Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Korkuyorum, yardım edin
- Konu Sahibi yesil81
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?60 gün geçmiş, az değil. Bir de parmağından yaralanmışsın, beyine ne kadar yakın bölgeden yara alırsan virüs beyine o kadar çabuk ulaşır. Geçen gün sayısı o sebeple bu ihtimali düşürüyor. Bir de kuduz salya ile bulaşmıyor muydu ya? Isırsa ve salyası bulaşsa tamam da tırnağıyla çizmiş. Ha tabi tırnağına salyası falan bulaşmış da olabiliyor ama ihtimaller ihtimaller. Psikolojik diyorum ben de.
Kanama olmasa evet doğru. Ama dediğiniz gibi kediler kendilerini yalayarak temizliyorlar. Ve tırnaklarını yalayıp da beni tırmaladıysa bu risklidir. Tabi dediğiniz gibi hayvan kuduzsa. Gittiğim doktor, aşıyı vuran hemşire kedi tırmalamasından kuduz olma ihtimalimin milyonda bir olduğunu ama yinede %1'lik bir ihtimalin bile yabana atılmaması gerektiğini o yüzden aşıyı vurduklarını söylediler. Araştırma yaparken 35 gün 55 gün sonra kuduzdan ölen vakaları görünce acaba dedim olabilir mi? Çünkü bazı durumlarda vurulan aşı koruyucu olmayabiliyormuş. Çoğu vaka ısırma kaynaklı tırmalama yüzünden ölen bir vakaya rastlamadım. Ama acaba diyor insan ya ilk ben olursam? Teşekkürler verdiğiniz yanıt için.
- 19 Eylül 2013
- 2.166
- 1.823
- 173
Eğer doktora gidip 60 gün önce boyle bi olay yaşadım ondan mi acaba dersen güler geçer hayatım.. Banada psikolojik gibi geldi açıkçası maalesef su internet buna sebep oluyor bakiyorsun su hastalıkların belirtileri ne diye ondan sora başlıyor o şikayetler... Korkma muhtemelen farklı enfeksiyonel bi sıkıntın var doktoruna kedi tirmaladi demeden midem bulanıyor bişi yiyip icemiyorum de bi kan idrar tahlili ver çıkar neyse ortaya...
Psikolojimiz vüdumuzdaki pek çok şeyi de tetikliyor. Mesela panik atak rahatsızlığı olanlar,kendilerini kalp hastası olarak görürler ve kalp doktoru birşeyiniz yok,kalbiniz sağlam dese bile,ikna olmaz ve doktora inanmazlar.
Sizinki bu durum diye düşünüyorum..
bundan 5 gün önce dışarıda açık bir alanda otururken birden kalbim sıkıştı ve nefes alamamaya başladım. Sık sık derin derin nefes almaya çalıştım ve titremem oldu. Bu panik atak mıdır sizce? Yani panik ataksa söylenen her şeyi reddediyor ve kendimi kuduz olacağıma mı ikna etmeye çalışıyorum sizce?
- 18 Temmuz 2007
- 779
- 761
- 628
- 43
2 yaşındaki yiğenim minik büyük farketmeden kedilerle çok hasır neşir oluyor.sıkıyor seviyor okşuyor.bende onun kediyle oynayan bir videosunu çekip sosyal hesabımda paylaşmıştım. listemdeki arkadaşımdan biri özel msj yazdı bana. bir tanıdıgının (erkek genç yaşta) hastanede aylarca tdv gördüğünü kemoterapi hastası olduğnu kemo ilaçları kullandığını vs... fakat gidilen başka bir dr da hastalığının "ca" olmadığı aylar önce tırmalayan kedi yüzünden olduğunu anlatmıştı. vucudu ca hastalarının reaksiyonunu tahlil sonucunu vs gösteriyormuş.bunu yapanda kedinin tırmalaması sonucu vucuda geçen artık adı herneyse o diye ifade etti. şuan doğru tedaviyle çocuk sağlığına kavuşmuş.ve yiğeninizi fazla haşır neşir etmeyin diye uyardı. ilk kez gördüm duydum şaşırdım.hemen ablama anlattım olayı. durum bu. başka bir dr a gidip içinizi rahatlatabilirsiniz.babanıza iyi olmadığınızı tekrar ifade edin. psikolojik evhamdan kaynaklı sanal belirtiler değilse tabi. çok geçmiş olsun
2 yaşındaki yiğenim minik büyük farketmeden kedilerle çok hasır neşir oluyor.sıkıyor seviyor okşuyor.bende onun kediyle oynayan bir videosunu çekip sosyal hesabımda paylaşmıştım. listemdeki arkadaşımdan biri özel msj yazdı bana. bir tanıdıgının (erkek genç yaşta) hastanede aylarca tdv gördüğünü kemoterapi hastası olduğnu kemo ilaçları kullandığını vs... fakat gidilen başka bir dr da hastalığının "ca" olmadığı aylar önce tırmalayan kedi yüzünden olduğunu anlatmıştı. vucudu ca hastalarının reaksiyonunu tahlil sonucunu vs gösteriyormuş.bunu yapanda kedinin tırmalaması sonucu vucuda geçen artık adı herneyse o diye ifade etti. şuan doğru tedaviyle çocuk sağlığına kavuşmuş.ve yiğeninizi fazla haşır neşir etmeyin diye uyardı. ilk kez gördüm duydum şaşırdım.hemen ablama anlattım olayı. durum bu. başka bir dr a gidip içinizi rahatlatabilirsiniz.babanıza iyi olmadığınızı tekrar ifade edin. psikolojik evhamdan kaynaklı sanal belirtiler değilse tabi. çok geçmiş olsun
Bu yazınızdan anladığım kadarı ile benim hem genel bir check-up tarzı bir şey yaptırmam gerekiyor. Hem de tek bir doktora gitmemem gerekiyor. İşte bende bundan bahsediyorum. Her doktor güvenilir olmuyor, birinin dediğini biri yalanlıyor. Sonra insanlar yanlış tedaviden de ihmalden de ölebiliyor. Teşekkürler yanıtınız için..
