Konya nasıl bir şehir ?

Konyalı değilim ama Konya da gezmişliğim var o da bir hafta.. Valla ben hiç rastlamadım öyle açık diye kadınlara tuhaf bakan laf sallayan falan ama bilemiyorum tabi ben gördüğüm kadarını söylüyorum..

Orada açık gezemezsin, onu giyemezsin bunu giyemezsin diyenler olmuş.. Anlam veremedim pek hangi devirdeyiz artık.. Neden giyemez mesela dövecek ya da sövecekler mi konyalılar.. 😂 Yaa açık insanlara laf eden gerzeklerde, tesettürlüye laf atan gerzeklerde eskide kaldı bence.. Var tabi arada çıkar ama eskiye nazaran daha az bu Türkiyede böyle artık..

Bir de yorumlarda "elit kesim, modern kesim" gibi kelimeler tesettürsüz kesim için kullanılırken yobaz gibi kelimeler de tesettürlü kesim için kullanılmış..Yahu siz hangi kafaları yaşıyorsunuz?? Yobazlık nedir, modernlik nedir, elitlik bilmem nelik nedir kıstasınız ne?? Şaka gibi yorumlar.. Şuraya bayılıp düşeceğim artık😂😂😂Bırakalım bu işleri artık milletin başına attığı ya da atmadığı örtüyle karar verilecek şeyler değil bunlar..

Bende konyada doğdum büyüdüm memur olunca 23 yaşında konyadan ayrıldım bir kere gerçekten yobazlar tesettürlü değilim ama etek bile giymem askılı giymem ona rağmen konyada bir çarşıya dahi giderken yediğim lafların uğradığım tacizlerin haddi hesabı yok hatta ilk ankaraya geldiğimde neden kimse bana bakmıyor diye çok şaşırdım çünkü alışmışım tacizle bakan gözlere okuduğum için benim yaşıtım aileler tarafından nolcak okuyacanda o..u mu olcan denilirdi (hoş kendi kızları o..pudan beter oldular da ilahi adalet işte) içkinin fuhuşun başkentidir bunu ben değil taksi şoförlüğü yapan tanıdıklarım hep söyler ailem konyada ama ben yılda bir kez giderim oda kirilmasinlar diye bana kalsa sınırından geçmem
ZiNa ve konya 🤣

Allahü ekber diyerek başlıyorum o zaman. Öncelikle söylemeliyim ki baba tarafım da o civardaki başka bir ilden. Ben de Konya'ya dedemin miras işlerine sebep gittim.

1. Bu kadar sofu insan ancak Mekke'de falan bir arada olur, sokakta çarşaflı kadın, cübbeli erkek sayısı çok fazla.
2. Rahatsız edici insanlar değiller yani cübbeli sarıklı bir amca yazlık kıyafetli kadın görse gözlerini dikip bakmaz diyorum
3. Öte yandan burda kısa kollu veya askılı tişört giyip sokağa çıkamazsınız bence
4. Her muhafazakar görünen şehir gibi burda da tonla acaiplik var, Konya da şehvet ve zinanın başkentlerinden biri diyebilirim :bicak: Gittiğimde tanıştığım bir devlet görevlisinin, bir de emniyet mensubunun söylediklerine göre erkekler muhafazakar görünüyor amma varlıklı olanlar mutlaka kapama tutuyor, imam nikahı yapıyor.
5. Yiyecekler çok şahane ve inanılmaz uygun fiyatlıydı ben gittiğimde. 3 kişi etli ekmek yemeye gittik o kadar çok pide getirdiler ki sayamadık ve Ankaranın 4te 1i para ödedik abartısız. Her şey çok lezzetliydi:dua:
Mutlaka derken zorunluluk muymuş bu? Kütüğe mi işleniyormuş.
Gidin boş konuşmayın.

