Arkadaşlar selamlar,
Malumunuz ödevler yasaklandı, kaynak kitap ciddi şekilde yasak..
ama artık yeter demek istiyorum ama elimizden bir şey gelmiyor..
Çocuğum 2.sınıfta.. öğretmen dönem başında kaynak kitap mecbur alıcaz, takviye lazım falan dedi. Neyse iyi dedik.. belli bir ücret ödedik.. her dersten (Türkçe, hayat bilg. Mat.) iki kaynak kitapla dersler ödevler ilerliyorken bugün 3. Kaynak kitapla döndü oğlum.. yeter ama yeter dedim.. bir de devletin verdiği ile aynı konular 4 kez olur mu?? Kitap okuyalım başka etkinlik yapalım deney yapalım oyun oynayalım istiyorum ama olmuyor..
öğretmenimizi seviyoruz, o da çocukları seviyor. İşi öğretmeni uyarmak veya şikayet etmek durumuna getirmek istemiyorum kesinlikle..
bütün bu yasaklara rağmen hala böyleyse ben susup oturcam..
sizlerde durum genel olarak nasıl merak ettim
Edit: arkadaşlar konu kaynak kitap almak almamak değil. Şuan her dersten 3er tane olmak üzere 9 tane kaynak kitap var.. devletin kitapları da kullanılıyor.. fotokopiden de ödev veriliyor.. henüz lise veya ünv. Ye hazırlanma aşaması gibi ciddi bir sınav sürecinde olmamalarına rağmen; henüz 2.sınıfta bu kadar kitaba boğulmalarıyla birlikte; çocuklarımızla yeterince zaman geçirmeye fırsatımızın kalmamasını sorguluyorum gayet doğal olarak.. konuyu sanki öğretmenlerin kaynak kitap aldırmalarına karşıymışım gibi algılamışsınız neyi vurgulamak istediğimi anlamadan..
ben çocuğumla oynamak istiyorum..
günümüzün yerle bir olan ahlaki değerlerinin getirdiği koşullara karşı ufak da olsa bir direnişle sevgiyle-saygıyla-eğlenerek- araştırarak- doğayla bir öğrenme ortamı sunmak istiyorum. Elimden geldiğince de uğraşıyorum...
ama maalesef ki bu sistem alt ediyor benim gibi hisseden tüm annelerimizin emellerini..