korkunç bir döneme girdim. eşim, kürtaj, boşanma, korkular..

elifak0106

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2018
442
511
Merhabalar. Konum biraz uzun olabilir. Anlatmak, benden deneyimli insanlardan akıl almak, duyulmak, paylaşmak istiyorum. Sevgililik süreci sonrası birlikte yaşayıp kısa bir süre sonra evlendik. İki senedir evliyim. Ben bu iki yıllık süreçte ciddi problemler yaşadım. Aile içi kaotik durumlar, iş yerinde yönetim departmanları arası problemler, çok sevdiğim bir yakınımızın kaybı, geçtiğimiz kış ciddi bir rahatsızlık geçirdim. Aylarca atlatmaya çalıştım. Sonrasında ise depresyona girdim vb.

Bir dönem profesyonel destek almaya çalıştım, anksiyetem çok yüksekti. Uyku problemleri yaşıyor kimseyi görmek istemiyor odaklanamıyordum hiçbir yere. Birkaç psikolog görüşmesi yaptım ancak terapi sürecine giremedik. Bir uzmanın çalışma grubunun başlaması sebebiyle öteledi, diğeri ise yeni mezun olduğu için ben memnun kalmadım. Ben de yeni birini aramadım açıkçası çünkü korkuyordum yüzleşmeye.

Ben geçtiğimiz ay sonunda hamile kaldığımı öğrendim sürpriz bir şekilde. Şok oldum. Hiç beklediğim bir durum değildi. Hemen doktora gittim. Kese görünmedi, tekrar gittim görünmedi, vajinal muayene yaptı ancak saptamakta güçlük çekti gibi süreçler sonrası doktorum sağlıksız bir gebelik olduğunu, kesenin şeklinin düzgün olmadığını söyledi. İçim buruldu, annelik fikrine kendimi alıştırıyordum, içim onu görmeye giderken sıcacık oluyordu ancak doktorumun önerisi ile kürtaj oldum. Tahmini 6 haftalık olmalı, 5. haftanın sonları da olabilir. kürtaj öncesi muayenede 5 haftalık görünüyor demişti doktor.

Kürtaj sonrası ciddi beden problemleri yaşamaya başladım. kanamalar, ağrılar yaşadım. Doktor bunlardan bahsetmemişti. Ben sadece ruhen toparlanmam gerekiyor derken canımın peşine düştüm. Kanama, ağrı şikayeti sonrası kontrole gittiğimde içimde bebekten parça veya kan kaldığını, bir ilaç vereceğini, geçmezse tekrar kürtaj olacağımı, daha önce doğum yapmadığım için muhtemelen böyle olduğunu söyledi.

Ben bunları yaşarken eşim ise tüm sosyal faaliyetlerini sürdürmeye devam etti, ben kürtaj olmadan iki gün önce evde ağlarken o arkadaşlarını yemeğe davet etti. Ben katılmayacağımı söyleyip dışarı çıktım. Korunma sürecinde de o korunuyordu, plansız olması benim suçummuş gibi davrandı, bebeği hiç istemedi. Bazen düşünüyorum da böyle bencil bir babası olmadığı için seviniyorum gidenime.. Eşim Cinsellik yaşanmadıkça (hemen hemen iki aydır cinsellik yok) benden uzaklaştı ve tesadüfen kendi kendini tatmin ederken yakaladım afedersiniz. Ben burada acı içinde bebeğime üzülürken o elinde telefon başını kaldırmıyor. Ben on beş yirmi gündür eşimle kavga ediyorum. Refakatçi olarak kalmasını bile bana bahşetti. Ben gelmesem olur mu dedi. Bir de kimseye söyleme dedimm, annesi aramış açmadım. Baktım Annesine abisine olanları anlatıyor hala. Ben ailelere söylemeyelim demiştim. Bugün sabah çok kötü tartıştık. Her yerden engelledim. Boşanma sürecine gireceğim. Kararımı verdim. Ancak bedenen toplamam gerekiyor. Biraz da destek görmeye ihtiyacım var ama babamı kaybettim, annem ise yaşlı ve rahatsızlıkları olan biri. Ona anlatıp üzmek istemiyorum. Arkadaşlarımdan yakın olanlarla paylaştım ancak beklediğim desteği göremedim açıkçası. Ya da alınganım bilmiyorum.

