Korkularım var..yorumlar mısınız?

Gelememdedimya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2019
18
14
3
34
Merhabalar. 29 yaşındayım. Daha önce 2 yıl evlilik yaşadım aldatılma başta olmak üzere bir çok sebepten dolayı da boşandım. Devam etseydim ileride çok daha ağır şeyler yaşayacağımı tahmin ederek, çocuğumda olmadan hemen ayrıldım.

Daha önceki evliliğimden önce hiç kimseyle görüşmemiştim, eski eşimlede uzun süreli sevgililik ardından evlendik. Neyse.

Depresyona girmemek adına bir çok kursa katıldım, turlara gittim hiç boş durmadım. Bu süreçte çok yazan çizen görüşmek isteyen oldu hiç birini ne tip ne oturup kalkma kültür tecrübe vs dolayısıyla beğenemedim görüşmedim de zaten kestirip attım.

Şimdi geleyim konuma. Gittiğim bir kursta birisiyle arkadaş olduk, aynı sınıftayız. 1 senedir. Kendisi kursa benden önce de giden birisi. Neyse bu arkadaş sınırında güleryüzlü, sakin, kendi halinde birisi. Oturup kalkmasını bilen sevilen birisi. Lise mezunu şuan açıktan ünv okuyor. Daha önce evlenmemiş.
Hem bir işte çalışıyor hem de ek işe gidiyor. Müzisyenlik yapıyor.İş geldikçe. Anladığım kadarıyla çalışkan birisi. 31 yaşında , yakışıklı ben beğeniyorum. Fizyolojik olarak ilgimi çekmişti zaten. Etkilendim. Aradığım tipte bir adam. bir çok ortama da girmiş.Kendisinde bir sıkıntı görmedim. Neyden rahatsızsa söyler kendini benim rahatsız olcağımı bilse bile saklamaz düşüncelerini söyler. Herseyini anlatır. Beraber güzel zaman geçiririz. Ta İlk günden beridir de ilgilidir zaten. Yaklaşık 8-9 ay oluyor. Başlarda ne olcak bir kaç kişiyi tanırım niyetiyle kabul ettim görüşmek istediğini söylediğinde. Sonra zamanla aradığım bir çok özelliğin ondan olduğunu anlayınca bende devam ettim. Şuan bir çok şey iyi gidiyor. Çok yakın arkadaslarımlanda tanıstırdım kendisini kimse olumsuz bir yorum yapmadı.

Şimdi beni korkutan konular.

1- ben öğretmenim, ünv mezunuyum. O ise lise mezunu.(ne alaka demeyin eski eşimde bu çok sorun oldu) bir daha aynı hatayı yapmış olmaz mıyım?

2- kıskançlığı var.(şuanlık normaş heralde ama, ilerde kıskançlık boyutu artabilir mi?çünkü açık açık söylüyor kıskanıyorum ne yapayım diye..)

3- sizce bir ilişki için aceleci mi davranıyorum biraz daha kafamı mı dinleseydim.

4- yine hatalar yapmaktan çok korkuyorum ve bağlanırım çok severim diye korkuyorum sürekli kendimi geri atasım geliyor.

Bu ilişkiyi hem şimdi , hemde gelecek için yorumlar mısınız?

Ayrıca zaten önümüzdeki bir kaç yıl evliliği asla düşünmediğimi söyledim, olsun o bir kaç yılı biraz indiririz diyip beni biraz geriyor. Evlilik konusunu açmak dahi istemiyorum çünkü.
Dışarıdan gözle bana verebileceğiniz tavsiye var mıdır? Henüz aileme söylemedim tabi zaten uzun sürede söylemeyeceğim. Ben hazır değilim ailem hiç hazır değil. Yaşadığım berbat günleri ben unutmaya başlıyorum da ailem bence henüz unutamadı. Erken davranıyorsun derler. Ya da başka diyebilcekleri var mıdır acaba merak ediyorum. Ailem de eminim mezuniyetine ve maddi durumuna takılır. Maddi durumu kendi yağında kavruluyor ama bir birikmişi yok sanırım ama borcu harcıda yok. Bende çalısıcam zaten kafalarımız da bu kadar uyuyorken ilerde bunu sorun edemem heralde.
Neyse.
Bende burada bir çok yaştan tecrübeden insanın yorumunu merak ettim.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
çocuğunuz var mı?

ben biraz daha bekleyin kafanızı dinleyin şıkkını seçiyorum.
kıskançlığın seviyesi de önemli

Yazmadıniz mi yoksa ben mi farketmedim, bu bey daha önce evlenmiş mi? Daha az önce okudum başka bir konuda, o yüzden soruyorum. Ne yazık ki bazı aileler bunu sorun edebiliyor.

