Çocuk Hastalıkları Konuşma Problemi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

BestMom

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2019
180
28
98
37
Arkadaslar hepinize merhaba, oglum 1 haziran dogumlu 11ay 13 günlük, ilk cocugumuz dolayisiyla cocuk nedir be yapar pek bilmiyoruz. Sorum şu oglum sadece ba-ba,baba diyor 9 aylikken bi ara de-de dedi cok kisa bi donem sonra birakti.. cevremde cok bebek yok ama bir iki tane hemen hemen yasiti bebek gordum del,dit falan diyorlardi..sizce bebgimin bu durumu normal mi?

Şu ebeveynler yüzyıllardır kendi çocuklarını başkalarının çocuklarıyla kıyaslayarak büyütmekten bi bıkmadı.
Evet normal. Her çocuk farklıdır ve bireysel farklılıklar vardir

Şu ebeveynler yüzyıllardır kendi çocuklarını başkalarının çocuklarıyla kıyaslayarak büyütmekten bi bıkmadı.
Evet normal. Her çocuk farklıdır ve bireysel farklılıklar vardir
Haklisiniz, ama insan bu yollardan gecmis tecrubeli annelerle konusunca rahatliyor bazen de bazi seyleride erken farkedebiliyor..yorumunuz icin tesekkur ederim

Her çocuk kendisine özeldir.. Siz onunla ilgilenip kelimelen üzerinde durmaya devam edin.. 2 3 yaşına kadar konuşamayanlar bile var

Kızım iki yaşında. Gayet net bir şekilde 4-5 kelimeli cümleler kuracak kadar konuşuyor, ne istediğini istemediğini ifade ediyor. Eğer biraz kulak kabartıp, ilgilenirseniz kendisiyle 15-20 dk sohbet edebilirsiniz.

Oğlum iki yaşındayken sadece mama, meme, gel, baba gibi en fazla 10 tane kelime konuşuyordu. Cümle asla kurmuyordu.

Yani her çocuk farklı. Hepsinin kendi zamanı var, yormayın kendinizi ve bebeğinizi.

BENim oğlumda 21 aylık ve kullandığı kelime sayısı sınırlı ablamın kızı şakır şakır konuşurken bizimki konuşmuyor diye çok stres yaptım demekki kız erkek çocuğu ve her bebeğin gelişiminin farklı olması etken bir de kendince bir dili var bazı kelimelerinde ilk hecelerini söylüyor sadece deneyimli bir anne olarak size sorayım normal değil mi:)

Yok gayet normal :) Oğlum da öyleydi, kendince bir dili vardı ve devamlı konuşurdu ama bizim bildiğimiz anlamda değil :) 2 buçuktan sonra yavaş yavaş açıldı. Şu an 4 yaşında ve bir saniye susmuyor :)

Çocuk gelişimleri birbirinden farklıdır . Benim yeğenim 2 yaşında konuşmaya başladı benim oğlum 4 aylık olunca baba dede mama ve daha bir sürü heceli sesler çıkarmaya başladı . Kuzenimin çocuğu bir yaşında ve sizin çocuğunuz gibi. Açıkçası çocuğunuzun durumu bana normal geldi ama yine de bir uzmana götürebilirsiniz.

Çok normal. Daha yaşına bile girmemiş. Şu anki en küçük kızım 3 yaşında yeni yeni konuşmaya başladı. 2 yaşından bu yana sadece anne diyordu. Kızım konuşsana diyordum, omuz silkiyordu sıpam :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…