• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korkuyorum, yardım edin

Kediye nankör hayvan cümlesi ne kadar doğru.Ben de yavru bir kedi görmüştüm seveyim dedim.Tırmadı ve nasıl attığımı bilmiyorum. Sevgi mevgi çok onlara.O yüzden kedileri hiç sevmem ve beslemem. Köpek gördüğüm yerde sever beslerim çünkü sadık hayvan.Asla yediği kaba s.cmaz.Ama kedi besle seni tirmalasin.Beslemeyin sizde vurun bir tekme gitsin.

Ne kadar çirkin ifadeler bunlar. Tekmeyi size vurmak lazım:KK62:
O yüzden kibledim sizi.

Benimde elimi kedi tırmalamadığı çok olmuştur,bir çoğuda sokak kedisi.. ben hiç bu tarz şikayetler yaşamadım ama.. Yanlış yönlendirmek istemem imkanın varsa özele git,geçmiş olsun

benimde hayatım kedi ısırıkları tırmalamaları ıle gectı cok sukur sımdıye kadar bısey olmadı ama ası yaptırmıssın gunde gecmıs demekkı biseyın yok sudan korkman lazım son evrelerde yalnızlasman ve bı noktaya uzun uzun dalma gibi bulgular olması lazım sakın ol ve doktora kendın git baska bısey olabılır ama pıskolojık olarak kuduza kendını sartlamıssın bıkere bende ole hıssetmıstım sanırım gec kalma durumu sonunda sıddetlı olum oldugundan ınsan cok korkuyor tarıfsız bır kusku sarıyor ınsanı sende suan hastalık hastalıgı gecırıyosun ..

Kediye nankör hayvan cümlesi ne kadar doğru.Ben de yavru bir kedi görmüştüm seveyim dedim.Tırmadı ve nasıl attığımı bilmiyorum. Sevgi mevgi çok onlara.O yüzden kedileri hiç sevmem ve beslemem. Köpek gördüğüm yerde sever beslerim çünkü sadık hayvan.Asla yediği kaba s.cmaz.Ama kedi besle seni tirmalasin.Beslemeyin sizde vurun bir tekme gitsin.

seni kınıyorummm :duduk: nankör tabırı kedının özgür bir ruhu oldugu ıcın kendi bildiği gibi hareket etmesi sonucu bunu sındıremeyen sahip zihnıyetıdır ayrıca senın yabanı bır kedıyı sevmen kedının sorunu değil senden sefkat beklemıyodur o zaten refleks olarak saldırı olarak algılamıs kendını korumus ınsan sevgisi görmemiş her hyvan gibi yada bununla yenı tanısan her hayvan gibi kedi de en son hadde saldırı pozısyonuna gecer zevk almaz yanı sana acı verdı dıye magdem bebekmıs bi sure besleseydın sevgiyi öğretseydın o zaman nankör bır hayvan olmadıgını anlardın sahıplerıne olan sefkatlerını ön yargı işinize geliyo sevmıyosan sevme ama burda sıddetı manıpule ettıremezsın sacma sapan yargına dayanarak..
Karsına cıkan yabani bir köpek de olabılırdi lutfen kopek sadık deyıp genelleme yapma onun ıcın bı anlam ifade eder mısın acaba ve ınan karsılasmak ıstemezsın kalkıp bir saldırgan pitbullu ustune salsınlar bakıyım napıyosun ?,

Ben hayvanların yabani olmasını kabul ettim dogası öylee uzak kalmayı tercıh ederim tehlıkelı olanlarından tekme yıyen kedıye uzluurm cunku ınsanım köpegede uzulurum cunku onlar zevk almaz ısırdıgında yada tırmaladıgında ama ınsan durup dururken kedıye tekme atar ve zevk alır dunyada nankör varsa oda sadece ınsanogludur...

