Köpek İstiyorsam Size Ne?

aslında büyük köpekler daha az hareketli ve sakin olurlar.
Terrier( jack russell) inatçı, fazla hareketli, eğitimi zor, başka köpekler ve evcil hayvanlar ile çok çok zor anlaşan bir karakter.
Aynen büyükler daha rahat olur ama bizim ev küçücük. Rahat edemez hayvan eminim çünkü ben bile rahat edemiyorum.

Pincher çok ufak bir ırk, kediden küçük. Komik bir görüntüsü var ama çok sevimli. İnanılmaz deli, hareketli, sevecen bir köpek. Evde bakmaya çok uygun, yürğyüşe çıkarmana bile gerek yok, tuvalet işini evde halledebiliyor. Sokağa çıkmaktan pek hoşlanmıyorlar zaten. Diğer hayvanlarla iyi anlaşır ama çocuklarla arası pek iyi değil. Onu da hesaba kat. İlerde çocuk istersen sıkıntı olabilir.

Pekingese basık yüzlü, kısa bacaklı, sevimli, uysal bir ırk. Sakin köpekler hatta tembel, pek havlamazlar. Uyurken çok komik horlarlar.
Eşim hayır dedi:KK12: çocuk hiç düşüneceğimi zannetmiyorum hatta son zamanlarda bu isteğim kesinleşince daha bir köpeğe yöneldim... yani şimdilik jack russell bekliyoruz sephoracım:KK43:

Eşim hayır dedi:KK12: çocuk hiç düşüneceğimi zannetmiyorum hatta son zamanlarda bu isteğim kesinleşince daha bir köpeğe yöneldim... yani şimdilik jack russell bekliyoruz sephoracım:KK43:
Tamam, o zaman ben jack russel bakayım. Karar değişirse pekingeseler bir süre daha bende çok küçükler henüz. Ama pincher pek durmaz. Gider 1-2 güne.

Sinir geldi bugün bana...
Uzun zamandır bir köpek istiyorum ancak gerekli bilgileri edinip hazır olmayı bekledim. Sonuçta büyük bir sorumluluktu. Artık ciddi ciddi araştırmalara başlayıp etrafa haber saldım. Henüz 3 gün oldu ben ciddi olduğumu belirteli ve etrafla konuşmaya başlayalı ama 300 tane laf işittim. Kimi şaka yollu kimi ciddi. Evde köpek olmazlardan tutun, bir tane doğur ona baklara kadar gitti olay. Hayat benim, zevk benim neden herkes bu kadar söz sahibi anlamadım.
7 senedir evde Fransız buldog bakıyoruz ve mükemmel bir duygu ama tabıkı cok zor bakımı hem maddi hem manevi fedakarlık ister

Benim evimde kucuk 2+1 ama buyuk ırk besliyorum ustelikte bir golden. Tabiki buyuk ev daha iyidir ama gunluk egzersizini yaptırdıgınızda cok sorun olmuyor kucuk ev.
Bu arada bende pug aşığıyım cok salak oluyorlar bir gün onu da katarız belki ailemize:)

Sinir geldi bugün bana...
Uzun zamandır bir köpek istiyorum ancak gerekli bilgileri edinip hazır olmayı bekledim. Sonuçta büyük bir sorumluluktu. Artık ciddi ciddi araştırmalara başlayıp etrafa haber saldım. Henüz 3 gün oldu ben ciddi olduğumu belirteli ve etrafla konuşmaya başlayalı ama 300 tane laf işittim. Kimi şaka yollu kimi ciddi. Evde köpek olmazlardan tutun, bir tane doğur ona baklara kadar gitti olay. Hayat benim, zevk benim neden herkes bu kadar söz sahibi anlamadım.
Koalina,
eşinde Onaylıyor mu? Burda önemli olan ikinizde istiyor musunuz? Çünkü hayvan bakmak sorumluluk ister ve evdeki bireylerin onayı olması lazım, ilerde çocuğun olunca terk etmeyeceksen , eşin istiyorsa ve bakabilecekseniz alın, hiç Düşünme bile, benim 6 aylık tatlı mı tatlı bir pekinezim var, evimiz şenlendi sayesinde, çocuk gibi resmen, her istediğini anlatıyor, birtek ilk zamanlar tuvaletini nereye yapacağını öğrenene kadar sıkıntı oluyor, 5 aylık olana kadar falan uğraşıyorsun ama sonrası muhteşem, Köpekler dışkısını yemez bu arada, çocukluğumdan beri köpek bakarım, hiçbiri dışkısını yemedi, yiyorsa bakan kişiden korktuğu, dışkısını yapınca azar işittiği içindir, bağırarak eğitirseniz hayvan korkudan dışkısını yer, sahibi görüpte yine bağırmasın diye, insanın nasıl psikolojisi bozuluyorsa onlarında bozuluyor, depresyona giriyorlar.

