- 2 Ekim 2018
- 1.356
- 2.365
- 53
- 34
- Konu Sahibi olmuyorsensiz
-
Umarım dedğiniZ gibi olurBoşuna evhamlanma. Çocuğun gayet normal. Benimki 26 aya kadar öyleydi. Meğer içinde biriktirmiş. Bir günde konuşmaya başladı baya cümleler kura kura.
Benim ki 8 aylık yapmiyor,nolacak? Neyden suphelenmem gerekiyorGeri geri yürüyebiliyor mu
Bir de 8 ay civarında bay bay işareti yapar mıydı?
Evet tv ye bn çalışırken çok maruz kaldı annem bakıyorduOtizm/gelişme geriliği için değerlendirme yapan uzmanlardan biriyim. Çocuğunuzu görmeden yorum yapamam ancak yaşadığınız durum konuşma gecikmesi evet. 2 yaşta 50 kelime ve 2 kelimelik cümleler bekleriz. Bu durumda gelişim değerlendirmesi yapılır. Tv/telefon maruziyeti sorulur, kitap ve dil gelişimle ilgili kartlar öneririz ve kaliteli zaman arttırımı
Bol bol konuşun.
Mesela bak bu elma deyin ve ona sorun bu ne diye
Ve sürekli soru sorun. Ne istiyorsun ne yapıyorsun gibi.
Her işaret ettiğini anlamayın.
Ve ilk hecesini söylemesi de normal yine de siz düzeltin.
Mesela o bol dedi siz Evet kızım gol oldu deyin.
Bizde evde üç kişiyiz ama sürekli konuşuyoruz ve gündüz hep dışardayız lojmanda oturıyoruz.
Her çocuk farklı ya kv size takik olmasınÖncelikle herkese merhaba sırf bu konuyu açmak için üye oldum bu siteye yazacaklarım uzun olursa kusura bakmayın elimden geldiğince kısa tutacağım.
Kızım bugun tam 24 aylık oldu 2 yaşında.
Ama akrablarına göre konuşması biraz geride sanki örneğin anne demiyor baba dede dior ama heceleyerek ba-ba-ba şeklinde onun dışında inek görünce möö köpek görünce hav hav demez de avv der. Tavuğa gıı horoza üü yemeğe mama değilde maa yani kelimelrrin genelde ilk hecelerini söylüyor.
Topa gool yerine bol diyor.
Şu aralar anlamsız bebek dilince bir şeyler babıldanmaya başladı ama.
Biz bu konuda hiç endişe etmedik çünkü kızım zeki bi çocuk bütün komutları yetine getirir diş fırçasının bile ne amaçla kullanılacağını biliyor.
Bütün sebzeleri meyveleri tanıyor.
Asıl konu bırda başlıyor bayramda memlekete gittik kaynımım oğlu kızımdan 2 ay küçük ve konuşuyor ama uyaranı çok onun evinde kendinden büyük 2 kardeşi var 5 ve 7 yaşlarında.
Kv tutturdu bu çocuk hasta mı neden konuşmuyor dilsiz mi bana bayramı zehir etti ağzının payını veriyorum yok anlamıyor halbuki eşimde 4 yaşında konuşmuş yani. Ama içime kurt düştü yaşadığımız yere gelir gelmez hemen çocuk psikiyatri kliniğine randevu aldım ayın 29 una ve bugün de sağlık ocağına gidip oradaki hekimle konuştum benim branşım değil ama biz konuşmayan bebeklerde otizimden korkarız ama bu çocukta kesinlikle öyle bir durum yok tabi genede uzmana başvurun dedi.
Kızım ismini bilir ilitmeyle alakaklı bir sorun yok çocuklarla oynar akranlarıyla ilşkili sosyal çevreyle oldukça iyi ne bilim kızlar inanın çok araştırmacı bi anne olmama rağmen kv resmen beni dağıttı
Bana bu konu ile alakalı tecrübeli anneler yorum yaparsanız çok memnun olurum iyi akşamlar herkese
Arkadaşın konusuna müdahil oluyorum ama benim kzım 16 aylık oldu. Sadece anne baba dede nene diyor. Ama en çok anne diyor. Taklit etmesi için söylediğim kelimeleri pek taklit etmiyor.Bu aylarda var mı söylemesi gereken kelime sayısı falan böyle bir bilgim yok. Aydınlatabilirmisiniz beni de rica etsem.Otizm/gelişme geriliği için değerlendirme yapan uzmanlardan biriyim. Çocuğunuzu görmeden yorum yapamam ancak yaşadığınız durum konuşma gecikmesi evet. 2 yaşta 50 kelime ve 2 kelimelik cümleler bekleriz. Bu durumda gelişim değerlendirmesi yapılır. Tv/telefon maruziyeti sorulur, kitap ve dil gelişimle ilgili kartlar öneririz ve kaliteli zaman arttırımı
Boşuna evhamlanma. Çocuğun gayet normal. Benimki 26 aya kadar öyleydi. Meğer içinde biriktirmiş. Bir günde konuşmaya başladı baya cümleler kura kura.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?