kordon bağında tek arter tek ven sorunu olan var mı???

tugcal

hoşgeldin oğlum
Kayıtlı Üye
12 Mart 2010
5.149
3
arkadaşlar benim bir arkadaşımın bebeğinde göbek kordonunda tek arter tek ven olduğu söyledindi... normalde iki arter damarı 1 ven damarı oluyormuş... kendisi 21 haftalık hamile... 2 li tarama testleri normal çıkmıştı... ama 3 lü tarama testlerinde protein sevitesi normalden yüksek çıkmış... 4 lü taramada yapıldı sonuç aynı... amniyosentez yaptıracak... birde bebeğin gelişimi 1 hafta geç görünüyor... ama hamileliğinin başından beri böyleydi... şu an haftasına göre gelişimi normal bebeğin... ama doktorlar bir damar eksik olduğundan son 2 ayda gelişimi gerileyebilir diyorlar... erken doğum olabilirmiş... bu sorunu yaşayan oldu mu aranızda...??? 7 aydan sonra bebeğin alınsa bile yaşama ihtimali olduğunu biliyoruz... böyle doğum yapan varmı????

canım ben 23 gün önce doğum yaptım benim kızımında kordonunda 1 arter 1 ven vardı bende 20.haftalarda öğrenmiştim ama şükürler olsun bebeğim çok sağlıklı maaşallah hiçbi sorunumuz yok...ben çok araştırdım bu konuyu gitmediğim doktor kalmadı nasip işte sorunsuz doğdu. kii benim gibi sorunsuz doğuran okadarrr çok insan varki...umarım arkadaşının bebeğide sorunsuz doğar...

canım teşekkür edrim bilgilendirmen için... Allah kızını size bağışlasın adıyla analı babalı büyüsün inşallah... şimdi bizde çok tedirgin oluyoruz... dr u onada söylrmiş zaten böle doğum yaptırdım ben diye... daha sık kontrole gelmen lazım ama demiş... İnşallah sağlıklı sıhhatli doğar...

Benimde sol arterimde kan akımı yavaş çıktı şuan problemimiz yok çok şükür kontrol altındayız zaten 28. haftada tekrar ayrıntılı yapılacak en kesin sonuç o haftada alınıyormuş çünkü..Bana doktorum tuzu kestirdi,stres yok,kalabalığa girme,yorulma, kilo alma ve protein ağırlıklı beslen dedi canım arkadaşınada bunları öner istersen şuan sorun yok ama bunlar ilerisi için aldığımız önlemler..

benimde 21. haftamda detaylımda çıkmıştı tek arter tek ven...
bende çok araştırmıştım doktorum bunun üzerinde durmamam gerektiğini söylemişti bende yok saydım.
çok şükür haftamızla uyumlu gidiyor herşey.
bizde 8. ayımıza giriyoruz.
sağlıkla kucaklarımıza almamızı nasip etsin Allahım...

benim de bebeğim tek arterli. şimdilik biraz küçük olması dışında bi sorunumuz yok çok şükr. son 2 hafta kaldı doğuma. Allah herkesin bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin. bekliyoruz bakalım doktor bişey çıkabilir de çıkmayabilir de diyor. hayırlısıyla bebeğim sağlıklı olacak inşllh. bütün duam bu.Allah yardımcımız olsun.

Benim bebegim Mayis sonlarinda dogdu ve onun da tek arteri vardi, hatta ben bu konuda baslik da acmistim burada. Allah'ima bin sukurler olsun ki sorunumuz yok. Ustelik bizde ne yazik ki anne karnindayken gelisme geriligi de olustu, bebisimin karni bir ara nerdeyse 1 ay geriden geliyordu, simdi de ince ve uzun bir kiz kendileri! Benim onerim: bol bol yatin, ozellikle de sol tarafiniza yatin ve stresten uzak durun. Ben ne zaman yatip dinlensem o hafta iyi kilo almis oluyordu, ne zaman ayakta dolansam, yorulsam o hafta az kilo aliyordu. Biz her hafta NST'ye, 2 haftada bir de ultrasona giriyorduk. 38 haftalikken sezaryen ile dogum yaptim.

Figen sen de dogum yapmissin, tebrikler! Allah saglikla buyutmeyi nasip etsin!

