Konuşmadan rahatlayamıyorum ?

aycannnn123

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2024
76
-3
1
26
Arkadaşlar ben bi derdim olduğunda bir şeye takıldığımda konuşmadan paylaşmadan rahatlayamıyorum yani o sorunla iki gün yatıp uyuduğumu bilmem . İlla ya biriyle dertleşcem ya sorun yaşadığım kişiyle konuşcam ya bu bende öyle bi alışkanlık ki gerçekten baş ağırtıcı bence . Ben biraz daha sorunlarını kendi içinde çözebilen çok zorlandığında konuşan biri olmak istiyorum ama ailemizde bizi böyle yetiştirdi annem bizi öyle tahrik ederdi ki sırf bağıralım kızalım da susmayalım içimizdekini konuşalım . E yapımda müsait zaten ben de buna öyle bi alıştım ki basit şeyleri bile konuşasım geliyor . Bunu nasıl aşabilirim kendimden sıkıldım vallahi

Ekleme yapıyorum
Şöyle oluyor bende arkadaşım yok doğru düzgün . Bazı sebeplerden dolayı yollar ayrıldı felan .
Ben her şeyi ya eşimle ya annemle konuşuyorum . Ya da sorun yaşadığım kişiyle konuşuyorum ama tavırlarım yay burcu olduğum için mi bilmiyorum bazen gergin veya patavatsızca olabiliyor . Dertleşmek gibi değil de şikayet ve içimi boşaltmak gibi . Bu tavırdan rahatsızım . Aile yapım hep böyleydi Karadenizliyiz hep iğneleme laf sokma . Ben bunlardan rahatsızım ama kendimde kaptım demek ki . Yani üslubum Sorunlu oluyor sanırım ..

Son düzenleme:
Bence aşmayın. Zaten istenen şey budur. Kavga edin demiyorum kimseyle ama problemi konuşarak çözmek gerekir zaten sizde öyle yapıyorsunuz. Açık iletişim kuruyorsunuz ne güzel.

Ben de böyleyim. Ben de sizin dediğiniz gibi olmak istiyorum ama yook illa her şeyi hemen bıd bıd bıd konuşucam. Yerimi aldım tavsiyeleri okumaya.

Ne boyutta olabilir ki?En fazla ne diyorsunuz?
Ben de öyleyim bir bakıma. Söylerim neyse,harala gürele kavga çirkeflik değil de hissettiririm istemsizce sorulduğunda da böyleyken böyle rahatsız oldum,bozuldum her neyse söylerim. Atarım hem içimden hem gündemimden. Hiç rahatsız etmedi beni ama bu yapım.

Sizinki ne boyuta geliyor?

Diyorsunuz ki susayım ,susayım sonra patlayayım.
Ne güzel işte sorunlar büyümeden konuşarak çözüyorsunuz..
Bunu değiştirmek yerine sürsürmelisiniz

Bence en iyisini yapıyorsunuz . Konuşmak her zaman iyidir ama herşey herkesle konuşulmaz .
Acaba bu yönden mi hata yapıyorsunuz ?

Ekleme yaptım sorunun altında bakabilir misiniz

Bence en iyisini yapıyorsunuz . Konuşmak her zaman iyidir ama herşey herkesle konuşulmaz .
Acaba bu yönden mi hata yapıyorsunuz ?
Yok üslubum sorunlu oluyor ya direkt söylüyorum hani patavatsızlık olabiliyor ya da şikayet eder tarz söylüyorum ya laf sokuyorum

Ben de böyleyim. Ben de sizin dediğiniz gibi olmak istiyorum ama yook illa her şeyi hemen bıd bıd bıd konuşucam. Yerimi aldım tavsiyeleri okumaya.
Bugun evliligimin içinde bir şaşkınlık yaşadım ,taktir degil eleştiri aldım,kötü oldum.
Yıllardır aynı sözlerle,davranışlarla hakaret eden k.valide ve k.babaya kaba söz,davranışlarda bulunmadan rahtsızlıgımı dile getir ve bingo yine hakarete maruz kaldım,eleştirildim
Demek ki neymiş herşeyi zamanında konuşup belli edecekmişim.
İdare etmeyecekmişim

Diyorsunuz ki susayım ,susayım sonra patlayayım.
Ne güzel işte sorunlar büyümeden konuşarak çözüyorsunuz..
Bunu değiştirmek yerine sürsürmelisiniz
Hayır işte üslubum sorunlu oluyor genelde . Her zaman değil de . Ya direkt bu aklıma takıldı diyorum e bu basit şeyi neden taktın diyorlar geriliyorum bu kez . Ya da bazen direkt gerilip veya şikayetçi tarzda yaklaşıyorum. Bir de içimde bir şey olamazmış gibi davranıyorum insanlar beni dinlemeli çözmeliyiz bunu hemen gibi , hemen çözülmesi lazım sorunlar gibi hissediyorum

Sizi tanıyan kişiliğinizin,tonunuzun bu olduğunu bilir zaten. Tanımayan da ya tanıyınca öğrenir ya da kendi bilir Saygısızlık yoksa sorun yok bence.
Ama eşim tanıyor beni diyor ki sen gergin yaklaşınca ya da bana laf sokunca ben üzülüyorum diyor . Gel sakince konuş diyor . Bir de herşeyi hemen konuşmak zorunda değilsin diyor basit şeyleri takma bikaç gün sonra insan unutuyor zaten diyor mesela . Ben bi sorun mu oldu o gün uyumam çözmeden . Ama çözersem de tekrar konuşmam geçmişe gitmem . Hayatım bana değerli geliyor . Orda huzursuz edildiysem huzur edesim geliyor , anlaşılmıyorsam gidesim , bunaltılıyorsam belli edip söyleyesim geliyor . Açıkçası herşeyde böyleyim . İdare edemiyorum . Sabırsızım . Bekletip sakin bi anda konuşamıyorum anında tepkimi belli ediyorum .

Bana göre küçük size göre büyük olan şeyleri konuşmayı sorun görenler sizi sadece eleştirmek için eleştiriyor.
Hem yap,rahatsız et konuşunca eee şaka yaptım ne var bunda?
Siz elaleme bakmayın.
Doğru sizindir

Aynaya , kediye köpeğe , duvara ,ağaca denize ,suya ... konuş. Anneannem yaparmış. Kayınvalide, elti, görümce birlik yaşarmış, bir sorun sıkıntı yaşadığında odasına gider duvara anlatır, yastığı pataklar çıkarmış

Vallahi süper fikir ben de böyle şeyler denemeliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…