• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korona atlatanlar belirtilerini yazabilir mi ?

Ben geçirirken hiçbir belirtim yoktu, tat koku kaybı dışında.
Benim gibi belirtisiz geçiren çok insan var.
Zaten çok çok yoğun bir tat koku kaybı oluyor, bu şekilde ayırt etmek mümkün diye düşünüyorum.
Aynen kesinlikle yenilen hiçbirseyden tat alınmıyor. Çok keskin bir kayıp oluyor.

Kalıcı birsey kaldı mi
Çok gecmıs olsun
Teşekkür ederim.
Kalıcı bir belirti kalmadı ancak tat ve koku kaybı bir süre daha devam etti.
Bir de virüs yeni bir virüs olduğu için gelecekte insan vücudunda ne gibi bir hasar bırakacağı henüz belli değil diye biliyorum.
Annem akciğer hastası olmasına rağmen hafif bir şekilde atlattı. En son covid den sonra tomografi çektirdiğimizde ciğerlerinde hala izleri mevcuttu, doktor geçmesi 6 ay ya da daha uzun sürebilir dedi.

Aynen kesinlikle yenilen hiçbirseyden tat alınmıyor. Çok keskin bir kayıp oluyor.
Evet normal griple çok kolay ayırt edilebiliyor.
Ben ne yersem yiyeyim sanki ot yiyormuşum gibi hissediyordum. Kahve içsem tadını değilde sadece sıcaklığını alıyordum. Bende bir süre devam etti sonra azalarak bitti. Sizde nasıl oldu?
Çok geçmiş olsun.

Evet normal griple çok kolay ayırt edilebiliyor.
Ben ne yersem yiyeyim sanki ot yiyormuşum gibi hissediyordum. Kahve içsem tadını değilde sadece sıcaklığını alıyordum. Bende bir süre devam etti sonra azalarak bitti. Sizde nasıl oldu?
Çok geçmiş olsun.
Ben tatlı ve tuzlu olarak ayırt edebiliyordum ama reçel yiyorum mesela tatlı ama içindeki çileğin tadını alamıyordum. Aynı sekilde et yiyordum saman yiyor gibiydim sanki. Etin lezzeti hiç gelmiyordu. Sonra yediklerimin kokmadiğını da fark ettim. Kolonya kokluyordum genizimi yakıyordu ama kolonya kokusu hiç yoktu. Düzelmesi 10 gün kadar sürdü

Babam geçirdi, ateş, halsizlik , yemek yeme isteksizliği, sersemlik hissi ile gittik tomografi ile covid dediler. Allaha şükür iyileşti , Allah tüm hastalara acil şifa versin
Ne kadar zManda iyileşti, iyileştiktrn sorna bulasıcılığı devam ediyor mu

Ben tatlı ve tuzlu olarak ayırt edebiliyordum ama reçel yiyorum mesela tatlı ama içindeki çileğin tadını alamıyordum. Aynı sekilde et yiyordum saman yiyor gibiydim sanki. Etin lezzeti hiç gelmiyordu. Sonra yediklerimin kokmadiğını da fark ettim. Kolonya kokluyordum genizimi yakıyordu ama kolonya kokusu hiç yoktu. Düzelmesi 10 gün kadar sürdü
Anladım.
Umarım kimsede kalıcı bir hasar bırakmaz bu hastalık.
Bazı insanlardaki tat ve koku kayıpları kalıcı olmuş.

2 tanıdığım birisi sadece baş agrisindan biri bel ağrısı ile pozitif çıktı iş yeri test yapmış anlaşıldı şuan çoğu kişide usuttum değilimdir diyormuş bunlar genelde pozitif

Anladım.
Umarım kimsede kalıcı bir hasar bırakmaz bu hastalık.
Bazı insanlardaki tat ve koku kayıpları kalıcı olmuş.
Hadi ya. Üzücü bir durum. Yediklerinin tadını alamamak insanın sinirini bozuyor. Umarım çabuk biter bu hastalık.

Yeni açıklanan belirtilerde tat ve koku kaybı var.
Benim çevremde geçiren hemen hemen herkeste bu belirti vardı,Twitter gibi platformlarda okuduklarımda da vardı.
Teşekkür ederim.
Benim için önemli bir detay bu.
Şuanda ve yılın yarısında sinüzit, faranjit ve ilerlemesiyle bronşit olan bir insanım.
Dolayısıyla koku ve tat hariç tüm belirtileri zaten sürekli yaşıyorum.
2 gündür aşırı kötüyüm, korona mı oldum ben diye deli divane şekilde geziyorum evde.
Sürekli türk kahvesi kutusu kapağını açıp 20 cm den koku almaya çalışıyorum.
Koku mevcut, tat da alıyorum, içim rahatladı😂

Merhabalar 18 ağustosta esimin boğaz ağrısı ve halsizlik ile gitti pozitif cikti 23 ağustosta ise benim pozitof cikti suandq karantinadayiz.
Belirtilerine gelilecek olursak eşimde asiri halsizlik hafif ates boğaz ağrısı tat ve koku kaybı oldu. Bende ise alt göğüs ağrısı bas agrisi eklem agrisi tat ve koku kaybı ve mide bulantısı oldu. Şuan ikimizde negatife donduk ama mide bulantısı ve bas agrisi hala devam ediyor.
Geçmiş olsunn.Negatife döndüğünüzü nerden biliyorsunuz peki? Tekrardan testmi yaptırdınız

Haberlerde görmüşsünüzdür belki. Amerikada bir adam 3 4 gün üst üste hıçkırınca doktora gitmiş adamda hiçbir hastalık bulunamamış. Sonunda test yapılmış pozitif çıkmış. İlginç belirtiler de çıkabiliyor.

