Geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın.Çok şükür ultrason ve ilaçlı tomografiyle kanındaki organlarına bakıldı apandisti varmş onun dışında ciddi nir hasatlık çıkmadı hâlâ sancısı var yarın ameliyata alacaklar
Eşimin de ilk teşhisi apandistti. Eğer ameliyattan sonra şikayetler düzelmezse hiç zaman kaybetmeden gen testi yaptırın. Fmf olma ihtimali yüksek.Çok şükür ultrason ve ilaçlı tomografiyle kanındaki organlarına bakıldı apandisti varmş onun dışında ciddi nir hasatlık çıkmadı hâlâ sancısı var yarın ameliyata alacaklar
Evet doktor da emin olamadı zaten. Dün serum verdiler bugün biraz daha iyi fakat midesi bulanıyor hâlâ. Muayene etti doktor tekrar sağ tarafa bastırınca ağrısı oluyor. Ultrason sonucunu da inceledi yine ve hikayen biraz karışık tekrar kan ver kan değerlerine bakalım dedi. Kanı verdik şimdi sonucunu bekliyoruz. Ultrasonda bağırsagının sağ tarafında kalınlaşma iltihap görülmüş o nedenle Chron gibi bağırsak hastalıklarından da bahsettiler.Eşimin de ilk teşhisi apandistti. Eğer ameliyattan sonra şikayetler düzelmezse hiç zaman kaybetmeden gen testi yaptırın. Fmf olma ihtimali yüksek.
ne çıkmadı dediniz anlayamadım?Babamda oldu ama kolonoskopi trmie cikmadi maalesef ama simdi kurtardi yani sorunu yok sikca wc ye gitmekten baska ve misafirlige gitmeyi de birakti mecburen...
Bende devo dert var hep labizlik yasiyorum ben laysi cayi iciyorum cok siddetli kabizlik sinameki cayi yapin ama sikca icmesin intestinal floru yok ederse wcye hic gidemez
CRP değeri yüksek çıktı evetSenelerce öldüm karın ağrısıyla. Ayın 15 gününü hasta geçirirdim. Acillerden çıkamadım. Özel hastaneye, aynı doktora giderdim hep ama ne olduğu bulunamadı.
Gastroent. yönlendirildim, Endoskopi yapıldı, ülserim varmış, tedavi oldum ama şikayetlerim geçmedi.
İş arkadaşım vardı ailevi akdeniz ateşi hastası olan.
Belirtilerim ona benziyordu ama doktora söyleyince ‘saçmalama, ülserin var işte’ dedi.
1 sene daha fazladan çektim onun yüzünden, hakkımı helal etmiyorum.
Nerdeyse apandistimi de alacaklardı, ucundan yırttım. En sonunda akdeniz ateşi olduğu anlaşıldı.
Demem o ki, yoğunluktan, ondan bundan. Yanlış değerlendirebiliyorlar doktorlar kimi zaman, gözlerinin önündekini göremeyebiliyorlar. İnsan kendinin doktoru olmak zorunda biraz.
Ailevi akdeniz ateşi olan biri ağrıları çekerken yani atak geçirirken bildiğim kadarıyla CRP değerinin yüksek çıkması lazım. Tabi bir tek bununla hastalığa karar verilmez de bilin istedim.
Allah şifa versin.
Eşimin de ilk teşhisi apandistti. Eğer ameliyattan sonra şikayetler düzelmezse hiç zaman kaybetmeden gen testi yaptırın. Fmf olma ihtimali yüksek.
CRP değeri yüksek çıktı evet
Aynen fmf hastalığında ilk konulan teşhis apandistmiş zaten. Eşim de boş yere ameliyat oldu. Daha sonra bağırsaklara yönelip chron aradılar en sonunda fmf çıktı. Size de geçmiş olsun.Ben her atak geçirdiğimde CRP değerim yüksek çıkar ama tabii ki başka hastalıktan dolayı da olabilir. Doktorunuza ailevi akdeniz ateşini hatırlatırsanız, olur ya belki gözlerinden kaçmıştır. Bir değerlendirsinler.
Umarım boşu boşuna ameliyat olmak zorunda kamlmıyordur. Fmf hastalarının bir çoğu boş yere apandistinden olmuştur, ben de ucundan yırttım. Bir romatoloji uzmanına görünse çok iyi olur. Allah şifasını versin inşallah
ne çıkmadı dediniz anlayamadım?
