Köpekler arasındaki hiyerarşi beni kahrediyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ha şimdi anlaşıldı sizin karın ağrınız durduk yere gelip profil incelemeniz hani bütün canlar eşit bunu savunuyorsunuz ya bunu savunurken başkalarının yaşadığı acıya henüz yaşamadığı acıya inş yaşar diye keyiflenerek mi siz bunu savunacaksınız ya da insanlar neyi beğenip beğenmeyeceğini hangi fikirde olacağını size mi soracak ? Sokakta çeteleşmiş hayvanların beslenmesini doğru bulmuyorum bana göre barınakta olmalılar ha şimdi barınaklar kötü şartlar kötü diye başlayacaksanız hiç başlamayın o zaman bu kadar tatavayı şart iyileştirilmesi için yapın o başıboş gezen hayvanlar yüzünden kaza yapan ölen kuduz olan insanlar var siz bunların farkında mısınız? Türkiyede sokak hayvanları toplanmalı kısırlaştırılmalı ve barınaklarda olmalı sayı öyle ponçik ponçik sevgi gösterilecek seviyede değil artık
Ponçik ponçik sevgi göstereceğim ? Elinden ne geliyor ? Daha da fazla göstereceğim. Bana ne yapacağımı söyleyemezsin zira uymayacağım. Tekrar edeyim mi inadına daha fazla sevgi göstereceğiz

Ponçik ponçik sevgi göstereceğim ? Elinden ne geliyor ? Daha da fazla göstereceğim. Bana ne yapacağımı söyleyemezsin zira uymayacağım. Tekrar edeyim mi inadına daha fazla sevgi göstereceğiz
E gidin gösterin o zaman kalkıp şimdi bunun için beddua mı edeyim sizin gibi ? Kendinizden olmayan her fikre her düşünceye bu kadar canavarlaşmanın anlamı yok

Sokağımızdaki iki köpeği besliyoruz biri baskın o yemeden diğeri yemiyor yiyemiyor biz çözümü şöyle bulduk mama döküyoruz baskın olan ilk gidiyo diğeri zaten korkuyo ondan az bekleyip ters istikamete diğer mamayı koyuyoruz köpeği çağırıp o zaten saklayıp yiyor. Köpekler bölge işaretliyolar mesela sokağa başka köpek giremiyor resmen kovalıyolar bu yüzden diğer köpekleri besleme olayını asla o sokakta yapmıyoruz (yaralamaya kadar varacak şiddet uyguluyorlar bölgelerini korumak için).
Site içindede iki kedi var ne hikmetse onlara karışmıyolar kediler site bahçesinden çıkmıyor zaten. Köpeklerden aşırı korkan biri olarak onları beslemekten hiçbir zaman vazgeçmeyeceğim. Sizide tebrik ediyorum köpekler hep aynıysa huylarını çözerek minimum eğiterek hatta çözüm bulabilirsiniz.

Fikir dediğin canlıların aç kalmasıyla o fikri …
Egecell profilimi yeterinde hatim ettiğini düşünüyorum kedi annesiydim daha yeni sokaktan yaralı kedi alıp iyileştirip geçen hafta sahiplendirdim profilimde sokaktan aldığım köpeği de görmüşsündür sence benim fikrim aç kalması mı yoksa beslemeyin belediyeye haber verin barınaklara alınsın bu mu ? Saldırgan tavırla değil mantıkla yaklaşsana bi yorumuma sokakta çeteleşen hayvanlar tehlikeli bunun siz de bizim gibi farkındasınız

Egecell profilimi yeterinde hatim ettiğini düşünüyorum kedi annesiydim daha yeni sokaktan yaralı kedi alıp iyileştirip geçen hafta sahiplendirdim profilimde sokaktan aldığım köpeği de görmüşsündür sence benim fikrim aç kalması mı yoksa beslemeyin belediyeye haber verin barınaklara alınsın bu mu ? Saldırgan tavırla değil mantıkla yaklaşsana bi yorumuma sokakta çeteleşen hayvanlar tehlikeli bunun siz de bizim gibi farkındasınız
Hayatında hiç barınak gördün mü ? Ciddi soruyorum bunu ? Gördün mü ?

