• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korona atlatanlar belirtilerini yazabilir mi ?

Hanımlar bende sunu merak ediyorum. Kişi koronayı 14gün süre içinde geçirdi atlattı sonrasında hala bulaş riski taşıyor mu? Kendisi negatif olsa bile...?! Geçirenler bu hastalığı Dr bu konuda neler dedi size??
Bize sadece 14 gün karantinadasınız dedi.
Bu kadar.
Ama ben yine tat ve koku kaybı belirtim geçene kadar asgari düzeyde çıktım 14 günden sonra.

Genelde atlatanlar tat koku kaybindan bahsetmiş. Merak ettim şimdi bu belirti olmadan atlatanlarda varmı ki 🤔

Hanımlar bende sunu merak ediyorum. Kişi koronayı 14gün süre içinde geçirdi atlattı sonrasında hala bulaş riski taşıyor mu? Kendisi negatif olsa bile...?! Geçirenler bu hastalığı Dr bu konuda neler dedi size??
Daha bugün haberlerde gördüm. Yanılmıyorsam dünyada 4 kişide görülmüş 2. Kez bulaşan.

Aman sakın ha öyle bir temenniniz olmasın. Eve bile değil bir odaya tıkılıp kalıyorsunuz. Hele bir ilaç veriyorlar aşırı bulantı yaptığından ağzınıza su dahil lokma koyamıyorsunuz. Benim ilac tedavisi 5 gunluktu bana 5 gunde 3.5 kilo verdirdi.

Ben çok sık akciğer enfeksiyonu geçiren her defasında serumlarla onlarca iğneyle iyileşen biriyim. Onun için zor atlatacağımı düşünüyordum. Ama çok şükür rahat geçirdim. Tek tavsiyem kendinizi takip edin ve belirti gördüğünüz zaman hemen hastaneye gidin. Ciğerlere inmeden tedavinizi olun.

İnşallah boyle birsey yasamazsiniz :)
Gerçekten artık öyle bir hale geldik ki yemin ediyorum tekrar olma vakalarını duymasam atacağım kendimi sokağa, olayım da bitsin bu işkence kıvamındayım.
Şu stresi yaşamak çok zor ‘olduk mu evde mi duralım gitmeyelim mi peyniri yıkadım mı elbisem bir yere değdi mi adam yanımdan geçti’ gibi gibi delirme aşamasına geldik.

Tabi ki hiçbir sağlıklı beyin hastalık ister mi, istemez.
Biz pandemiyi gayet pandemi gibi yaşayan bir aile olduğumuz için gına geldi, akıl sağlığı hepimizin gitti.
Eminim bizim gibi dikkat edenler de her gece aynı endişe ile uyuyordur.
Korona değil ama korkusu yetti de arttı😂

Demek istediğim atlatan kişi baskasına 14gün süresi dolduktn sonra bile bulatırıyır mu?
14 gün sonunda negatifse buluştırmıyordur elbette. Öyle olsa binlerce kişi tedavi olup geri evlerine döndüler. Vaka sayısı 10binlere çıkardı heralde.

Gerçekten artık öyle bir hale geldik ki yemin ediyorum tekrar olma vakalarını duymasam atacağım kendimi sokağa, olayım da bitsin bu işkence kıvamındayım.
Şu stresi yaşamak çok zor ‘olduk mu evde mi duralım gitmeyelim mi peyniri yıkadım mı elbisem bir yere değdi mi adam yanımdan geçti’ gibi gibi delirme aşamasına geldik.

Tabi ki hiçbir sağlıklı beyin hastalık ister mi, istemez.
Biz pandemiyi gayet pandemi gibi yaşayan bir aile olduğumuz için gına geldi, akıl sağlığı hepimizin gitti.
Eminim bizim gibi dikkat edenler de her gece aynı endişe ile uyuyordur.
Korona değil ama korkusu yetti de arttı😂
Ben baştan beri çok dikkat ediyordum. Dışarı mecburi gıda alışverişi dışında hiç çıkmadım. Ama bana da bulaştı. Millet fıldır fıldır geziyor.

En cok psikoloji etkileniyor zaten. Sacma sapan birseyde bile insanin aklina hemen korona geliyor.

Ben baştan beri çok dikkat ediyordum. Dışarı mecburi gıda alışverişi dışında hiç çıkmadım. Ama bana da bulaştı. Millet fıldır fıldır geziyor.

