Köpekler arasındaki hiyerarşi beni kahrediyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
En huzur bulduğum kedi köpek kuş gibi hayvanları beslemek ama mesela köyde onlara yemek yapıyorum ayrı olarak koyuyorum kenara 7 8.kedi.kapisiyor 2 3 tanesi gidemiyor onlara ayrı koyayım.diyprum yine öbürleri gelip yiyor kedi köpek hepsinde aynı bu durum hatta geçen köpeğin önüne döktüm kedilerden korkup yemedi şaka gibi

Dün ve pazar günü. Birisi Kütahya’dan görevliler besleme yapmayı unuttuğu için birbirini yiyor hayvanlar. Olay tespit edildi söylem değil.
Diğerinde uyutmak için çamaşır suyu enjekte edildi. Barınak dediğiniz yerler. Sırf bu haftanın barınak vukuatları .
Köpek sokaktan gitsin de barınakta ne olduğu umurlarında değil bunların. Bakma tatlış tatlış "uyutulsun" diyenler bile uyutmak denilen şeyin öldürmek olduğunu bilmiyor gibi kulaklarını kapatıyor.

Istenmeyentuyy Istenmeyentuyy sen de durum güncellemesinde beni gömüyorsun da canın sağolsun konu burdan çıktı 😃 kadının fikri beslemeyin aç bırakın. Ben de hasta olmasına sevindiğimi söyledim hakaret etti şikayet edeceğimi söyledim

Ya ben bunun örneğini bile vermek istemiyorum ama biraz empati yapın diye vermek zorundayım başıboş hayvanlar yüzünden bir yakınını kaybetsen düşüncen böyle sabit kalır mıydı ?
Ben geç saatte sokağa hayvanlardan dolayı değil erkeklerden dolayı çıkamıyorum. Varsa böyle bir gücümüz erkekleri toplatalım ya da belli saatten sonra çıkamasınlar. Eğer sebep gerçekten güvenli sokaklar ise bu olsun önce.

Hayvanlara gelince çoğu insanlardan gördüğü kötülükle saldırganlaşıyor. Tabi ki insanlara saldırmasını istemeyiz. Yakınıma ne kadar istemesem başka birine de o kadar istemem. Ama bakın yüzde 1 i bile olmayan oran için bütün hayvanları öldürme ya da açlıktan ölecekleri barınağa koyma fikri korkunç geliyor bana. Bugün bir insan aklı varken bile birini öldürdüğünde idam edilmiyorken başka bir cana yapmadığı suçu (!) yüklemek nedir? Bu işin çözümü çok belli. Kısırlaştırma seferberliği olacak ve düzgün ortamlarda hayvan dernekleriyle bu organize edilecek, barınak şartları da düzeldikçe yine hayvan dernekleri kontrolüyle oralarda bakılacak bu canlar. Ancak önce zemin hazır olacak. Biz de bu sürede sokakta beslemeye devam edeceğiz.

Bu soruların muhatabı olarak ilk siz bizi gördünüz ? Bu soruların muhatabı biz değiliz siz niye barınak şartları iyileşsin diye alakasız şekilde bize yazıyorsunuz ? Konu burada sokak hayvanlarının beslenmesi. Eğer bu soğukta beslemeyin aç kalıp ölsünler diyecek tıynette bir insansanız fikrim aynı gayet geberebilirsiniz. Bu tehdit değil temenni.
He yok hayır ben öyle demiyorum diyorsanız barınağın hesabını burada besleme yapanlara neden soruyorsunuz ? Muhatabı biz miyiz ?
Hangi mesajımda hesap sormuşum ? Niye besliyorsunuz mu demişim ? Ya da konuya herhangi bir yorum mu yapmışım ? Beslemek yerine barınakların aranması benim fikrim demişim bunu da alakasız şekilde yazmadım siz fikir belirtmekten uzaklaşıp beğenenlere kadar laf söyleyip profile gelip inceleyip tepki emojisi atarak cevap istediniz benim cevabım da bu beğenmemekte de özgürsünüz ilk msjımda dediğim gibi kimse fikrini burda birisi beğensin diye yazmıyor