Bu arada biz plastik kaplar kullanmıyoruz sitelerin dış duvarlarına su ve mama alanı kapları yaptık duvara monte, çoğu site sahibi zaten gördükçe talep etti sokaklarda plastik pisliği yada yemekler olmuyor herkes o alana koyuyor(herkesin binasının ön duvarında) görüntüsüde güzel, yani sokaklar pislencek demek sadece bahane.

Hayatında hiç barınak gördün mü ? Ciddi soruyorum bunu ? Gördün mü ?
Evet gördüm bir önceki msjımda da hayvan barınaklarında şartlar iyileşsin diye ayaklanın dedim bunda yanlış olan ne ? Velev ki yanlış ben buraya fikrimi sen ya da başkası takdir etsin diye yazmıyorum farklı fikirde olursun atışırız tartışırız kavga ederiz en fazla ama benimle aynı fikirde değil diye kimseye aç kalsın geber şu bu demek normal değil bundan zevk almak hiç normal değil

Dün ve pazar günü. Birisi Kütahya’dan görevliler besleme yapmayı unuttuğu için birbirini yiyor hayvanlar. Olay tespit edildi söylem değil.
Diğerinde uyutmak için çamaşır suyu enjekte edildi. Barınak dediğiniz yerler. Sırf bu haftanın barınak vukuatları .

Eklentiler

• IMG_0292.jpeg
    IMG_0292.jpeg
    104,2 KB · Görüntüleme: 91
  • IMG_0291.jpeg
    IMG_0291.jpeg
    98,2 KB · Görüntüleme: 89
Köpeklerin çok olduğu bölgelerde bütün mamayi bir yere koymuyorum, her birinin rahat rahat yiyeceği aralıklar bırakıyorum zaten mutlaka bir kaç köpek daha korkak oluyor onlara biraz ileriye koyuyorum ki rahat rahat yiyebilsinler. (Ayni şey kediler içinde geçerli) hatta vaktim bolsa onları yerken bekliyorum.
Mama vermeyin doğa dengesini bozuyorsunuz diyenler, bundan asırlar önce atalarımız çoktan evcilleştirmis zaten. Bu hayvanlar dağ başında yaşayamaz. Siz istiyorsunuz ki sokaklarda hiç hayvan olmasın! Yok öyle şey. Mama vermek zorundayız! Nasıl vicdanınız rahat uyuyorsunuz karda kışta aç uyuyan hayvanların var olduğunu bilerek. Keşke elimden gelse tüm Türkiyedeki hayvanlara bakabilsem..
Barınak demeyin lütfen, barınakların halini hepimiz görüyoruz.

Evet gördüm bir önceki msjımda da hayvan barınaklarında şartlar iyileşsin diye ayaklanın dedim bunda yanlış olan ne ? Velev ki yanlış ben buraya fikrimi sen ya da başkası takdir etsin diye yazmıyorum farklı fikirde olursun atışırız tartışırız kavga ederiz en fazla ama benimle aynı fikirde değil diye kimseye aç kalsın geber şu bu demek normal değil bundan zevk almak hiç normal değil
Ben seninle siyasi, sosyal herhangi bir konuda ters düşebilirim ve sana geber demem dememeyi bırak aklımdan geçirmem. Ama fikir ayrılığı dddiğimiz şey bu kış gününde bir canlıyı açlığa terketmekse burada fikir değil vicdansızlık vardır. Karşımdaki insani hasletlere sahip birisi değildir. Ve yalan mı söyleyim gebermesini isterim.
Bu sen niye şu partilisin niye bu takımlısın niye kaynanan öyle gibi bir konu değil.

