Kör öldü badem gözlü oldu ...

Benim fikrim esimle ayri kalmak icin is anlaminda hastalik vs ayri bir konu evli kalmanin anlami yok bence

9 sayfa okuyamadım

Ancak ömür boyu öyle evlilik olmaz

İnsanlar hafta sonu gel git yapıyor ama bir yıl diyor 6 ay diyor sunu belli sık dişini diyor

Seninkinde ömür boyu olacak

Eşinin gidemediği hiçbir yere gitme

Boşver onlar taşınırsa sen de Bebek yapar onu büyütürsün

Hamileyken isyerim aileme yakin oldugu icin haftaici orada kaliyordum. Tek kelimeyle olmuyor...

Başka bir şehire gitmeyin asla İnan'ın para bulunur ama aile saadeti, geçip giden günlerin telafisi zor olur.
Bir de sürekli oğlumun geleceği diyorsunuz neden bu kadar gelecek kaygınız var?
Evleriniz varmış, arabanız da var sanırım hatta bi ara okudum babadan bir sürü de mirasınız varmış peki neden hala gelecek kaygısı? Acaba göreceğiniz bir gelecek olacak mı? İnşallah olur ama o zaman ne olur bilemezsiniz, kimse yarın sağ olup olmayacağını bilemez. Yeterince var zaten artık gezin ve oğlunuza dünyayı gezdirin, en güzel gelecek olur onun için emin olun.

İşten ayrıl çite. Bir ara ailemle bizde yapmayı denedik olmuyor. Çatalca'da Edirne'de çok uzak. Benim Edirne'ye gitmem 3,5 saati buluyor. İzmir zaten çok uzak. Aile yaşantın kalmaz. İhtiyacında yokmuş. Bırak işi bence. Geçici bir durumda değil çünkü. Ne kadar dayanacaksın ki?

Aynen canım.. ikinci bir bebeğe yoğunlaşırsın ege ilede daha çok ilgilenirsin güzel olur..

dükkandan da biraz gelir gelecekti sana galiba öyle hatırladım.. bence güzel güzel geçinirsiniz...

alanında baya deneyimlisin yıllardır 4 bin olmazda 3 bin olur belki başka bir iş bulursun bu da bir ihtimal tabi..

hakkında hayırlısı olsun inşallah

Esin haklı bunlar gerçekçi planlar değil. Ailenizi niye parcaliyorsunuz. Niye düzeniniz bozuyorsunuz. Sen zaten tazminatını istiyordun. Taşınma gerçekleşene kadar çalış sonra al tazminatını ya başka bir iş yap veya başka bir iş bul.

Catalca olursa bahcesehirde guzel 1 sitede makul fiyata oturup 15 dakikada ise gidersiniz.esinizde ayri evde yasayip hafta sonu gelmek zorunda kalmaz

Bence sen işleri daha çok zorlaştırıyosun.

ama bende oglumun gelecegını almak ıstemıyorum.

Madem böyle bir düşünce içindesin, burda ki işinden ayrılıp 4000 küsürlük işte değil de 3.000 TL'lik işte çalışırsın. Hem eşinden ayrılmazsın hemde çocuğuna iyi bir gelecek için birikim yapmaya devam edersin.
Çalışmak istemiyorsun ama çocuğun için mecbursun.

Ben asla eşimi bırakıp başka şehire çalışmaya gitmezdim ki cuma akşamı gelsin pazartesi dönsün mantığı da çok saçma.

Cute gelecek diyorsun ama oğlunun babasıyla ayrı yaşaması da olumsuz bir durum. Bir de fazla mı mükemmelliyetçisin? Oğlunun geleceğini düşünmen tabii ki önemli ama su akar yolunu bulur zaten.

Benim esim isi dolayisiyla yilin 8 ya da 9 ayi sehir disinda oluyor. Her sene farkli bir ilde oldugu icin es durumundan tayin isteyemiyorum. Bu 9 ay icinde 2 ya da 3 kere gelip 1 er hafta kalip donuyor.

Inan cok zor. 30 yasinda koskoca kadinim bazi aksamlar oturup ben neden esimden ayri yasiyorum diye agladigimi biliyorum.

Ben senin yerinde olsam ayrilirdim isten madem oyle cok ihtiyacin da yok. Bir sure sonra belki daha iyi sartlarda bir is bulursun. Cocugunun birikimine devam edersin boylece.

Edirne hatta Çatalca bile makul değilken,İzmir'i hiç gözüm kesmezdi sanırım. Çocuğun okulu değişecek,düzeni bozulacak,eşinizle sizin ayrı kalmanız zaten anlamsız , çok yorucu ve masrafli olur,birikim falan zor olur. Alıp harcayacağınız ,hatta belki zaman zaman yetmeyecek bir meblağ olacak 4.000lira sizin için,bence değmez.

mantiken iki ayri ev acmak masraf olacak ve 4000 e yeni bir is bulamazsaniz bile 2000 e bulacaginiz isle gittiginizde elinizde kalan para kafa kafaya olacak.esinden ayrilmak mantikli degil bu durumda.ha ben esimden dımıldi ozgur olasim var ditorsan durma

Cute gelecek diyorsun ama oğlunun babasıyla ayrı yaşaması da olumsuz bir durum. Bir de fazla mı mükemmelliyetçisin? Oğlunun geleceğini düşünmen tabii ki önemli ama su akar yolunu bulur zaten.
Bu benım secımım olan bırsey degıl kı, ben neden bu olumsuzlugu hayatımın ortasına tasıyayım. Ne arayan oldu ne soran 7 yasında oglum.