Herkese kolay gelsin!

fmc, baska bir forumda bana sormussun, kusura bakma, gormedim. Durumumuz yukarıdaki mesajda yazdigim gibi. Insallah saglikla kucagina alirsin bebisini.

slm arkadaşlar bende bügün ayrıntılı ultrasona girdim banada tek arterim olduğu söylendi doktorum görünürde problem olmadığı ama düşük kilolu bebeğimin olabileceğini ve erken doğabileceğini söylediler.çok moralim bozuk.lütfen aranızda böyle problemi olupta doğum yapmış biri varsa cevap yazın.ne kadar kiloda ve kaç haftalıkken doğuyorlar.acil cevap lütfen

meraba
benim de 21. haftada detaylı ultrasonda tek arter çıktı.moralimimz çok bozuldu çünkü trisomi 18 testimiz de 112:1 riskli çıkmıştı. doktor bunun bir bulgu olabileceğini söyledi.bebeğin gelişiminde hiçbir anormallik yok başka.ertesi gün amniyosentez yaptırdık.şimdi onun sonucunu bekliyoruz.ağlamaktan yoruldum..ben ilk bebeğimi de doğduktan sonra kaybetmiştim.nasıl düşüneceğimi bilemiyorum..dua etmekten başka yapabileceğim birşey yok.inş. birşey çıkmaz..ben de kucağıma alırım bebeğimi sağlıkla inş.

merhaba bende sızın gıbı aynı durumdayım bebegımın bır arterı yavas cok korkuyorum suanda 16 haftalıgız yarıdmcı olun lutfen sızın bebegınız ıyımı sımdı durumu nasıl

merhabalr benim de iki arter olmasına rağmen birinde notch ( çentik) vardı ve tek damardan besleniyordu oğlum bu 7.aydan sonra oluştu 2.440 gram doğdu ama bunun dışında hiçbir sorun olmadı şimdi oğluşum 2.5 yaşında zehir gibi :)):)

benim bebeğimde de aynı sorun var bi de midesi çok büyük bize de tri 13 ve18 den bahsedildi.sabırla bekliyoruz. inş bi sorun çıkmaz

bu konuya hamileyken yazmışım.
anlatayım belki birileri aynı sorunu yaşıyodur...

21.haftamda belli oldu tek arter tek ven olduğu problem teşkil etmez densede 8 aylıkken gecenin bir vakti kan revan içinde uyandım...
ve ertesi gün 34 haftalık erken doğum yaparak oğlum küveze alındı.
üstelik 34 haftalık olan bebeğimin gelişimi 4 hafta geriden geliyormuş gelişimi durmuş...
1800 kg ve 43 cm boyla doğdu 34 haftalık görünürken 30 haftalık gelişimindeydi...
13 gün küvözde kaldık çıktık zorlu günler geride kaldı ağlum şu an 2 yaşında :)

size diyeceğim bu durumu yaşayan hamileler riskli gebedirler.
her hafta kontrole çağırılmalı sık sık ultrason ve nst takibinde olmalılar.
aman kızlar tek arter tek ven olayı basite indirgenecek bir şey değil.sağlıklı doğumlar....

Arkadaşlar konuya geçde olsa cevap vermek istedim
bende 21 temmuz 2010 da doğum yaptım
büyük ultrasonda incelemelerde bendede tek ven tek arter olduğu söylendi 5.5 aylıkdım bunu öğrendiğimde
bana ultrasonu çeken doktor amniyosentez sıvısı yaptırın ve tahlillere bakalım dediler
ben amniyosentez sıvısını kabul etmedim
yani çocuğuma zarar verme şansı %50
sonuçta benim çocuğum da bir sorun varsa onu doğuracaktım
sakatda olsa benim sağlamda olsa benim dedim ve doktorumla bu konuyu görüştüm
oda benimle hemfikir oldu
haklısın öğrensende doğum yapacaksın sonuçda birşey değişmeyecek dendi
doğuma kdar kilosu çok iyi gitii oğlumun
3.400gr doğumdan çıktık
doktorlar böyle 2 arter olan bebeklerde doğumsal kalp hastalıkları olabileceğini
ve çocuğun yaşamayacağını söylediler onada moralim bozuldu
şuan çocuğum 2.5 yaşına henüz girecek
hamd olsun sağlıklı bir sorunumuz yok
ama benim içim rahat etsin diye bir ekokardiyografi çektirmek istiyorum
hatta geç bile kaldım çektirmekle
yani diyeceğim arkadaşlar mutlaka böyle durumlarda ekosunu incelettirin
4. aydan sonra doğumdan çekilebiliyormuş sanırım
Allah bebeişlerimize sağlık sıhat versin korusun onları mevlam