bence sizin içinizi o vesveseler kemiriyor en fazla enfeksiyon kapmışsınızdır bundan dolayı ateş falan vardır siz unutmaya çalışın çorba tüketin bol bol başka şeylerle ilgilenin babanız diyesiye kadar birşey olmamış olmaz da inşallah çünkü etik değil yani dakikada kaç sefer kan dolaşıyor vücutta ayrıca eis hastalarında bile hemen kanla bulaşmaz hastalıklar doktorlar diyor babanız diyesiye kadar çoktan belirti olması gerekti vesvesedir o biraz da mikrop kaptıysanız ateşlenmişseniz iyice piskolojikmen kötüye gitmiştir cafelere gidin aktif olup unutun bu olayı

kuduz virüsü neredeyse yok denecek kadar az. beni her gün kedi tırmalıyor sokakta baktığım bir sürü kedi var ben henüz kudurmadım. ciddi birşey olsaydı yatırırlardı seni. böyle rahat evinde internet başında olamazdın.evdekilere bulaştırsan ne olacak. karantinaya aldırtan bir virüsten bahsediyorsun. muhtemelen birşey olmaz. Çok düşük bir ihtimal belki toksoplazma denebilir. bunun için bir test yaptırabilirsin bu olsa bile korkma öldürmez bağışıklık kazanmış olursun.

ne nankörü ne tekmesi ne biçim insansın sen Allahtan kork! sen kediyi ne sanıyorsun istediğinde seveceksin mıncıklayacaksın buda yetmeyecek sen yemek verdin diye ayaklarına kapansın falan diye mi bekliyorsun. sen kimsin ki? kedi bir canlı farkında mısın? o senin kölen mi de istediğin olmayınca nankör diyorsun. Hiç düşündün mü onu severken canını yakmış olacağını yada yeni temizlediği tüylerini kirletmek istemediğini yada sıkıldığını,senden hoşlanmadığını. belkide canını acıtmak değilde seninle oyun oynamak istediğini. sen onu besledin diye sana şükretmesini bekleme Onlar şükür edecekleri yeri iyi bilir. Belli ki sen bunu anlamamışsın.

Bu yazdıklarınız çok acımasızca evde kedi bakıyorum ve hiç de nankör değil ağladığım zaman gelip minik patileriyle gözümün yaşını sildiğini bilirim hamile olduğumu hissettiğinden beri de benimle oyun bile oynamıyor zarar vermemek adına bence nankör olan kedi değil :işsiz:

Merhabalar. Arkadaşlar ben şu an bu yazıyı bile titreye titreye yazıyorum. Yaklaşık 59-60 gün önce yemek yemeye gittiğim bir yerde elimle yemek vermek istediğim bir kedi beni baş parmağımla tırnağım arasında bir yerden tırmaladı. Hatta bildiğiniz tırnağını geçirdi. Kanadı. Yemek yere düştü. Bir süre bekledim. Yemedi. Günah yerde kalmasın diye almak istedim, aynı yerden tekrar tırmaladı. Ve daha çok kanadı. Benim aklıma bilinçli de olmadığım için kuduz falan gelmedi. Elimi yıkayamadım. Üstüne bir de yara bandı sardım. Akşam eve gittim, babama anlattım. Kuduz olmasın dedi. Bilmiyorum dedim. Aşıya falan götürmedi. Olaydan iki gün sonra rahatsızlandım. Kusma, ateş, karın ağrısı falan oldu. İnternetten kuduzu araştırınca dedim tamam. Bitti. Ertesi gün, sabahtan hastaneye gittik. Doktora durumu anlattım, bir şey olmaz dedi. Aşılara başladılar. Serum uygulanmadı. Bütün aşılarım tamamlandı. Ama 4 doz vurdular. Ben 5.yi de mi vursanız acaba dediğimde 4. dozun bile fazla olduğunu söylediler. Ama sorun o değil. Arkadaşlar bilen, yaşayan varsa yardım etsin. Bugün 60. gün ama kedinin tırmaladığı bölgede yara kapanmış olmasına rağmen yanma ve şiddetli ağrı var. 15-20 gündür başımın ağrısı geçmiyor. Yemek yiyemiyorum sürekli kusuyorum. Boğazım kasılıyor, uyuşuyor gibi oluyor. Çenem, ağzım uyuştu. Karnım ağrıyor. Halsizleştim gittikçe yemek yiyemediğimden. Bazen tükürüğüm akıyor. Kime sorsam bir şey yok diyor. Bir çok doktorla konuştum hepsi ayrı ayrı şeyler söylüyor. Biri ağrı olması normal değil hemen hastaneye gelin diyor, biri ağrı olması normal panik yapmayın diyor. Çoğu bu saatten sonra kuduz olamayacağımı söylüyor. Ama ben neden böyle olduğumu bilmiyorum. Testi de yokmuş bunun bir test yaptırıp öğreneyim dedim, hastane bana bunun bir testi olmadığını söyledi. Allah aşkına ne yapayım ben? Ölecek miyim diye gün sayıyorum. Çok korkuyorum. 15-20 gündür sürekli ağlıyorum. Aşırı korku halindeyim. Babam hastaneye de götürmüyor artık beni. Yardımcı olun ne olur. Ne yapmalıyım? :KK61::KK61:
Kuduz değilde kesi mikrobu olabilir benim bir arkadaşım vardı kedilerle çok haşırneşirdi mikrop kapmış kanında milrop vardı çocuğu olmadı tedavi olana kadar başka doktora git

