Korkuyorum, yardım edin

Yemek yediğin yere gidip sordun mu hiç?O kedi muhtemelen hep oralarda oluyor dur.Hala orada mı yaşıyor mu bilgi almaya çalışsaydın.

Yemek yediğim yere kendim gittim ve kediyi orda göremedim. Zaten çok geniş bir alan merkez yani. O kedinin orda olması mucize olurdu. Kim bilir nerdedir. Görsem ben de rahatlayacaktım zaten

Bu ne evham gel sen benim elleri kolları gör. 40 yaşındayim kucuklugumden beri aşırı hayvan delisi olduğumdan dolayi sürekli tirmalanmisimdir. Ama kudurmadim.. yani kuduz vakaları öyle kolay değildir. Şehir hayvanları bu mikrobu almaz pek merak etme. Ayrıca kuduz bir Hayvan öyle yanına yaklaşıp yemek vereceğiniz kadar normal bir görünüm ve ruh halinde olmaz. Geçen de kizimi tirmaladi bi tanesi. Ki bu kaçıncı. .. seviyoruz elimizde değil. Korkma lütfen, beynin sana bir oyun oynuyor. Hissettiklerini tamamen psikilojik

Her gün dua ediyorum. Rabbim kalbime ferahlık ver, içimdeki bu korkuyu al, şifa ver diye. Duasız kalmıyorum, çok şükür. Allah razı olsun sizden de.

İçini rahat tut hasta mıyım diye düşünme sürekli aşılarını yaptırmışsın Allah'ın İzniyle hiç bişey olmaz çok geçmiş olsun

karin agrisi ve kusma diyorsun bas agrisi diyorsun bn cok sık idrar yolu enfeksiyonu gecrdgimden biliyorum yemk yememene sebep olacak kdar mide bulantin varsa idrar tahlili de yaptr derim idrar yolu endeksiyonu vardr belki ... kuduza gelnce doktor dems 60 gune kuduz olmaz diye bncede yani olsan coktan olmustun psikolojik bnce

Bu ne evham.ailenizde pisikolojik olduğunun farkındaki takmıyorlar artık.
Siz herşeye böyle takarmisiniz.
Kuduz kedi siz hareket yapınca patimı atar sanıyorsunuz.bence siz her şeye böyle takintilisiniz

Aynı şey benimde başıma gelmişti yaklaşık 4 yıl önce. Koluma yapışmıştı resmen kedi. Doktora gittiğimde oluk oluk kan akıyodu ama şükür hiç bişey olmadı.Muhtemelen enfeksiyona veya psikolojine bağlı yaşadığın durum. Evet mikrop kapmış olabilirsin ve yanma ağrılar bu sebeple olabilir ama mide bulantıların bence psikolojik. Bende gidip aşılarımı olmuştum düzenli olarak ve gayet iyiyim. İnternetten belirtileri okuyup kendini strese sokmuşsun. Kafana takmana bile gerek yok canım.

Cnm benide kedi tirmalamisti. Bende o anda elimi sabunlayamamistim. 2 gun sonra doktora gittim. Bana test yapıldı alerji testi gibi biseydi hatta kalemle filanda cizdiler. Bisey cikmadi ama icim rahat etsin diye asilara baslandi. 5 doz asi oldum belli aralıklarla. Hatta sehir disinda okuyordum ilk asiya başladığım hastane mutlaka diger asilarini gittiğin sehirde ol bizede bilgi ver dedi. Bunu diyende istanbulda devlet hastanesi yani. Sen yine başka doktorada git derim en azindan icin rahat eder

Peki bir şey sormak istiyorum. Bu konu ile ilgili İstanbul'a gitsem olur mu? Yani oradaki hastaneler daha mı ilgili olur yoksa bir fark olmaz mı?
Hic tahmin etmeyecegin yerlerden cok cok iyi doktorlar cikiyor. Biraz sans isi ama Istanbul'a gelmene gerek oldugunu dusunmuyorum. Gece gece evham yapmayayim sana ama bir belgeselde izledim. Bir bayanin kendi ev kedisi kolunu tirmaliyordu ve kedinin tirnagindaki parazit yumurtasi tirmalama esnasinda kadina geciyordu. Basta anlamamis bayan da doktorlar da. Birkac hafta icinde buyuyunce anlasiliyor ki parazit yerlesmis koluna. Hemen testte kendini belli etmese bile zamanla anlarsin ne oldugunu ama en azindan olumcul bir durumun yok. Enfeksiyon, parazit tedavi ve saglikli beslenme ile ustesinden gelinir.

