Konut kredisi Hk.

ezo26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2015
4.912
5.293
Hanımlar merhabalar,bir sorun var, İzmit'te ikamet ediyorum ve yatırım için ikinci el ev almayı planlıyoruz,yakın zamanda kredi ile 2. El ev alan var mı acaba?Fikirlerinize ihtiyacım var.

Biz iki yıl önce konut kredisiyle ev aldık ama sıfır aldık. Sizin hangi konuda tavsiyeye ihtiyacınız var? Daha detaylı anlatırsanız konunuza yorum yazılır.

Deprem bölgesinde evden yatırım olmaz.
Yine de ille de alacağım derseniz 1milyon 10 yıl için aylık ödeme 16bin çıkardılar bana. Çekmedim ama sadece sormuştum.

Deprem bölgesinde evden yatırım olmaz.
Yine de ille de alacağım derseniz 1milyon 10 yıl için aylık ödeme 16bin çıkardılar bana. Çekmedim ama sadece sormuştum.
Yani bu bölgede kaliciyiz.Ev almazsak bile bu evlerden birinde oturacağız ömrümüz yettiğince.10 yıl lojman hakkımız var.Ama belli olmaz 3 5 yıl sonra da çıkabiliriz.Alacagimiz ev ikinci el olacak.cunku arabayı satıp üzerine cekicez bir miktar.Ama bankalar kredi vermiyor diyorlar.Bu konuda bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim.Aylik 15 16 bin ödeme çıksa da razıyız.Verip vermediklerini merak ediyorum.Yarin birkaç banka gezeceğim yine de.

Deprem bölgesinde 2. Elden kastınız deprem görmüş binalar mi? Onlardan yatırım olmaz çoğu yeni imar planına göre yenilenemiyor

Devlet bankaları çok zor veriyor. Özel bankalar ise 1e 3 alır. Oturup hesap yapın

Bankalar adamına göre davranıyor benim bildiğim. Kendi iş yaptığım şubeden geçen hafta aldım bu oranı. 10 yıl lojman hakkınız varsa kullanın derim. Dünya kadar faiz ödeniyor çünkü.

Devlet bankalarından en yüksek limit veren Halk Bankası.300 bin TL veriyor. Gelir düzeyiniz yüksek olsa da verilen bu.

Özel bankaların limiti gelir düzeyine göre değişiyor ama faiz oranları yüksek.

Telegram gibi uygulamalarda konut kredisi grupları var. Orada özel bankaların kaç oranla ve kaç limit verdiği konuşuluyor. En uygun orandan en yüksek veren bankalar vs söyleniyor. Ekstra masraflar vs anlatılıyor. Öyle gruplardan rahat bilgi alabilirsiniz.

Çok riskli bir dönemdeyiz risk hesabınızı iyi yapın
Bilmiyorum.onerilere ihtiyacım var.bu bölgede kaliciyiz lojmanlardayiz ve lojmandayken birşeyler yapılır.2. çocuğu düşünemiyorum bile şuan mesela.deprem görmüş bina istemiyoruz.0 lara da güç yetmiyor.600 bin cekip deprem sonrası binalardan ufak da olsa alalım dedim.Borcsuz.birikmiyor maalesef bilirsiniz.

Bankalar adamına göre davranıyor benim bildiğim. Kendi iş yaptığım şubeden geçen hafta aldım bu oranı. 10 yıl lojman hakkınız varsa kullanın derim. Dünya kadar faiz ödeniyor çünkü.
Kullanacağız zaten fakat deprem görmüş lojmanda oturuyorum.Testlere başladılar.Cikin derlerse kötü lojmana gireceğine 3 5 yıl sonra kendi evime geçerim diye düşündüm.Deprem görmüş binalar 6 7 bin şuan kirası.

Teşekkür ederim bilgim yoktu bakayım bi.yani aylık 45 bine yakın bir gelir var.kredi notlarınız uygun gibi ama bankaları araştırmadan zor gibi

Teşekkür ederim bilgim yoktu bakayım bi.yani aylık 45 bine yakın bir gelir var.kredi notlarınız uygun gibi ama bankaları araştırmadan zor gibi
Dediğim gibi, gelir düzeyi 15 bin de olsa, 95 bin de olsa, en fazla 300 bin veriyor devlet bankası. ( O da Halk Bankası sadece)
Bunun içinden bazı dosya masrafları, Exper ücretleri vs de kesiliyor.

