• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konya nasıl bir şehir ?

Konya alkol tüketiminde Türkiye'de birinci sırada olan bir ildir.
İçki tüketimi değil alkol tüketimi. Alkol diyince sizlerin aklına tek bir şey geldiği için içki demeniz gayet normal. Sanayisi çok geliştiği için kolonya fabrikaları vb tesislerde kullanılan alkol ile içki karıştırılmaktadır.

Konya sadece Selçuklu'nun başkenti olmuştur, haddinizi bilin.
Bunu nasıl anlatacagimi bilememistim. Zina alkol başka şehirlerde yok gibi yazılmıştı ve çoğu şehir efsanesifir. "Siyasal sebeblerle" uydurulmuştur. Size çok teşekkür ediyorum.

Konyalılar neden hemen savunmaya geçiyorsunuz anlamadım.
Genel olarak her insan farklı olsa da toplum diye birşey var. Arkadaşlar özelliklerinden bahsetmişler.
Ve ever Konya 2 bekar kızın kolay kolay yaşayacağı bir yer değil. Çünkü muhafazakar bir topluma sahiptir. Bu kadar söyleyeyim.

Bakın arkadaşlar ben İstanbul'da yaşıyorum. İstanbul deyince çok güzel geliyor çoğunun kulağına ama BAĞCILAR'dayım. Bağcılar'dan kötü olduğunu asla düşünmüyorum😌

Bağcılar metro merdivenleri diyeyim ben de...

Bağcılar ile ilgili bi hatıramı anlatasım geldi; İstanbul'a bayılırım ben, gezmeye sonbahar-kış zamanı gideriz, kalabalığa karışırız (Pandemi öncesi tabi böyleydi). İşte eşim birinde tutturdu "Polat'ın oturduğu bankı bulacağım" diye, Üsküdar sahilinde bir bankmış (Kurtlar vadisinin Polatı evet :KK70: ).. Gez dolaş akşamı ettik neyse döneceğiz, adı aklıma gelmedi bi ilçeye geçeceğiz oradan Avrupa yakasında, çok da iyi bilmiyoruz her yeri ama maceraperestiz, taksiye atlayalım gidelim kafasında değiliz o sıralar. Mottodur ya hani "Bir yeri öğrenmek istiyorsan ya yürü ya ulaşım hatlarını çöz" diye. Biz de metro, metrobüs, tramvay filan denk gele biniyoruz, Eminönü çarşıya girdik bi kaybolduk filan... Neyse, Bağcılara gelmişiz haberimiz yok. Metroya bineceğiz, bakıyorum asansörler var, ülen engelli bekliyor ona bile öncelik veren yok, alışkınım da yürümeye dedim eşime "Ya asansörü ne bekliyoruz, genciz bacağımız tutuyor, gel yürüyelim inelim"... Bağcılar metrosu meğer en derin duraklardanmış. Bir kat indik, bir kat daha, bir kat daha, bir kat... Anahaber bültenlerindeki haberler gelmeye başladı aklıma diyorum "Bıçaklanırsak en azından kamera var" filan. Öyle kat kat merdivenleri inerken anladım onca kişinin neden asansör beklediğini. Hey gidi hey. :)

Yıllar evvel üniversiteyi Konyada okudum. Herhalde İzmir gibi bir şehir değil ama büyük şehir ve öğrenci nüfusu çok yoğun. Öğrenciler kafasına göre takılıyordu her yerde. Kendimle ilgili bir şey anlatmak istemiyorum ama rahattık işte:KK53:
Barı vs de oldukça çoktur, girer istediğin gibi eğlenir çıkarsın eğer aradığın şey buysa.
Ama şunu söylemek gerek ülke gittikçe geriliyor, yobaz nüfus artıyor. Konya zaten muhafazakar, bunca yıl aradan sonra ne hale gelmiştir onu bilemem.

Konya alkol tüketiminde Türkiye'de birinci sırada olan bir ildir.
İçki tüketimi değil alkol tüketimi. Alkol diyince sizlerin aklına tek bir şey geldiği için içki demeniz gayet normal. Sanayisi çok geliştiği için kolonya fabrikaları vb tesislerde kullanılan alkol ile içki karıştırılmaktadır.

Konya sadece Selçuklu'nun başkenti olmuştur, haddinizi bilin.
Insanlar dusuncelerini yazarken size mi soracak begenmezsiniz olur biter
Haddinizi bilin nedir

Konyalılar neden hemen savunmaya geçiyorsunuz anlamadım.
Genel olarak her insan farklı olsa da toplum diye birşey var. Arkadaşlar özelliklerinden bahsetmişler.
Ve ever Konya 2 bekar kızın kolay kolay yaşayacağı bir yer değil. Bu kadar söyleyeyim.
Savunmaya geçiyoruz çünkü orada yaşadık anlatılanların gerçekle alakası olmadığını biliyoruz! Ayrıca ben yalnız bekar bir kız olarak gayet rahat yaşadım birkaç yıl. İki kız çok daha rahat yaşayacaktır

Tum mesajlari okuyamadim. Tekirdagli iki kadin olarak aklinizi mi yitirdiniz kuzum? Kimse bos yere linclemesin, bir sure yasamak zorunda kaldim konyada. İsim bittikten sonra tovbe ettim bir daha ayak basmayacagim diye. Dusunun ank’dan antalyaya gecmek icin bile yolu uzattim yine de konyadan gecmem

Bağcılar metro merdivenleri diyeyim ben de...

