Konumuz ödevler

Valla ben de siz velileri anlayabilmiş değilim, öğretmen etkinlik yaptırır çocuğuma bir şey öğretmiyor oyun oynamaya mi gidiyor okula diye hayıflanırsınız, kaynak kitapla dersi destekler bu sefer de etkinlik neden yok diye şikayet edersiniz. Bir hafta öğretmenliği deneme şansınız olsa keşke de bir de sizler anlasanız halimizi
Bir hafta denememe gerek kalmadı; 10 yıl Öğretmenlik yaptım. Şimdi eğitimde farklı bir kademedeyim.. ben kaynak kitabı sorgulamıyorum.. aynı anda 4 farklı kitapla aynı konuları bıktıra bıktıra işlemelerinden şikayetçiyim. Şu anda devlet kitapları haricinde aynı konuları işleyen üç farklı yayınevinin kitapları var.. tamam bir kaynak kitap olur; gerekebilir, iki olur.. ama üç tane kitap.. ve ben de diyorum ki 2.sınıf bunlar.. hep mi soru sınav tarzı alıştırma ödev.. hiç farklı etkinlik yok mu şu teknoloji dünyasında??

Yani size de yaranılmaz gerçekten . Aldırmasa diğer öğrencilerden görüp aldırmıyor takviye yapmıyor dersiniz . Öğretmeni yönlendirme isteğinizden vazgeçin yahu . O ne yapılacağını sizden iyi bilir . Ha eğer kendiniz daha iyi bildiğinizi düşünüyorsanız alın çocuğunuzu okuldan kendiniz eğitin . Size yaranma zorunluluğu mu var öğretmenin ? Ders kitaplarında öğrenciyi araştırmaya yönlendiren ödevler bulunuyor onları verir fazladan da verir gerek gördüğü zaman . Okulda gördüğünü evde ödevle pekiştirmesi çalışma alışkanlığını kazanması kötü bir şey mi ? Kesin çocuğunuz süper zeka bir prens/prenses derslerden sıkılıyor ödevlerden bunalıyor oyun etkinlik istiyordur .
Tekrarlıyorum, derdim kaynak kitap alınması veya çok şükür parası değil.. bu çocuklar henüz ciddi bir sınava bile hazırlanmıyorken aynı aynı konularla 4 farklı kitap nedir?? Şuan tüm dersler dahil devlet kitapları hariç 9 tane kaynak kitabımız var.. fotokopiden de ödev geliyor.. bir de kitap okumaya, akşamları çocuğumuzla oynamaya konuşmaya zaman kalmıyor.. bilmem anlatabildim mi ??

İngilizce öğretmeniyim. Ders kitabında bir ünite 4-5 yaprak ve 4 hafta işlenecek bu ünite.. Haftada 4 saat var. Sizce yeterli mi?
Kaynak kitap hiç aldırmadım öğretmenlik hayatım boyunca, elimdeki kitaplardan fotokopi çektirip dağıtıyorum. Ama gel gör ki yetişemiyorum, bir tane sınıfımız yok ki..
Okulda kağıt kalmamış, şimdi de kağıt isteyeceğiz velilerden.. Yine mutlaka şikayet edenler olacaktır.
Kaynak kitap yasak, kağıt istersin şikayet olur, e boş boş oturalım mı derste şimdi biz?
Peki kaynak kitap gerekiyor; yıllar önce yeri geldi ben de aldırdım belki ama tutup da 4. Sınıf çocuğuna bir dersin aynı konularından 4 kitap aldırmadım.. siz düşünür müsünüz bunu mesela?? Çocukların maruz bırakıldığı durum bu.. 2. Sınıfta 9 tane kaynak kitap

Almak zorunda değilsiniz, yaptırmak zorunda da değilsiniz aslında.
Siz ne kadarıyla tanıştırırsanız çocuk o kadarını tanıyacak.
Ben velilerin tercihine saygılıyım.
Herkes kendi çocuğunu istediği kadar geliştirsin diyorum artık.
Kafa patlatmaya değmiyor çünkü..

Merhaba ,
Öğretmenim sizi ben anladım. Kaynak kitap almak almamak mevzu değil. Çocuğumla baş başa geçirecek zaman kalmıyor. Çocuğa çocukluğunu yaşayacak zaman kalmıyor. derdindesiniz
Çözümünüz nedir? Öneriniz var mı?
Cidden teşekkür ediyorum beni anladığınız için.. saat 14:20 de çıkan çocuğumun ödevi henüz bitti ve ben burada cevap verdikten sonra oyun-etkinlik ile vakit geçireceğim.. oysa ne çok şey var yapmak istediğim..