Özel bankaları hesaplayınca göreceksiniz, faiz oranları yüksek olduğu için , ana paranın üstüne ödeyeceğiniz faiz miktarı çok daha fazla çıkacak ve ister istemez devlet bankasındaki faizden daha yüksek olduğu için biraz üzüleceksiniz :))
300 bin ile ev almak çok zor, evin ciddi bir kısmı peşin olmalı. Haliyle pek çok kişinin bu durumu olmadığı için mecbur özel bankalara yöneliyor.
Özel bankalar arasında en uygun kredi oranı olan Akbank diye okumuştum. İsterseniz ona da bir bakarsınız.

Ben de baktığımda Akbank görünüyor.300000 fayda sağlamıyor.Araba bile yok ki o fiyata zaten.

Bahçecik, başiskele taraflarında çok güzel evler var. Biraz şehrin dışında olup daha uygun fiyatlara da vardı en son. Şöyle bir tavsiye de verebilirim. Bankalar bireysel olarak konut kredisi çekmeye gittiğin zaman düşük kredi veriyorlar gelirin ne olursa olsun. Ancak bir emlak ofisi ile çalışırsanız yakın zamanda arkadaşım yaptı, bu ofislerde çalışanların banka sistemlerinde ayrı bir girişleri oluyormuş. Banka arkadaşım bireysel başvurduğunda 250.000 TL verirken emlak ofisi aracılığıyla başvuru yaptı (1.99 faizdi yanlış hatırlamıyosam) 1 milyon TL çekti kredi. Araya aracı ofis girince. Bir de oralarla görüşmeye gidin isterseniz. Şu zincir emlak ofisleri varya meşhur, onlardan biriyle çalıştı.

Büyük ihtimal akbanktir.Benim babam da emlakçı o da çekebilirsiniz diyor ama kendisinin aracı olduğunu hiç duymamıştım.Aslinda Başiskele de bizim için çok iyi.izmite yakın.Benim iş olanagim orda daha çok.Biz golcukteyiz suan

Hanımlar merhabalar,bir sorun var, İzmit'te ikamet ediyorum ve yatırım için ikinci el ev almayı planlıyoruz,yakın zamanda kredi ile 2. El ev alan var mı acaba?Fikirlerinize ihtiyacım var.
Merhaba özel bir bankada konut ve yatırım tarafına bakıyorum. Aşağıdaki yazıları da okudum en uygun her zaman devlet bankası evet ama 300 bin üstü kredi vermiyorlar. Akbank da yapsatci anlaşması kampanyası ise o da gayet makul.. açıkçası şu zamanda alınan araba kredi faize bakmadan alınmalı derim. Çünkü enflasyonu ortada alım gücü de malum gittikçe azalıyor.. ve alınan her şey katlanarak ilerliyor. Konut kredisinde katılım bankaları hariç şöyle bir avantajı vardır faizler düştüğünde yasa gereği yapılandırma hakkınız vardır mesela siz krediyi %2 den çektiniz ve 1 yıl sonra %0.99 oldu siz eski müşteri olduğunuz için %0.99 orandan tabi ki yararlanma durumunuz yok ama %1 yasa %1.2 olsun h şekilde faizi düşürme şansınız var. Bu en büyük avantaj ilk aklıma gelenleri yazdım açıkçası umarım yardımcı olabilmişimdir bilgi konusunda

Teşekkür ederim.Ben de artar faizler diye iyi kötü alalım diyorum eşime.Bunun için bir bankaya gitmemiz gerekiyor sanırım.

Açıkçası gitmeden telefon ile ben bir çok arayana bilgi veriyorum şubelere gitme durumunuz yoksa en kotu şubeye gidip mail ile dönüş isteyin derim ama oran ile birlikte yanındaki maliyetleri özellikle sorun bu da çok önemli
Teşekkür ederim.Ben de artar faizler diye iyi kötü alalım diyorum eşime.Bunun için bir bankaya gitmemiz gerekiyor sanırim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…