• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kork aprilin 5inden öküzü ayırır eşinden..

Kızlar etrafınızda hiç bu sözü doğrulayan olaylar yaşadınız mı?
biz eşimle 5 nisanda tartıştık, bana hakaret etti öncesinde birçok defa uyarmama rağmen,o gün de uyardım. Şahsen hayvan olduğunu kabul ediyor, ben öküz değilim bu arada:p Şimdi kendini affettirmek için bunu dile getirip duruyor da merak ettim. Var mı bir bileniniz duyanınız?
Bu hava durumu için söylenmiş bir söz diye bilirim April beş fırtınaları varmis

Babaannem yıllardır söylerdi bunu ozaman küçüktük anlamazdık :) öküz kelimesine takılır gülerde gülerdik :))) gel zaman git zaman beni de buldu bi öküz!

Bende duydum bu atasozunu ama april olarak degilde nisan olarak ve o tarihte soguk oldugu kar firtina oldugu icin kork nsanin besinden denir babanem cok kullanirdi

Bizim orada "eprılın 5i leylegin kışı" der büyüklerimiz. Babannemden duymustum ilk olarak. Şaşırmıştım ingilizce ve ic anadolunun kırsal köyü ne alaka diye :) nisanin 5inde hala havalarin soguk oldugunu dile getiren bir söz obegi. Ama öküzle alakali olani duymadim. Muhtemelen benzer bir anlami vardir. Sonucta öküz de tarimla alakali bir hayvan. Olamaz mi olabilir :)

S
Babaannem yıllardır söylerdi bunu ozaman küçüktük anlamazdık :) öküz kelimesine takılır gülerde gülerdik :))) gel zaman git zaman beni de buldu bi öküz!
seninki ne çeşit bir öküz acaba duduklutavacım:)

Bizde hala söylenir bu ama kocalarla ilgisi yok, keskin soğuğu ifade eder.

Bu hava durumu için söylenmiş bir söz diye bilirim April beş fırtınaları varmis
Evet, benim eşim atalarımızı öküzlüğüne alet ediyor. Adamların kemikleri sızlayacak:KK1:

evet 13 gün eklemek lazım Rumi takvime göre..ben de biliyorum etken değil de eşim öküzlüğüne bahane arıyor işte..sadece merak ettim böyle günlerde fırtınalar yaşayan var mı diye..asıl tarih 18 nisan a tekabül ediyor ever:)
Enemm hala korkmak lazım o zaman,biz daha birkaç gün önce hırlaşmıştık,dün akşam da patladık ama olan ona oldu.
bu durumda öküz kim ola ki :KK53:
O tabi ki :KK12:

Ben duydum o sözü ama mecazen denmiş, hava şartları ile ilgili

Yani Nisan ayı diye hemen tedbirsiz olmamak lazımmış, 5 inde bile hava şartları çok kötü olabilirmiş manasında.

Hani nasıl anlatsam, öküzün eşi bi yana kendi bi yana gidebilirmiş soğuktan fırtınadan :KK70:

Back
X