Benim size ilk sorum şu, işlem sonrası 7.gündeyim, hala kırmızı damla şeklinde kanamalarım geliyor ama hafif, adet kadar değil ve ağrılarım var Doktorun verdiği kasılma ilacını kullanmaya devam ediyorum ama ikinci işlem görmemek için ne yapmalıyım? Bana şunları yaparsan daha kolay toparlarsın demenize ihtiyacım var açıkçası. Daha yeni otuza gireceğim, ilerleyen yıllarda anne olmak isterim.. Zarar görmeden bitsin istiyorum süreç.

Bir de, boşanma sürecinde bu durumları kanıt olarak kullanıp eşime manevi tazminat da açmak istiyorum. Ancak delilleri nasıl toplayacağımı bilmiyorum.

Maddi problemim yok. Dava sürecinde iyi bir avukat istiyorum. Eşim çirkeflik yapabilir. Antalya içerisinde boşanma avukatı öneriniz varsa(isim veriliyor mu bilmiyorum ama) seve seve alırım.

Belki de başka bir problem vardır. Ayrı bir doktordan da görüş almanızı tavsiye ederim. Allah korusun içinde pamuk unutulan ve enfeksiyon yaşayan bir arkadaşım olmuştu zorunlu kürtaj sonrası. Mutlaka ayrı bir görüş alın. Önce sağlığınızı düzeltin, ondan sonra kalan adımları düşünürsünüz. Şu an düşünmeniz gereken once kendiniz. Anneniz de üzülmez merak etmeyin, siz doğarken evli dogmadiniz. Bu sizin kolunuz bacağınız değil ki kesiyorsunuz. Adim adim yazın. Mesela önce doktora gidip kontrol ettireceğim, fiziksel sağlığım yerine geldikten sonra bir psikolog ile anlasacagim, onun sonrasında iş durumumu garanti altına alacağım, sonrasında bunlar bittikten sonra belki annemin yanına gidip haftasonu kalacağım. Kendimi güçlü ve iyi hissettigim zaman da evliligim ile alakalı şu kararları vereceğim. İşte evlilik terapisi olur, anlaşmalı boşanma olur ya da maddi talepler vardır çekişmeli olur. Hepsi adım adım. Ama önce fiziksel sonra ruhsal sağlık. Koca bir yere kaçmıyor zaten duruyor evde. İstediğiniz an bosanirsiniz.

Belki de başka bir problem vardır. Ayrı bir doktordan da görüş almanızı tavsiye ederim. Allah korusun içinde pamuk unutulan ve enfeksiyon yaşayan bir arkadaşım olmuştu zorunlu kürtaj sonrası. Mutlaka ayrı bir görüş alın. Önce sağlığınızı düzeltin, ondan sonra kalan adımları düşünürsünüz. Şu an düşünmeniz gereken once kendiniz. Anneniz de üzülmez merak etmeyin, siz doğarken evli dogmadiniz. Bu sizin kolunuz bacağınız değil ki kesiyorsunuz. Adim adim yazın. Mesela önce doktora gidip kontrol ettireceğim, fiziksel sağlığım yerine geldikten sonra bir psikolog ile anlasacagim, onun sonrasında iş durumumu garanti altına alacağım, sonrasında bunlar bittikten sonra belki annemin yanına gidip haftasonu kalacağım. Kendimi güçlü ve iyi hissettigim zaman da evliligim ile alakalı şu kararları vereceğim. İşte evlilik terapisi olur, anlaşmalı boşanma olur ya da maddi talepler vardır çekişmeli olur. Hepsi adım adım. Ama önce fiziksel sonra ruhsal sağlık. Koca bir yere kaçmıyor zaten duruyor evde. İstediğiniz an bosanirsiniz.
öncelikle fiziksel sağlığıma odaklanmam gerektiğini biliyorum ama bu çocuğu ben tek başıma yapmamıştım. bu ilgisizliği bencilliği ve kalpsizliği beni derinden üzdü gerçekten. Böyle bir adam olduğunu bilmiyordum. Zamanla soğudu belki de bilemiyorum. Ona karşı içimde bu süreç sonrası hiç sevgi kalmadı. Çocuk isteyen bir insan değildim ona rağmen bu süreç beni bu kadar yıpratırken onda yaprak kıpırdamaması çok ağlattı beni.

ben zaten anksiyete bozukluğu olan biriyim. Eğer doktor doktor gezmeye başlarsam iyice kötü olurum diye korkuyorum. Mutlaka ek bi görüş almak istiyorum ama. Çevremde kürtaj deneyimi olan hiç kimse böyle bir zorlanma yaşamamıştı

Çok fevri davranıyorsunuz. Durun bakalım.. Hemen boşanmak nedir.. Daha doğru düzgün konuşmamıssınız bile. 14 yıllık evliyim. Dört dörtlük evlilik yok ama hiçbir zaman sizin gibi fevri davranmadım. Boşanacak bir şey de göremedim açıkcası.

