- 8 Mart 2011
- 25.898
- 28.128
bakın tecavüzü bu konuya dahil edemem. bunun psikolojik boyutunu tahmin dahi edemem. o yüzden ona kişiler karar verir.tecavüze uğrayanlarda aldrmasın değilmi.
o acııyı gün ve gün yaşasın.
hamile kaldığında o çocuğu istemeyenler sıhhi olmayan,merdiven altı yerlerde,baytarın eline düşsün. kan kaybından ölsün,yada yanlış müdaheleden. yada
oo kadınlar ilaçla yada birşeyler sokarak o bölgeye bebeği düşürmeye çalışsınlar bebek düşmesin sağlıklı doğmasın yada kadın o yanlış işlemlerden dolayı ölsün.
kürtaj olmazsa işte olacaklar.
veya,,
geçen senelerdeki gibi doğan bebeği çöpe atacaklar ,yada yeni olay o bebeği doğar doğmaz öldürecekler.
kısaca kürtaj olmalıki bunlar artmamalı. bu olaylar tek tükken zebil gibi olacak kürtaş olmazsa..
uzamasından ziyade düşündürmesi taraftarıyım.Hala uzatmak niye?
gereksiz yere uzadı bu konu tadı kaçan sakız gibi.
konunun neden kapandığını anlayamadım. yorumların çoğuna cevap hakkımı kullanamadım. açılması için bunu açtım.tamam işte konu açtınız düşüncenizi belirttiniz. konunuz kapandı. siz yine konu açtınız..
bizimde sizin düşüncemize saygımız var.. Herkes kendi fikriniz söyler
Neyini düşündürecek söyler misin bana?uzamasından ziyade düşündürmesi taraftarıyım.
foruma bakınca konular 200 sayfaya kadar da uzuyor.
konunun neden kapandığını anlayamadım. yorumların çoğuna cevap hakkımı kullanamadım. açılması için bunu açtım.
orası akıl sahiplerine kalmış.Neyini düşündürecek söyler misin bana?
Önceki konunda herkes kendince doğru bulduğu sebebi zaten yazdı.orası akıl sahiplerine kalmış.
tamam da o tip kadınlar zaten problemlihayati mevzular haricinde diye birkaç kez belirttim. anne ya da bebek için hayati tehlike mevcutsa yani kürtaj tek çözüm yolu ise elbette uygulanmalı. anne ya da bebek ölmemeli.
ben kocamdan ayrıldım, sevgilim terketti diye canı sıkılan kürtaj adı altında cana kıyıyor cinayet işliyor diyorum.
bende size o bebeğe cinayet demiyormusunuz diye soruyorum.O işlemde cinayet size göre. ama ona olmaz diyorsunuz. buyrun çelişki.bakın tecavüzü bu konuya dahil edemem. bunun psikolojik boyutunu tahmin dahi edemem. o yüzden ona kişiler karar verir.
keyfi kürtaja karşıyım diyorum.
keyfi kürtajdan kastettiklerimi birkaç kez dile getirdim.
tecavüze uğrayanlarda aldrmasın değilmi.
o acııyı gün ve gün yaşasın.
hamile kaldığında o çocuğu istemeyenler sıhhi olmayan,merdiven altı yerlerde,baytarın eline düşsün. kan kaybından ölsün,yada yanlış müdaheleden. yada
oo kadınlar ilaçla yada birşeyler sokarak o bölgeye bebeği düşürmeye çalışsınlar bebek düşmesin sağlıklı doğmasın yada kadın o yanlış işlemlerden dolayı ölsün.
kürtaj olmazsa işte olacaklar.
veya,,
geçen senelerdeki gibi doğan bebeği çöpe atacaklar ,yada yeni olay o bebeği doğar doğmaz öldürecekler.
kısaca kürtaj olmalıki bunlar artmamalı. bu olaylar tek tükken zebil gibi olacak kürtaş olmazsa..
bunlar denmedimi bu ülkede.Öyle bi açıdan bakmışnz ki..İstısnaı durumları gözonune alıp keyfı olumlere yol açmak adalet değildr, buistısnaı durmlar bazı şeylerı meşrulaştrmaz.Mutlak adalet adalet değldr.O kanunn muhakkak kısıtlanması bellı şartlarn göz onunde tutulması gerekır.