Benimde elimi kedi tırmalamadığı çok olmuştur,bir çoğuda sokak kedisi.. ben hiç bu tarz şikayetler yaşamadım ama.. Yanlış yönlendirmek istemem imkanın varsa özele git,geçmiş olsun

Ben de bu yüzden burda danışmak istedim. Yani sokakta kedileri seven insanlar muhakkak oluyor. Tırmalananlar falan. Acaba aynı şeyi yaşamış biri var mıdır? İçimi rahatlatır belki hani bende yaşamıştım derse falan diye. Ama görüyorum ki benim dışımda kimse böyle bir şey yaşamamış. Bu beni biraz daha ürkütüyor işte. Hayırlısı inşallah.. Özel hastaneye de gittim. Onlar da bu konu ile ilgilenemeyeceklerini, devlete gitmem gerektiğini söylediler. Böyle böyle insanları hastanelerden soğutuyorlar işte. İnşallah bir şey olmaz. Teşekkürler size de.

benimde hayatım kedi ısırıkları tırmalamaları ıle gectı cok sukur sımdıye kadar bısey olmadı ama ası yaptırmıssın gunde gecmıs demekkı biseyın yok sudan korkman lazım son evrelerde yalnızlasman ve bı noktaya uzun uzun dalma gibi bulgular olması lazım sakın ol ve doktora kendın git baska bısey olabılır ama pıskolojık olarak kuduza kendını sartlamıssın bıkere bende ole hıssetmıstım sanırım gec kalma durumu sonunda sıddetlı olum oldugundan ınsan cok korkuyor tarıfsız bır kusku sarıyor ınsanı sende suan hastalık hastalıgı gecırıyosun ..

Üniversite hastanesinde de sordukları ilk şey o olmuştu. Sudan korkuyor musun, ışıktan sesten havadan rahatsız oluyor musun diye. Şu an için su içebiliyorum. Ama onun dışında sürekli uykum var. Ara sıra ağrıdan inlemelerim oluyor. Oturduğum yerde ileri geri gidip geliyorum akıl hastasıymışım gibi. Nefes alamıyorum bazen. Birde evden dışarı hatta odamdan dışarı bile çıkmak istemiyorum. Sabahları işe gelmek işkence oluyor. Sanki evden çıkınca bir şey olacakmış gibi geliyor. Yalnız çalışıyorum iş yerinde. Bir şey olsa kimseye ulaşamam diye düşünüp panik oluyorum. Hayatımın akışını çok etkiliyor yani bu durum.

Bence psikolojik bir durum, kuduz olan hayvan zaten gelir direkt saldırır size, beslerken felan olmaz ki zaten kuduz hayvan insana yaklaşmaz, ısırdıktan en geç 10 gün içerisinde de eğer kuduz ise ölür kendisi.. Geçmiş olsun tabiki ama kuduz olmanız çok düşük bir ihtimal, paranoya olmuşsunuz gibi geldi bana.. Bu olaydan sonra kediyi tekrar gördünüz mü, orada sürekli duran bir kedi ise gidin görün hala yaşıyorsa kuduz değildir.

bence sizin içinizi o vesveseler kemiriyor en fazla enfeksiyon kapmışsınızdır bundan dolayı ateş falan vardır siz unutmaya çalışın çorba tüketin bol bol başka şeylerle ilgilenin babanız diyesiye kadar birşey olmamış olmaz da inşallah çünkü etik değil yani dakikada kaç sefer kan dolaşıyor vücutta ayrıca eis hastalarında bile hemen kanla bulaşmaz hastalıklar doktorlar diyor babanız diyesiye kadar çoktan belirti olması gerekti vesvesedir o biraz da mikrop kaptıysanız ateşlenmişseniz iyice piskolojikmen kötüye gitmiştir cafelere gidin aktif olup unutun bu olayı