Dün ve pazar günü. Birisi Kütahya’dan görevliler besleme yapmayı unuttuğu için birbirini yiyor hayvanlar. Olay tespit edildi söylem değil.
Diğerinde uyutmak için çamaşır suyu enjekte edildi. Barınak dediğiniz yerler. Sırf bu haftanın barınak vukuatları .
Tamam bunları bende görüyorum üzülüyorum diyorum ki buralar iyileştirilsin bu haberler kadar sokak köpekleri sebepli ölümleri de görüyor musunuz peki ? Travmatize olmuş köpeklerin ne kadar tehlikeli olduğunun farkında mısınız ? Karşılıklı hayvanlar da ölüyor insanlar da en güvenlisi ciddi denetim altına alınan ve düzenli takibi yapılacak barınaklarda olmaları

Ben seninle siyasi, sosyal herhangi bir konuda ters düşebilirim ve sana geber demem dememeyi bırak aklımdan geçirmem. Ama fikir ayrılığı dddiğimiz şey bu kış gününde bir canlıyı açlığa terketmekse burada fikir değil vicdansızlık vardır. Karşımdaki insani hasletlere sahip birisi değildir. Ve yalan mı söyleyim gebermesini isterim.
Bu sen niye şu partilisin niye bu takımlısın niye kaynanan öyle gibi bir konu değil.
Ya ben bunun örneğini bile vermek istemiyorum ama biraz empati yapın diye vermek zorundayım başıboş hayvanlar yüzünden bir yakınını kaybetsen düşüncen böyle sabit kalır mıydı ?

Tamam bunları bende görüyorum üzülüyorum diyorum ki buralar iyileştirilsin bu haberler kadar sokak köpekleri sebepli ölümleri de görüyor musunuz peki ? Travmatize olmuş köpeklerin ne kadar tehlikeli olduğunun farkında mısınız ? Karşılıklı hayvanlar da ölüyor insanlar da en güvenlisi ciddi denetim altına alınan ve düzenli takibi yapılacak barınaklarda olmaları
Peki seni bizim barınakların şartlarının iyileşmesine karşı çıkmadığımızı düşündüren ne? Bak bugünün haberi köpek bıçaklandı. Biz psikopat mıyız dilsiz hayvanlar bir sürü paikopatın içinde yaşasın mı istiyoruz ? Barınakların şartları yıllardır iyileştirilmiyor. Eee bu yapılmıyor diye ben sokağımın canını aç mı bırakacağım ? Hayır açlıktan ölmeyecekler. Barınak şartları iyileşsin diye ben senden daha çok uğraşıyorumdur hiç merak etme. Yani barınak şartları iyi değil diye bu hayvanları kuş vakti aç bırakalım denklem bu mu ?

Ya ben bunun örneğini bile vermek istemiyorum ama biraz empati yapın diye vermek zorundayım başıboş hayvanlar yüzünden bir yakınını kaybetsen düşüncen böyle sabit kalır mıydı ?
Evet. Başıboş insanlar birilerini öldürüyor diye nasıl topyekin tüm insanların yok olmasını isteyemezsem bu konuda da fikrim bu olurdu. Benim bir yakınım başıboş hayvan saldırısına uğradı diye binlerce köpek öldürülemez, aç bırakılamaz.

Otobüs durağında beklerken arkamda bir köpek vardı. Ne olduğunu anlamadan koşarak yanıma geldi ve arka bacağıma doğru yapıştı orayı defalarca ısırdı. Hayvanı itmedim kendimi geri çekmeye çalıştım ama ben kendimi geri çektikçe yanıma geliyordu. İzleyenlerden biri sağ olsun köpeği benden uzaklaştırdı. Bir keresinde de arabaların olmadığı tenha bir yerde dört köpek dizimin önüne kadar geldiler. Koşsam yakalayacaklar ne yapacağımı bilemedim dondum kaldım. Şansa bir araç geçti köpekler de o sesi duyunca etraftan uzaklaştılar. Ben de korka korka yavaş adımlarla yürüdüm.
Bu iki olayı yaşamış biri olarak köpeklerden eskiden korkmayan ben artık yolda görünce şerit değiştiriyorum, göz göze bakmamaya çalışıyorum.
Ama yine de yolda ne zaman aç veya susuz olduğunu anladığım kedi ya da köpek görsem yakınlarda bir dönerci varsa önlerine tavuk koyarım, onlara marketten yiyecek almaya çalışırım. Sen yolda gördün yemek vermedin, o yolda gördü vermedi... Kim onları besleyecek ki açlıktan ölürler.
Evde tavuk ya da et yenir, artıklarını gider kedi köpeklerin geçtiği sokağa dökeriz biz böyle gördük.