Birde kendinizi takip edin. İnsan konduramıyor kendisine. Ben tat ve kokuyi kaybettim yok yahu dedi. Halsizlik de eklenince öyle hasteneye gittim. Sonuç pozitif çıktı. Ben değilim demeyin bırakın hastane karar versin.

88 yasinda birisi hicbir belirti olmadan bunu atlatabilir mi? Kalp rahatsizligi var.
Buyukbabama yapildi ve pozitif cikti ama burda ve nette yazan hicbir belirti yok.
Test pozitif ama tomografi temiz cikti.
Agrisi yok, burun akintisi, kusma, tat alamama, koku alamama vs vs akiliniza ne gelirse hicbiri yok..
4-6 gun oldu sanirim.

Teşekkür ederim.
Benim için önemli bir detay bu.
Şuanda ve yılın yarısında sinüzit, faranjit ve ilerlemesiyle bronşit olan bir insanım.
Dolayısıyla koku ve tat hariç tüm belirtileri zaten sürekli yaşıyorum.
2 gündür aşırı kötüyüm, korona mı oldum ben diye deli divane şekilde geziyorum evde.
Sürekli türk kahvesi kutusu kapağını açıp 20 cm den koku almaya çalışıyorum.
Koku mevcut, tat da alıyorum, içim rahatladı😂
İnanın coronadaki tat ve koku kaybını yaşarsanız farketmeme ihtimaliniz yok.
Zira ben sanki saman çiğniyormuşum gibi hissediyordum, ne baharatın, ne keskin yemeklerin, ne kahvenin kokusunu alamıyordum.. Hatta gazlı içecek içerken sadece boğazımı hafif yakıyordu, sudan bir farkı yoktu tat olarak :D
Siz ne güzel kendinizi ve vücudunuzu tanıyorsunuz, eğer şuan geçirdiğiniz hastalığın öncekilerden bir farkı yoksa problem yok demektir.
Şimdi kış geliyor, insanlar coronayla nezleyi gribi nasıl ayıracaklar hiç bilemiyorum.

88 yasinda birisi hicbir belirti olmadan bunu atlatabilir mi? Kalp rahatsizligi var.
Buyukbabama yapildi ve pozitif cikti ama burda ve nette yazan hicbir belirti yok.
Agrisi yok, burun akintisi, kusma, tat alamama, koku alamama vs vs akiliniza ne gelirse hicbiri yok..
Elbette atlatabilir. Ben çok 60 yaş üstü kronik hastanın ayak üstü hemde atlattığını gördüm. Çok değişik bir hastalık. Herkesde aynı etkiyi göstermiyor.

4-6 gun oldu sanirim.
Evet.
Ya aslında hastalığın kimde nasıl etki edeceğini şuan kimse bilemiyor. Sanırım bu aldığı virüs yüküyle de alakalı.

Hissettiğinizde bu cok farklı ben kesin korona oldum diye düşündünüz mü? Olsan anlarsın diyorlar bana arkadaslar
Direk anlıyorsun.ben gece dörtte odamda cam bile kapalıyken üşüyerek uyandım.Alla alla niye ateşim varki dedim.ölçtüm 37 derece.aslında bakınca normal ama yüzüm ve bogazım 37 gibi degildi hiç.ertesi gün duşa girdim ateş mevzusu orda bitti.sonra ki günler sırtımın tam ortasında bir agrı.Normalde biryerim agrımaz.sonraki gün o agrı belime indi.düz yatakta yatarken bile bel boşluğuma yastık koyma istegim vardı.hiç daha önce böyle olmamıştım o sebepten dedim sanırım covid.belirtilere baktm areş ve eklem agrısı diyordu.gittim test yaptırdım ve pozitif cıktı

Elbette atlatabilir. Ben çok 60 yaş üstü kronik hastanın ayak üstü hemde atlattığını gördüm. Çok değişik bir hastalık. Herkesde aynı etkiyi göstermiyor.
Evet.
Ya aslında hastalığın kimde nasıl etki edeceğini şuan kimse bilemiyor. Sanırım bu aldığı virüs yüküyle de alakalı.
safra kesesinde tas vardi hastaneye yatirdik test yapildi pozitif cikti.
hicbir belirti olmayinca şaşırdık, kalp
Yetmezligide var,
dr sonucu gormeden tomografi temiz diye ameliyat etmis, yoksa yapmazdim diyor
belirtisi olmayinca eve yolladilar, cok sukur iyi kendisi bir odada kaliyor kapidan yemeğini birakiyorlar..
bu testlerin yanlis cikma olasiligi yok dimi?

Back