İnanın dediğinizi yapıyorum. Kafam dağılsın diye kitap okumaya başlıyorum baş ağrımdan odaklanamıyorum. Arkadaşlarımla dışarı çıkıyorum iki gülüp eğleniyoruz ardından elim ayağım titremeye başlıyor. Ağlama nöbeti geliyor. Çalışıyorum iş yapıyorum odaklanıyorum ama bırakıp eve gidesim geliyor. Galiba bir miktar da depresyon gibimsi bir şey oldu durumum. Bilmiyorum. Benim bünyem aşırı zayıf. Yani ben buluttan nem kapan bir insanım. Sabah bir soğuk yiyeyim akşamına yatağa düşüyorum. Hani kendime bunu da kabullendirmeye çalışıyorum. Bak senin bağışıklığın zayıf, bünyen zayıf bu kadar dayanamazdın çıkardı mutlaka birkaç güne diyorum. Ama olmuyor işte. O kuşku var ya ne dersem diyeyim geçmiyor. En iyisi dediğiniz gibi bir doktora gitmek ama hangisine güvenebilirim onu da bilemiyorum açıkçası. Teşekkürler.

Bence psikolojik bir durum, kuduz olan hayvan zaten gelir direkt saldırır size, beslerken felan olmaz ki zaten kuduz hayvan insana yaklaşmaz, ısırdıktan en geç 10 gün içerisinde de eğer kuduz ise ölür kendisi.. Geçmiş olsun tabiki ama kuduz olmanız çok düşük bir ihtimal, paranoya olmuşsunuz gibi geldi bana.. Bu olaydan sonra kediyi tekrar gördünüz mü, orada sürekli duran bir kedi ise gidin görün hala yaşıyorsa kuduz değildir.

Olaydan sonra gittim ama kedi ortalıkta yoktu. Şehir merkezinde bir yerdeydi zaten kediye rastlayabileceğime zaten ihtimal vermiyordum ama bir umut gittim. Görsem zaten korkmayı bırakırdım. Ama yok işte..

Canım senin psikolojik bi rahatsızlığın var bence yanlış anlama.
Bi psikoloğa gidip kediden başlayıp bütün hareketlerini ağlama nöbetlerini titremelerini vs hepsini anlatmalısın ..

Kuduz degılsın kafanda bunu bi bitir.

Calistiginizi söylüyorsunuz, gayet düzgün cumleler kuruyorsunuz. Belli ki yasiniz 20 nin uzerinde.
Ama tavirlariniz ortaokul ogrencisi halleri kusura bakmayin.
Babam goturmuyor hastaneye fslan ne demek ki? Belli ki sorun psikolojik, yardim alin insallah fayda eder ve rahatlarsiniz artık.

Calistiginizi söylüyorsunuz, gayet düzgün cumleler kuruyorsunuz. Belli ki yasiniz 20 nin uzerinde.
Ama tavirlariniz ortaokul ogrencisi halleri kusura bakmayin.
Babam goturmuyor hastaneye fslan ne demek ki? Belli ki sorun psikolojik, yardim alin insallah fayda eder ve rahatlarsiniz artık.

Evet doğru 23 yaşındayım ben. Babam götürmüyor dememin sebebini de geçen mesajlarımda belirtmiştim aslında. Fobim olduğu için hastaneye yalnız başıma gidemiyorum, yanımda mutlaka biri olması gerekiyor daha rahat hissediyorum diye. Kusur görenindir. Korkudan dolayı çocuklaşmış olabilirim, çocuk gibi davranıyor olabilirim, doğrudur. Teşekkürler size de.

Kuduzun inkubasyon yani kulucka suresi 1 ay veya 60 gun arasinda değişiyor dediğiniz gibi kasilma tükürük artmasi ilk belirtiler değil üstelik aşılarınızı da yaptirmişsiniz kediyi daha sonra gördünüz mu çünkü hayvanda kuduz var ise 10 gun icerisinde ölmüş oluyor. Biz çoğu hastaya hayvani takip edin 10 gun bisey olmadiysa eger 3. Dozdan sonra aşı yapmıyoruz.
Belirtiler arasinda ilk görülen ışıga hassasiyet olur cunku sinir sistemi viruslerinden kuduz virüsü sinir sistemi belirtileri gosteriyor sizde kuduz oldugunu zannetmiyorum. Sudan korkma daha sonra saldirganlik kasilma ve tükrük olaylari olur. Psikolojinizi rahatlatin yani elimize her batan metalde yada bıçak kesiğinde tetanoz olmadigimiz gibi her hayvandan da kuduz kapmayiz.

Back