- 27 Haziran 2017
- 4.035
- 8.528
- 158
- Konu Sahibi olmuyorsensiz
-
Benim yeğenim 2 yaşında konuşmaya başladı eşim in bir yeğeni de 4 e girecek daha tam konuşamıyor yine bir tanidigimizin kızı 6 yaşına kadar konuşmadı şu an çok güzel konuşuyor 2 yaş ne ki geç bir yaş değil merak etmeyin.Öncelikle herkese merhaba sırf bu konuyu açmak için üye oldum bu siteye yazacaklarım uzun olursa kusura bakmayın elimden geldiğince kısa tutacağım.
Kızım bugun tam 24 aylık oldu 2 yaşında.
Ama akrablarına göre konuşması biraz geride sanki örneğin anne demiyor baba dede dior ama heceleyerek ba-ba-ba şeklinde onun dışında inek görünce möö köpek görünce hav hav demez de avv der. Tavuğa gıı horoza üü yemeğe mama değilde maa yani kelimelrrin genelde ilk hecelerini söylüyor.
Topa gool yerine bol diyor.
Şu aralar anlamsız bebek dilince bir şeyler babıldanmaya başladı ama.
Biz bu konuda hiç endişe etmedik çünkü kızım zeki bi çocuk bütün komutları yetine getirir diş fırçasının bile ne amaçla kullanılacağını biliyor.
Bütün sebzeleri meyveleri tanıyor.
Asıl konu bırda başlıyor bayramda memlekete gittik kaynımım oğlu kızımdan 2 ay küçük ve konuşuyor ama uyaranı çok onun evinde kendinden büyük 2 kardeşi var 5 ve 7 yaşlarında.
Kv tutturdu bu çocuk hasta mı neden konuşmuyor dilsiz mi bana bayramı zehir etti ağzının payını veriyorum yok anlamıyor halbuki eşimde 4 yaşında konuşmuş yani. Ama içime kurt düştü yaşadığımız yere gelir gelmez hemen çocuk psikiyatri kliniğine randevu aldım ayın 29 una ve bugün de sağlık ocağına gidip oradaki hekimle konuştum benim branşım değil ama biz konuşmayan bebeklerde otizimden korkarız ama bu çocukta kesinlikle öyle bir durum yok tabi genede uzmana başvurun dedi.
Kızım ismini bilir ilitmeyle alakaklı bir sorun yok çocuklarla oynar akranlarıyla ilşkili sosyal çevreyle oldukça iyi ne bilim kızlar inanın çok araştırmacı bi anne olmama rağmen kv resmen beni dağıttı
Bana bu konu ile alakalı tecrübeli anneler yorum yaparsanız çok memnun olurum iyi akşamlar herkese
Sıfırlamalısınız kesinlikle.Evet tv ye bn çalışırken çok maruz kaldı annem bakıyordu ☹
Tabiki. Bu aylarda daha önem verdiğimiz şey alıcı dil yani komut alması. Çocuklar önce anlamaya sonra konuşmaya başlarlar yani ifade edici dil sonra gelişir. Basit komutlar için 12 ay diyebiliriz. Komut alıyorsa diğer değerlendirmemiz ifade edici dil. 12. Ayda yine 4-5 anlamlı kelime bekleriz. Sadece anneye anne, sadece babaya baba demeli. 18 aya doğru kelime sayısında artış olur. Bu artışı engellememek adına tv/telefon maruziyeti olmamalı, öte yandan birebir iletişim, abc dediğimiz kitaplar ve kartlarla dil gelişimi desteklenmeli.Arkadaşın konusuna müdahil oluyorum ama benim kzım 16 aylık oldu. Sadece anne baba dede nene diyor. Ama en çok anne diyor. Taklit etmesi için söylediğim kelimeleri pek taklit etmiyor.Bu aylarda var mı söylemesi gereken kelime sayısı falan böyle bir bilgim yok. Aydınlatabilirmisiniz beni de rica etsem.
Kızım 3 yaşından sonra konuştu ilk çocuktu evde abi abla yoktu ayni dediginiz gibiydi kızımdaÖncelikle herkese merhaba sırf bu konuyu açmak için üye oldum bu siteye yazacaklarım uzun olursa kusura bakmayın elimden geldiğince kısa tutacağım.
Ama akrablarına göre konuşması biraz geride sanki örneğin anne demiyor baba dede dior ama heceleyerek ba-ba-ba şeklinde onun dışında inek görünce möö köpek görünce hav hav demez de avv der. Tavuğa gıı horoza üü yemeğe mama değilde maa yani kelimelrrin genelde ilk hecelerini söylüyor.
Biz bu konuda hiç endişe etmedik çünkü kızım zeki bi çocuk bütün komutları yetine getirir diş fırçasının bile ne amaçla kullanılacağını biliyor.
Asıl konu bırda başlıyor bayramda memlekete gittik kaynımım oğlu kızımdan 2 ay küçük ve konuşuyor ama uyaranı çok onun evinde kendinden büyük 2 kardeşi var 5 ve 7 yaşlarında.
Kv tutturdu bu çocuk hasta mı neden konuşmuyor dilsiz mi bana bayramı zehir etti ağzının payını veriyorum yok anlamıyor halbuki eşimde 4 yaşında konuşmuş yani. Ama içime kurt düştü yaşadığımız yere gelir gelmez hemen çocuk psikiyatri kliniğine randevu aldım ayın 29 una ve bugün de sağlık ocağına gidip oradaki hekimle konuştum benim branşım değil ama biz konuşmayan bebeklerde otizimden korkarız ama bu çocukta kesinlikle öyle bir durum yok tabi genede uzmana başvurun dedi.