18 yaşaltı istismara uğrayan çocuklara psıkolojk destek oluyoruz gıdıp.Kımısı aldırıyor kımısı dogurup gormek bıle ıstemeyıp cocuk esırgeme kurumuna gonderılıyor.Bu gıbı durumlar degıl kastm.Zaten çocuk travma gecırıyor,ıntıhardan sıyarack prıjeler uretıyosnz..Nerde kaldı ona travma yasaştck çocuga baksn..Ya da onu tasısn.Bu durumlarda luzumldr.Ama sadece keyfı bırlktelk sonucu hamıle kalıp aldrmaası sorumszlktr,cahıllktr VEDE CINAYETTR velhasılı kelam..
Ben sizin baktıgnz pencerden bakıyorum okypte hanım..Hatta herhafta o çocuklarla beraberm.Siz benım baktgm acıdan bakabılıyor musn mesele burda ? Kurtaj serbest olmalı tamm olsun ama.Lütfen şu vıcdanszlk merdıvenaltı beraberlk yasayıp onlem almamakta bıtsın ! Valla gelsın bırı sevgmle beraber olmak ıstıyorum ama gucum yok krunamıyorm desın.Oturup 1 saatdoğal yontemlerı anlatrm.Olmadı bı de dogumkontrol hapı verrm.Bence vurdmduymazlk ve cahıllk olduktan sonra,şefkatıde alırsanz bırınden bunlar olur,hepsı olacaktr da..Merdıvenaltı kurtajıda engelleyemzsnz.Doguda kaçkışı odu kopuyor doktora bıle gıdemıyor.Bu gercegı bılıyomusnz ? Burda acılan konulara bakın acaba hamıleym ? Eeee neden gebelk testı almıyosn,herkes benı tanır burda cevap..bunlar denmedimi bu ülkede.
dendi. peki verdiğim örnekler olmayacakmı
olacak.
ayrıca 1 kişi bile zararlı çıkacaksa bu yasaktan olmamalı.
istisnai dediğinizz kişiye sorun bunu.
bakalım o evet diyecekmi.
size göre istisna ama ona göre yüzzde yüz.
siz lüzumludur diyorsunuz ama baştakiler tecavüz magduru doğursun diyor. sizimi dinleyecekler acaba.
ve
o kürtaj yine olacak. dediğim koşullarda, ve ölümler sakat doğumlar olacak,o tarz yerlerde ve düşük yapmak için yapılan müdahelelerde.
ve hadi doğurdu diyelim. ya o bebekleri öldürecekler yada atacaklar bir yerlere. oldumu evet oldu. yasaklanınca artacakmı evet artacak. biraz mantığımızla bakarsak duyguları bırakıp,acı gerçekleri görürüz. bunlar olacak ,savunun ama olacak bu.
Benım burda yaptıgm karınca kararınca yaptgm şeyler.Elımden ne gelırsede yaprım ama ınsanlar kolaya kaçıyor dıyorum , anlatmak ıstedgm bu.Fevrı vede keyfı davranan çok.Zahmet edıp bı saglk ocagına gıtse enazından kondom hap alır.Oda yok..AnAnlaşamıyoruz boşverın tartsmaylm.Herkesı kendı vıcdanını hakım kılsn.Zararlrınada katlansn.Dıyecek bişey yok..bunlar değil yapılması geren. bir yaştan sonra kişilere derslerde okullarda korunma yöntemlerini öğretmek. aile planması dersleri vermek. köklü çözüm bu olmalı. kürtaj yasak dersenizde olacak. kötü koşullarda olacak ama yine olacak
ve yine olan kadınlara olacak. can veren yine onlar olacak. erkeklerde hayatlarına devam edecek