Kördügüm olduk, nolur bana yardimci olun..

Yazdiklarinizdaki kalinlastirdigim yeri bu ayrilik konusu acildiginda kendiside vurgulamisti.
Bende kendine haksizlik ediyorsun, sen istersen herseyi basarirsin felan demistim.
Evet nisanlilik tanima sureci ve o duzelmezse evlilik ikimiz icinde zehir olur.

Mantikli dusunmem lazim ama bunlari kabullenmesi benim icin cok zor.

Ben aslinda babami cok severim, hatta annemden cok babami severim.
Babaminda beni cok sevdigini biliyorum. Küs felanda degilim sadece kirginim.
Ama o nisanlanmamizin taraftari olmadi hic, o yuzden uzattikca uzatti.
Onu ikna etmeye calisirken soyledigi sozler gercekten cok kiriciydi.
Evlendikden sonra sende kuzenin gibi ayrilirsan sakin beni arama felan.
Her ne olursa olsun bir baba evladina bunu dememeli. Komik olan seyde babamin maddi durumunun asiri iyi olmasi.
Adam paraya tapiyo resmen.
Herneyse, evlilik konusunda kendine guvenemeyen biriyle evlenmek akil isi degil.
Ama bu durumdan canim yanmadan kendimi nasil kurtarcam..

Seni anlıyorum uzun bir iliski,sevgi,alışkanlıklar hepsi icice.evlenince düzelir diye düşünme çünkü göze batmayanlar bile batıyor.sakin erteleme sorunları.atacaksan da birden at ve geri dönüşün olmasın.hayat çok kısa en güzel zamanlarınız bu sekilde geçmesin.sana sen ayril diyor bunun bile vicdanen sorumluluğunu almaktan kaçıyor.hayat senin ama bile bile de lades deme.

Insanlar kolay kolay degismez. Hayatlarinda ciddi donumnoktalari yasayinca degisirler.
Su bayrami atlatalim, o zaman onun istedigini kesin kararlilikla bu sefer yapicam.

Nisanlimin ciddi ciddi uzun bir sure bensiz kalmasi lazim, belki onun icin bir donum noktasi olurda duzelir, mutlu oluruz.
Olmazsada ikimizi perisan eden bir evlilik yapmaktan kurtuluruzz..

InsAllah tez zamanda nisanlin kendine guvenir, cabalar ve iliskinizi kurtarir.
Biraz (fazla?) pohpohla onu sonra zamana birak. Baktin ki adamda tik yok, iliskiye son vermelisin. Dengesiz bi adamla hayat paylasmak zor olsa gerek.

Takma kafaya canim, once SEN herdaim kendini dusuneceksin! Isini bul, calis ve bu zaman surecinde ceyizini kurarsin mis gibi

Son düzenleme:

baban da anlamış demekki nişanlının nasıl karakterde bir insan olduğunu ondan uzatmak istemiş.anne babalar karşı çıkıyorlarsa gerçekten bir bildikleri oluyor canım evlensen bile hayır gelmiyor artık hissediyorlar mı yoksa bizim gözümüze bir perde mi iniyor da göremiyoruz bilmiyorum ama dedikleri,bizleri uyardıkları şeyler eninde sonunda çıkıyor.burda da çok okuyoruz annem babam karşı çıktı ama ben evlendim mutsuzum vs diye birçok konu var ayrıca nişanlın kendisi de demiş evliliğe ve ilşkiye hazır değilim diye sen ona ben sana güveniyorum demekle sadece kendini kandırmış olursun.nişanlın annesine bile böyle davranıyorsa sana neler neler yapar anne baba sevgisi olmayan insanın içinde hiçbir şekilde sevgi yoktur diye düşünüyorum ben.canım yanmadan nasıl kurtulucam demişsin tabiki canın yanacak bu kaçınılmaz ama aradan biraz zaman geçtikten sonra seni ne kadar üzdüğü sana yaşattıkları aklına gelince iyiki ayrılmışım diyeceksin gerekirse psikolojik yardım da alırsın utanılacak birşey değil.tabii biz ne söylesek boş sadece lafta kalır harekete geçecek olan sensinumarım hakkında hayırlısı olur

Çok kararsız bir nişanlınız var.Sizden her sıkıştığında kopmak-ayrılmak istemesi kabullenebilecek bir durum değil.
Bunu genelde bayanlar kızdığında yapar.Erkerklerin bu kelimeyi sık sık dile getirmesi doğru değil.

