Konumuz ödevler

Anladim. Sanirim kaynak kitap degil de asil probleminiz odevlerin cok olmasi. Bunu belki ogretmeni ile paylasabilirsiniz. Cok odevin cocugu biktirmasindan bahsedebilirsiniz. Yoksa farkli kaynaklardan farkli soru tiplerini cocugun gormesi cocuk icin iyi ama odevi daha az vermeli. Mesela gunde 10 sayfa odev yerine onu haftaya yayarak verse cocugu biktirmamis hem de okuldan sogutmamis olur. Cunku 2inci sinifa giden cocuk daha oyun cocugu. Benim oglum 2inci sinifta okula oyuncak goturuyordu (haftada birgun goturmesine izin veriyordu ogretmeni).

Ozur dilerim bu arada 17 eylulde actiginiz bir konuda oglunuzun 4 yasinda ve krese baslayali 3 hafta oldugunu yazmissiniz. Ben mi yanlis anladim?

1. Sınıfta bile kaynak kitap aldık busene sağolsun devletin kitabını okummayı sökünce anca kullancaz daha tazeyken doğru bilgiler öğrensinler de gelecekleri güzek olsun başka bişey istemiyorum onun için ne gerekse yaparım
Onların daha enerjileri çok yüksek herşeye yetişiyolar ders okuma ödev artı oyun aslında biz yoruluyoruz da onlarda yoruluyodur diye tepki veriyoruz
Daha bugün bi veli öğretmene watsap gurubundan mesaj atmış çocuk ödev yapnadı diye kızmışsınız yapmak istemiyo işte biraz ilgi ve anlayış bekliyoruz bu konuda diye bunu diyen anne üni mezunu ve 1. Sınıfta kızı daha l harfindeki ödevleri yapmamış sınıf a yı bitirdi bugün öğretmen de cevap attı ben yapamayanlara sonra telafi edersiniz diyorum ama sizinki hem evde yapmıyo hem derste verileni yapmıyo ödev sorumluluğunu alması gerek dedi ben daha kızın hocam dersini derste yapsın diyorum
Bence alınıp kenara atılmıyosa kullanılıyosa sorun etmeyin ama kenarda kalıyosa ozaman tabiki da sesinizi çıkarın

Susamış bir çocuğun susuzluğu bir bardak su içerek geçecekken bir sürahi su içmesi için zorluyoruz. Yıllardır test ,ödev ama ülkece başarımız sıfır. Çocukların oynamasını , keşfetmesini yaratıcılıklarını öldüryoruz.
Buna bizi eğitim sistemimiz mecbur ediyor ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…