arkadaşlar benim bir arkadaşımın bebeğinde göbek kordonunda tek arter tek ven olduğu söyledindi... normalde iki arter damarı 1 ven damarı oluyormuş... kendisi 21 haftalık hamile... 2 li tarama testleri normal çıkmıştı... ama 3 lü tarama testlerinde protein sevitesi normalden yüksek çıkmış... 4 lü taramada yapıldı sonuç aynı... amniyosentez yaptıracak... birde bebeğin gelişimi 1 hafta geç görünüyor... ama hamileliğinin başından beri böyleydi... şu an haftasına göre gelişimi normal bebeğin... ama doktorlar bir damar eksik olduğundan son 2 ayda gelişimi gerileyebilir diyorlar... erken doğum olabilirmiş... bu sorunu yaşayan oldu mu aranızda...??? 7 aydan sonra bebeğin alınsa bile yaşama ihtimali olduğunu biliyoruz... böyle doğum yapan varmı????
Benimde sol arterimde kan akımı yavaş çıktı şuan problemimiz yok çok şükür kontrol altındayız zaten 28. haftada tekrar ayrıntılı yapılacak en kesin sonuç o haftada alınıyormuş çünkü..Bana doktorum tuzu kestirdi,stres yok,kalabalığa girme,yorulma, kilo alma ve protein ağırlıklı beslen dedi canım arkadaşınada bunları öner istersen şuan sorun yok ama bunlar ilerisi için aldığımız önlemler..
arkadaşlar benim bir arkadaşımın bebeğinde göbek kordonunda tek arter tek ven olduğu söyledindi... normalde iki arter damarı 1 ven damarı oluyormuş... kendisi 21 haftalık hamile... 2 li tarama testleri normal çıkmıştı... ama 3 lü tarama testlerinde protein sevitesi normalden yüksek çıkmış... 4 lü taramada yapıldı sonuç aynı... amniyosentez yaptıracak... birde bebeğin gelişimi 1 hafta geç görünüyor... ama hamileliğinin başından beri böyleydi... şu an haftasına göre gelişimi normal bebeğin... ama doktorlar bir damar eksik olduğundan son 2 ayda gelişimi gerileyebilir diyorlar... erken doğum olabilirmiş... bu sorunu yaşayan oldu mu aranızda...??? 7 aydan sonra bebeğin alınsa bile yaşama ihtimali olduğunu biliyoruz... böyle doğum yapan varmı????
bu konuya hamileyken yazmışım.
anlatayım belki birileri aynı sorunu yaşıyodur...
21.haftamda belli oldu tek arter tek ven olduğu problem teşkil etmez densede 8 aylıkken gecenin bir vakti kan revan içinde uyandım...
ve ertesi gün 34 haftalık erken doğum yaparak oğlum küveze alındı.
üstelik 34 haftalık olan bebeğimin gelişimi 4 hafta geriden geliyormuş gelişimi durmuş...
1800 kg ve 43 cm boyla doğdu 34 haftalık görünürken 30 haftalık gelişimindeydi...
13 gün küvözde kaldık çıktık zorlu günler geride kaldı ağlum şu an 2 yaşında :)
size diyeceğim bu durumu yaşayan hamileler riskli gebedirler.
her hafta kontrole çağırılmalı sık sık ultrason ve nst takibinde olmalılar.
aman kızlar tek arter tek ven olayı basite indirgenecek bir şey değil.sağlıklı doğumlar....
ben de 3 gün önce bebeğimin tek arterli olduğunu öğrendim. aslında doktora 2li test sonuçlarım kötü çıktığı için gitmiştim, üstüne bir de bu eklenince iyice yıkıldım. dr.umun söylediğine göre bebeğimin arter sorunu dışında her şeyi normalmiş. gelişimi de şimdilik bir hafta önde gidiyor. ama emin olabilmek için cvs yaptırdık. şimdi sonuç bekliyorum :18:
burada yazan arkadaşların hepsi mutlu sona ulaşmış, çok sevindim, bana da moral oldu.
acaba olumsuz bir durumla karşılaşan kimse var mı?