Kızım ismini bilir ilitmeyle alakaklı bir sorun yok çocuklarla oynar akranlarıyla ilşkili sosyal çevreyle oldukça iyi ne bilim kızlar inanın çok araştırmacı bi anne olmama rağmen kv resmen beni dağıttı
Bana bu konu ile alakalı tecrübeli anneler yorum yaparsanız çok memnun olurum iyi akşamlar herkese
Tabiki çok haklısınız. Her işi ehline bırakmak lazım ama zaten konu sahıbı uzmana gidecegini basta belirtmiş. Ondan herkes daha rahat deneyimlerinden yola cıkarak fikir belirtmiş fikrimce.Tabiki. Bu aylarda daha önem verdiğimiz şey alıcı dil yani komut alması. Çocuklar önce anlamaya sonra konuşmaya başlarlar yani ifade edici dil sonra gelişir. Basit komutlar için 12 ay diyebiliriz. Komut alıyorsa diğer değerlendirmemiz ifade edici dil. 12. Ayda yine 4-5 anlamlı kelime bekleriz. Sadece anneye anne, sadece babaya baba demeli. 18 aya doğru kelime sayısında artış olur. Bu artışı engellememek adına tv/telefon maruziyeti olmamalı, öte yandan birebir iletişim, abc dediğimiz kitaplar ve kartlarla dil gelişimi desteklenmeli.
Şunu da belirtmek isterim ki -konu sahibi veya sizden bağımsız olarak- “bir şey olmaz konuşur, falanca da şı yaşta konuştu” denilen bu sebeplerle geç geTirilen ve konuşmamasının altında başka sebepler çıkabilen o kadar çok çocuk geldi ki bize. Biliyorum hepinizin niyeti iyi ama bırakın bir uzman değerlendirsin ve annenin içini o rahatlatsın öyle değil mi?
Ih ıh diye neyi söylüyorsa adını söyleyerek verin. Su mu istedin, al bakalım su iç, çok mu susadın gibi çoğaltın. Bir de sözcük kartları kesinlikle çok etkiliTabiki çok haklısınız. Her işi ehline bırakmak lazım ama zaten konu sahıbı uzmana gidecegini basta belirtmiş. Ondan herkes daha rahat deneyimlerinden yola cıkarak fikir belirtmiş fikrimce.
Bizdeki durum sadece bana bilinçli anne diyor. Dedesini anneannesini halasını teyzsesini yegenlerinin isimlerini tanıyıp doğru kişiye gider. Ama konusmada biraz tembellik mi bilmiyorum sorun var sanki. Ihı ıhıyla herşeyi anlatıyor. Ben de anlamamazlık yapmıyorum erken konussun diye nerdeyse bakısarak anlasıyoruz. Çogunlukla bir adım sonra ne yapcagını tahmin edebildiğim için ya da ne istediğini anlayabildiğim için konusmak istemiyor gibi. Anne de derim normalde sürekli söylediği bir şey ya demez baba de demez. Mo de derim ona biraz alıştı 10 kere istediysem 2 kere der yani bilinçli olarak uğraşmak istemiyor gibi geliyor bana. Yürümek için çok hevesliydi yürüyemediği için çok huysuzdu. 10 aylık yürüdü şükür. O hevesi bildiğim için konusma anlamında bir heves görmüyorum kızımda mesela.
Ama anlama yani alıco dili iyi. Hemen hemen herşeyi anlıyor. Hadi banyo yapcak oyuncaklarından bir tane oyuncak getir diyorum banyoya oyuncağıyla geliyor. Ya da bezi al dolayları sil. Bezi alıp dolapları siler gibi. Bunlarda bir sıkıntı yok.
İstediği şeylerin adını soylüyorum su mu istedin sen al sana su. Su de su istediğin zaman falan diyorum ama çok katı uygulamıyorum aslında. Bazen o gösteriyor elindekileri ıhh diye kalem diyorum iki elinde varsa iki elini de sırayla 5 10 kez gösteriyor her seferinde ismini söylerim. Dısardan bir ses gelse hemen ıhh der araba hurmacı vs neyse söylerim ezan okunur ıhhlar. Dolasmaya çıktıgımızda işaret eder söylerim falan ama şimdilik sadece anlamaya ful konsantre duruyor. Konuşmaya nasıl teşfik edilir. Bu yaptıklarım herşeyi anlamasına yardımcı oluyor sanki. Çok meraklıdır herşeye dokunmak bakmak anlamak ister ayrıca ama işte konusma yok gibi. Ya da anlamsız bazen kendi kendine kelimeleri arka arkasına sıralıyor ama anlamsız seyler hep.Ih ıh diye neyi söylüyorsa adını söyleyerek verin. Su mu istedin, al bakalım su iç, çok mu susadın gibi çoğaltın. Bir de sözcük kartları kesinlikle çok etkili
Kayınvaliden amacına ulaşmışÖncelikle herkese merhaba sırf bu konuyu açmak için üye oldum bu siteye yazacaklarım uzun olursa kusura bakmayın elimden geldiğince kısa tutacağım.
Bitmiyorlar bunlar anacim. Benim kiz 8 aylik oldu. Emeklemek istemiyor. Napayim iteyim mi cocugu zorla? Sevmiyor yuzustu durmayi. Yuzustu oldugu anda yuvarlanip hemen sirt ustu donup kalkip oturuyor. Ama desteksiz guzel oturuyor , oturdugu yerden herseye uzaniyor, poposu ustunde ziplaya ziplaya ilerliyorCidden yıl 2019 hala çocuk konuştu mu?Yok efendim benim ki erken yürüdü senin ki hala emekliyor mu ? diye soruları kafasına takan kadınlar olmamalı ya.
Size bir şey diyen olursa değer verdikleri ile konuşuyor dersiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?