Tamam kaynak kitap aldırsın da her dersten birer olmadı ikişer aldırsın üçüncü bence de gereksiz. Çocuğa sürekli ödev yüklemenin anlamı yok. Onun yerine okuma kitabı vs aldırsınlar nedir bu kadar çok test çözmenin mantığı

Ayrıca bıraksınlar çocuklar biraz eğlensin kendilerine zaman ayırsın

Dosyayi yukleyemedim. Sistemde bir sorun var sanirim eger yukleyebilse idim size ogluma aldigim kaynak kitaplari gonderecektim.

Bir hafta denememe gerek kalmadı; 10 yıl Öğretmenlik yaptım. Şimdi eğitimde farklı bir kademedeyim.. ben kaynak kitabı sorgulamıyorum.. aynı anda 4 farklı kitapla aynı konuları bıktıra bıktıra işlemelerinden şikayetçiyim. Şu anda devlet kitapları haricinde aynı konuları işleyen üç farklı yayınevinin kitapları var.. tamam bir kaynak kitap olur; gerekebilir, iki olur.. ama üç tane kitap.. ve ben de diyorum ki 2.sınıf bunlar.. hep mi soru sınav tarzı alıştırma ödev.. hiç farklı etkinlik yok mu şu teknoloji dünyasında??

Durum buysa ben hak verdim size . 3-4 ayrı kaynak kitap istenmesinin amaçı nedir , diğer velilerden de rahatsız olan yok mu hiç ? Bence öğretmenle görüşün normal gelmedi bana böylesi .

Kaynak kitap maalesef gerekiyor bizim bir öğretmen biz veliler istediğimiz halde yasak diye yayınevi adı vermedi . İsteyen kendi istediğini alsın demiş :) ben kendi adıma araştırıp iyi bir soru bankası almaya çalışıyorum .

2. Sınıf için 3 kitap çok fazla gerçekten. Mantıklı olmamış. Tabii ki her ders için birer tane ekstra kaynak kullanılabilir ama fazlası da çocuk için gereksiz. 2. Sınıfta bu çocuklar atom parçalamıyorlar en nihayetinde.

Oğlunuz kaçıncı sınıfta??
Su an 8. sinif ama ikinci sinifta da kaynak kitaplari vardi. Ders konusunda yuz goz olmayim, eve geldigimde odevleri bitmis olsun biz sadece oynayalim diyorsaniz ben o yasta iken oglumu etut merkezine vermistim.
Kaynak kitap dusuncesini ben yanlis bulmuyorum. Cunku gercekten ders kitaplari bos ve siniftada cozulen soru sayisi yeterli olmuyor.

Biliyorum haklisiniz cocugunuzla vakit gecirmek istiyorsunuz ama cocugunuzla kac saat gecirdiginiz onemli degil kaliteli gecirdiginiz vakit onemli. Hafta sonlari birsey yapamiyor musunuz?

Biliyorum haklisiniz cocugunuzla vakit gecirmek istiyorsunuz ama cocugunuzla kac saat gecirdiginiz onemli degil kaliteli gecirdiginiz vakit onemli. Hafta sonlari birsey yapamiyor musunuz?
Haftasonları başka etkinlikler yapıyoruz ailecek. Haftada iki gün bilim sanata gidiyor zaten..ama daha çok ödev yapıyoruz yine.. bazen öyle oluyor ki akşama kadar sürüyor.. kitap setlerimiz var, ödevlerden okumaya fırsat bulamıyoruz.. misal bi konuyu 10 sayfa ödevle bıka bıka yapıyoruz...

Arkadaşlar selamlar,
Malumunuz ödevler yasaklandı, kaynak kitap ciddi şekilde yasak..
ama artık yeter demek istiyorum ama elimizden bir şey gelmiyor..
Çocuğum 2.sınıfta.. öğretmen dönem başında kaynak kitap mecbur alıcaz, takviye lazım falan dedi. Neyse iyi dedik.. belli bir ücret ödedik.. her dersten (Türkçe, hayat bilg. Mat.) iki kaynak kitapla dersler ödevler ilerliyorken bugün 3. Kaynak kitapla döndü oğlum.. yeter ama yeter dedim.. bir de devletin verdiği ile aynı konular 4 kez olur mu?? Kitap okuyalım başka etkinlik yapalım deney yapalım oyun oynayalım istiyorum ama olmuyor..
öğretmenimizi seviyoruz, o da çocukları seviyor. İşi öğretmeni uyarmak veya şikayet etmek durumuna getirmek istemiyorum kesinlikle..
bütün bu yasaklara rağmen hala böyleyse ben susup oturcam..
sizlerde durum genel olarak nasıl merak ettim