Doğal dengeyi bozuyorsunuz diye uyarı yapıyorlar yurtdışında sokaktaki kuşları bile beslesen.

Çevre kirliliği de cabası.

Sokaktaki hayvan popülasyonunu artıyorsunuz iyilik yaptığınızı zannederek.

Yuva bulmaya çalışın iyilik yapacaksanız.

Sokak hayvanlar için de çok zor.
Yurtdışında yaşadım. Sokakta köpek yok evet ancak bizim gibi değil barınakları da ... Kaldı ki yurtdışı deyince her şey çok doğru demek değil ki? Amerika'da sokakta yaşayan bir sürü insan var . Sosyal devlet değil, silahlanma yüksek vs. Bu yurtdışında diye doğru mu şimdi?

Doğal dengeyi betonarme yaparak, kapitalist düzenle vs bozduk zaten. Bu kadar insan odaklı başka bir dünya dönemi olmadı... Şimdi kalkıp besleyince bozuluyor demek ...

Ben de elimden geldiğince besliyorum. Kısırlaştırdığım hayvan sayısı 50 yi bulmuştur. Hem de kendi imkanlarımla yaptırıyorum. Malesef belediye veterinerinde olumsuz 2 deneyimden sonra özelde yaptırdım hep. Ben rahat uyuyamıyorum açıkçası. Onlar can, hisleri de var. Onların yerine gelip düzeni bozan da biziz. Doğal dengeyi savunacaksak herkes köyüne dönsün ve yapay hiç bir şey kullanmasın.

Peki seni bizim barınakların şartlarının iyileşmesine karşı çıkmadığımızı düşündüren ne? Bak bugünün haberi köpek bıçaklandı. Biz psikopat mıyız dilsiz hayvanlar bir sürü paikopatın içinde yaşasın mı istiyoruz ? Barınakların şartları yıllardır iyileştirilmiyor. Eee bu yapılmıyor diye ben sokağımın canını aç mı bırakacağım ? Hayır açlıktan ölmeyecekler. Barınak şartları iyileşsin diye ben senden daha çok uğraşıyorumdur hiç merak etme. Yani barınak şartları iyi değil diye bu hayvanları kuş vakti aç bırakalım denklem bu mu ?
Aç bırakın demiyoruz size zaten madem bununla ilgili çalışmalar var barınaklar hala neden böyle ? Neden denetimsizler neden kafalarına göre can alabiliyorlar bu soruların muhatabı ben değilim buyrun muhatabından alın hırsınızı

Aç bırakın demiyoruz size zaten madem bununla ilgili çalışmalar var barınaklar hala neden böyle ? Neden denetimsizler neden kafalarına göre can alabiliyorlar bu soruların muhatabı ben değilim buyrun muhatabından alın hırsınızı
Bu soruların muhatabı olarak ilk siz bizi gördünüz ? Bu soruların muhatabı biz değiliz siz niye barınak şartları iyileşsin diye alakasız şekilde bize yazıyorsunuz ? Konu burada sokak hayvanlarının beslenmesi. Eğer bu soğukta beslemeyin aç kalıp ölsünler diyecek tıynette bir insansanız fikrim aynı gayet geberebilirsiniz. Bu tehdit değil temenni.
He yok hayır ben öyle demiyorum diyorsanız barınağın hesabını burada besleme yapanlara neden soruyorsunuz ? Muhatabı biz miyiz ?

Barınaklar berbat durumda iyi olan bi kaç tanesinide ısıtıp ısıtıp paylaşıyolar haberlerde gözlerini kapatmak isteyende kapatıyor işte. Aç kalan insan bile sağa sola saldırıyor ramazanda görüyoruz tipleri göya ibadet ediyor, aç hayvanlar saldırmasında ne yapsın bundan doğal ne var, ortada av mı var avlansınlar. Gerçekten çok vicdansızlık ya mamaya parası olmayan kendi semtinde mama satan yere gitse orada açık satılan tarihi yakın olanları çok ucuza veriyorlar zaten anında bitiyo o mamalar hem ziyan olmuyo hem aç hayvanlar doyuyor. Kasaptan bile alabilirler bu mantıkta. Nasıl aç kalmalarına kılıf bulunabilir benim aklım vicdanım almıyor ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X