- 21 Ekim 2023
- 2
- 1
- 1
- 28
- Konu Sahibi umudatutunanlar
Merhabalar 27 yaşımdayım yaklaşık 7 yıldır panik atak, depresyon ve anksiyete tedavisi görüyorum. Pandeminin ilk senesinde üniversiteden mezun oldum. Daha sonrası dışarı çıkmakta zorlandım iş aradım bulamadım. İş bulduğumda ise sosyal fobi yaşadığım için devam edemedim. Daha sonrası ilaç değişimi ve ara ara gelen ani büyük ataklar. Şuan o büyük atağın içindeyim. Yaklaşık 4 yıldır evdeyim. Annemle takılmak dışında pek bir aktivite uygulamıyorum. Kendime bir faydası olmadığını biliyorum. Duygularımı patlama noktasına gelene kadar ifade etmem genelde. Etrafımdaki insanlar yaşadığım şeyin normal olduğunu hele ki ahir zamanda herkesin yaşadığını söylüyorlar. Kendine zarar verecek olma korkusu, acaba çok mu kötüyüm delirdim mi? Doktora gittiğimde gel sen çok kötüsün ilaçla düzelmezsin vs şeklinde anksiyetik düşünceler sürekli beynimde dönüyor. Gelecek kaygısı dışında zaten bir ilişkim yok. Evlenecek miyim? Çocuklarım olabilecek mi? İyileşecek miyim? Bu düşüncelerle boğuşan tek kişi değilim demi? Kendinize etrafınıza hayata yabancılaşıyor musunuz?Yaşadığınız anın rüya gibi gelmesi. Konuşamadıklarımız tabular toplumdaki yargılama ile birlikte bunlar konuşulmuyor. Konuşamadıklarımız içimizde birikiyor. Paylaşım toplumu değiliz kabul edelim. Hele ki bu artan sosyal medya kullanımı herkesin mükemmel hayatlar yaşıyor gibi görünmesi ile insanlar yaşadıklarını anlatmıyor kendim dahil. Sadece bazen duymak istediğimiz yalnız değilsin dışarıda bunları yaşayan bir çok insan var ben de yaşıyorum diyen insanların varlığını bilmek. Benim gibi anksiyetesi olan insanlar ne demek istediğimi anlayacaktır. Lütfen anksiyete tetikleyici ve yargılayıcı cümlelerden kaçınalım. Yalnız olmadığımızı hissetsek bunları yaşayan tek kişi olmadığımızı öğrenmek ve birbirimize dua etsek yeterli.
Allah sabredenlerle beraberdir.
Allah sabredenlerle beraberdir.