Edit: arkadaşlar konu kaynak kitap almak almamak değil. Şuan her dersten 3er tane olmak üzere 9 tane kaynak kitap var.. devletin kitapları da kullanılıyor.. fotokopiden de ödev veriliyor.. henüz lise veya ünv. Ye hazırlanma aşaması gibi ciddi bir sınav sürecinde olmamalarına rağmen; henüz 2.sınıfta bu kadar kitaba boğulmalarıyla birlikte; çocuklarımızla yeterince zaman geçirmeye fırsatımızın kalmamasını sorguluyorum gayet doğal olarak.. konuyu sanki öğretmenlerin kaynak kitap aldırmalarına karşıymışım gibi algılamışsınız neyi vurgulamak istediğimi anlamadan..
ben çocuğumla oynamak istiyorum..

günümüzün yerle bir olan ahlaki değerlerinin getirdiği koşullara karşı ufak da olsa bir direnişle sevgiyle-saygıyla-eğlenerek- araştırarak- doğayla bir öğrenme ortamı sunmak istiyorum. Elimden geldiğince de uğraşıyorum...
ama maalesef ki bu sistem alt ediyor benim gibi hisseden tüm annelerimizin emellerini..
Birer tane yeterli aslında ://

İngilizce öğretmeniyim. Ders kitabında bir ünite 4-5 yaprak ve 4 hafta işlenecek bu ünite.. Haftada 4 saat var. Sizce yeterli mi?
Kaynak kitap hiç aldırmadım öğretmenlik hayatım boyunca, elimdeki kitaplardan fotokopi çektirip dağıtıyorum. Ama gel gör ki yetişemiyorum, bir tane sınıfımız yok ki..
Okulda kağıt kalmamış, şimdi de kağıt isteyeceğiz velilerden.. Yine mutlaka şikayet edenler olacaktır.
Kaynak kitap yasak, kağıt istersin şikayet olur, e boş boş oturalım mı derste şimdi biz?
selam.kızım 2. sınıf öğrencisi bir devlet okulunda kendim İngilizce bılıyorum orta ustü düzeyde ama öğretme teknığı konusunda yetersız olabılırım.acaba tavsiye edeceğiniz materyaller olabılır mi hocam.teşekkurler şimdiden

Konu sahibi anladığım kadarı ile siz de eğitim camiasının içindesiniz. Eğer çok sayıda kaynak almak size doğru gelmiyorsa bu konudaki fikrinizi öğretmenle paylaşırsınız. Gerekli görmediklerinizi almazsınız.böylece çocuğunuzla size de daha çok zaman kalır . Sorun da ortadan kalkar.

Almak zorunda değilsiniz, yaptırmak zorunda da değilsiniz aslında.
Siz ne kadarıyla tanıştırırsanız çocuk o kadarını tanıyacak.
Ben velilerin tercihine saygılıyım.
Herkes kendi çocuğunu istediği kadar geliştirsin diyorum artık.
Kafa patlatmaya değmiyor çünkü..
ha ha ha kuzum yukarı tükürsen sakal aşağı tükürsen bıyık öğretmenlik mesleği .annem de öğretmendi ordan biliyorum.bazı öğrencıler sever seni bazıları nefret eder bazı veliler anlayışlı empatilidir bazıları öğretmeni köleleri sanır he bir de mudür faktörü var ki off ki offf.o da bazı öğretmenlerin taraftarıdır diğerlerini dışlar .

Konu sahibi anladığım kadarı ile siz de eğitim camiasının içindesiniz. Eğer çok sayıda kaynak almak size doğru gelmiyorsa bu konudaki fikrinizi öğretmenle paylaşırsınız. Gerekli görmediklerinizi almazsınız.böylece çocuğunuzla size de daha çok zaman kalır . Sorun da ortadan kalkar.
her ders için 1 er kaynak kıtap alıyoruz biz.hatta 3 değişik set arasından veli ve öğretmenle bırlıkte karar verdik.ben ıstersem ek kaynak alırım ıngılızce vs dersler için .tatılde de tatıl kıtabı almıştık gayet verımlıydi

2. Sınıf için 3 kitap çok fazla gerçekten. Mantıklı olmamış. Tabii ki her ders için birer tane ekstra kaynak kullanılabilir ama fazlası da çocuk için gereksiz. 2. Sınıfta bu çocuklar atom parçalamıyorlar en nihayetinde.
birer tane ıstendığınden emınım ben abartı var konuda destek görmek için

birer tane ıstendığınden emınım ben abartı var konuda destek görmek için
Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Işın içinde olan insanlarız şimdiye kadar hiçbir öğretmenin aynı dersten aynı yapıya sahip 3 tane kaynak kitap istediğine sahit olmadım. 3 tane olduğunu düşünmüyorum velev ki öyle etkinlik, test, uygulama tarzında farklı içeriğe sahip olduğu düşüncesindeyim

X