Canım Bosna tamamen üniversitesili kısmı. Yerli hiç denecek kadar az. Çok güzel bir şehir temiz çiçek gibi. Memleketim değil ama ailem orda yaşıyor ben önce üni sonra memurluk için başka şehirlerde bulunduğum için misafir gibi oldum. Şehir olarak çok seviyorum. İnsanına gelince bize hep iyileri denk geldi. Hiç akrabamız yok orda komşularımiz ailemiz gibi oldu. Üni orda okusam belki arkadaşlar gibi denk geldiğim şeyleri yazardım. İnsanini şöyle eleştiririm genelleme yapmadan muhafazakar görünüyorlar çizdikleri profil bu ama altta pek alakası yok.. üni sınavına hazırlanırken arkadaşlarim vardı evden çıkarken uzun boy etek giyip okul tuvaletinde kısa yedek etek götürdükleri ni söylerlerdi. Aileler fazla baskıcı sanırım. Birde erken yaşta görücü usulüyle evlilik çok yaygın 30 lu yaslara gelince göz açılmasi ile aldatmalar fazla oluyor. Bu bilgi senin pek işine yaramaz da 😁😁😁
Bu yoruma sevindim açıkçası bosna hersek için 🤣 tabi erken yaşta evlenince hata yapma oranı maalesefki artıyor 😌

Sokakları güzel, düz, sakin ama benim yaşadıklarıma dayanarak İyi şeyler söyleyemem çünkü 3-4 yılım geçti orada ve çok aksi insanla karşılaştım. Hele El ele tutuşan bir çifti bir amca azarlamıştı zina işlemeye utanmıyor musunuz diye. Aklıma hep o örnek gelir.
🤭😵😵😵

Ya her şehrin iyi insanı da var kötüsüde. Buradaki yorumlardan bile anlaşılabiliyor. Kimi tü kaka demiş doğrudur kimi kapalıyım kötü baktılar dedi diye atıyorsun demiş görmüş şahit olmuş gibi. Kimi şehirlerde açıklara laf atan yobaz diye adlandırdıgımız Kişiler olduğu gibi kapalılarıda görünce böcek görmüş gibi davranan yobazlar var. Mesele açık olup olmamak değil mesele insanın içinde. İnsan olmasında. Bu o şehri kötü yapmaz sadece bazı insanlarının kafa yapısının çirkinliğini gösterir Umarım sorunsuz yasarsınız demeye geldim.
Hay agzından öpem 😂 ne güzel dedin

Çok fazla Konyalı arkadaşım oldu. Konya’yı sadece onlardan duyduğum kadarıyla biliyordum ve öyle şeyler anlatıyorlardı ki ciddi bir önyargım vardı. Bu konuda gördüğüm kadarıyla gayet olumlu bir şekilde bahsedenler de var. En iyisi kendimiz görüp yaşamadan keskin ifadeler kullanmamak ve önyargıyla yaklaşmamak

Son düzenleme:
Bakın arkadaşlar ben İstanbul'da yaşıyorum. İstanbul deyince çok güzel geliyor çoğunun kulağına ama BAĞCILAR'dayım. Bağcılar'dan kötü olduğunu asla düşünmüyorum😌

Nerede oturacağınıza bağlı. Bir başka arkadaş da belirtmiş, Karatay civarı pek iyi değildir. Selçuklu orta karar, Meram en iyi yerdir. Ben size yaşadığım süre içerisinde edindiğim izlenimlere göre artıları ve eksileri yazayım.

Eksileri:
- İnsanları biraz kabadır, yolda üstünüze doğru yürürler, yol vermezler.
- Toplu taşımada da kurallara uymazlar.
- Özellikle Zafer tarafında yoğun Suriyeli akını var. Akşam Karatay ve Zafer tarafında dışarda olmanız tavsiye edilmez.
- Dışarıdan gelenlerle komşuluk ilişkisinde bulunmayı sevmezler, yabancılara karşı tavır alırlar. Kendi içlerinde kümelenirler.