Rica ediyorum, konuyu dine de getirmeyin, yasak.

Son düzenleme:
10 yil kopekliydim bunun son 5 yili 1 de kediliydi, sonra bir 5 yilim 2 kedili, bunun 1 yili 2 kedi bir bebekli, simdi 1 kedi bir cocukluyum. Bir de kopek istiyorum ama bu kez ufak bir cins istiyorum :)
Neyse millet bayilir evinde hayvani olanlara deli muamelesi yapmaya, olmadi pis muamelesi yaparlar kendileri cok temizmis gibi, takmayacaksiniz, alisirsiniz zamanla, simdiden kopeginizle mutlu bir hayat dilerim :KK24:
:KK70: Doğru valla ama bilmiyorlar ki hayvanlı evlerde ev daha çok süpürülür, silinir, biz hergün ev süpürüp siliyoruz, benim tatlı kelebeğim tuvaletini yaptıktan sonra poposu silinsin diye tuvaletinde bekliyor, popoyu siliyoruz öyle gidiyor, duşunu alır, taranır, hayvanlar temizdir, tuvaleti pis olsun yapmazlar, millet sifonu bile çekmeye erinirken Köpekler biraz Islak olsa çiş yapmaz:KK59:

Size yavrularınızla sağlıklı bir Ömür dilerim:KK68:

:KK70: Doğru valla ama bilmiyorlar ki hayvanlı evlerde ev daha çok süpürülür, silinir, biz hergün ev süpürüp siliyoruz, benim tatlı kelebeğim tuvaletini yaptıktan sonra poposu silinsin diye tuvaletinde bekliyor, popoyu siliyoruz öyle gidiyor, duşunu alır, taranır, hayvanlar temizdir, tuvaleti pis olsun yapmazlar, millet sifonu bile çekmeye erinirken Köpekler biraz Islak olsa çiş yapmaz:KK59:

demek poposu silinsin diye tuvalette bekliyor yirim onu yir :)

abla,bdv de sabah okuduğum ve midemin bana küsüp terk-i diyar ettiği bir konuda konu kahramanı wc den çıkınca totoyu silmiyormuş,kıl tüy temizliğini bile yapmıyormuş ki bu adam en az 20-25 yaşında bir insan.demek ki bazı insanların senin kelebeğinden öğreneceği çok hijyen kuralları var.

kimse lütfen hayvan beslemek mi ıyyk çok pis demesin,kk da gördüğüm çok konuda evlerde bu temizlik bilmeyen kocişlerden besliyorlar ama :)

Koalina,
eşinde Onaylıyor mu? Burda önemli olan ikinizde istiyor musunuz? Çünkü hayvan bakmak sorumluluk ister ve evdeki bireylerin onayı olması lazım, ilerde çocuğun olunca terk etmeyeceksen , eşin istiyorsa ve bakabilecekseniz alın, hiç Düşünme bile, benim 6 aylık tatlı mı tatlı bir pekinezim var, evimiz şenlendi sayesinde, çocuk gibi resmen, her istediğini anlatıyor, birtek ilk zamanlar tuvaletini nereye yapacağını öğrenene kadar sıkıntı oluyor, 5 aylık olana kadar falan uğraşıyorsun ama sonrası muhteşem, Köpekler dışkısını yemez bu arada, çocukluğundan beri köpek bakarım, hiçbiri dışkısını yemedi, yiyorsa bakan kişiden korktuğu, dışkısını yapınca azar işittiği içindir, bağırarak eğitirseniz hayvan korkudan dışkısını yer, sahibi görüşte yine bağırmasın diye, insanın nasıl psikolojisi bozuluyorsa onlarında bozuluyor, depresyona giriyorlar.

Rica ediyorum, konuyu dine de getirmeyin, yasak.
Eşim de çok istiyor köpek hatta geçen bir petshopta gördük. Saklamışlar merdiven altında bir yere, bir bulldog, 2 maltese terrier ve bir de chihuahua yavrusu çıkardı getirdi. Sevmem-istemem dediği köpekler için bile pazarlık yaptı adamla, güldü, oynadı; o an alalım desem alacaktı ama ben petshoptan almak istemedim.
Şu an adını bile hazırladı, motosikletiyle gezdirecekmiş falan bazı hayalleri var işte:KK48: Ama endişeli biraz, apartmanda sorun çıkar mı ve bizim kuşlarımıza zarar verir mi, hayatımız çok kısıtlanır mı, hasta olup çaresiz kalır mıyız diye...Hayatımın bir döneminde kesinlikle köpek istiyorum ama şu an değil dedi.