Sanırım çok kırıldım. Eşim ise hep uzak kalıp hayatına devam etti bu süreçte. Yalnız hissediyorum kendimi çok

Sanırım çok kırıldım. Eşim ise hep uzak kalıp hayatına devam etti bu süreçte. Yalnız hissediyorum kendimi çok
Kürtaj meselesinden dolayı da hassassınız. Böyle yapmayın, sakin kalın. Gençlik dönemlerimde (şuanda 40) ben de bazı fevri hareketler yaptım. Eşimi soğuttum.. Biliyor musunuz halen bana kızgın ve bazı konularda kırgın..Boşanmayı çıkarın aklınızdan.. Sağlığınıza ve güzel günlere odaklanın. Yazdıklarınızı iki kere okudum, fazla ayrıntıya takılıyorsunuz ve biliyor musunuz bunların hepsi boş şeyler..

Sevgili Elif, esini aklamayacagim sana oyle dusunme ama, erkekler bebek dogdugunda baba oluyor, bizim gibi degiller, evet kesinlikle yaninda olmaliydi katiliyorum ama o his, o bebegini kaybetme duygusu bebek dogana dek sadece bize mahsus, cok empatik bir erkek olmadikca o hissi tasiyamiyor, ha tabi en azindan hastaliginiz varmiscasina uzerinize titremeliydi babalik hissi yuklenmediyse bile.

Fiziki sagligin icin sunu yap bunu yap diyemem, cunku kurtaj tecrubem yok ama benden baskalari illaki yazar. Dogum sonrasi yaklasik 40 gun kanama oluyor, belki kurtaj da boyledir, emin degilim. Senin yerinde olsam doktorumun ilaclarini kullanir, ama ayri bir doktordan da gorus alirdim

Esinden bosanma kararini biraz ertelemen gerekiyor, dogum ya da kurtaj, hamilelik vb durumlar biz kadinlari olmadigimiz birine donusturuyor, su psikolojini toparla daha sonra oturup duzgunce konusursun eşinle, simdi herseyi yanlis anlayabilecegin bir donemdesin bunu unutma.

Cok gecmis olsun, Allah sabirlar versin.

Kürtaj meselesinden dolayı da hassassınız. Böyle yapmayın, sakin kalın. Gençlik dönemlerimde (şuanda 40) ben de bazı fevri hareketler yaptım. Eşimi soğuttum.. Biliyor musunuz halen bana kızgın ve bazı konularda kırgın..Boşanmayı çıkarın aklınızdan.. Sağlığınıza ve güzel günlere odaklanın. Yazdıklarınızı iki kere okudum, fazla ayrıntıya takılıyorsunuz ve biliyor musunuz bunların hepsi boş şeyler..
Önerinizi dikkate alacağım. Tekrar tekrar düşüncelerimi gözden geçireceğim. Kürtaj süreci beni çok derinden etkiledi. Bir de hala sağlık problemleri yaşayınca iyice kötüleşiyorum.

Sevgili Elif, esini aklamayacagim sana oyle dusunme ama, erkekler bebek dogdugunda baba oluyor, bizim gibi degiller, evet kesinlikle yaninda olmaliydi katiliyorum ama o his, o bebegini kaybetme duygusu bebek dogana dek sadece bize mahsus, cok empatik bir erkek olmadikca o hissi tasiyamiyor, hah en azindan hastaliginiz varmiscasina uzerinize titremeliydi babalik hissi yuklenmediyse bile.

Fiziki sagligin icin sunu yap bunu yap diyemem, cunku kurtaj tecrubem yok ama benden baskalari illaki yazar. Dogum sonrasi yaklasik 40 gun kanama oluyor, belki kurtaj da boyledir, emin degilim. Senin yerinde olsam doktorumun ilaclarini kullanir, ama ayri bir doktora da gorunurdum.

Esinden bosanma kararini biraz ertelemen gerekiyor, dogum ya da kurtaj, hamilelik vb durumlar biz kadinlari olmadigimiz birine donusturuyor, su psikolojini toparla daha sonra oturup duzgunce konusursun eşinle, simdi herseyi yanlis anlayabilecegin bir donemdesin bunu unutma.

Cok gecmis olsun, Allah sabirlar versin.

Çok teşekkür ederim sıcak mesajınız için.

