yaaa ne kadar güzel
her can lazim dunyaya ya. benim memleketimde her sene 1 ay hasat yapılır o ay fabrikalar bile durur herkes bahcededir. bu sene kokarca böceği dadanmis. biz dahil kimsenin ürününden kimse fayda görmedi. resmen herkes zarar etti, amele parasini karsilayamadi insanlar. kokarcanin sebebi de (herkesin dedigine göre) tavuk olmayisi. artik herkes sehre tasinip sadece yazlari köye beldigi icin neredeyse kimse tavuk beslemiyormus ve tavuk olmayinca kokarca populasyonu cogalmis, at koşturmuslar ekini mundar etmisler. simdi cok yogun ilaclama çalışmaları yapıyorlar agir kimyasallar tonla sey. ben devletin yerinde olsam tavuk besleyenlere maddi destek - vergi indirimi falan verirdim ki insanlar heveslensin yeniden tavuk beslesin. topraga kimyasal atıp halka zehir yedirmekten iyidir
bu arada bizim ev bahce katinda, haliyle bazen bocek giriyor. kitaplikta bu isler icin ayirdigimiz bir tane dekoratif cam kase var. çevik bir hareketle böcegi ona hapsediyoruz, sonra duvarla/yerle kalan bosluga kagit gecirip bahcenin dışına atiyoruz. şükür 4 ayda daha bir tane böcek öldürmedik:)