http://kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/derdim-kurtajin-normallestirilmesi.847623/page-10
linkindeki kürtaj cinayettir diye özetleyebileceğim içerikteki konum dini açıdan değil insani ve vicdani açıdan cinayetlere dur demek için açıldı.
eğer dini mevzu olarak açsaydım bununla ilgili hadis ve ayetleri delil olarak paylaşırdım.
kürtaj normal değildir, her ne kadar öyle olduğunu iddia etseniz de.
kusura bakma. sinir oluyorsan adminlere yazarsın. kuralları onlar koyuyor ben uyguluyorumkonu kapatılmasına ben de sinir oluyorum .
insanlar birbiri ile tartıştı diye ya da konu dine girdi diye niye kapatılır ki.
Girerse girsin insan aklı bu her yere girebilir
düşünce belirtmekde mi yasak okypetekusura bakma. sinir oluyorsan adminlere yazarsın. kuralları onlar koyuyor ben uyguluyorum
ben kuuralları yazdım. keyfimden kapamıyorum.. konu dışı mesajın. sorun olarak görüyorsan bildir adminleredüşünce belirtmekde mi yasak okypete
neden bu kadar tepkilisin
ha adminlere yazmışım ha buraya ne var ki bunda .
kendi inancımı vurgulamaktı maksadım.Allah a inancı olan herkes bilir ki kürtaj yani açılım olarak bebeği parçalara ayırarak öldürmek günahtır, cinayettir. şekil olarak doğmuş bir bebeğe benzemiyor diye, a
siz konuyu nasıl açtığınızı unutmuşsunuz sanırım.
Allah inancı olan diye açarsanız konu kapanır. birde kapanmış konuyu tekrar açarsabnız bu da yanlış olur
ben yasaklansın ibaresi kullandığımı hatırlamıyorum.siz kişisel olarak cinayet olduğunu düşünebilirsiniz. yaptıran insanlarıda eleştirebilirsiniz. ama herkesin sizin gibi düşünmesini beklemek, kürtaj imkanlarının yasaklanması v.b. durumlar insan haklarına aykırıdır ve baskıcı bir tutumdur. bu tarz baskıcı görüş ve yaklaşımlar insanları bunu sağlıksız koşullarda yaptırmaya itebilir. sosyal devlet anlayışıda kürtaj yaptırma hakkını mümkün kılmayı gerektirir. kaldı ki ülkemizde kürtajın yasak olduğu yıllarda anne adaylarının merdivenaltı kürtaj yaptırmaları nedeniyle oluşan ölüm oranı ile, kürtaj kontrol altında serbest bırakıldıktan sonra ki ölüm oranı arasında ki farka bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.
ayrıca herkesin kendi hayatı, kendi bedeni, kendi değerler ve inanç sistemi. eleştirmekle yargılamak arasında ki ince sınırı aşmaya kimsenin hakkı yok benim görüşüme göre. konunuzun kapanması muhtemelen yargılayıcı bir üslupla yazdığınız için olabilir bir ihtimal ama bence kapatılmamalı, size bilgi verilmeliydi site kurallarına göre bir yanlışlık görülüyorsa.
ama öyle konu açarsanız konu dini olur. dini görüşler ve yorumlar başlar. konuyu dini yöne çekmişsiniz hemde ilk mesajınızda. neyse konu taşındı ve ben adminlere bildiirdim. onlara bıraktım konuyu.kendi inancımı vurgulamaktı maksadım.
yoksa herkes dilediğine inanmakta, düşünmekte ve ifade etmekte özgürdür.