O zaman bu ısrar niye?kendi inancımı vurgulamaktı maksadım.
yoksa herkes dilediğine inanmakta, düşünmekte ve ifade etmekte özgürdür.
eğer dünki konu için yazsaydım o konuya yazardım.Konun tamamen boş bir konu ve kurtajin onune filanda gecemessin o konuyla, anca tartisma yaratır kimsenin fikri degismez
O kizdan hincinizi alamadiniz belli ki cildiriyorsunuz
Cok istiyorsaniz ben kurtaj konusu acar sizi ve yandaslarinizi davet ederim bol bol beddua ayini ve hakaret edebilirsiniz.
Amma kafa utulediniz
kendi inancımı vurgulamaktı maksadım.
yoksa herkes dilediğine inanmakta, düşünmekte ve ifade etmekte özgürdür.
kürtaj normal diye ısrar edenler gibi ya da sizi ilgilendirmez diyenlerin ısrarı gibi, doğru bildiğimi savunmaya devam ediyorum.O zaman bu ısrar niye?
Konun tamamen boş bir konu ve kurtajin onune filanda gecemessin o konuyla, anca tartisma yaratır kimsenin fikri degismez
O kizdan hincinizi alamadiniz belli ki cildiriyorsunuz
Cok istiyorsaniz ben kurtaj konusu acar sizi ve yandaslarinizi davet ederim bol bol beddua ayini ve hakaret edebilirsiniz.
Amma kafa utulediniz
eğer yazdıklarımı bir daha okursanız kürtaj artık keyfe dönüştü.Madem öyle cinayet cinayet yazmayın kardeşim, kürtaj yaptıran kadınları katil zanlısı yerine koymayın. İnsanlara suçlu damgası vurmak size düşmez, bu ülkede adalet var.
Kürtajın serbest olduğu bunca ülkenin kanun koyucuları cani, tek akıllı siz misiniz?
Buraya yazdığınız kendi fikriniz, kendi inancınız, insanlar da kendi fikirlerini yazmışlar, derdiniz nedir?
eğer dünki konu için yazsaydım o konuya yazardım.
o kişi vicdan azabıyla ödüyor bedelini.
genel duruma dikkat çekmek istedim.
her şey için özgür olmaktan anlaşılan cinsellikte özgürüm, gebe kalmakta özgürüm, öldürmekte özgürüm mü?
ilkinde özgür olabilirsin ama diğerlerinde söz hakkı olan bir canlı daha var, o da dünyaya gelmeyi hakeden bebek.
Senin amacın tartışma çıkarmak. O kadar cevap yazıldı diğer konuna neden cevap vermedin?kürtaj normal diye ısrar edenler gibi ya da sizi ilgilendirmez diyenlerin ısrarı gibi, doğru bildiğimi savunmaya devam ediyorum.
keyfe dönüştü yada dönüşmedi. size ne bundan onu anlayamadım..eğer yazdıklarımı bir daha okursanız kürtaj artık keyfe dönüştü.
son zamanlarda okuduklarıma bakarak söyleyebilirim ki
bir canlıyı öldürecek kadar ciddi ve hayati bir sebebe denk gelmedim.
hep bencilce ve yetersiz gerekçeler (bana göre)
ben de düşüncemi belirtiyorum ve aynı saygıyı bekliyorum.Tercih meselesi.. insan ister aldırır ister aldırmaz..
Vicdanı ister sızlar ister sızlamaz..
Günahı da sevabı da onun boynuna..
Bizde herkese saygı duymak zorundayız..
Toplumda elbette bizle zıt düşünceliler olacak.. bunlar olmasa belki bizim düşüncemizin de hiç bir önemi olmayacaktı..
meşguldüm.Senin amacın tartışma çıkarmak. O kadar cevap yazıldı diğer konuna neden cevap vermedin?
bizzat size sormadım ama siz de benim konuma yazdınız değil mi?Hicte dikkat cekmiyor simdi oldugu gibi herkes kendi dusuncesini savunuyor ve tartisma cikiyor sadece senin konu acip saydirmanla benim veya baskalarinin fikri degismedi gordugun uzere hala neyin gurultusu bu ? Sana soran mi var aldirirken ? Soran olursa soylersin kendi fikrini biter
o halde benim düşüncem bu, bu forumda dile getiriyorum. size ne?keyfe dönüştü yada dönüşmedi. size ne bundan onu anlayamadım..
burada bir sürü farklı düşünceli insan var. hepsi düşünceleri için konu açsa ne olur. neden bukadar uzattınız anlamıyorum.
dipnot: bende kürtaja karşıyım, ama herkesin kendi tercihi..
tamam işte konu açtınız düşüncenizi belirttiniz. konunuz kapandı. siz yine konu açtınız..o halde benim düşüncem bu, bu forumda dile getiriyorum. size ne?
diyerek mi cevap vereyim?
bizzat size sormadım ama siz de benim konuma yazdınız değil mi?
hayati mevzular haricinde diye birkaç kez belirttim. anne ya da bebek için hayati tehlike mevcutsa yani kürtaj tek çözüm yolu ise elbette uygulanmalı. anne ya da bebek ölmemeli.yahu konu sahibi bazen sağlık için kürtaj lüzumlu oluyor doktor kendisi diyor çocuğu alalım yoksa öleceksin .
Bu durumda da yanlış mı sence
yo bence ilk sıralarda yer almalı.Kimseye sormuyorsun zaten kendin calip kendin oynuyorsun ve oynuyorsunuz.. karsı tepkilerde geliyor haliyle dogal olarak ..konu gereksizdi ve kapandi zaten israrinizda gereksiz cocuklar icin biseyler yapnak istiyorsan kurtaj konusu acmak en sirada gelir