konum din değil insani ve vicdani mevzu.o yüzden açılsın lütfen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bakın tecavüzü bu konuya dahil edemem. bunun psikolojik boyutunu tahmin dahi edemem. o yüzden ona kişiler karar verir.
keyfi kürtaja karşıyım diyorum.
keyfi kürtajdan kastettiklerimi birkaç kez dile getirdim.

Hala uzatmak niye?

gereksiz yere uzadı bu konu tadı kaçan sakız gibi.
uzamasından ziyade düşündürmesi taraftarıyım.
foruma bakınca konular 200 sayfaya kadar da uzuyor.

Eski konuyu hiç bılmıyorum.Yalnız burada kürtajı tartişmak kadar da doğal bısey oldugunu sanmıyorum.Hem kürtaj sonrası ruhı çokuntuyude hesab edersek,bır canlnn kıyımıda söz konusu..O zaman bellı yaşa gelmış kişilrn sorumllk bılncıyle hareket etmesı gerekıyor.Onlemlerı alsın.Farklı sebeplerden kurtaja evet de dıyemıyorum..Gcen yıl aglayarak bı kadın geldı..Kızm ozurluyms kararsz kaldm dedı..Destek olduk..Şimdi sapasağlm kızı kucagnda aşıya getryor.Hem sakatda olsa yaşama hakkı ozurlude olsa..Bencıl olmayalm..

tamam işte konu açtınız düşüncenizi belirttiniz. konunuz kapandı. siz yine konu açtınız..
bizimde sizin düşüncemize saygımız var.. Herkes kendi fikriniz söyler
konunun neden kapandığını anlayamadım. yorumların çoğuna cevap hakkımı kullanamadım. açılması için bunu açtım.

uzamasından ziyade düşündürmesi taraftarıyım.
foruma bakınca konular 200 sayfaya kadar da uzuyor.
Neyini düşündürecek söyler misin bana?
Önceki konunda herkes kendince doğru bulduğu sebebi zaten yazdı.
Neyin davasındasın?

herkesin aklı -fikri var kimse keyfinden yaptırmaz kürtajı.

tamam da o tip kadınlar zaten problemli
onların dünyaya getirdiği çocuktan ne olacak bir de öyle bak
kendisine bakamıyor çocuğa nasıl baksın .

kürtaj tek çözüm ise uygulanmalı diyorsun da aşırı islamcılar buna da karşı
her halükarda kürtaj cinayettir diyorlar
bu işlerin bana göresi size göresi başkalarına göresi yok .
herkes kendi yaptığının ceremesini çeksin .
öyle ya da böyle kürtaj yapılacak
yasak olursa süpürge çöpü ile kadın kendisi yapacak
bari serbest olsun en azından kayıt altında olur ona göre cinsel eğitimler verilir insanlar bilinçlendirilir .

bakın tecavüzü bu konuya dahil edemem. bunun psikolojik boyutunu tahmin dahi edemem. o yüzden ona kişiler karar verir.
keyfi kürtaja karşıyım diyorum.
keyfi kürtajdan kastettiklerimi birkaç kez dile getirdim.
bende size o bebeğe cinayet demiyormusunuz diye soruyorum.O işlemde cinayet size göre. ama ona olmaz diyorsunuz. buyrun çelişki.
bunun sonu tecavüz olanında kürtaj yaptırmamasına kadar gider diyorumki.
öyle diyenler oldu. bebek niye ölsün tecavüze uğrayan anne ölsün,tecavüze uğrayan doğursun çocuk esirgeme baksın diyen baştakileri gördü bu ülke.
onlarda bu düşünceden zararlı çıkacaklar. onlarıyani tecavüz mağdurlarını düşünen olmayacak. ruhi durumlarını. acılarını.
ve diğer örneklerime hiç değinmiyorsınuz.
size yazdım. kürtaj olmazsa işte merdiven altında yapılacak olay.
bu kaçınılmaz.
ve bu can kaybı demek ve yine anne adayı kendi yapacak, buda can kaybı yada sakat bebek demek ,eğer bebek
düşmezse.
bu yazdıklarım olacak. ütopya değil.

Son düzenleme:
Sevgili konu sahibi kürtaj olanları ya da olmak zorunda kalanları linç etme politikaniz devam ediyor pes etmeyeceksiniz öyle mi?

Bdv de bir konu var; hamileyim ve aldatıyorum...

Şimdi bu konuyu açan kadın ne olursa olsun o bebegi doğurup ya tek başına bekar bir anne olarak evladına ne zorluklar içinde bakacak ya da sırf hamile diye o s....siz kocasının aldatmasina göz yumacak çünkü içinde bir can tasiyor degil mi?

Aldırirsa da sizin gibi insanların gözünde katil pislik canavar damgası yiyecek.yemin ederim kadın olmak zor daha doğrusu kadınların en baş düşmanı yine kadınlarken çok zor.

Siz burada kürtaj yaptıran kadınlara veryansın ederken farkında mısınız çocuk yapmak için bir de erkeğe ihtiyaç var.onlari da suçlayin biraz inanın daha da rahatlarsiniz!

