Konumuz ödevler

Bir hafta denememe gerek kalmadı; 10 yıl Öğretmenlik yaptım. Şimdi eğitimde farklı bir kademedeyim.. ben kaynak kitabı sorgulamıyorum.. aynı anda 4 farklı kitapla aynı konuları bıktıra bıktıra işlemelerinden şikayetçiyim. Şu anda devlet kitapları haricinde aynı konuları işleyen üç farklı yayınevinin kitapları var.. tamam bir kaynak kitap olur; gerekebilir, iki olur.. ama üç tane kitap.. ve ben de diyorum ki 2.sınıf bunlar.. hep mi soru sınav tarzı alıştırma ödev.. hiç farklı etkinlik yok mu şu teknoloji dünyasında??

Tekrarlıyorum, derdim kaynak kitap alınması veya çok şükür parası değil.. bu çocuklar henüz ciddi bir sınava bile hazırlanmıyorken aynı aynı konularla 4 farklı kitap nedir?? Şuan tüm dersler dahil devlet kitapları hariç 9 tane kaynak kitabımız var.. fotokopiden de ödev geliyor.. bir de kitap okumaya, akşamları çocuğumuzla oynamaya konuşmaya zaman kalmıyor.. bilmem anlatabildim mi ??

Peki kaynak kitap gerekiyor; yıllar önce yeri geldi ben de aldırdım belki ama tutup da 4. Sınıf çocuğuna bir dersin aynı konularından 4 kitap aldırmadım.. siz düşünür müsünüz bunu mesela?? Çocukların maruz bırakıldığı durum bu.. 2. Sınıfta 9 tane kaynak kitap

Almak zorunda değilsiniz, yaptırmak zorunda da değilsiniz aslında.
Siz ne kadarıyla tanıştırırsanız çocuk o kadarını tanıyacak.
Ben velilerin tercihine saygılıyım.
Herkes kendi çocuğunu istediği kadar geliştirsin diyorum artık.
Kafa patlatmaya değmiyor çünkü..

Cidden teşekkür ediyorum beni anladığınız için.. saat 14:20 de çıkan çocuğumun ödevi henüz bitti ve ben burada cevap verdikten sonra oyun-etkinlik ile vakit geçireceğim.. oysa ne çok şey var yapmak istediğim..

Tamam kaynak kitap aldırsın da her dersten birer olmadı ikişer aldırsın üçüncü bence de gereksiz. Çocuğa sürekli ödev yüklemenin anlamı yok. Onun yerine okuma kitabı vs aldırsınlar nedir bu kadar çok test çözmenin mantığı

Ayrıca bıraksınlar çocuklar biraz eğlensin kendilerine zaman ayırsın

Dosyayi yukleyemedim. Sistemde bir sorun var sanirim eger yukleyebilse idim size ogluma aldigim kaynak kitaplari gonderecektim.

Durum buysa ben hak verdim size . 3-4 ayrı kaynak kitap istenmesinin amaçı nedir , diğer velilerden de rahatsız olan yok mu hiç ? Bence öğretmenle görüşün normal gelmedi bana böylesi .

Kaynak kitap maalesef gerekiyor bizim bir öğretmen biz veliler istediğimiz halde yasak diye yayınevi adı vermedi . İsteyen kendi istediğini alsın demiş :) ben kendi adıma araştırıp iyi bir soru bankası almaya çalışıyorum .

2. Sınıf için 3 kitap çok fazla gerçekten. Mantıklı olmamış. Tabii ki her ders için birer tane ekstra kaynak kullanılabilir ama fazlası da çocuk için gereksiz. 2. Sınıfta bu çocuklar atom parçalamıyorlar en nihayetinde.

Oğlunuz kaçıncı sınıfta??
Su an 8. sinif ama ikinci sinifta da kaynak kitaplari vardi. Ders konusunda yuz goz olmayim, eve geldigimde odevleri bitmis olsun biz sadece oynayalim diyorsaniz ben o yasta iken oglumu etut merkezine vermistim.
Kaynak kitap dusuncesini ben yanlis bulmuyorum. Cunku gercekten ders kitaplari bos ve siniftada cozulen soru sayisi yeterli olmuyor.

Biliyorum haklisiniz cocugunuzla vakit gecirmek istiyorsunuz ama cocugunuzla kac saat gecirdiginiz onemli degil kaliteli gecirdiginiz vakit onemli. Hafta sonlari birsey yapamiyor musunuz?

Biliyorum haklisiniz cocugunuzla vakit gecirmek istiyorsunuz ama cocugunuzla kac saat gecirdiginiz onemli degil kaliteli gecirdiginiz vakit onemli. Hafta sonlari birsey yapamiyor musunuz?
Haftasonları başka etkinlikler yapıyoruz ailecek. Haftada iki gün bilim sanata gidiyor zaten..ama daha çok ödev yapıyoruz yine.. bazen öyle oluyor ki akşama kadar sürüyor.. kitap setlerimiz var, ödevlerden okumaya fırsat bulamıyoruz.. misal bi konuyu 10 sayfa ödevle bıka bıka yapıyoruz...

Birer tane yeterli aslında ://

selam.kızım 2. sınıf öğrencisi bir devlet okulunda kendim İngilizce bılıyorum orta ustü düzeyde ama öğretme teknığı konusunda yetersız olabılırım.acaba tavsiye edeceğiniz materyaller olabılır mi hocam.teşekkurler şimdiden

Konu sahibi anladığım kadarı ile siz de eğitim camiasının içindesiniz. Eğer çok sayıda kaynak almak size doğru gelmiyorsa bu konudaki fikrinizi öğretmenle paylaşırsınız. Gerekli görmediklerinizi almazsınız.böylece çocuğunuzla size de daha çok zaman kalır . Sorun da ortadan kalkar.

ha ha ha kuzum yukarı tükürsen sakal aşağı tükürsen bıyık öğretmenlik mesleği .annem de öğretmendi ordan biliyorum.bazı öğrencıler sever seni bazıları nefret eder bazı veliler anlayışlı empatilidir bazıları öğretmeni köleleri sanır he bir de mudür faktörü var ki off ki offf.o da bazı öğretmenlerin taraftarıdır diğerlerini dışlar .

her ders için 1 er kaynak kıtap alıyoruz biz.hatta 3 değişik set arasından veli ve öğretmenle bırlıkte karar verdik.ben ıstersem ek kaynak alırım ıngılızce vs dersler için .tatılde de tatıl kıtabı almıştık gayet verımlıydi

birer tane ıstendığınden emınım ben abartı var konuda destek görmek için

birer tane ıstendığınden emınım ben abartı var konuda destek görmek için
Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Işın içinde olan insanlarız şimdiye kadar hiçbir öğretmenin aynı dersten aynı yapıya sahip 3 tane kaynak kitap istediğine sahit olmadım. 3 tane olduğunu düşünmüyorum velev ki öyle etkinlik, test, uygulama tarzında farklı içeriğe sahip olduğu düşüncesindeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…