Tabi ki istemediği bir zamanda dayatma yapmak istemiyorum ama fikir henüz çok yeni ve bir anda bu kadar ciddileşince şaşırdı o da, sindiremedi henüz:) Cuma günü söyledim, pazar günü petshoplara baktık ve bugün salı:) Bizim için öyle "sevmelik köpek işte"olmayacak. Tam çocuk gibi bakılacağı ve hayatımızı ona göre endeksleyeceğimiz için biliyor zorluklarını. Kuşları bile bırakamadığımız için bayramlarda teker teker gidiyoruz yahut en fazla bir gece kalıyoruz. Hatta eve kamera yerleştirip online izlemeyi ve acil bir durumda derhal eve gelmeyi de düşünüyoruz şu ara.

Ayrıca benim geçmiş yıllarda köpeklere alerjim vardı ama en son yaptırdığım testlerde alerjilerden kurtulmuş olduğum görülünce daha bir istek sardı beni o yüzden ciddileştim. Bir süre sonra hala mırın kırın ediyorsa fikrimden vazgeçerim zaten.

Senin konunu da gördüm Mune, hatta kıyafetlerini falan geçen gösterdim eşime :) Çok sevimli maşallah:KK68:

demek poposu silinsin diye tuvalette bekliyor yirim onu yir :)

abla,bdv de sabah okuduğum ve midemin bana küsüp terk-i diyar ettiği bir konuda konu kahramanı wc den çıkınca totoyu silmiyormuş,kıl tüy temizliğini bile yapmıyormuş ki bu adam en az 20-25 yaşında bir insan.demek ki bazı insanların senin kelebeğinden öğreneceği çok hijyen kuralları var.

kimse lütfen hayvan beslemek mi ıyyk çok pis demesin,kk da gördüğüm çok konuda evlerde bu temizlik bilmeyen kocişlerden besliyorlar ama :)
Valla ben sahiplendiğimde 2,5 aylıktı, her tuvalet sonrası poposunu da sildim, nasıl alıştırırsan öyle gidiyor, siz neyi öğretirseniz onu yapıyor hayvanlar, onlara bakanlar hangi psikolojideyse onlarda o psikolojide yetişiyor, ben buna kanaat getirdim artık, bizim kız sakin mesela, oynar, zıplar ama öyle saldırayım, kapıp kopartayım yapmaz, tuvaletini yapınca bildiğin bekliyor kadesa'm, hatta ona özel Islak mendil alıyorum devamlı, Islak mendille siliyoruz hanımefendiyi, hergün Yürüyüşe çıktığından bazen otların içine girebiliyor, börtü böcek gelmiştir deyip yürüyüş sonrası tarıyorum, banyoda yatar kucağıma tararım, birtek saç kurutma makinesinden korkuyor, onun dışında, yıka, tara, poposunu sil sesi çıkmaz edepsizin:KK70:

Valla ben sahiplendiğimde 2,5 aylıktı, her tuvalet sonrası poposunu da sildim, nasıl alıştırırsan öyle gidiyor, siz neyi öğretirseniz onu yapıyor hayvanlar, onlara bakanlar hangi psikolojideyse onlarda o psikolojide yetişiyor, ben buna kanaat getirdim artık, bizim kız sakin mesela, oynar, zıplar ama öyle saldırayım, kapıp kopartayım yapmaz, tuvaletini yapınca bildiğin bekliyor kadesa'm, hatta ona özel Islak mendil alıyorum devamlı, Islak mendille siliyoruz hanımefendiyi, hergün Yürüyüşe çıktığından bazen otların içine girebiliyor, börtü böcek gelmiştir deyip yürüyüş sonrası tarıyorum, banyoda yatar kucağıma tararım, birtek saç kurutma makinesinden korkuyor, onun dışında, yıka, tara, poposunu sil sesi çıkmaz edepsizin:KK70:
Ne güzel yaa, bebek gibi:)

Ama endişeli biraz, apartmanda sorun çıkar mı ve bizim kuşlarımıza zarar verir mi, hayatımız çok kısıtlanır mı, hasta olup çaresiz kalır mıyız diye...Hayatımın bir döneminde kesinlikle köpek istiyorum ama şu an değil dedi.
Apartman yönetmeliğinizi kontrol edin. Yönetmelikte hayvan beslenmesine karşı madde varsa eliniz kolunuz bağlı olur. Yoksa hiç takmayın. Sorun çıkarmaya meyilli bir apartmansa ortak alanları kullanmayın ve köpeği kesinlikle evde yalnız kalmaya alıştırın.