Belediyeniz ucretsiz kisirlastiriyor mu? Ben yurtdisindayim, ailem Didim'de yasiyor, orda tum sokak kopekleri kisirlastiriyor, yazlik siteler zaten 3-5 sahipleniyor, site guvenligi acisindan. Sokak kedilerini kendileri toplamiyorlar ama biz gotursek, ameliyat sonraki bakinini ustlenirsek, ucretsiz kisirlastiriyorlar. Site kedileri de o sekilde kisirlastiriyor.
Kisir hayvanlar daha sakin oluyor bence, kisir olmayan ozellikle erkek hayvanlar cok gergin oluyor, habire dovusuyorlar. Imkan varsa sadece disiler degil erkekler de kisirlastirilmali bence.

Kendimi bildim bileli kedi de beslerim köpek de beslerim. Defalarca kez köpek saldirisi tehlikesi atlattim. Köpeklerin yanına dahi yaklaşamam. Uzaktan mama ve sularını koyar giderim. Düzenli besleme yaptığım bir sürü bölge var ve bu şartlarda hayvanların barınak ortamında olmasını kesinlikle ama kesinlikle savunmuyorum. Bizim ülkemizdeki sorun insanların kendisinden başka kimseyle bu dünyayi paylaşmak istememesi.
Ancak yorumlardaki şekilde beddua edilmesini veya kişinin kardeşinin ifşa edilmesini de açıkçası hiç doğru bulmadım. Dogrularimizi düzgün ve saygı cercevesinde savunmaliyiz.

Doğal dengeyi bozuyorsunuz diye uyarı yapıyorlar yurtdışında sokaktaki kuşları bile beslesen.

Çevre kirliliği de cabası.

Sokaktaki hayvan popülasyonunu artıyorsunuz iyilik yaptığınızı zannederek.

Yuva bulmaya çalışın iyilik yapacaksanız.

Sokak hayvanlar için de çok zor.
Sen şuna " Beslemeyin! Aç kalıp ölsünler, sokaklar temizlensin." diyemiyorum desene.

Ay tam en sonunda şu duruma yorum yazayım dedim öküz gibi 500 karakteri aşmışım tam düzenliyordum hop sınırlama geldi 🤦🏻‍♀️

Ya öfff yemin ederim sırf senin konun aklıma düştü cevap yazacaktım hukuki yardım istediğin. Bundan sonra bir yudum su vermem sana iyi ki gördüm yorumunu

Sahte hakim olduğunu, millete hakim taklidi yaptığını para karşılığı ilişkiler yaşadığı özelden bilmeyen yok. Bu üslupla yine engel yersin neyse

İnsanlara karşı beddua etmenizi beğenmedim sadece. Bunun için niye ağlayayım, veya neden günlük tutayım? Gerçekten tuhafsınız. Dansöz emojisi ne alaka mesela…
Aç, üşüyen hayvanlara mama vermeyin denmesi zorunuza gitmiyor da aklı başında bir bireye kötü temennide bulunulması mı zorunuza gidiyor, ne hassas insansınız kıyamam.

Sahte hakim olduğunu, millete hakim taklidi yaptığını para karşılığı ilişkiler yaşadığı özelden bilmeyen yok. Bu üslupla yine engel yersin neyse
Bunların bedelini çok büyük ödeyeceksin. Öyle büyük ödeyeceksin ki. Para karşılığı ilişki? Yalancı hakim?

Bu dert mi yani??? Haydi köpekler akılla değil içgüdüyle davranan canlılar da sen insansın kardeşim sende hiç akıl yok mu? Yapacağın iş belli, diğer köpeğin yemeğini uzak bir yere koy orda yerken de yanında uysal köpeğe yemek koy. Diğer köpek gelirse de sen kovalarsın uysal köpek rahatça yer. Burda okuduğum en aptalca konu kahrolmak yerine uysal köpeği diğerindne ayır olsun bitsin.
Kız reglin mi yaklaştı hahahahaha ay

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X