Neskuik bende 31 temmuz 2010 yılında doğum yapmıştım.
son haftalarıma doğru bebeğim daha anne karnındayken fetaleko çekilmişti 2 kez.
anne karnında kalbi detaylı olarak incelenmişti sükürler olsun ki her hangi bir sorun gözlenmemişti.
ama ben derim ki bu durumu yaşayanlar muhakkak bi eko çektirsin bir şey olacağından değil ya tedbir amaçlı içinizin rahat olması açısından iyi olur...

ben de 3 gün önce bebeğimin tek arterli olduğunu öğrendim. aslında doktora 2li test sonuçlarım kötü çıktığı için gitmiştim, üstüne bir de bu eklenince iyice yıkıldım. dr.umun söylediğine göre bebeğimin arter sorunu dışında her şeyi normalmiş. gelişimi de şimdilik bir hafta önde gidiyor. ama emin olabilmek için cvs yaptırdık. şimdi sonuç bekliyorum :18:
burada yazan arkadaşların hepsi mutlu sona ulaşmış, çok sevindim, bana da moral oldu.
acaba olumsuz bir durumla karşılaşan kimse var mı?

merhaba 38 haftalık gebe olmama ragmen bugun kontrollerde bebeğim 35 haftalık oldugu gözlemlendi ve tanı olarak umblikal arter yani tek arter tanısı konuldu ama herhangi bir işlem yapılmadı yarın 30 agustos oldugu için pazartesiye gün verildi...
şimdiye kadar bütün tesleri normaldı nasıl anlaşılmadı bilmiyorum internette okuduklarımdan çok tedirgin oldum ne yapacagımı bilmiyorum bunu yaşayan annelerden bilgi almak istiyorum ve dua bekliyorum kızım sag salım gelsin ne olur....

Arkadaşlar yazmadan geçmek istemiyorum.. Bende 20 haftalık hamile iken tek arter tek ven sorunu ile karşılaştık doktorum amniyosentez önermişti.. Bebeğimde bunun dışında bir sorun yoktu.. Ben sırf bu yüzden doktorumu değiştirdim başka doktora başladım o da aynı sorundan bahsetti.. Gelişim geriliği erken doğum olma ihtimali bunlardan bahsetti.. Bu kadar büyük gebelikte amniyosentezi önermiyorum dedi birşey çıksa zaten kıyamazdımki.. Sonra beni Çok ünlü bir profosore yönlendirdi.. Yüklüce bir muayene ücreti ödedik.. Tabi bu arada ben mahvolmuş durumdaydım.. İnternette çok kötü şeyler okudum birde üstüne.. O gittiğim profosörde evet dedi tek arter tek ven var.. Ama bebekte başka hiç bir sorun yok.. Birazcıkta olsa içim rahatlamıştı ama doğana kadar hep içim içimi yedi durdu.. Velhasıl hiçbir gelişim geriliği yaşamadık aksine kızım hep önden gitti 3500 gr olarak dünyaya geldi.. Doğumdan sonra doktorum yanıma geldi melek dedi 3 damar varmış ama biri çok inceymiş görünmemiş.. Şok oldum arkadaşlar.. Boşuna yaşamıştım o sıkıntıları yani.. Diyeceğim o ki içeride ne olup bittiğini Allahtan başka kimse bilmiyor hem maddi hem manevi harcandık boşuna.. 4 doktora göründüm en iyilerine hemde.. Allaha tevekkül etmek en güzeli sakın kendinizi üzmeyin...

İncirim merhaba umarim bu yazdigimi gorursunuz.gunlerdir burada teselli bulmaya calisiyorum.sanirim cocugunuz dunyaya gelmistir.sizden umutlu bir haber almaya ihtiyacim var.yazarsaniz hem bana hem burada ayni sorunu yasayan uyelere umut olur diye umuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…