Kuşlarınıza zarar vermez ama ilk başka dikkatli olun. Sonuçta yabancı bir hayvan, merak edecektir. Evden çıkarken aynı odada bırakmazsınız kuşlarınızla en kötü.

Hayatınız kısıtlanır evet. Yalan değil.

Hasta olabilir evet, çaresiz kalabilir misiniz yine evet. Ama bu risk hayatta her şeyde var.

Yani hayatınıza bir köpek katmak öyle güllük gülistanlık değil, zahmeti de çok. Ama eve geldiğinizde gözünüzün içine baktı mı her şey bitiyor.

Apartman yönetmeliğinizi kontrol edin. Yönetmelikte hayvan beslenmesine karşı madde varsa eliniz kolunuz bağlı olur. Yoksa hiç takmayın. Sorun çıkarmaya meyilli bir apartmansa ortak alanları kullanmayın ve köpeği kesinlikle evde yalnız kalmaya alıştırın.

Kuşlarınıza zarar vermez ama ilk başka dikkatli olun. Sonuçta yabancı bir hayvan, merak edecektir. Evden çıkarken aynı odada bırakmazsınız kuşlarınızla en kötü.

Hasta olabilir evet, çaresiz kalabilir misiniz yine evet. Ama bu risk hayatta her şeyde var.

Yani hayatınıza bir köpek katmak öyle güllük gülistanlık değil, zahmeti de çok. Ama eve geldiğinizde gözünüzün içine baktı mı her şey bitiyor.
Apartman yönetmeliğimiz yok zaten hepi topu 8 daireyiz ve daha bir kaç gün önce yönetim değişti. Yeni yönetici biziz şu an evraklara baktım sadece karar defteri var ve onda böyle bir madde yok. Yine de ben bir ağız ararım yeni gelenlerden sorun çıkartacak olan var mı diye...

Eveettt:KK36: sabahları yataktan kaldırmaları, hadi gezmeye gidiyoruz dediğinizde sevinçle Kapıya koşmaları, sevip okşayın diye yanınıza sokulmaları yok mu, işte o tüm zahmetlere değiyor, Allah'ım Kızımın ağzını burnunu yiyesim geldi yine:-)

Apartman yönetmeliğimiz yok zaten hepi topu 8 daireyiz ve daha bir kaç gün önce yönetim değişti. Yeni yönetici biziz şu an evraklara baktım sadece karar defteri var ve onda böyle bir madde yok. Yine de ben bir ağız ararım yeni gelenlerden sorun çıkartacak olan var mı diye...
Karar defterinde öyle bir madde yoksa yasal olarak kimse engel çıkaramaz. Gidip mahkemeye vermesi lazım ki artık eskisi gibi değil, tahliyeler zorlaştı.

Ağız arayın ama şahsi tecrübem, siz insanlara bu konuda ne kadar fikir sorup izin ister gibi davranırsanız o kadar üste çıkma hakkı buluyor kendinde.

IMG-20150424-WA0000.jpg
iki kedimiz vardı...birini taşındık evimize getirdik ama iki gün sonra kedimiz kayboldu.günlerce aradık eski evimize gittik komşuları tembihledik.erkek kardeşlerim okul çıkışları gidip kör karanlık olana kadar eski evimizde nöbet tuttular,annem günlerce agladi aileden biri eksildi...

diğer kedimizin üç yavrusu olsu,sonra babam 4 tavuk aldı dört kardeşiz her birimizin tavuğu vardı haa evimiz bahçeliydi ve çok rahattı.sonra apartmana taşındık tavukları komşuya verdik.her gün ziyarete gittik.tavuklarımızın civcivleri oldu allahım sevmekten delilere dönerdik...

kedi yavrularımız bizle taşındılar balkonda alıştırmalar yaptık ve çokta güzel alıştılar.sonra yavruların birini komşuya birini erkek kardeşim arkadaşına verdi.aynı zamanda evde muhabbet kuşumuzda vardı.

kedimiz pambigimiz vefat etti yıllar sonra ne çok üzüldük ağladık mezar yaptık.dualar okuduk bir daha hayvan almamaya söz verdik.sonra muhabbet kuşu tam 14 yıl bizle kaldı geçen yıl oda vefat etti.şimdi köpeğimiz var 4 tane yavrumuz oldu.apartmanda olmaz diye kardeşimin çalıştığı yerde küçük bir bahçe kiraladık sırf onlar için her hafta sonu onların yanına gideriz her akşam yemeklerini götürürüz.

o kadar mutlular ki o kadar seviyoruz ki hayvan sevgisi bambaşka bir şey...

