- 27 Haziran 2017
- 4.035
- 8.528
- 158
- Konu Sahibi olmuyorsensiz
Aynı durumda tanıdığım vardı belli belirsiz heceler söylüyordu. Duymada anlamada sıkıntı yoktu. konuşsun diye beklediler hep. Meğer çocuğun dil kasları gelişmemiş. Kreşe başladı aynı zamanda bununla ilgili terapi aldı dili çalıştıran egzersizler filan. Şöyle söyleyeyim evet çocuğunun bu ayda şakır şakır konuşmasını bekleyemeyiz ama en azından net çıkarabildiği 25 kadar kelime olmalı. Elbette her çocuğun dil gelişimi farklı ama yine de aylara göre asgari düzeyde bir gelişim bekleniyor. Kayınvalidenin söyleyiş biçimi itici olabilir ama ayına göre bu şekilde net kelimeler çıkaramıyorsa kendiliğinizden bir doktora danışmanız gerekirdi. İlla sorun vardır demiyorum belki uyaran eksikliğinden de olabilir ama tedbirli olmak iyidir bu konularda. Benim kızım sürekli benimle 3T hayatımızda yok , sürekli kitaplarla iç içeyiz. Aynı aylarda olan arkadaşı da bu şekilde ve onun dil gelişimi benim kızımdan daha önde 20 aylık arkadaşı renkleri şekilleri biliyor çat pat 5 e kadar sayabiliyor. Aynı zamanda şekilleri , hayvanları renkleriyle söyleyebiliyor mavi kare, turuncu daire , gri fil gibi. Aynı çabayı gösterdiğimiz halde elbette ki benim kızımın daha geride kalmasının başka başka sebepleri vardır ama ayına göre olması gerekenleri yapmasına dikkat ediyorum. Elbette hiçbir sorun olmadan 5 yaşında konuşan çocuk da vardır ama kime göre sorun yok? Ve neden 5 yaşında konuşsun yani . Babası da 4 yaşında konuşmuş demişsiniz de o zaman imkan yoktur üzerine düşülmemiştir. Şimdi imkan varken randevu almanız çok iyi olmuş en azından içiniz rahat eder, belki tavsiye alırsınız konuşmayı hızlandırmak için. En önemlisi de bir problem varsa dil kasları vs ile ilgili erken yol alırsınız