Bu psikolojik olarak, sorumluluk alamamasına, evlilik süresince evine bakmak yük gelmesine, kavgalarınıza sizin hep denge unsuru olmanız gerektiğini, ailesine ya da çevreye karşı sizi koruyamamasına işarettir..

Bu ve bunlar gibi özellikler görünür çabuk vazgeçen insanlarda.

İkincisi kıskançlığını sizi üzecek derecede dışarıya yansıtıyor.

Bu huyunu dizginlemek zorunda yoksa mutsuz oluyor insan evlenince.

Eğer şuan mutsuzsanız ve hiç çözülemiyorsa, buraya yazdıklarınız tükendiğinizden dolayı anlık değilse ayrılmanız en doğrusu.

Çünkü inanın evlilik başka birey.Sevgiyi, aşkı dinlemiyor yürek bir süre sonra.. ''Huzurumu aldın, ne sevgisi aşkı'' diyor yürek bir süre sonra sana.

Mantığınızın bu evrede devreye girmesi gerekiyor..

İyi düşünün ki sonrasında kararınızın karşısında durabilesiniz.

nişanlınız defalarca 'ayrılalım' dediği halde gözünüzden düşmüyor ama babanız dediğini yapamadığı için gözünüzden düştü öyle mi?
eğer gerçekten sevseydi ayrılık yerine daha mantıklı çözümler bulmayı denerdi diye düşünüyorum
hakkınızda hayırlısı olsun

Evet once kendi uzerime titremem lazim, ben ondan daha onemliyim.

Ailemin evliligimize sicak bakmadigi cok belli. Ne annem nede babam. Babamin en cok zoruna giden okulu bitirip meslegimle evlendikden sonra bisey yapamamam. Ben seni bosunami okuttum diyip duruyo. Hatta babamin en buyuk hayali benim master felan okumam.
Birde karekterin boyle oldugunu aramizda hic bisey olmadan aslinda annesi soylemisti. Esinden sikayetleniyordu.
Ayni zamanda benim oglan daha beter ama diyodu.. Ama ben nisanlimin bana karsi o kadar kotu davrandigini gormedim.
Gerci ayni cati altinda yasamiyoruz..

Askin zaten ebedi olmadigini biliyorum, kesinlikle oyle bir beklentim yok.
Tamamen evdeki haline davranislarina odaklanmam lazim.
Evdeki haliyse pek icler acici degil. Kendisini surekli odasina kapatiyor.
Anneside diyor araniz iyi olmadigini oglanin tavrindan anliyorum.
Konusmaya calisiyorum burnundan kil aldirmiyor felan.
Gecen sene nisanlimi piskologa gitmesi icin ikna ettim.
Oda antideprasan verdi, nisanlim kullanmadi gerci ama ihtiyaci olmasa vermezlerdi dimi?

İler tutar yanı yok bu adamın, bu ilişkinin.
Bence zaten o da ayrılmak istiyor da "ayrılalım" diyen taraf sen ol istiyor. Çünkü ayrılmanın bile sorumluluğunu almaktan, etrafa ayrılık nedenini anlatmaktan aciz. Topu sana atıyor ki senin üstüne kalsın ihale. Gör bak, seni bezdirip ayrılmayı istetene kadar uğraşacak.
Baban da muhtemelen tecrübe ile bu işin olmayacağını anladığı için oyaladı seni. Babana kırılmak yerine bırak bu nişanlını, yol ver gitsin.

anladığım kadarıyla nişanlınız geleceğiniz hakkında endişelendiği için yani tam ayaklarının üzerine basamadıgı için tereddütler yaşıyor ve bu yüzden ayrılık lafları ediyor. anlattıklarınıza göre o da sizi seviyor sizde onu seviyorum diyorsunuz. bence biraz beklemek en iyisi olacak. bakalım o bi askere gitsin gelsin işlerini de tam olarak yoluna koysun ondan sonra evlenirsiniz, yeni mezun oldugunuza göre gençsiniz daha bence acele edilcek bi durum yok. nişanlınız da bu gelecek kaygılarından dolayı böyle davranıyor, bence açık açık konuşun neden sürekli ayrılmak istiyorsun sevmiyormusun ya da başka bi sorun mu var deyin, ve olan sorunları halletmeye çalışın.
İnşallah sorunlarınızı en kısa zamanda çözer mutlu olursunuz :)

Arkadasliktan sevgililiye attigimiz adim cok zor oldu. Konustugumuzda annesinin ablasinin fikrinin onemli oldugunu vurguladi,

güzelim bence yazdıklarınla ne yapman hakkında mantıklı düşününce kolay karar veriliyor ama sen aşk gözünü kör etmiş yada alışkanlık bence de neyse........

