bu hastalığı Dr bu konuda neler dedi size??

Back