Soyle bı durumda var ama bahsedılen mıras kalan yerler 20 senelık seyler, yarın obur gun kentsel donusumden dolayı 2'nin 1 edecegıde soz konusu ayrıca fırsatım varken neden daha ıyı bır hayat ıcın calısmıyayım kı dıyorum. Gezmek tozmak ısıne gelınce allaha cok sukur bolca tatıllere gıdıyoruz , ben calısmasam daha fazlasını yapabılecek durumda degılız

Bır arkadas catalca ıcın yakın bır yerlere tasınırsınız demıs, ama esım suanda yasadıgımız evı bosaltmak ıstemez kıra ıcın tahmınım bu , cunku evımızın ıcını fılan bız yaptırdık guzelde bı ev ayrıca esım ıstınyede calısıyor bu defa ona acayıp bır yol uzunlugu olacak. Ay vallahı kör öldü badem gözlü oldu diyorum ya neden kafam karıstı bende anlamıyorum , suanda dun aldıgım duyumlara gore ızmır sadece bır hayalmıs . catalcanın agırlık oldugunu ogrendım bı yanım catalca olacagına ızmır olsund ırek gıtmıyeyım dıyorum catalca ıse denemeye kalkıp trafıkten cat dıye catlarsam daha fena olabılır dıye dusunuyorum.

Su anki esinizden bahsetmis sanırım arkadaş...

ay evet dogru dusunememıstım, o zaman haklı evet kesınlıkle

Bır tek o var bırde benım ruh halım var , daha once esımın haftalarca yurt dısında kaldıgında sıkılıp sıkılıp agladıgımı yazmıstım. Herkesı gecıyorum ben bıle yapamam gıbı duruyor. Benı kılıtleyen tek sey su, demıslerkı evınız var arabanız var mıras var , sukur var ancak benım oglum adına bırıkım yapma sebebım ona bır ev almak degıl. Oglumun dogum ve sunnet altınlarını 4-5 ay once arsa alırken kullandık. O bıraz garantıydı hanı ben calısamasamda hayat bu ıstedıgı bısey olur , okul ıcın gereklı olur esımın maasıyla oyle ozel okula fılan yollayamayız , bır tane bebek daha oldugunda oglum o durumda paradan dolayı yapmak ıstedıgı bıseyden gerı kalmasın dıye garantıydı ancak kredıye bulasmamak ıcın kullandıgımız ıcın bende en azından ısten ayrıldıgımda kenarda 30 bın param olsun sımdı ogluma yarın obur gun baska bır bebegım oldugunda esımden bagımsız bır sekılde kurs olur aktıvıte olur acıl olur esıme sormadan onun gelırıne bagımsız olarak karsılıyabılmek adına bırıkıme baslamıstım.

Emeklılıge kadar calısmayı zaten bende ıstemıyorum 1-2 sene calıssam guzel olur, sımdı farklı bır sehır olursa belkı sure daha uzar. Nıyeyse baska bır sehır olursa daha guzel yasayabılecegımızı dusunuyorum mısal ızmır, 1 saatte ozdere , gumuldur 2 saatte kusadası bır cazıp gelmedı desem yalan olur. Edirneye gelınce sıtede akrabalar var belkı kayınvalıdem bıle olacak enez erıklı 2 saat ama ıstanbulda oylemı kaos ortamı.

Ama esım olmadan olmayacak bılıyorum gıtsemde butun bunları doyasıya yasayamayacagım. Bırde ben hep yazardım okuyanlar olur oglumun buyuk bır sehırde okuyacagına kucuk bır koyde veya kasabada okumasınıda ısterdım nedense daha temız daha sade daha masum gelıyor. Ama hepsı bır hayal

Seni çok iyi anlıyorum cute...Ama inan ki o aradığın samimiyet,çoğu yerde kalmadı artık....Benim ailemle yasadığım yerdeki komsuluk,samimiyet,hiç bir yerde yok gibiydi.Bir komşunun evinde tamir,boya badana varsa,diger komşu,birde yemek işiyle ugrasmayın diyerek tepsiyle yemek getirir,demlediği çayı bırakırken,boş tepsiyi alır, giderdi...Yada yeni bebekli bir anne,henüz.yeni yetme genc kızlar olan bizlere,küçücük bebeğini emanet ederek,gözü arkada kalmadan çarşıya çıkabilir,yada evdeki büyük temizlik işlerini yapabilirdi...Birbirimizde yapılan sabah kahvaltıları hala gözümde tütüyor.
Bu yüzden, evlenip farklı bir cevreye geldiğimde çok bocaladım.Mahalleme duyduğum özlem hiç bitmedi.
Fakat herşey aynı mı kaldı,hayır...Dünyaya bir sey oldu son yıllarda,samimiyet,olmayan yerde yoktu zaten de,olan yerlerden de adeta buharlaştı, yok oldu, kayboldu...Artık aynı komşularım karşı evlerde,vatsappla haberleşiyor,bir kac ayda bir görüşüyor...Bu yüzden,istanbulun karmaşasından kurtulmak isteyebilirsin, haklısın...Ama samimiyet, masumluk artık hiç bir yerde yok gibi...Var diyen olursa paylaşsın ki,biraz umutlanalım çocuklarımız adına...

Bu benım secımım olan bırsey degıl kı, ben neden bu olumsuzlugu hayatımın ortasına tasıyayım. Ne arayan oldu ne soran 7 yasında oglum.
Babası derken ben eşini kastettim Cute. Yani iş için de olsa ikinizin ayrı yaşaması onu üzer. Ben işe başladığımda önce annem geldi sonra babam geldi. 23 yaşındaydım. Nasıl moralim bozuk oluyordu anlatamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…