Ben yukarıdaki yoruma katılmıyorum. Eşiniz bencil ve kötü kalpli biri. Bebek onun da bebeğiydi. Hayat arkadaşı olmak böyle bir şey değil. Yanlış anlamayın ama belki de böylesi daha hayırlı olmuştur. Bu adamı baba yapmayın sakın. Önce fiziksel ve mental sağlığınıza odaklanın, iyileşince de yolunuza bakarsınız.

Merhaba çok geçmiş olsun ocak ayında zorunlu kürtaj oldum kalp atışı yoktu ya da durdu her neyse ama iyi bir doktor bulmanız lazım kürtajı nerde yaptırdınız mutlaka vakit kaybetmeden iyi bir dra görünün

Belki onun da problemi çözme şekli budur, eminim o da üzülmüştür; duygularını gösterememiştir.Kayıp sadece sizin değil ,niye bebeği bu kadar sahiplenip babaya bilendiniz.
Cidden boşanılacak bir durum yok gibi,nasıl sevgi ki hemen soğuyorsunuz ,boşanmak istiyorsunuz.Ben şimdiki pek çok evliliği anlayamıyorum maalesef

Merhaba çok geçmiş olsun ocak ayında zorunlu kürtaj oldum kalp atışı yoktu ya da durdu her neyse ama iyi bir doktor bulmanız lazım kürtajı nerde yaptırdınız mutlaka vakit kaybetmeden iyi bir dra görünün
Size özelden yazabilir miyim dedim ama özele kapalısınız galiba :) acaba kürtaj sonrası sürecinizden bahsedebilir misiniz? Çevremde deneyimleyen çok kişi yok. Bi arkadaşımın önerisi ile özel hastanede ameliyathane koşullarında oldum kürtajı. Yine de buldu bir şeyler işte

Kürtaj dahi olsa şu an lohusa sayılırsın 🙏🏻 Fevri hareket etme. Evet boşanabilirsin çok haklısın bu konuda ama biraz kendine zaman ver. Bedensel sağlığına odaklan. Kostur koştur davayla şunla bunla uğraşacak psikolojide suan değilsin. Bir kaç ay zaman ver kendine sonra sakince açarsın davanı. Önce sağlığın önemli. Dava olaylarında bir de psikolojik olarak yıpranma daha kötü olur senin için

Belki onun da problemi çözme şekli budur, eminim o da üzülmüştür; duygularını gösterememiştir.Kayıp sadece sizin değil ,niye bebeği bu kadar sahiplenip babaya bilendiniz.
Cidden boşanılacak bir durum yok gibi,nasıl sevgi ki hemen soğuyorsunuz ,boşanmak istiyorsunuz.Ben şimdiki pek çok evliliği anlayamıyorum maalesef

Ben de sizi pek anlayamadım çünkü ben içeride kürtaj sonrası ağlarken eşimin mastürbasyon yaptığından bahsettim. Sizce eş olmak bu mu??

Ben düşük sebebi ile kürtaj oldum. İlk 40 gün ara kanamalar oldu. Sonrasında da adet ile söküldü döngüm normale döndü.
Henüz 1. Hafta çok normal sağlıksız hissetmen üstelik bir de evlilikle ilgili sorunlar eklenmiş üstüne. 40 gün içinde çok ağrı çektim ara ara uykudan çok şiddetli regl ağrısı gibi ağrılar yaşadım
Bende parça kalmadı ama bir iki ilaç vermişti doktorum adını hatırlamıyorum içini temizlesin söküp alsın diye onları kullanmıştım

Ben düşük sebebi ile kürtaj oldum. İlk 40 gün ara kanamalar oldu. Sonrasında da adet ile söküldü döngüm normale döndü.
Henüz 1. Hafta çok normal sağlıksız hissetmen üstelik bir de evlilikle ilgili sorunlar eklenmiş üstüne. 40 gün içinde çok ağrı çektim ara ara uykudan çok şiddetli regl ağrısı gibi ağrılar yaşadım
Bende parça kalmadı ama bir iki ilaç vermişti doktorum adını hatırlamıyorum içini temizlesin söküp alsın diye onları kullanmıştım

Kaybınız için üzgünüm. Size de çok geçmiş olsun. Teşekkür ederim destek mesajınız için.

Ben de sizi pek anlayamadım çünkü ben içeride kürtaj sonrası ağlarken eşimin mastürbasyon yaptığından bahsettim. Sizce eş olmak bu mu??
Evet çok haklısınız. Eşiniz bencil, evlat olarak anlayamasa bile sizin üzerinize titremeliydi bırak mast yapmayı. Ailesine anlatmak istememenize rağmen anlatması da hoş değil. Ama şimdi biraz dinlenin kendinize vakit tanıyın bir süre sonra boşanın derim

X