Eğer doktora gidip 60 gün önce boyle bi olay yaşadım ondan mi acaba dersen güler geçer hayatım.. Banada psikolojik gibi geldi açıkçası maalesef su internet buna sebep oluyor bakiyorsun su hastalıkların belirtileri ne diye ondan sora başlıyor o şikayetler... Korkma muhtemelen farklı enfeksiyonel bi sıkıntın var doktoruna kedi tirmaladi demeden midem bulanıyor bişi yiyip icemiyorum de bi kan idrar tahlili ver çıkar neyse ortaya...
Dediğiniz gibi de oluyor zaten. Hangi hastaneye gitsem, hangi doktora görünsem ve durumu anlatsam hepsi gülüyor. Gülmeleri sorun değil haklıdırlar. Sordukları ilk soru zaten internetten bir araştırma yapıp yapmadığım oluyor. Kanser falan olsam bu kadar panik yapmam biliyorsun çünkü tedavisi var bir şeyi var. Ama tamamen yanlışlıkla kuduz bir insanın nasıl öldüğünü görünce ee haliyle bu kadar korkmam kaçınılmaz oluyor. Teşekkürler.
Canım benim,kırılma bana ama durumun aynen bu şekilde bana kalırsa.bundan 5 gün önce dışarıda açık bir alanda otururken birden kalbim sıkıştı ve nefes alamamaya başladım. Sık sık derin derin nefes almaya çalıştım ve titremem oldu. Bu panik atak mıdır sizce? Yani panik ataksa söylenen her şeyi reddediyor ve kendimi kuduz olacağıma mı ikna etmeye çalışıyorum sizce?
Zamanında panik atak rahatsızlığım vardı ve sürekli kendimi dinlerdim. Çarpıntım olurdu. Tansiyonum düşerdi. Korkudan bayılacak hale gelirdim.Devamlı başka başka kalp doktorlarına giderdim. Psikolojik bir durum olduğunu çok sonradan anlamıştım.
Tedaviyle geçti panik atağım şükür.
Doktorun biri bi seferinde sormuştu; 'şu duvardaki saatin tik taklarını duyuyor musun?' Kafam başka yerde olduğu için, yoo demiştim duymuyorum. Sorusuna devam etmiş ve demişti ki; 'peki,duymak istersen duyar mısın?' Evet tabii ki demiştim. Sonra bana biraz da sertçe, 'duyma o zaman,dinleme!' demişti. Yani ez cümle,kendini sürekli kontrol edip,dinlememelisin. Akışına bırak,düzelecesindir inşallah..