Bağcılar ile ilgili bi hatıramı anlatasım geldi; İstanbul'a bayılırım ben, gezmeye sonbahar-kış zamanı gideriz, kalabalığa karışırız (Pandemi öncesi tabi böyleydi). İşte eşim birinde tutturdu "Polat'ın oturduğu bankı bulacağım" diye, Üsküdar sahilinde bir bankmış (Kurtlar vadisinin Polatı evet :KK70: ).. Gez dolaş akşamı ettik neyse döneceğiz, adı aklıma gelmedi bi ilçeye geçeceğiz oradan Avrupa yakasında, çok da iyi bilmiyoruz her yeri ama maceraperestiz, taksiye atlayalım gidelim kafasında değiliz o sıralar. Mottodur ya hani "Bir yeri öğrenmek istiyorsan ya yürü ya ulaşım hatlarını çöz" diye. Biz de metro, metrobüs, tramvay filan denk gele biniyoruz, Eminönü çarşıya girdik bi kaybolduk filan... Neyse, Bağcılara gelmişiz haberimiz yok. Metroya bineceğiz, bakıyorum asansörler var, ülen engelli bekliyor ona bile öncelik veren yok, alışkınım da yürümeye dedim eşime "Ya asansörü ne bekliyoruz, genciz bacağımız tutuyor, gel yürüyelim inelim"... Bağcılar metrosu meğer en derin duraklardanmış. Bir kat indik, bir kat daha, bir kat daha, bir kat... Anahaber bültenlerindeki haberler gelmeye başladı aklıma diyorum "Bıçaklanırsak en azından kamera var" filan. Öyle kat kat merdivenleri inerken anladım onca kişinin neden asansör beklediğini. Hey gidi hey. :)
Ne zaman gitmiştiniz?

2 bekar kizin yaşayamayacağı bir yer. Yolda bakışları ve lafları ile yerler insani. Yobaz doludur. Iki kız yasamak icin iç anadolu cok yanlis tercih. Ege bolgesi size en uygunu diyorum bir izmirli olarak
Ciddi misiniz ya? İki bekar kız olarak gayet de güzel yaşadık biz Konyada. Karşı dairemiz de erkek öğrenci eviydi. Kimse rahatsız değildi bizden, komşularımız falan yemek getirirdi sık sık. Taciz de edilmedik. Bu kadar kesin yorumlar yapmak için ne gördünüz merak ettim.
Tüm Konya sürecim kızlı erkekli arkadaş gruplarıyla gezerek geçti, otostop da çektik gece yarısı yollarda da kaybolduk. Hiç kötü bir durumla karşılaşmadım ben.

Ben izmire taşınacağım zaman bir konu açmıştım linç yedim şimdi konya hakkında aynı tarzda bir konu açılmış herkes gayet rahat sallamış da sallamış. İzmirin insanı daha yobaz galiba
Evet nedense o linç Konya ya yapılınca hak görülüyor ve bunu yapanlar hoşgörüden en çok bahsedenler oluyor!!!

İkiside dogru degil senin idrak edemedigin mevzu bu. Aradaki farkı söylim. Bir toplumda yaşıyorsanız. Dışarda sevişemezsiniz. Ben bunu görmek zorunda degilim. Gidip özelini zinasını kimsenin görmedigi yerde yapsın beni baglamaz. Rabbimle onun arasında ama gözüm görüyorsa bu beni baglar.
İkisi de yanlış benim için ikisi arasında da fark yoktur.

3 defa gitme fırsatım oldu, en son 2019 da gittim esnaf gayet yardımsever, ben kapalıyım ama hiç bir açığı rahatsız ettiklerini de görmedim. Genel olarak tanıdığım hiç bir konyalı ile arkadaşlığımı sürdüremedim hem de ciddi sebeplerden. Belki yaşanabilir, bir ihtimal ama aşık olmayın derim.
aşık olmayalımmııı🥶 nideeen 🤪🤣

Tum mesajlari okuyamadim. Tekirdagli iki kadin olarak aklinizi mi yitirdiniz kuzum? Kimse bos yere linclemesin, bir sure yasamak zorunda kaldim konyada. İsim bittikten sonra tovbe ettim bir daha ayak basmayacagim diye. Dusunun ank’dan antalyaya gecmek icin bile yolu uzattim yine de konyadan gecmem
Konya da size bayılıyor zaten gel gel diye ölüyorduk. Yolunu uzatıyormuş haspam.

Arkadaşlar Konyaya taşınma gibi bir durumumuz var açıkçası biraz rahat bir insanım sizce zorlanırmıyım 😞 insanları genel olarak nasıl Konya nın 😌 ( Tekirdağlıyım bu arada kızlar çocukluk arkadaşımla taşınacağız 2 bekar kız yaşayacağız )
Yobaz bir şehir kolaylıklar diliyorum 😞Kampüs tarafında ev tutun ya da selcuklu.Karatay a bakmayın derim.Bol bol zaferde gezer alaaddin tepesinde cay içer tavuk dürüm,etliekmek yersiniz 😁Giyim kuşaminiza dikkat etmenizi öneririmm.Sehrime selam söyleyin

Back
X