Ve bence acele hareket ediyorsunuz. Biraz kafa dinleyin, birçok sıkıntı ile ayrıldığınız eşinizden sonra bence yeni bir ilişkiyi daha ayrıntılı tartmalisiniz.

Aslında cevap almak istediginiz bütün cevaplar konunuzun içinde var.Tekrar okursaniz anlarsiniz..Biraz zamana yayın derim ben..Hayırlısı olsun

Hayır evlenmemiş. ailesinin haberi olduğunu, bunun sorun olduğunda ailesine yine de evlenmek istediğini söyleyeceğini söyledi.

Biraz kafa dinleyin bence de.
Eğitim farkı ve sizin ikinci onun ilk evliliği olması sorun yaratabilir

Ben takılcak bi durum göremedim

Lise mezunu ama okuyor bi yandan da mezun olucak illaki
Maddi durumu borcu yok ama ne durumda bilmiyorsunuz gercekten birikimi var mı yokmu
En azından calısıyor iki iş yapıyor demişsiniz yani gözümde calıskan bi adam canlandı aç koymaz sizi
Kıskanclık demişsiniz genel itibariyle bicok kişi kıskanctır zaten ama boyutu seviyesi ne düzeydi durduk yere mi kıskanıyor kriz seklindemi geliyor nedir kıskanclıgı

Yani bende bilemiyorum ki, eski eşimin hiç kıskançlık huyu yoktu. Onun için boyutunu sezemiyorum. Ama durduk yere değil, kriz şeklinde de değil.

Mutluluk nerede gizli pek belli olmuyor.
Dört dörtlük her şeyi bize uygun diye alıyoruz.
Uygunsuzluklar içinde açıyoruz gözümüzü :)

Acele etmeden, tanımaya devam edin derim.
İçinize sinmeyen bir durum varsa da kestirip atın.

Var mı aklınızda yasadıgınız bi örnek kıskanclık

Hiç söylemeyim kızarsınız, mesela sınıftan bir arkadaştan rahatsız oluyor konuşma onunla diyor, sana ilgisi var diyor, gerçekten de öyle oluyor sonucu. Tabi ben sonucu görene kadar ne alaka abartma arkadaş o da felan derken kıskançlığını o zaman görüyorum. Sen karışma ben anlıyorum kim iyi niyetli kim değil diyorum, anlamıyorsun diyor ve dediği de çıkıyor.

Bundan bile korkuyorum şimdi böyleyse ilerde çok kıskanç olur beni bunaltır mı diyorum.

Bu kıskanclık değil yalnız yanlıs yorumluyorsunuz adam birinin ilgisi var diyor ve gercekten ilgisi oldugunu sonradan farkediyorsunuz
Ne yapsın size ilgi duyan adamlara karsı gözünüzü acmasın mı :) öyle bi genişlik Türk erkeklerinde pek olmaz

Siz beynen bir ilişkiye hazır değilsiniz henüz eski eş bozuntusu yüzünden güven sorunu yasıyorsunuz belliki
İyice emin olmadan adım atmayın adamda su anlattıklarınız kadarıyla kusur yok ama sizin ona güvenmeniz icin kendinize zaman verin

Senin isteklerini zerre önemsemiyor. Evlilik istemiyorsun ve halen "bir kac yil indiririz" diyor. Ve iliski baslamadan kiskanmalar baslamis. Kiyafetlerinimi kisitliyor?

Bana öyle geliyor ki, "oturmayi kalkmayi biliyor" dedigin kisi böyle kendini "agir abi" olarak gören kiro biri. Yani bana pek umut verici gelmedi.

Kıyafetini saçını makyajını kısıtlamıyorsa kabul edilebilir, işi gücü yazmışsınız da tipini söylememişsiniz yanyana yakışıyor musunuz görünce içiniz açılıyo mu. Kariyer hedefi var mı bunlar da önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…