Eveettt:KK36: sabahları yataktan kaldırmaları, hadi gezmeye gidiyoruz dediğinizde sevinçle Kapıya koşmaları, sevip okşayın diye yanınıza sokulmaları yok mu, işte o tüm zahmetlere değiyor, Allah'ım Kızımın ağzını burnunu yiyesim geldi yine:-)
Daha bir depreşiyorum böyle yazdıkça:KK70:

Karar defterinde öyle bir madde yoksa yasal olarak kimse engel çıkaramaz. Gidip mahkemeye vermesi lazım ki artık eskisi gibi değil, tahliyeler zorlaştı.

Ağız arayın ama şahsi tecrübem, siz insanlara bu konuda ne kadar fikir sorup izin ister gibi davranırsanız o kadar üste çıkma hakkı buluyor kendinde.
Aaa o zaman hiç gerek yok bir şey söylemeye, daha bir sevindim şimdi:)

Daha bir depreşiyorum böyle yazdıkça

Aaa o zaman hiç gerek yok bir şey söylemeye, daha bir sevindim şimdi:)
Sesten şikayetçi olurlarsa, ki genelde en sık kullanılan sebep budur, şikayetçi daireye ses ölçüm cihazı koyarak desibel ölçümü yapılır. Ki gün içindeki normal havlamalar bu sınırı geçmez.
Ortak alan (apartman bahçesi vb) kullanımından şikayet edebilirler, sorun çıkarsa buraları kullanmazsınız.
Onun dışında zaten temizliğe vsye dikkat edersiniz, sonuçta evde yaşayan köpek.

Öyle gidip muhtara, zabıtaya vs şikayetle bir şey çıkarmazlar. Köpeğinizi apartmandan tahliye etmenin tek yolu mahkeme kararı. Köpeğinize kapıya gelen kimse el koyamaz.

Bu konuda yazılan birkaç yazı var, isterseniz şöyle bir göz atın ki bilginiz olsun konu hakkında. Biri bir şey söylerse en azından haklarınızı biliyor olursunuz. Köpek besleyen insanlar genelde diğer insanlara karşı hep mahcup ve alttan alma eğiliminde, ben de öyleydim. Haklarınızı bilin, dimdik durun karşılarında : )

aynen aynen, evime gelen bir çok misafirin tuvaletten çıkarken ellerini yıkamadığını farkediyorm, bir ev hayvanı asla yapmaz bu pisliği, ama işte lafa gelince senin mutfağında kedi dolaşıyor diyebiliyorlar... yahu sen pislikli elinle sofraya oturuyorsun sana laf yok da benim antibakteriyel kedim evde dolaşıyor diye mi pis oluyorum :KK53:
sizin de minik köpeğinize sağlıklar dilerim, darısı başıma olsun, kızım da çok istiyor bir de köpeğimiz olmasını, yaz sonu arayışlara başlayacağım ben de, karmen bu durumdan pek hoşlanmayacak ama alışır o da kardeşine :KK6:

Sesten şikayetçi olurlarsa, ki genelde en sık kullanılan sebep budur, şikayetçi daireye ses ölçüm cihazı koyarak desibel ölçümü yapılır. Ki gün içindeki normal havlamalar bu sınırı geçmez.
Ortak alan (apartman bahçesi vb) kullanımından şikayet edebilirler, sorun çıkarsa buraları kullanmazsınız.
Onun dışında zaten temizliğe vsye dikkat edersiniz, sonuçta evde yaşayan köpek.

Öyle gidip muhtara, zabıtaya vs şikayetle bir şey çıkarmazlar. Köpeğinizi apartmandan tahliye etmenin tek yolu mahkeme kararı. Köpeğinize kapıya gelen kimse el koyamaz.

Bu konuda yazılan birkaç yazı var, isterseniz şöyle bir göz atın ki bilginiz olsun konu hakkında. Biri bir şey söylerse en azından haklarınızı biliyor olursunuz. Köpek besleyen insanlar genelde diğer insanlara karşı hep mahcup ve alttan alma eğiliminde, ben de öyleydim. Haklarınızı bilin, dimdik durun karşılarında : )
Ben bazılarını polisin durdurup ağızlık takması gerektiğini söylediğini hatta ellerinden almaya çalıştıklarını duymuştum. Böyle şeylere karşı yanımda yönetmeliklerle, önceki mahkeme kararı örnekleriyle gezmeyi düşünüyorum:KK70:
Teşekkürler bunları da ayrıntılı inceleyeyim ben

X