Artıları:
- Pahalı bir şehir değildir.
- Teyzeleri cana yakındır, sohbetleri tatlıdır.
- Birden fazla üniversitenin olması iyi bir şey, üniversite tarafları daha rahattır.
- Şehir oldukça düzenli ve temizdir.

kutu içkinin en çok tüketilen yeri ama gizli

Konya alkol tüketiminde Türkiye'de birinci sırada olan bir ildir.
İçki tüketimi değil alkol tüketimi. Alkol diyince sizlerin aklına tek bir şey geldiği için içki demeniz gayet normal. Sanayisi çok geliştiği için kolonya fabrikaları vb tesislerde kullanılan alkol ile içki karıştırılmaktadır.

Konya da şehvet ve zinanın başkentlerinden biri diyebilirim

Allah derler ama Allahin yasakladigi her seyi yaparlar.Zinanin baskenti Konyadir benim gozumde

Konya sadece Selçuklu'nun başkenti olmuştur, haddinizi bilin.

Bakın arkadaşlar ben İstanbul'da yaşıyorum. İstanbul deyince çok güzel geliyor çoğunun kulağına ama BAĞCILAR'dayım. Bağcılar'dan kötü olduğunu asla düşünmüyorum😌
Bağcılar demirkapıda halamlar oturuyor 😆 1 ay kadar kalmıştım yazın gerçekten değişik bir yerdi

Arkadaşlar Konyaya taşınma gibi bir durumumuz var açıkçası biraz rahat bir insanım sizce zorlanırmıyım 😞 insanları genel olarak nasıl Konya nın 😌 ( Tekirdağlıyım bu arada kızlar çocukluk arkadaşımla taşınacağız 2 bekar kız yaşayacağız )
İlk bir kaç cevaptan sonra sinirlerim bozuldu okuyamadım kusura bakma.
Yok erkekler mutlaka kapama tutarmış, yok kısa kolluyla gezemezmişsin, yok her adımda çarşaflı cübbeli varmış.
Sen konya ya kırkta bir gelmiş geçerken uğramış önyargılarıyla şehri gözlemlemiş kişileri bırak gerçekten burada yaşayanların sözlerine itibar et öncelikle.
40 yıldır konya da yaşıyorum. 40 yıldır konyalıyım demem, memleketim Ankara çünkü. Fakat buraya da çok laf söylenmesini hazmedemem.
Özellikle Selçuklu Meram daha modern ailelerin yaşadığı bölgeler. Bu anlamda Hele ki yeni yapılanma olan konut bölgeleri tercih ederseniz rahat edersiniz.
Evliyim. Eşim olmadan kah kendim kah taksiyle içmeye de giderim (pandemi den önce elbet) arkadaşımla gezmeye de çıkarım. Bugüne kadar hiç bir kötü olay yaşamadım.
Kendi tercihim olarak çok açık zaten giyinmiyorum fakat rahat giyinmekten anladığınızın ne olduğu önemli tabi. Giyimimden dolayı hiç tacize uğramadım.
Hatta daha önceki yıllarda çok daha muhafazakarlığı hissederken artık hissetmiyorum. Örneğin mahallemde (ki daha muhafazakar karatay da oturuyorum) şortla dolaşırken çarşı merkez avm vb yerlere gitmeyi tercih etmiyorum ama gidenler giyenler kızılcık sopasıyla falakaya yatırılmıyor.
Bir kadın olarak konya da İstanbulda Ankara da olduğumdan daha fazla rahatsızlık duymuyorum.
Sosyal imkanlar VS anlamında evet beklentileriniz karşılanmayabilir fakat bu yine dönüp dolaşıp sizin kuracağınız sosyal çevre vb ile alakalı olacaktır.
Çok sinirlendim daha fazla yazamıyacağım ama özelden sorunuz olursa yardımcı olurum bir ihtiyacınız VS ise.
Bir yola çıkıyorsanız gönlünüzü ferah tutun.
Zombiler yaşamıyor bu şehirde

Back
X