En cok psikoloji etkileniyor zaten. Sacma sapan birseyde bile insanin aklina hemen korona geliyor.
İşte aynı sizin gibiyim, anca bir tek pikniğe gittik dağ bayıra, insansız alana o kadar.
Eldiven, maske ilk günden beri.
Dışarıda kolonya ve dezanfektan sıkmadan hiçbir şeyi ellemedim.
Yanımdan insan geçse havaya sıkıyorum, o derece delirdim😂
Tüm çevrem 6. Otel tatilinden döndü, mekan mekan geziyorlar, aile davetleri cabası.
Onlara bir halt olmaz, bize olur zaten.
Sakınan göze çöp batar mı deniyor, neydi o laf😂

Mart ayında geçirdim sanıyorum,göğsüme binlerce iğne batması hissi ile başlayan tuhaf bir hastalık geçirdik eşimle.evde izoleydik,doktora gitmedik.Aniden fişi çekilmiş gibi gelen yatiran halsizlik,göğüste baskı,nefes darlığı ki sürekli soğukta pencere açıp nefes almaya çalışıyordum,boğazda yumru hissi ve yara gibi yanma hissi,ek olarak tat kaybı,koku değil.Geceleri sol dizde ağrı...iyileşmek iki ay sürdü.Bir gün iyiyken bir gun kotuydum.Saatim saatime uymuyordu.Hala nefes darlığı oluyor arada....

Mart ayında geçirdim sanıyorum,göğsüme binlerce iğne batması hissi ile başlayan tuhaf bir hastalık geçirdik eşimle.evde izoleydik,doktora gitmedik.Aniden fişi çekilmiş gibi gelen yatiran halsizlik,göğüste baskı,nefes darlığı ki sürekli soğukta pencere açıp nefes almaya çalışıyordum,boğazda yumru hissi ve yara gibi yanma hissi,ek olarak tat kaybı,koku değil.Geceleri sol dizinde ağrı...iyileşmek iki ay sürdü.Bir gün iyiyken bir gun kotuydum.Saatim saatine uymuyordu.Hala nefes darlığı oluyor arada....
Antikor testi mi yaptırsanız acaba?

İşte aynı sizin gibiyim, anca bir tek pikniğe gittik dağ bayıra, insansız alana o kadar.
Eldiven, maske ilk günden beri.
Dışarıda kolonya ve dezanfektan sıkmadan hiçbir şeyi ellemedim.
Yanımdan insan geçse havaya sıkıyorum, o derece delirdim😂
Tüm çevrem 6. Otel tatilinden döndü, mekan mekan geziyorlar, aile davetleri cabası.
Onlara bir halt olmaz, bize olur zaten.
Sakınan göze çöp batar mı deniyor, neydi o laf😂
Aklınızda bulunsun elinizi temizlemeden kesinlikle yüzünüze sürmeyin. Ve maskenizin dış yüzeyine dokunursaniz elinizi mutlaka temizleyin.

Ben onu anlamiyoru. Zaten. Kimse maske takmiyor ben maskesiz ciksam hemen ceza yerim 😂

Umarım değilsinizdir temaslı birileriyle bir arada bulundunuz mu ?
Veya çalışıyor musunuz ?
esimin isyerinden birinde cikti bikac kisi de grip gibi belirtiler gosteriyor. Yarin test icin gidecek bakalim

safra kesesinde tas vardi hastaneye yatirdik test yapildi pozitif cikti.
hicbir belirti olmayinca şaşırdık, kalp
Yetmezligide var,
dr sonucu gormeden tomografi temiz diye ameliyat etmis, yoksa yapmazdim diyor
belirtisi olmayinca eve yolladilar, cok sukur iyi kendisi bir odada kaliyor kapidan yemeğini birakiyorlar..
bu testlerin yanlis cikma olasiligi yok dimi?
Var.test doğru çikmayabiliyor.

O yaşta birinin 0 belirti olması imkansiza yakın.hele birde pozitifken ameliyat olacak yani bagisikligida sarsılacak ve hala iyi durumda olabilecek ?

Mümkün olduğunu sanmıyorum ben.

Esimin kardesinde ara ara gidip gelen tat ve koku kaybi var. Oyle ki limonun bile tadini alamiyor.

Bunun disinda ne bir ates, ne bir bogaz agrisi hicbir sey yok cok sukur.

Esi hamile ayin 2 sinde dogum yapacak.. Allahtan baska sehirde annesinin yanindaymis 1 aydir. Bu nedenle ona bulasmamis.. Doguma da gidemeyecek haliyle.. Saglik olsun da yapacak bir sey yok.

Var.test doğru çikmayabiliyor.

O yaşta birinin 0 belirti olması imkansiza yakın.hele birde pozitifken ameliyat olacak yani bagisikligida sarsılacak ve hala iyi durumda olabilecek ?

Mümkün olduğunu sanmıyorum ben.
evet bizde bu yuzden inanamiyoruz pozitif olduguna.
5 günlük ilac vermis eve cikarmislar
kotulesmesi gerekirdi coktan duyunca atlamaz demiştik biz ama ameliyat sonrasi daha iyi oldu istahi acildi

Back