- 31 Ekim 2016
- 5.053
- 22.469
- 268
Canım nette araştırdım bu belirtiler 60 günde sınırlı kalmaz 2 gunde bazen birkaç yılda etkisini gösteriyormuş bu yüzden sen tedbirli davran maksadım seni korkutmak değil ama en önemli belirti su dan korkma tükürük salgisinda çoğalma saldırganlık vs diye çoğalıyor kimseyi dinleme hatta direk git acile yada Kızılaya yani bu kadar sıkıntıda ben olsam acilin kapısında bende kuduz supesi var derdim bak o zaman nasıl bakıyorlar gülmeleri nedir ya kuduz çok kötü bir hastalık kanser bile yanında iyi kalır derhal git hastahaneye Y yesil81
- 31 Ekim 2016
- 5.053
- 22.469
- 268
Canım kuduz belirtileri en kısa 2 gün en uzun ise birkaç yılda belirti veriyormuş yani kuluçka dönemi gibiKuduz olsaydin 20 gundur allah korusun olurdun merak etme kuduz degilsindir belki psikolojiktir belkide vucudun tepki vermistir 4doz asiya sakin olmaya calis kesinlikle
Canım nette araştırdım bu belirtiler 60 günde sınırlı kalmaz 2 gunde bazen birkaç yılda etkisini gösteriyormuş bu yüzden sen tedbirli davran maksadım seni korkutmak değil ama en önemli belirti su dan korkma tükürük salgisinda çoğalma saldırganlık vs diye çoğalıyor kimseyi dinleme hatta direk git acile yada Kızılaya yani bu kadar sıkıntıda ben olsam acilin kapısında bende kuduz supesi var derdim bak o zaman nasıl bakıyorlar gülmeleri nedir ya kuduz çok kötü bir hastalık kanser bile yanında iyi kalır derhal git hastahaneye
İşte bende bunu anlatmaya çalışıyorum. Yıllar sonra görülen vakalar bile oluyormuş. Bende gördüm onu. Hala risk var yani. Dün annem antalyada doçent bir doktora danıştı bu konuyu adam o yıllar sonra görülen vakalar farklı bir durum onun başka başka şeyleri var, korkmasına gerek yok demiş. Al gel de korkma şimdi. Allah'ım sen büyüksün.
Kedinin kuduz olması gerekir öncelikle,senin kuduz olman için. Bunu da unutma
O kediyi 10 gün gözetim altında tutarlar,kedi kudurarak ölmediyse sorun yoktur.
Kediyi gözlem altına almaları mümkün değil. Sokak kedisiydi ve merkezi bir yerdeydi. Zor bulunması yani. Arkadaşta sağolsun korkularıma korku kattı. Ben gidip beni yatırın falan mı demeliyim şimdi?
- 31 Ekim 2016
- 5.053
- 22.469
- 268
Canım sağlık bakanlığına git Allah aşkına bir tahlil yapmak ne kadar zor yani ülkemizin hastaneleri bu kadar vurdum duymaz mi olmuş Allah korusun sana birşey olsa kim verecek hesabını bunu da sordun mu her hastalık her insanda aynı seyretmiyorum maalesef Kızılay damı yok git oraya kan bagisi yapacagim de ama süpem var deİşte bende bunu anlatmaya çalışıyorum. Yıllar sonra görülen vakalar bile oluyormuş. Bende gördüm onu. Hala risk var yani. Dün annem antalyada doçent bir doktora danıştı bu konuyu adam o yıllar sonra görülen vakalar farklı bir durum onun başka başka şeyleri var, korkmasına gerek yok demiş. Al gel de korkma şimdi. Allah'ım sen büyüksün.
- 31 Ekim 2016
- 5.053
- 22.469
- 268
Canım korkman için mi dedim Allah aşkına bir tahlil filan yapsınlar dedim aşıların yapılmış zaten en azından için rahat eder sende ailenden rahat nefes alırsınızKediyi gözlem altına almaları mümkün değil. Sokak kedisiydi ve merkezi bir yerdeydi. Zor bulunması yani. Arkadaşta sağolsun korkularıma korku kattı. Ben gidip beni yatırın falan mı demeliyim şimdi?
Canım sağlık bakanlığına git Allah aşkına bir tahlil yapmak ne kadar zor yani ülkemizin hastaneleri bu kadar vurdum duymaz mi olmuş Allah korusun sana birşey olsa kim verecek hesabını bunu da sordun mu her hastalık her insanda aynı seyretmiyorum maalesef Kızılay damı yok git oraya kan bagisi yapacagim de ama süpem var de
Bu kadar önemliyiz işte. Bana bunun testi yok dediler. Allah'ım aklımı kaçıracağım
- 31 Ekim 2016
- 5.053
- 22.469
- 268
Canım başka bi hastahaneye gir bu kadar kasma anlıyorum seni belki arkadaşların dediği gibi psikolojik bir durumda olabilir yardım al bu süreçte psikolojik senin avantajın zaten aşın olmuş olması o yüzden dedim bir test yapılsa rahatlarsın benim bu konuda bu kadar bilgim var en iyisi bir psikoloğa seni rahatlatacaktirBu kadar önemliyiz işte. Bana bunun testi yok dediler. Allah'ım aklımı kaçıracağım
Canım başka bi hastahaneye gir bu kadar kasma anlıyorum seni belki arkadaşların dediği gibi psikolojik bir durumda olabilir yardım al bu süreçte psikolojik senin avantajın zaten aşın olmuş olması o yüzden dedim bir test yapılsa rahatlarsın benim bu konuda bu kadar bilgim var en iyisi bir psikoloğa seni rahatlatacaktir
Teşekkürler yine de. Galiba ne şehittir ne gazi olacak durumum. En kısa sürede babamı ikna edip gitmeye çalışacağım hastaneye..