Ne gibi şikayetleriniz oluyor? çekilen ultrasonda babamın bağırsağının son kısmı yani çekumda kalınlaşma vs. görüldü. İki yıl önce kolonoskopi olduğunda böyle bir şey yoktu raporundaBen her atak geçirdiğimde CRP değerim yüksek çıkar ama tabii ki başka hastalıktan dolayı da olabilir. Doktorunuza ailevi akdeniz ateşini hatırlatırsanız, olur ya belki gözlerinden kaçmıştır. Bir değerlendirsinler.
Umarım boşu boşuna ameliyat olmak zorunda kamlmıyordur. Fmf hastalarının bir çoğu boş yere apandistinden olmuştur, ben de ucundan yırttım. Bir romatoloji uzmanına görünse çok iyi olur. Allah şifasını versin inşallah
eşinize nasıl bir tedavi uygulandı ağrı sancı vs. gibi sıkıntıları oluyor mu hâlâ?Aynen fmf hastalığında ilk konulan teşhis apandistmiş zaten. Eşim de boş yere ameliyat oldu. Daha sonra bağırsaklara yönelip chron aradılar en sonunda fmf çıktı. Size de geçmiş olsun.
babamın ultrason raporunda bağırsağının son kumında duvar kalınlaşması görüldü vs. yazıyır iltihabiAynen fmf hastalığında ilk konulan teşhis apandistmiş zaten. Eşim de boş yere ameliyat oldu. Daha sonra bağırsaklara yönelip chron aradılar en sonunda fmf çıktı. Size de geçmiş olsun.
Teşekkür ederim canım. Babam sabah ameliyat oldu. Şu an hastanede yarın taburcu olacak. Ayağa zor kalkıyor ameliyat yerinden dolayıcanım durumlar nasıl?? iyidir inşallah şimdi babanız geçmiş olsun
kabızlık şikayetti de mevcut muydu şişkinlik vs.?CRP değeri yüksek çıktı evet
Düzenli ilaç kullanıyor. Şu an atakları kontrol altında ağrı sancı yok. İnşallah babanız boş yere ameliyat olmamıştır. Bu söylediğimi unutmayın eğer şikayetler ameliyata rağmen devam ederse hemen fmf hastalığı testi isteyin doktordan.eşinize nasıl bir tedavi uygulandı ağrı sancı vs. gibi sıkıntıları oluyor mu hâlâ?
Ne gibi şikayetleriniz oluyor? çekilen ultrasonda babamın bağırsağının son kısmı yani çekumda kalınlaşma vs. görüldü. İki yıl önce kolonoskopi olduğunda böyle bir şey yoktu raporunda
Ka
kabızlık şikayetti de mevcut muydu şişkinlik vs.?
Çok sağ olun inşllah geçer. Chron ya da Fmf değildir moralim bozuluyor acı çektikçeDüzenli ilaç kullanıyor. Şu an atakları kontrol altında ağrı sancı yok. İnşallah babanız boş yere ameliyat olmamıştır. Bu söylediğimi unutmayın eğer şikayetler ameliyata rağmen devam ederse hemen fmf hastalığı testi isteyin doktordan.
Bizim şikayetlerimiz geçmemişti ve eşime ameliyat yerin enfeksiyon kapmış, nohuttan zehirlenmişsin gibi saçma sapan teşhisler konuldu. 6 ay sonra anlaşıldı fmf.
Çok geçmiş olsun.
Anlıyorum. Peki ultrason ve kolonoskopi raporlarındaki bulgular neydi?Ben kabızlık yaşamıyordum ancak birebir bütün belirtiler tutacak diye düşünmeyin.
Bir de aynı anda birden fazla hastalığın olabileceğini de gözardı etmeyin. Benim mesela ülserim vardı ama aynı zamanda fmf hastasıyım.
Ben birkaç sene sırt ağrısı çektim bu hastalıktan dolayı. Sonra karın ağrısına döndü.
En belirgin söyleyebileceklerim
doktor muayene ederken, eliyle karnıma bastırdığında ağrırdı ancak asıl elini çektiğinde acı hissederdim.
Ağrıdan istemsizce ikibüklüm olurdum, yürürken nineler gibi eğilerek yürürdüm.
Hiçbir şey yiyemezdim. Su bile içsem canım çok acırdı.
Bacaklarım filan çok halsiz olurdu , ağrırdı. Yatarken hep yukarıya koymak isterdim.