Pskolojık

Gecmıs olsun

Bu ne evham.ailenizde pisikolojik olduğunun farkındaki takmıyorlar artık.
Siz herşeye böyle takarmisiniz.
Kuduz kedi siz hareket yapınca patimı atar sanıyorsunuz.bence siz her şeye böyle takintilisiniz

Normalde hayır bu kadar takıntılı biri değilimdir. Çoğu şey umrumda olmaz. O kadar sık hastalık geçiririm hiçbirini takmam kafama. İlk defa bu kadar evham, stres yaptım. Ve ben böyle olduğumu bilmiyordum. Düşündüğünüz gibi takıntılı, ruh hastası biri değilim yani. Sadece bu durum beni ister istemez strese sokuyor. Yine de teşekkürler zaman ayırıp verdiğiniz değerli cevap için.

Kusma olayı olaydan önce de bende var olan bir şeydi. Gastritim olduğu için sık sık ağrı, yanma, kusma şikayetim oluyordu. Baş ağrımın bu kadar uzun sürmesi de gerginlik yaratıyor tabi. Tahammülsüzleştim. Sessiz sakin bir insanım. Ama şu an hemen hemen her şey batıyor. Sinirlenip bağırıyorum. İdrar yolu enfeksiyonu aklıma gelmedi hiç. Yani tuvalet yaparken yanmam ağrım falan olmuyor. Ama yine de kontrol ettirmekte fayda var tabi. Teşekkürler.

Kedi tirmalamalarinda sikca karsilasilan bartonella bakterilerinin sebep oldugu bir hastalik varmis. Cat-scratch disease. Istahsizlik ve agri gibi etkileri olabiliyormus. Yalniz bu bakteri testte cikmayabiliyor cunku bazi bakteriler kan dolasimina karismiyor. Bu tarz bir durum ya da baska bir bakteri kapmis olabilirsin ama HIV gibi bagisiklik problemin yoksa olumcul degil rahat ol kendine iyi bak saglikli beslen.

Son düzenleme:

Çok saçma bir soru olacak belki ama, bağışlayın. Bu parazitin ilerleme durumu olabilir mi acaba? Yani daha büyük bir sorun yaşatmadan belli eder mi kendini testlerde şayet öyle bir şey varsa?

Çok saçma bir soru olacak belki ama, bağışlayın. Bu parazitin ilerleme durumu olabilir mi acaba? Yani daha büyük bir sorun yaşatmadan belli eder mi kendini testlerde şayet öyle bir şey varsa?
Yerlestigi bolgeye bagli olarak testlerde cikmayabilir ama sen yine de birkac doktora daha gorun istersen. Hepimizde zibilyon tane bakteri parazit var zaten. Kendine iyi bakarsan bir seycik olmaz.

Yani şu an bildiğim kadarı ile HIV, hepatit, kanser gibi bağışıklığımı etkileyecek bir hastalığım yok. Yani test falan yaptırmadım o konularla ilgili hiç ama yoktur diye tahmin ediyorum sadece. Bahsettiğiniz hastalıkta lenf bezleri falan şişiyormuş.benim lenf bezleri şu an sağlam gibi duruyorlar. Bakalım bir doktora görünmek şart olacak anladığım kadarı ile.

Kediye nankör hayvan cümlesi ne kadar doğru.Ben de yavru bir kedi görmüştüm seveyim dedim.Tırmadı ve nasıl attığımı bilmiyorum. Sevgi mevgi çok onlara.O yüzden kedileri hiç sevmem ve beslemem. Köpek gördüğüm yerde sever beslerim çünkü sadık hayvan.Asla yediği kaba s.cmaz.Ama kedi besle seni tirmalasin.Beslemeyin sizde vurun bir tekme gitsin.

Yok. Yani tamam başıma bir olay geldi eyvallah ama öyle de düşünemem. O da bir can sonuçta. Ha ne olur, bu saatten sonra kediyi de köpeği de uzaktan severim. Dokunmam, ellemem. Yemek ve suyu da bir kaba koyar bir yere bırakırım yesinler içsinler diye. Onlar bizim gibi değil. Savunmasızlar. Ki kim bilir dışarıda kimlerden neler görüyorlardır. Rabbim o vurulan tekmenin hesabını sorar, veremeyiz. En sağlıklı olanı uzak durmak sağolun.

Canım gecmis olsun.
Ben durumunu psikolojik görüyorum.
Korkmussun ve tiksinmissin. Ve bizler böyle küçük travmatik durumları atlatamayinca da vücudumuz alarm verir .
Psikiyatri ye git anlat bide onun görüşünü al.
Sakın ol rahat ol lütfen biseyin yok senin.
Çok kafaya takmissin kuduz olayını kafanda atlatamiyosun. Psikiyatriye git canım

bnmde yanmam olmuyordu mide bulantisindan anliyordum sadece ve genelde ilerlems oluyordu canm sn yinede bi baktr ... sknti yapma bu kdar da bsey olsaydi bu zmna kdar olmustu bsey yoktur yani gerginlik stresten agriyordur basin vs. baska seylere odaklan aklindan kediyi cikar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…