cnm çocuk sana açıkça ayrılalım diyor bence birşekilde yol ver gitsin....anlattıklarına göre evlensenizde sana mutluluk haram gibi....çocuk daha kendi ayaklarının üzerinde duramıyor hadi dursa sonradan batsa falan birşey demiyeceğim çabalıyor ama babasınından bağımsız yapamayacığını demiş evliliği kaldıramam demiş bence kendi küçültme daha fazla evli falan değilsiniz zorla güzellik olmaz yol ver

Kendine güveni olmayan, sorumluluk sahibi olmayı göze almayan bi adamdan hayır gelmez bence.İkide birde ayrılalım demekte neyin nesi.Madem kendine güveni yok aramasın seni.Bence en doğrusu ayrılmanız.Balık baştan kokar canım.Kıskanıyo diye çalışmıyosun da.Bence yanlış yapıyosun.Benim kardeşim 8 senesini verdi birine ,aynı senin gibi çalışmıyodu, nişanlısı kızıyo diye.Bir barışıp bi ayrılıyolardı.Çocuk kendi ayakları üstünde durmayı beceremedi hiç.Hep sorun hep sorun oldu yani. Benden sana tavsiye, bence tamamen bitsin.Mantığınla hareket et.Kalbini dinlersen daha çooook beklersin nişanlının sorumlulukların bilmesini.

canim sen en iyisi ayril derim cunki nisanlin seni simdiden bu kadar uzuyorsa ilerde neler olur allah bilir sonraki pismanlik fayda vermez canim

Nisanlim bana calisma demiyor, hatta bazen gez bile dedigi olmustur,
ama ben disardayken huzursuz oluyorum.
Ayrilmak evet bencede mantikli yeri geldiginde tamam bile dedimde,
ayrida duramiyoruz.
Hatta annesini aradim annemlede konustu,
babama soylememistim, vedalasmak istemeden ayrilmak istedigin icin msj attim arama diye.
En az 10 defa aradikdan sonra actim, konustu sordu babana soyledinmi hayir soylemedim dedim.
Babami onemseme dedim vakti gelince duyar felan. sonra uzuun bir sessizlikten sonra uyudu zanettim,
Seslinincede sevgilim keske yanimda olsaydin dedi, sasirdim, bekledim biraz sen bu soylediklerinde ciddimisin dedim.
Evet dedi. Sonrada dayanamadim ben tabi yine yelkenler fora.
BU kadar dengesiz bir nisanlin olunca inanin uzulmeye bile bagisiklik kazaniyorsunuz.
Su bayram bir gecsin, birdaha ayrilik lafini duyarsam, ciddi ciddi yuzugu atarim.

Her antidepresan verilen kişilerin ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum.Malesef ki parmakla sayılacak kadar az işinin ehli psikiyatristler.; bir psikiyatriste gidipte ilaç almadan dönen kişiler neredeyse yok.

Buna hiç bağlamayın ama anlattığınız kadarıyla zor bir süreç geçiriyor diyemiyorum nişanlınıza.Zaten karekterinde olan konular zamanla gğndeme geliyor gibi geldi bana.

Aceba son kez yuzyuze gorusmekte fayda varmi, yoksa birdahaki ayrilalim dediginde ipleri tamamen kopartimi?
Ben koparmazsam o kesinlikle kopamaz, hatta ben ipleri koparsamda o beni eminim dayanamaz arar.

ne olursa olsun seven bi insan "ayrıllalım" lafını etmez. sebep ne olursa olsun ayrılmak için bahanedir bence. sevgisinden süphe ederim sizin yerinizde olsam

Bu forumde bu konuyu actigimdan beri ayrilik lafini etmedi.
Abisi almanyaya gelmesi icin istek yapmis, bugun vize icin basvuru yapacak.
Muhtemelen bir ay almanyada kalacak, babam izin veripte beni Turkiyeye yollarsa,
beraber gidecegiz, aksi taktirdi burda gorusup konusup bir yol cizecegiz.
Hatta bayramda nisanlim insallah duzelebilirimde cok mutlu oluruz demisti.
Sevgisindende suphem yok, ama hayatta en buyuk korkusu beni uzdugu icin vicdan azabi cekmek.
Uzuldugum zaman cok kotu vicdan azabi cektiginede bir cok kez sahit oldum.
Hayirlisi bakalim diyorum.
Insallah nisanlim en yakin zamanda duzelirrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…