Öyle bi açıdan bakmışnz ki..İstısnaı durumları gözonune alıp keyfı olumlere yol açmak adalet değildr, buistısnaı durmlar bazı şeylerı meşrulaştrmaz.Mutlak adalet adalet değldr.O kanunn muhakkak kısıtlanması bellı şartlarn göz onunde tutulması gerekır.
18 yaşaltı istismara uğrayan çocuklara psıkolojk destek oluyoruz gıdıp.Kımısı aldırıyor kımısı dogurup gormek bıle ıstemeyıp cocuk esırgeme kurumuna gonderılıyor.Bu gıbı durumlar degıl kastm.Zaten çocuk travma gecırıyor,ıntıhardan sıyarack prıjeler uretıyosnz..Nerde kaldı ona travma yasaştck çocuga baksn..Ya da onu tasısn.Bu durumlarda luzumldr.Ama sadece keyfı bırlktelk sonucu hamıle kalıp aldrmaası sorumszlktr,cahıllktr VEDE CINAYETTR velhasılı kelam..

bunlar denmedimi bu ülkede.
dendi. peki verdiğim örnekler olmayacakmı
olacak.
ayrıca 1 kişi bile zararlı çıkacaksa bu yasaktan olmamalı.
istisnai dediğinizz kişiye sorun bunu.
bakalım o evet diyecekmi.
size göre istisna ama ona göre yüzzde yüz.
siz lüzumludur diyorsunuz ama baştakiler tecavüz magduru doğursun diyor. sizimi dinleyecekler acaba.
ve
o kürtaj yine olacak. dediğim koşullarda, ve ölümler sakat doğumlar olacak,o tarz yerlerde ve düşük yapmak için yapılan müdahelelerde.
ve hadi doğurdu diyelim. ya o bebekleri öldürecekler yada atacaklar bir yerlere. oldumu evet oldu. yasaklanınca artacakmı evet artacak. biraz mantığımızla bakarsak duyguları bırakıp,acı gerçekleri görürüz. bunlar olacak ,savunun ama olacak bu.

grill,

Tamam haklısın. Kürtaj oyun haline gelmemeli.
Ama bu savaşını anlamıyorum.Burada kimse demiyor ki, insanlar sevişsin sonra gitsin kürtaj olsun. Herkes zorunluluk hali olabilir diyor. Ruhsuz değilse hiç bir kadın zorunluluğu olmadan o bebeği aldırmaz.
Ben bebeğin her türlü amaç için kullanımına karşıyım. Kocasıyla ayrılmasın diye bebek yapmaya da karşıyım, kocasıyla sorun yaşadı diye bebeği aldırmaya da.
Ama bilemeyiz! Tevekkül etmek, Allah rızkını verir demek zor bir şey! En inançlısı, en vicdanlısı bile o durumda bunu yapamayabilir.

Ya ben yakın zamanlarda bir hamile kalma korkusu geçirdim. İnan ki araştırdım kürtajı, kürtajı bırak koca karı yöntemlerini bile araştırdım. Yapar mıydım, yapamazdım. Hamile kalsam da yapmayacağım dedim.
Şunu demeye çalışıyorum. İnsan yaşamadan bilemez! O psikoloji çok zor, çok!

Son düzenleme:
Ben sizin baktıgnz pencerden bakıyorum okypte hanım..Hatta herhafta o çocuklarla beraberm.Siz benım baktgm acıdan bakabılıyor musn mesele burda ? Kurtaj serbest olmalı tamm olsun ama.Lütfen şu vıcdanszlk merdıvenaltı beraberlk yasayıp onlem almamakta bıtsın ! Valla gelsın bırı sevgmle beraber olmak ıstıyorum ama gucum yok krunamıyorm desın.Oturup 1 saatdoğal yontemlerı anlatrm.Olmadı bı de dogumkontrol hapı verrm.Bence vurdmduymazlk ve cahıllk olduktan sonra,şefkatıde alırsanz bırınden bunlar olur,hepsı olacaktr da..Merdıvenaltı kurtajıda engelleyemzsnz.Doguda kaçkışı odu kopuyor doktora bıle gıdemıyor.Bu gercegı bılıyomusnz ? Burda acılan konulara bakın acaba hamıleym ? Eeee neden gebelk testı almıyosn,herkes benı tanır burda cevap..

bunlar değil yapılması geren. bir yaştan sonra kişilere derslerde okullarda korunma yöntemlerini öğretmek. aile planması dersleri vermek. köklü çözüm bu olmalı. kürtaj yasak dersenizde olacak. kötü koşullarda olacak ama yine olacak
ve yine olan kadınlara olacak. can veren yine onlar olacak. erkeklerde hayatlarına devam edecek

Reactions: K_G
Benım burda yaptıgm karınca kararınca yaptgm şeyler.Elımden ne gelırsede yaprım ama ınsanlar kolaya kaçıyor dıyorum , anlatmak ıstedgm bu.Fevrı vede keyfı davranan çok.Zahmet edıp bı saglk ocagına gıtse enazından kondom hap alır.Oda yok..AnAnlaşamıyoruz boşverın tartsmaylm.Herkesı kendı vıcdanını hakım kılsn.Zararlrınada katlansn.Dıyecek bişey yok..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…